Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

MaGiCa
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la MaGiCa » 20 apr 2011, 01:21

jax je napisao/la:
e i maggica, samo mi MOLIM TE, pricat o dogovorenim ratovima i slicnim pizdarijama jer ja te fore ne pusim.

inace, zasto je antic otisao iz repke?
Hoces da kazes da se u Karadjordjevu nije dogodio dogovor?

Antic nije otisao, Antica je Karadzic (citaj vas Markovic, samo 10x veci krimos) oterao.
Na taj nacin su otvorili put da se menadzerski igraci prodaju kroz reprezentaciju. Imas na YT video (ako te zanima) koji se zove "Insajder - pravila igre", kojim je B92 objasnio kako se mafija koristi sportom i kako reprezentacija i klubovi nazaduju zbog toga. Cenim da je tako i u Cro, samo sto vi imate light varijantu krimosa. ;)

jax
Kontakt:

Post Postao/la jax » 20 apr 2011, 01:26

Nitko u Hrvatskoj nije zamislio granicu Virovitica-Karlobag-Senj, niti je govorio da ce se juga dijeliti na veliku srbiju, malu sloveniju i jos manju hrvatsku ;)

budem pogledao taj klip. I jos jedno pitanje, kakvo je u srbiji misljenje kada je u pitanju regionalna liga?
Udruga AS Roma Hrvatska, vise informacija na www.cro-roma.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 apr 2011, 01:37

jax je napisao/la:Nitko u Hrvatskoj nije zamislio granicu Virovitica-Karlobag-Senj, niti je govorio da ce se juga dijeliti na veliku srbiju, malu sloveniju i jos manju hrvatsku ;)
Taj je bio samo dezurni kreten. I granica je Virovitica-Karlovac-Ogulin-Karlobag, ako vec hoces da navodis to.
Glavni baja se dogovarao sa krivoustim na dnevnoj bazi.
Za mene licno - taj rat jeste bio agresija, ali sam siguran da su Milosevic i Tudjman uleteli u konflikt da bi podelili BiH. Zato je Milosevic pustio Krajiske Srbe niz vodu, kad je dobio ono sto je hteo u BiH, a Tudjman je dobio etnicki cistu drzavu. Svi srecni i zadovoljni, sem ljudi koji su stradali.

budem pogledao taj klip. I jos jedno pitanje, kakvo je u srbiji misljenje kada je u pitanju regionalna liga?

Zavisi. Neki jesu za istu, neki nisu. Mislim da Zvezda i Partizan nisu za istu, sto ne znaci da nece da budu u slucaju da se vrh drzave umesa i izvrsi pritisak. Sto se mene tice, ja sam za tu ligu, ali isto tako sam siguran da se ona nece realizovati u dogledno vreme. Jos uvek je ovo trusno podrucje da bi se igrao fudbal. 8-)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 20 apr 2011, 02:53

jax je napisao/la:Nitko u Hrvatskoj nije zamislio granicu Virovitica-Karlobag-Senj, niti je govorio da ce se juga dijeliti na veliku srbiju, malu sloveniju i jos manju hrvatsku ;)

Au covece gde ode ti :shock:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 20 apr 2011, 11:25

Regionalna liga je glupost, pojedinci još nisu shvatili da Jugoslavije više nema. Samo pogledajte na šta liči regionalna košarkaška liga, igra se final 4 a dvorana polu prazna ( karte za sve 4 tekme mogu se dobiti za 20 eur).
YNWA!

Insect_terminator
Kontakt:

Post Postao/la Insect_terminator » 20 apr 2011, 14:52

Sve bi se to dalo izrealizirati, najveci problem bi bili navijaci i gostovanja koja bi se mogla ukinuti jer ne isplati se financijski da jednu navijacku grupu osigurava pola represivnog aparata i vojska. Da svaki tjedan moraju helikopteri, tenkovi i vojska na ulice smirivat masu :D

Inace da bi takva liga pomogla razvoju nogometa na ovim prostorima je uopce bespredmetno raspravljat kad se zna da bi pomogla jako puno

alchak
Kontakt:

Post Postao/la alchak » 20 apr 2011, 15:41

Pozdrav svim forumasima.

Pratio sam u zadnje vrijeme konkretno prepirku izmedju usera Magica i jax, pa me to isto ponukalo da se aktiviram i dodam koju pametnu.

Iskreno, odkada znam za sebe, a to je nekih tridesetak godina, s tim sto sam veoma rano poceo da pratim tadasnji jugoslavenski fudbal, znam i da je bilo prica o favoriziranju, prije svega, velike cetvorke u odnosu na ostale klubove, a zatim i beogradkih klubova, u odnosu na hrvatske, prije svega mislim na Hajduk i Dinamo.

