pratio sam diskusiju i moram se uključiti.ovaj momak @ tony-mortale traži neke kontra-argumente.
tony-mortale je napisao/la:na ovom bi se topicu možda neko i osjetio prozvanim da postoji neka engleska liga, ali poštoji samo money barclay premiership u kojem su svi značajniji treneri stranci i svi značajniji igrači stranci-plaćenici, ja neznam o čemu ovaj lik priča, koji je to engleski klub sa engleskim trenerom i engleskim vlasnicima bio šampion engleske u zadnjih 10-15 godina, pa to je sad sve samo ne engleska liga al ipak ima budala koji se busaju kako su englezi zakon, pa bez talijana se ne mogu ni na jedno prvenstvo plasirati. hajd navedi mi nešto englesko u manutd, liverpoolu, arsenalu il chelseau pa da imamo o čemu pričati?
dok npr. u seriji a su svi klubovi u vlasništvu talijana, u svim klubovima većina trenera su kroz istoriju bili italijani (zajedno sa onima koji vode dvije najjače otočke reprezentacije), rezultati reprezentacije Italije su neusporedivi s rezultatima pirgavih i potomaka robova, svi reprezentativci su talijani (camoranezi rođen u argentini ali je potomak talijana, balotelija usvojili talijani kao klinca), dok pola reprezentacije engleske sa engleskom imaju veze otprilike kao ja(ili čak i malo manje jer sa njima bar djelim zajednički kontinet dok ovi čak ni to), pozdravljam te liče, živi sretno i dalje u svom svijetu bajki gdje je engleska nešto bitno u svijetu fudbala, a gdje su talijani žabari koji se uvijek provuku na sreću, iako svi rezultati govore suprotno, ali ti to ne vidiš, jer si zaluđen s bht 1 i prenosima njihovih kvazikomentatora, živ bio!
Jesi li ti čuo za trenere sa prezimenima Mourinho,Cuper,Hodgson,Deschamps,Lucesku.Sve su ovo strani treneri koji su u posljednjih 10-ak godina vodili najveće talijanske klubove,osim možda Hodgsona koji je bio trener u Udinama.Svi najznačajniji igrači u Engleskoj su (još uvijek) Englezi: (Gerrard,Rio,Lampard,Shrek,Defoe,Terry),ali tivjerovatno ne gledaš bht pa to ne znaš.Sa druge strane,Inter već unazad par godina dominira u Calciu,ne može im niko ništa i pri tome veliku većinu igrača u nerro-azzurima čine stranci(od 27 igrača prvog tima,22 su stranca s tim što Ballotelija računam kao Talijana).Šta reći na činjenicu da je istrošeni Beckham ponovo pred vratima Milana.

Znaš li što su svi strani ulagači poletili prije u Premiership nego u Seriu A?Zato što je engleska liga u drugoj polovini devedesetih i na početku novog milenijuma puno bolja,atraktivnija,gledanija,a ako hoćeš i regularnija nego što je Calcio.Pitanje je dana kad će strani kapital doći u Italiju (većina navijača Milana očekuje nekog prebogatog Rusa,Amera ili Arapina da konačno uloži koju kintu u ekipu kojoj je prosjek godina preko 30 i u koju trenutno dolaze samo slobodni igrači)Vidim spominješ nekakve robove "pola reprezentacije nema veze sa Engleskom" što je naravno konstatacija za nasmijati se,(ovo je možda tačno za Francuze,ali za Engleze sigurno ne)Koliko znam jedini igrač koji je rođen van Engleske a igra za albion je Heargraves.Još što se repke tiče nemoj da počnemo pričati o nepostojećem penalu protiv Australije na sp u Njemačkoj.
Jedino što mi se kod Talijana sviđa su navijači tj. ultras fazon,raskošne koreografije,bakljade... dok u Engleskoj osim Liverpoolovog kopa ne postoji neko normalno navijanje,sve sami napušeni i pjani huligani.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović