Newcastle United F.C.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Newcastle United F.C.
@Monoloze(:D)- Posto ti pratis Newcastle ovdje najvise, daj mi reci kakav je Santon, kakve partije pruze, jesu navijaci i uprava zadovoljni sa njime. Ja gledao danas i spomenuo par puta uzu zensku fameliji Branci i Morattiu, pa reko da provjerim, jel on ovako igra cesto ili je to samo danas slucaj...
Sreća njihova sto im je beg na golu kako skinu onu tiote-ovu prvu samoMonolog je napisao/la:Odlično.
U drugom poluvremenu je postignut još jedan gol (ponovo Cabaye), a bilo je tu još prilika da se Stoke City isprati sa još više golova u njihovoj mreži. No, ne treba biti nezahvalan, jer i ovo je sasvim dovoljno.![]()
Cabaye, dakako, igrač utakmice. Dva gola + odlična asistencija za Cissea koji je, zanimljivo, nakon postignutnog gola otišao na Dembinu poziciju (recimo lijevo krilo), a Demba je ušao u sredinu. Pardew pokušava razigrati uspavanog Dembu, jer ni on ne pamti kad je zabio posljednji gol u sezoni. Danas ga nije izvodio iz igre, ali nakon izlaska Cabayea nije bilo nekih upotrebljivih lopti za napadače.
Inače, ovo je treća uzastopna utakmica na kojoj Newcastle nije primio gol.![]()
Šta se može očekivati od ove ekipe? Ostale su teške utakmice, a sad je laktanje za Ligu Prvaka, tako da ćemo vidjeti šta može Pardew od ove ekipe. Sa Chelseaom se može igrati, a to je pokazao i Wigan (koji je poražen samo zahvaljujući sudijama). No, pored tog duela, valja odigrati sa Wiganom (dižu se, a gori im pod nogama), Cityjem (eh, ukoliko ispadnu iz trke za titulu, onda će to biti možda i lakša utakmica) i sa Evertonom (na Goodisonu). Dakle, to su te 4 utakmice na kojima ćemo dobiti odgovor na pitanje koliko može Newcastle.
Ukoliko bi se, ne znam kako, dobio Wigan, onda bi šanse narasle. Jer, u tom slučaju bi Chelsea morao dobiti na SB-u, a tu vidim šansu Newcastlea da pametnom igrom odradi nekoliko kontranapada i (možda) iz jednog takvog riješi utakmicu. Dakle, Wigan će biti prekretnica. Poraz bi kompromitovao sve ono što se napravilo do sada, ali opet se vraćam na dio u kome sam pisao da ne treba pokazivati nezahvalnost dosadašnjim dijelom sezone.
Idemo momci, pa kud puklo da puklo. Ukoliko se osvoji 9 bodova iz ove 4 utakmice (da, znam da je teško), onda je Liga Prvaka tu, u to sam ubijeđen. U tom slučaju bi Newcastle odlučivao o svojoj sudbini, a u svim ostalim bi se osluškivali rezultati sa drugih terena.
@Emire prijatelju, javi se.

Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a
Jes da nisi mene pitao al dok sam tu da ti kazem samo da im pocnes spominjati i siru zensku familiju sto ste ga prodaliHuska je napisao/la:@Monoloze(:D)- Posto ti pratis Newcastle ovdje najvise, daj mi reci kakav je Santon, kakve partije pruze, jesu navijaci i uprava zadovoljni sa njime. Ja gledao danas i spomenuo par puta uzu zensku fameliji Branci i Morattiu, pa reko da provjerim, jel on ovako igra cesto ili je to samo danas slucaj...

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Nakon što je prvi put izborio startnih 11 (dakle, kada se malo prilagodio na engleski stil igre i način života), mislim da je samo 2 tekme bio na klupi. To dovoljno govori kakve je partije pružao u dosadašnjem dijelu sezone. Nema "pomračenja" u njegovoj igri, pouzdan je i odlično se ubacuje u ofanzivu. Pardew ga je hvalio od samog početka (govorio kako je predan na treninzima i kako će biti starter čim savlada jezičku barijeru - što je na kraju i bilo), a i svi ostali su zadovoljni njegovim igrama. Borbenosti mu nije nedostajalo ni u Interu, tako da...Huska je napisao/la:@Monoloze(:D)- Posto ti pratis Newcastle ovdje najvise, daj mi reci kakav je Santon, kakve partije pruze, jesu navijaci i uprava zadovoljni sa njime. Ja gledao danas i spomenuo par puta uzu zensku fameliji Branci i Morattiu, pa reko da provjerim, jel on ovako igra cesto ili je to samo danas slucaj...
Uglavnom, nadam se da će on i u narednim godinama biti na St. James Parku.
@Emir,

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
@Emir,
Majke mi, dugo nisam "sreo" optimističnijeg lika.
[/quote]
Nemoj samo da bude na kraju da nisam i prije pocetka sezone govorio da cemo u LP

Nemoj samo da bude na kraju da nisam i prije pocetka sezone govorio da cemo u LP

I qpr je uzeo !!!
predosjetio sam tacno znaci bjezimo 3 boda tottenhamu na cetvrtoj a arsenal ima 3 boda vise i utakmicu vise. A sad ono najbolje : sto se forme tice tu smo najbolji usudio bi se cak reci i u citavoj ligi ma sta usudio tako je!!!
. Ovo se mora ici zaliti dobro kakav dan !