Negiranje mijesanja politike u jugoslavenskom fudbalu, pogotovo u periodu 60-ih, 70-ih i 80-ih je zaista smijesno, bez uvrede. U prilog tvrdnji jaxa sigurno ide i podatak o neuvrstavanju Halilhodzica, kao tadasnjeg prvog strijelca zajednicke lige, od strane Miljanica u reprezentaciju Jugoslavije. Ili primjera radi, cinjenica da jedan Hase Ferhatovic ima, koliko znam, samo jednu jedinu utakmicu za tadasnju reprezentaciju Jugoslavije.

Cak bih se usudio i reci da je favoriziranje srpskih klubova i kreiranje prvaka i pobjednika kupova u ranijim decenijama (60-e i 70-e) bilo cak i dominantnije, odnosno, da je u kasnijim godinama to na neki nacin splasnulo.

Ko medjutim uzme statistiku bivse zajednicke lige, dovoljno je samo da provjeri koliko puta su se pravila mijenjala da bi se nesto namjestilo, koliko puta su se odigravale ponovljene utakmice, prosirivale lige i slicno. Normalnom covjeku to su dovoljni podaci da se vidi da tu nesto smrdi i da su se rasporedi tabela cesto kreirali iza zatvorenih vrata, od strane politickog vrha i tadasnjih mocnika.

Sto se tice daljnje rasprave o tome koja je reprezentacija trenutno bolja, ko ima bolje trenere, igrace i slicno, tu se ne bih previse mijesao, jer takve stvari cesto imaju odredjenu dozu subjektivizma u pogledu na iste.

jax
Kontakt:

Post Postao/la jax » 20 apr 2011, 17:28

alchak je napisao/la:Pozdrav svim forumasima.

Pratio sam u zadnje vrijeme konkretno prepirku izmedju usera Magica i jax, pa me to isto ponukalo da se aktiviram i dodam koju pametnu.

Iskreno, odkada znam za sebe, a to je nekih tridesetak godina, s tim sto sam veoma rano poceo da pratim tadasnji jugoslavenski fudbal, znam i da je bilo prica o favoriziranju, prije svega, velike cetvorke u odnosu na ostale klubove, a zatim i beogradkih klubova, u odnosu na hrvatske, prije svega mislim na Hajduk i Dinamo.

Negiranje mijesanja politike u jugoslavenskom fudbalu, pogotovo u periodu 60-ih, 70-ih i 80-ih je zaista smijesno, bez uvrede. U prilog tvrdnji jaxa sigurno ide i podatak o neuvrstavanju Halilhodzica, kao tadasnjeg prvog strijelca zajednicke lige, od strane Miljanica u reprezentaciju Jugoslavije. Ili primjera radi, cinjenica da jedan Hase Ferhatovic ima, koliko znam, samo jednu jedinu utakmicu za tadasnju reprezentaciju Jugoslavije.

Cak bih se usudio i reci da je favoriziranje srpskih klubova i kreiranje prvaka i pobjednika kupova u ranijim decenijama (60-e i 70-e) bilo cak i dominantnije, odnosno, da je u kasnijim godinama to na neki nacin splasnulo.

Ko medjutim uzme statistiku bivse zajednicke lige, dovoljno je samo da provjeri koliko puta su se pravila mijenjala da bi se nesto namjestilo, koliko puta su se odigravale ponovljene utakmice, prosirivale lige i slicno. Normalnom covjeku to su dovoljni podaci da se vidi da tu nesto smrdi i da su se rasporedi tabela cesto kreirali iza zatvorenih vrata, od strane politickog vrha i tadasnjih mocnika.

Sto se tice daljnje rasprave o tome koja je reprezentacija trenutno bolja, ko ima bolje trenere, igrace i slicno, tu se ne bih previse mijesao, jer takve stvari cesto imaju odredjenu dozu subjektivizma u pogledu na iste.
steta sto nema smajlica u kojem se mozes naklonit nekome. svaka cast.

ja sam isto tako protiv regionalne lige na prostorjima ex yu, ali nebih imao nista protiv da igramo ligu sa austrijancima ili mađarima. jel postoje kakve indicije da planirate regionalnu ligu sa rumunjima ili bugarima?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 apr 2011, 17:49

alchak je napisao/la:Pozdrav svim forumasima.

