FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016
Uglavnom razocaranje jer smo mislili da smo bolji nego sto stvarno jesmo a evropsko nam se i pomalo posrecilo jer Lituanija nam je davala (zato sto igra tako) ta akcije jedan na jedan sa Musom ..ovdje je bilo bolje kosarke vise timske igre gdje bi se pokrivalo bolje
A Australij aje cijelu tekmu bila bolja sto jest jest, jednostavno brzi, jaci, bolja defanziva i u napadu nam polazu bez problema za lake poene (bas ono sto nama falilo)..mi bez lakih poena (polaganja) , bolje defanzive, nemozemo pobjediti ni manje repke od Australije..steta, moglo se bolje samo smo uzasno spori, bezagilni nekako vecina nasih momaka je nekako ahhh da ne idem dalje..umjesto barez za trece mjesto sad igramo za 9to..
A Australij aje cijelu tekmu bila bolja sto jest jest, jednostavno brzi, jaci, bolja defanziva i u napadu nam polazu bez problema za lake poene (bas ono sto nama falilo)..mi bez lakih poena (polaganja) , bolje defanzive, nemozemo pobjediti ni manje repke od Australije..steta, moglo se bolje samo smo uzasno spori, bezagilni nekako vecina nasih momaka je nekako ahhh da ne idem dalje..umjesto barez za trece mjesto sad igramo za 9to..
Ti mene zezas? Mi smo igrali bolju odbranu 10 puta, pa pogledaj samo isforsirane trice australaca u prvom poluvremenu jer je pandza postavio zonu i ljudi nisu mogli prici kosu. U drugom poluvremenu ih je iscupao poludjeli Dragan i nasa nesreca sto nista nismo mogli ubaciti u zadnjoj cetvrtini + ona tehnicka, neizvedeno ubacivanje sa strane itd .. Ja nisam vidio par poena mozda da su oni zabili iz polaganja i to mozda sve u zadnjoj cetvrtini kada je musa bio umoran i covjek mu je ulazio (nez kako se zove) sa krila kako je htio ..MaliKonan je napisao/la:Uglavnom razocaranje jer smo mislili da smo bolji nego sto stvarno jesmo a evropsko nam se i pomalo posrecilo jer Lituanija nam je davala (zato sto igra tako) ta akcije jedan na jedan sa Musom ..ovdje je bilo bolje kosarke vise timske igre gdje bi se pokrivalo bolje
Nije bas veliko razocarenje po meni je to sto igramo na SP uspijeh.
Samo ovaj musa bi trebao malo da ohladi glavu pa onda daje izjave za medije ili pise po fb...
Mislim da je baspotrebno u nekim situacijama dizao tenzije izjavama o pljuvacima pa i juce se zahvaljuje samo ISKRENIM navijačima... po meni mu treba neko skrenuti paznju na te stvari mlad je decko pa mu jezik brzi od pameti valjda jer realno ja se ne sjecam kad je neko imao vecu podrsku i da je bio omiljen kod nas kao musa i saigraci.
Treba znati podnijeti i kritiku i smiren davati izjave za medije jer sami ce sebi nazao uciniti ako nastavi ovako, ja ne znam generalno gdje ima da igraci manje cijene navijace nego u nasim repkama od fudbala pa na dalje a svugdje u svijetu u publici ima pljuvaca i provokatora ali tu manjinu profesionalni sportisti ignorisu.
Ne igra musa ni za mene ni za koga nego za sebe i sebi karijeru gradi i nema potrebe da dijete kao sto je on i bude toliko medijski eksponirano jer cim pocnu rezultati da izostaju mediji mogu i da mu uniste karijeru s obzirom koliko njega dotice to sto se pise.
Prica se stalno o timu i kolektivu a uvijek naslov musa razbio nekog a saigraci pomogli, ja nisam juce vidii bas neki tim i timsku igru i iznenadilo me koliko malo je asistencija bilo najvise su se igrale izolacije za musu.
Po meni nije sramota ispasti od vjecno druge australije, iz ovog se iskustva moze mnogo naučiti a po meni je to svrha ovih mladih selekcija a ne osvajanje trofeja po svaku cijenu i glupo je ako su momci morali osjecati pritisak zbog nepotrebnih ocekivanja neke medalje... nek izade nekoliko dobrih igraca iz ovog tima za A selekciju i to je jedino vazno.