Promasio si temu. @Jax tvrdi da su rezultati beogradskih klubova produkt namestaljki i favorizacije, a ne kvaliteta.
Srpski klubovi su osvojili 31 od 45 prvenstava SFRJ. BiH klubovi su 3 puta bili sampioni, a hrvatski klubovi su 11 puta bili prvaci. Zar ima nekog ko neko ne vidi ocitu razliku?
Ja ne negiram umesanost politike (pogotovo u posleratnim godinama), ali ni to ne menja opsti utisak o dominaciji srpskih klubova, koja je bila najizrazenija pred kraj i po smrti JBTa, kada je opstepoznato, centralistcka drzava popustala. Svi igraci su prelazili u Zvezdu i Partizan slobodnom voljom, ne i prinudom (kao i u ostale klubove). Pricam o 60im godinama, pa i kasnije. Vec sam objasnio za Partizan po II sv. ratu.

gubavac22
Kontakt:

Post Postao/la gubavac22 » 20 apr 2011, 18:01

cinjenica je da je se namjestalo u korist prije svega zvezde,ali i partizana.valjda ste culi sezona 1951. kada su dinamovi igraci prebijeni u beogradu,1961.kada je politicki vrh u svlacionicama stelio trofej zvezdi,ili najpoznatija iz 1987. kada je trofej oduzet vardaru i dodjeljen partizanu!ima toga jos ali sa ovim sam upoznat..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 apr 2011, 18:05

gubavac22 je napisao/la:cinjenica je da je se namjestalo u korist prije svega zvezde,ali i partizana.valjda ste culi sezona 1951. kada su dinamovi igraci prebijeni u beogradu,1961.kada je politicki vrh u svlacionicama stelio trofej zvezdi,ili najpoznatija iz 1987. kada je trofej oduzet vardaru i dodjeljen partizanu!ima toga jos ali sa ovim sam upoznat..
Za "Sajberovo kolo" znaju svi, za prebijanja u Beogradu ne znam (ali se to podvodi pod posleratne godine), a 61 i pocetkom 60ih je Partizan bio dominantan, sto je pokazao i u KESu. Ali dobro, vidim da hocete da relativizujete rezultate Zvezde i Partizana. Samo jos da kazete koji su to extra igraci igrali u drugim klubovima, pa da se nastavljamo dalje.

gubavac22
Kontakt:

Post Postao/la gubavac22 » 20 apr 2011, 18:10

MaGiCa je napisao/la: Samo jos da kazete koji su to extra igraci igrali u drugim klubovima, pa da se nastavljamo dalje.
recimo samo bernard vukas.mislim da tu mozemo stati,i vise ne nabrajati.jedan od najboljih u yugi svih vremena.a imas ih jos krdo.

osim sto su se stimali rezultati,bilo je i kradje igraca.pa jedan bobek je dosao u partizan jer je "morao" u vojsku u beograd. :roll: :roll: samo jedan primjer.

jax
Kontakt:

Post Postao/la jax » 20 apr 2011, 18:14

ne bacaj mi rijeci u usta. ja tvrdim da srbi nisu bili kvalitetniji od hrvata za vrijeme jugoslavije, vec je ta razlika u korist srba nastala zbog politickih odluka.
to tvrde makedonci, hrvati, slovenci, bosanci, crnogorci i albanci, ali eto, bre zna bolje pa ce nas on naucit

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 apr 2011, 18:20

gubavac22 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Samo jos da kazete koji su to extra igraci igrali u drugim klubovima, pa da se nastavljamo dalje.
recimo samo bernard vukas.mislim da tu mozemo stati,i vise ne nabrajati.jedan od najboljih u yugi svih vremena.a imas ih jos krdo.

osim sto su se stimali rezultati,bilo je i kradje igraca.pa jedan bobek je dosao u partizan jer je "morao" u vojsku u beograd. :roll: :roll: samo jedan primjer.
Jesam li naveo Vukasa ili ne :?:

Zasto ne citas ono sto pise, a ne nenapisano?

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 apr 2011, 18:24

jax je napisao/la:ne bacaj mi rijeci u usta. ja tvrdim da srbi nisu bili kvalitetniji od hrvata za vrijeme jugoslavije, vec je ta razlika u korist srba nastala zbog politickih odluka.
to tvrde makedonci, hrvati, slovenci, bosanci, crnogorci i albanci, ali eto, bre zna bolje pa ce nas on naucit
Ti si osporio totalno rezultate srpskih klubova i ja sam ti replicirao. Tako je sve pocelo, ali mi nisi odgovorio na pitanja:
Zasto su Beara i Zungul hteli u Zvezdu?
Sta je Hajduk napravio van Barbine momcadi?
Koji su extra hrvatski igraci Hajduka koji mogu da se porede sa Kosticem, Dzajicem, Sekularcem, Pizonom Petrovicem, Acimovicem... ili sa Galicem, Milutinovicem, Bjekovicem, Jusufijem, Kovacevicem, Mocom Vukoticem...?

gubavac22
Kontakt:

Post Postao/la gubavac22 » 20 apr 2011, 18:32

MaGiCa je napisao/la:

buljan,jerković,jurica jerković,vujović,zajec,belin,beara,skoblar,šurjak,horvat,crnković,pa jedan gudelj koji je morao prekinuti karijeru sa 20-tak godina..eto ovako iz glave.

nase(bosanske) ne trazis,mogu i njih,iako ih je manje zbog forsiranja zvezdinih igraca. pa jedan zebec ili bobek kako su dosli u zvezdu/partizan?? :lol:

jax
Kontakt:

Post Postao/la jax » 20 apr 2011, 18:34

Nisam ih totalno osporio nego sam napisao da su osvojili puno vise nego sto su trebali da su uvjeti bili posteni.

Ma odkud to tebi da su oni zeljeli prijeci u Zvezdu? Evo ti malo za Bearu
- U "Hajduku" su govorili da sam pobegao, izmišljajući priče koje su trebalo da me teško kompromituju u javnosti. Prvo su lansirali priču kako sam tražio velike pare da bih ostao u "Hajduku", što je bila čista laž. U Beograd sam otišao samo zbog neljudskog odnosa prema meni u "Hajduku", a ne radi para. "Hajduk" mi nikada ništa nije dao sem jednom prilikom 10.000 tadašnjih dinara kada sam se ženio, a to je bilo manje od jedne mesečne plate.

Zašto je prešao baš u "Crvenu zvezdu"? U početku je, u najstrožoj tajnosti pregovarao sa zagrebačkim "Dinamom". Kada su pregovori poodmakli i praktično sve dogovoreno, Zagrepčani su naglo odustali. Nisu hteli da zbot tog transfera kvare dobre odnose sa splitskim prvoligašem. Beara je ćutao i igrao, sve dok ga jednog dana nisu optužili da je prodao dve utakmice u Sarajevu. Na tim utakmicama branio je sa teškom povredom oka i "Hajduk" je izgubio. Ostao je u Sarajevu zbog operacije, a da ga niko iz kluba za to vreme nije posetio. Te 1955. godine "Hajduk" je postao prvak, ali tada već slavnog golmana niko nije pozvao na svečani banket. Tada je Veliki Vladimir "pukao".

- Bio sam toliko ogorčen da sam odmah telefonom pozvao "Crvenu zvezdu" i najavio dolazak. Zapravo, u tom trenutku bilo mi je svejedno kud ću otići. Želeo sam samo da odem iz Splita. Do poslednjeg trenutka, čak i na aerodromu, verovao sam da će se ipak pojaviti neko iz uprave "Hajduka" i reći neku lepu reč. Ostao bih sigurno. Ali, na aerodromu se slučajno zatekao neki "Hajdukov" funkcioner koji je počeo da me psuje i da mi preti zatvorom. U Beogradu su me oduševljeno dočekali, a ja sam bio beskrajno tužan. Nikada u "Hajduku" nisam bio priznat, i sve što sam tamo dobio bio je neki pozlaćeni sat kupljen u Minhenu za jedanaest dolara i koji se ubrzo raspao. Nikada kao igrač "Zvezde" nisam hteo da igram protiv "Hajduka" koji je tada loše stajao u prvenstvu i nisam želeo da im stvaram još veće teškoć.

AKo Beara laze, lazem ja

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 apr 2011, 19:05

gubavac22 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:

buljan,jerković,jurica jerković,vujović,zajec,belin,beara,skoblar,šurjak,horvat,crnković,pa jedan gudelj koji je morao prekinuti karijeru sa 20-tak godina..eto ovako iz glave.

nase(bosanske) ne trazis,mogu i njih,iako ih je manje zbog forsiranja zvezdinih igraca. pa jedan zebec ili bobek kako su dosli u zvezdu/partizan?? :lol:

Po mom misljenju, da izlozim ovako:

Extra klasa koju je dala Srbija - Milutinovic, Vasovic, Jusufi, Soskic, Kovacevic, Bjekovic, Galic, Vukotic, Mitic, Kostic, Sekularac, Dzajic, Acimovic, Petrovic, Savic, Stojkovic, Samardzic, Veselinovic, Santrac, Sestic (Mance nije tu sbog prerane smrti, inace je bio jedan od najtalentovanijih).