Nadam se da ce i panđa napredovati sa ovim momcima pa da cemo oh zajedno gledati u seniorskoj konkurenciji.
Samo ovaj musa bi trebao malo da ohladi glavu pa onda daje izjave za medije ili pise po fb...
Mislim da je baspotrebno u nekim situacijama dizao tenzije izjavama o pljuvacima pa i juce se zahvaljuje samo ISKRENIM navijačima... po meni mu treba neko skrenuti paznju na te stvari mlad je decko pa mu jezik brzi od pameti valjda jer realno ja se ne sjecam kad je neko imao vecu podrsku i da je bio omiljen kod nas kao musa i saigraci.
Treba znati podnijeti i kritiku i smiren davati izjave za medije jer sami ce sebi nazao uciniti ako nastavi ovako, ja ne znam generalno gdje ima da igraci manje cijene navijace nego u nasim repkama od fudbala pa na dalje a svugdje u svijetu u publici ima pljuvaca i provokatora ali tu manjinu profesionalni sportisti ignorisu.
Ne igra musa ni za mene ni za koga nego za sebe i sebi karijeru gradi i nema potrebe da dijete kao sto je on i bude toliko medijski eksponirano jer cim pocnu rezultati da izostaju mediji mogu i da mu uniste karijeru s obzirom koliko njega dotice to sto se pise.
Prica se stalno o timu i kolektivu a uvijek naslov musa razbio nekog a saigraci pomogli, ja nisam juce vidii bas neki tim i timsku igru i iznenadilo me koliko malo je asistencija bilo najvise su se igrale izolacije za musu.
Po meni nije sramota ispasti od vjecno druge australije, iz ovog se iskustva moze mnogo naučiti a po meni je to svrha ovih mladih selekcija a ne osvajanje trofeja po svaku cijenu i glupo je ako su momci morali osjecati pritisak zbog nepotrebnih ocekivanja neke medalje... nek izade nekoliko dobrih igraca iz ovog tima za A selekciju i to je jedino vazno.
Nadam se da ce i panđa napredovati sa ovim momcima pa da cemo oh zajedno gledati u seniorskoj konkurenciji.
You are someone else I am still right here
joj dobar je onaj, pandza je krivac sto se nije spustala lopta na mirkovica da igra 1 na 1 ledjnom tehnikom
"valjda"on to moze. pandza je krivac sto se nisu radili blokovi da kocic, jankovic , mutic ili cerkezovic sibnu tricu ili dugu dvojku...."valjda" bi zabili
oni to inace mogu ali je pandza sljepac, zanemaruje njihove specijalitete i forsira izolacije za Musu i Sanija
najjace u svemu je da neki pisu da su momci igrali bezvoljno...ne vidjevsi da je Musa crko, australci su svjesno nabijali tempo s puno trcanja da ga dodatno trose jer svako zna da umor obara procente, odrazava se na odbranu...jos nema ko prevest lopte osim njega i Sanija pa ga dodatno iscrpljuje i taj segment....mali ne moze gledat na oci, ovi sljepci tumace kao ne daje maksimum
e to nisu kritike....to je idiotizam.**** ti demokratiju kad svako moze dati idiotsko misljenje
jos dosao nekakav harunov zamorac koji od prvog posta samo pise kako nista ne valja, kako treba smjenit bukvu, pandzu, enesa
ma ja, i to je iskreni navijac... svako ima pravo na kritiku
stara dobra
Musa ne treba igrat U18, zaboli me neka stvar za U19.....dugorocno je bitnije da ispromovisemo i dobijemo Gegica nego da Musa opet pokaze da moze zabijat 23 poena protiv godinu starijih od sebe....a osvojit nemamo sanse sve do naredne godine kada treba otici u najjacem sastavu, uz nadam se zdravog Njegosa

najjace u svemu je da neki pisu da su momci igrali bezvoljno...ne vidjevsi da je Musa crko, australci su svjesno nabijali tempo s puno trcanja da ga dodatno trose jer svako zna da umor obara procente, odrazava se na odbranu...jos nema ko prevest lopte osim njega i Sanija pa ga dodatno iscrpljuje i taj segment....mali ne moze gledat na oci, ovi sljepci tumace kao ne daje maksimum

jos dosao nekakav harunov zamorac koji od prvog posta samo pise kako nista ne valja, kako treba smjenit bukvu, pandzu, enesa

Musa ne treba igrat U18, zaboli me neka stvar za U19.....dugorocno je bitnije da ispromovisemo i dobijemo Gegica nego da Musa opet pokaze da moze zabijat 23 poena protiv godinu starijih od sebe....a osvojit nemamo sanse sve do naredne godine kada treba otici u najjacem sastavu, uz nadam se zdravog Njegosa
Pa fazon je da se ove godine okupi sto jaca u-18 jer je izborno za SP. Iduce u-18 nije kvalifikaciono za SP.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Musa u A selekciji neće skoro nikako ni igrat, a ovako možemo SP izborit. Treba otići u što jačem sastavu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
pa sta to mi imamo od svjetskog? to cemo dobit ameriku u finalu?