Extra klasa koju je dala Hrvatska - Vukas, Jerkovic I i II, Cajkovski, Beara, Bobek, Zebec, Skoblar, Surjak, Rora, Zambata, Zungul, "cileanci" (Prosinecki, Boban, Suker, Jarni). Iz istog razloga nema Gudelja. Vujevici su bili obicna smetala.

Extra klasa koju je dala BiH - Ferhatovic, Susic, Bajevic, Maric, Vladic, Bukal, Osim, Halilhodzic, Bazdarevic, Sliskovic, Katalinski (mozda i Repcic).

Extra klasa koju je dala Slovenija - Elsner, Oblak, Popivoda, Katanec, Zahovic.

Extra klasa koju je dala Makedonija - Pancev, Najdovski, Dojcinovski, Djurovski M.

Extra klasa koju je dala Crna Gora - Savicevic, Mijatovic, Radanovic.

Izvolite pa dopisite i dalje, ako se ne slazete, ali ja mislim da nisam prevideo nikog.

Stavise, bio sam i vise nego popustljiv. Doduse, malo sam se zeznuo - ipak je Hrvatska dala vise od 4 dobrih
igraca do "cileanaca" ( :mrgreen: ), ali to ne menja sliku o kvalitetu. Srbija je dala vise extra igraca od bilo koje republike exYu.

Insect_terminator
Kontakt:

Post Postao/la Insect_terminator » 20 apr 2011, 19:15

Mogao si staviti jos Kranjcara starijeg i Vilson Džonia ovog prvog zato sto je recimo kljucan igrac u osvajanju Dinamovog naslova nakon 20 i kusur godina, dok drugi zato sto ima dobro ime :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 apr 2011, 19:16

jax je napisao/la:Nisam ih totalno osporio nego sam napisao da su osvojili puno vise nego sto su trebali da su uvjeti bili posteni.

Ma odkud to tebi da su oni zeljeli prijeci u Zvezdu? Evo ti malo za Bearu
- U "Hajduku" su govorili da sam pobegao, izmišljajući priče koje su trebalo da me teško kompromituju u javnosti. Prvo su lansirali priču kako sam tražio velike pare da bih ostao u "Hajduku", što je bila čista laž. U Beograd sam otišao samo zbog neljudskog odnosa prema meni u "Hajduku", a ne radi para. "Hajduk" mi nikada ništa nije dao sem jednom prilikom 10.000 tadašnjih dinara kada sam se ženio, a to je bilo manje od jedne mesečne plate.

Zašto je prešao baš u "Crvenu zvezdu"? U početku je, u najstrožoj tajnosti pregovarao sa zagrebačkim "Dinamom". Kada su pregovori poodmakli i praktično sve dogovoreno, Zagrepčani su naglo odustali. Nisu hteli da zbot tog transfera kvare dobre odnose sa splitskim prvoligašem. Beara je ćutao i igrao, sve dok ga jednog dana nisu optužili da je prodao dve utakmice u Sarajevu. Na tim utakmicama branio je sa teškom povredom oka i "Hajduk" je izgubio. Ostao je u Sarajevu zbog operacije, a da ga niko iz kluba za to vreme nije posetio. Te 1955. godine "Hajduk" je postao prvak, ali tada već slavnog golmana niko nije pozvao na svečani banket. Tada je Veliki Vladimir "pukao".

- Bio sam toliko ogorčen da sam odmah telefonom pozvao "Crvenu zvezdu" i najavio dolazak. Zapravo, u tom trenutku bilo mi je svejedno kud ću otići. Želeo sam samo da odem iz Splita. Do poslednjeg trenutka, čak i na aerodromu, verovao sam da će se ipak pojaviti neko iz uprave "Hajduka" i reći neku lepu reč. Ostao bih sigurno. Ali, na aerodromu se slučajno zatekao neki "Hajdukov" funkcioner koji je počeo da me psuje i da mi preti zatvorom. U Beogradu su me oduševljeno dočekali, a ja sam bio beskrajno tužan. Nikada u "Hajduku" nisam bio priznat, i sve što sam tamo dobio bio je neki pozlaćeni sat kupljen u Minhenu za jedanaest dolara i koji se ubrzo raspao. Nikada kao igrač "Zvezde" nisam hteo da igram protiv "Hajduka" koji je tada loše stajao u prvenstvu i nisam želeo da im stvaram još veće teškoć.

AKo Beara laze, lazem ja
Dakle, Beara je samovoljno presao u Zvezdu. Toliko o otimanju igraca.
A za Zungula se zna da je hteo u Zvezdu, a Hajduk mu nije dao i da je zato pobegao u USA.
Toliko o pritiscima beogradskih klubova na "sirotu hrvatsku dvojku".

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.