meni je bitnije dobiti igraca nego skupljat nebitna polufinala i cetvrtfinala svjetskih prvenstava...Musa znamo ko je i sta je, ako bude isao na U18 ove godine, em bi mu trebala infuzija em bi ugusio Gegica....mnogi skauti ce pratiti U18, idealna prilika za Amara da se fino prezentira
meni je bitnije dobiti igraca nego skupljat nebitna polufinala i cetvrtfinala svjetskih prvenstava...Musa znamo ko je i sta je, ako bude isao na U18 ove godine, em bi mu trebala infuzija em bi ugusio Gegica....mnogi skauti ce pratiti U18, idealna prilika za Amara da se fino prezentira
otkud ti to da nece igrat? ko to ima prednost...persic i mitrovic?Unofficialpage je napisao/la:Musa u A selekciji neće skoro nikako ni igrat, a ovako možemo SP izborit. Treba otići u što jačem sastavu.

igrat ce minutazu back up dvojke
Zadnja izmjena: baglama, dana/u 29 jun 2016, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Da se mi razumijemo, nemam ništa protiv da igra. Više bih volio da izborimo SP a za A selekciju Musa ima vremena. Možda tebi to SP ne znači ništa ali igračima znači.baglama je napisao/la:otkud ti to da nece igrat?Unofficialpage je napisao/la:Musa u A selekciji neće skoro nikako ni igrat, a ovako možemo SP izborit. Treba otići u što jačem sastavu.ko to ima prednost...persic i mitrovic?
igrat ce minutazu back up dvojke
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Pa omladinska prvenstva sluze da stvoris igrace za A tim, a Musa je vec igrac za A tim tako da nema sta traziti na U18. Hocemo li osvojiti opet zlato i plasirati se na SP zivo me zaboli briga, bolje nek odmori pa sa seniorima
A to da nece igrati, ko je po tebi ispred njega na njegovoj poziciji?
A to da nece igrati, ko je po tebi ispred njega na njegovoj poziciji?
Nad tobom sunce najljepše sja
Kakva crna infuzijabaglama je napisao/la:pa sta to mi imamo od svjetskog? to cemo dobit ameriku u finalu?

@moderator dzumhur
de ti meni bolan reci ko ce to igrat dvojku u reprezentaciji ako pretpostavljamo da djedovic ne igra?
ne znaci igracima koliko vama navijacima gladnim k.urcenja po nekakavom youtube chatu
igrali smo u punom sastavu na u16, pa smo bili osmi...da li ti uopste kapiras da su ovo godinu stariji (98. godiste, gdje jedna srbija ima hrpu oruzja), ili se standardno neupucen i poglup?
de ti meni bolan reci ko ce to igrat dvojku u reprezentaciji ako pretpostavljamo da djedovic ne igra?
ne znaci igracima koliko vama navijacima gladnim k.urcenja po nekakavom youtube chatu
igrali smo u punom sastavu na u16, pa smo bili osmi...da li ti uopste kapiras da su ovo godinu stariji (98. godiste, gdje jedna srbija ima hrpu oruzja), ili se standardno neupucen i poglup?
Ne treba njihov cilj biti da okupe 50milja ispred vjecne
- akisarajevo92
- Kontakt:
mislim da im je veci san da dodje 50 000 ljudi i skandira njihovo ime, nego da budu 17. na Eurobasketu sa A selekcijom
Don't believe the hype.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
@baglama prvo probaj diskutovat bez uvreda, ti vjerovatno više od mene upućen u košarku ali to ti ne daje zapravo da dijeliš uvrede.
Druga stvar, pa vrlo vjerovatno ga neće gurati da igra neku bitnu ulogu u A selekciji sa 17 godina. Vjerovatno će i Peršić i Mitrović biti ispred njega.
Pokazatelj je jučer, suze igrača koliko im nije stalo. Stalo im je, vjeruj.
Druga stvar, pa vrlo vjerovatno ga neće gurati da igra neku bitnu ulogu u A selekciji sa 17 godina. Vjerovatno će i Peršić i Mitrović biti ispred njega.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
nisu ni U16 osvojili odmah kad su igrali protiv godinu starijih, vec godinu poslije. ove godine nemaju sta trazit protiv srbije, francuske, spanije...makar se pojacali i aticem iz 97-og
j.ebo ti to kad se osnovne stvari previdjaju
Ma ja nek im dodje 50 000 ljudi i skandira njihovo ime za uspjeh u omladinskoj kategoriji pa da se imaju čime hvaliti kad uhvate tacnu u ruke s 20 godina i konobarišu po kafićima. Kakva A selekcija, šta će im to...akisarajevo92 je napisao/la:mislim da im je veci san da dodje 50 000 ljudi i skandira njihovo ime, nego da budu 17. na Eurobasketu sa A selekcijom
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kao da moraju osvojit, osiguraj SP i to je cilj, s Musom ili bez njega.baglama je napisao/la:nisu ni U16 osvojili odmah kad su igrali protiv godinu starijih, vec godinu poslije. ove godine nemaju sta trazit protiv srbije, francuske, spanije...makar se pojacali i aticem iz 97-og
Ko to od nas može bilo šta sa sigurnošću reći? Niko od nas nema pojma koje su zamisli selektora.

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
izvini, ali stvarno pises nebulozeUnofficialpage je napisao/la:@baglama prvo probaj diskutovat bez uvreda, ti vjerovatno više od mene upućen u košarku ali to ti ne daje zapravo da dijeliš uvrede.
nema nikakve naznake da su persic i mitrovic u prednosti u odnosu na musu niti da ce uopste zavrsit medju 12. ti si rekao da nece skoro nikako igrati...to je moguce samo ako je Mula supcina ili ubaceni agent
a plakali su najvise jer su im mediji nabili pritisak da moraju doci s medaljom iako je izostanak sikirasa automatski ukinuo sve nase snase za polufinalom, pa cak i cetvrtfinalom...djeca su se osjecala kao da su razocarali Bosnu....kakve veze njihove jucerasnje suze imaju sa sansom da izborimo U19 znas samo ti
nemam nista protiv da me se banuje
prvih 5 mislim da idu na svjetsko...a mislim da su nam male sanse za timUnofficialpage je napisao/la:Kao da moraju osvojit, osiguraj SP i to je cilj, s Musom ili bez njega.baglama je napisao/la:nisu ni U16 osvojili odmah kad su igrali protiv godinu starijih, vec godinu poslije. ove godine nemaju sta trazit protiv srbije, francuske, spanije...makar se pojacali i aticem iz 97-og
Ko to od nas može bilo šta sa sigurnošću reći? Niko od nas nema pojma koje su zamisli selektora.
opet kazem, meni je bitnije da sutra Gegic izadje na scenu (recimo statsi, 16 p, 6 as, 7 sk, 1,5 bl,, 1,5 st, odlicna odbrana, 65% slobodna....3TO, tesko mi je ocekivat manje s obzirom na minutazu , stil igre i mladost), odusevi skaute, nego da Musa opet pokaze da moze dominirat protiv godinu starijih
Zadnja izmjena: baglama, dana/u 29 jun 2016, 15:04, ukupno mijenjano 2 puta.