Kakva elegancija Cabayea. Pored toga što je čitavu sezonu izvanredan u veznom redu sa svojom kreativnošću i vizijom, pokazujući da kontrast poput njega i Tiotea itekako pali, sada je počeo i zabijati, što nije učinio odavno (mislim još od Uniteda). Kvota je bila poklon, btw.
Raspored jeste yeben. Tottenham ima poprilično lagan raspored ali su u očajnoj formi. Chelsea igra 3 od 4 na Stamfordu ali i polufinale LP te finale FA Cupa. Bit će gusto do samog kraja i nezahvalno je išta trenutno prognozirati.

Raspored jeste yeben. Tottenham ima poprilično lagan raspored ali su u očajnoj formi. Chelsea igra 3 od 4 na Stamfordu ali i polufinale LP te finale FA Cupa. Bit će gusto do samog kraja i nezahvalno je išta trenutno prognozirati.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Unsung and lost, invisible to history
Ubiše ih Njukašovci jučer.... odlično...
Cabaye k'o sat...
Cabaye k'o sat...

29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Uzdamo se u vas
Ipak ste "dobili" 4boda od nas ove sezone 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Fabricio Coloccini uvrsten u momcad sezone prema izboru udruge profesionalnih igraca Premier lige.
Cestitke kapitenu !
. I jos da dodam da je njegov nastup protiv Stoke City-a bio 150-ti za Newcastle Utd. Cestitke i za ovo !
. Tim sezone prema vec spomenutom izboru je :
Joe Hart (Manchester City), Kyle Walker (Tottenham Hotspur), Vincent Kompany (Manchester City), FABRICIO COLOCCINI (Newcastle United), Leighton Baines (Everton); David Silva (Manchester City), Yaya Toure (Manchester City), Scott Parker (Tottenham Hotspur), Gareth Bale (Tottenham Hotspur); Wayne Rooney (Manchester United), Robin van Persie (Arsenal)
Cestitke kapitenu !

Joe Hart (Manchester City), Kyle Walker (Tottenham Hotspur), Vincent Kompany (Manchester City), FABRICIO COLOCCINI (Newcastle United), Leighton Baines (Everton); David Silva (Manchester City), Yaya Toure (Manchester City), Scott Parker (Tottenham Hotspur), Gareth Bale (Tottenham Hotspur); Wayne Rooney (Manchester United), Robin van Persie (Arsenal)
Svaka cast za kapitena !
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
A fakat je dolaskom Pardewa zaigrao bolje. Ono, srčanosti mu nikad nije nedostajalo, a sada je pouzdan, rijetko kad griješi i nosi ovu odbranu na svojim leđima.
Naravno, ne mislim da je najbolji stoper, al' sigurno da je odigrao skoro pa perfektnu sezonu. Nadam se da će i naredne godine kapiten odigrati u ovom ritmu i onda sigurno neće biti zime za Svrake.
Naravno, ne mislim da je najbolji stoper, al' sigurno da je odigrao skoro pa perfektnu sezonu. Nadam se da će i naredne godine kapiten odigrati u ovom ritmu i onda sigurno neće biti zime za Svrake.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
I provide for a family of 70 – Papiss Demba Cisse

Newcastle’s red-hot number 9, Papiss Demba Cisse, has revealed he provides for a large family of abut 70, as he is providing the goals that might shoot Newcastle into the Champions League.
“Football is everything to me and I don’t know what I would do without it. I am thankful to God for all he has given me and the luck I have had in fulfilling my dreams,” the former Freiburg star said. “I am very religious and I praise God for giving me the talent in football because without it my family may not have survived.
“Football was the light at the end of a tunnel that has allowed me to support them and give them a good life.
“I am from a large family. I was playing football in the streets from an early age with all my friends.
“I went to a good school but my family were not rich. I had to wait until I joined the local football academy before I owned my first pair of football boots.
“I’ve never forgotten where I came from and I am proud to help my family. I’m the only one who has the chance to help them financially.
“I have 65-70 relatives in Casamance in south Senegal. What should I do?
“I’ve learnt to play football, so I can help now. I built the family a large house, I support the purchase of food and electricity and especially help out when someone is sick.”

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Jos malo o P.D. Cisseu

Conversion rate in Premier League

vs Rooney, Aguero, RVP

Conversion rate in Premier League

vs Rooney, Aguero, RVP

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Na redu je gostovanje Wiganu. Utakmica počinje u 16:00 po našem vremenu, a Svrake će ganjati sedmu uzastopnu pobjedu. Naravno, to neće biti lagan zadatak, s obzirom na to da Wiganu gori pod nogama i da im je svaka utakmica "biti ili ne biti".
No, sigurno da i Pardewova družina ima šta za reći. Odigrati šest utakmica u kojima su osvojili 18 bodova, konačno zasjesti na 4. mjesto (koje, btw, možda neće voditi u Ligu Prvaka ukoliko Chelsea na kraju trijumfuje u Minhenu), te igrati u odličnoj formi, nije nimalo lako.
Ba, Cisse i Ben Arfa su odlični u posljednje vrijeme, a pridodamo li im Cabayea koji i zabija i asistira, te Coloccinija koji je izabran u najbolju jedanaestorku lige, onda možemo reći kako ima mjesta optimizmu.
Šta reći o Wiganu? Dobili su Uniteda, Arsenala, a mogli su izvući i povoljan rezultat na SB-u, no pomoćne sudije su zakazale (oba gola iz ofsajda).
Ova ekipa definitivno zaslužuje opstanak, ali ja bih volio kada bi isti obezbijedili tek u narednim kolima, a da danas prepuste sva 3 boda gostima iz Newcastlea.
Inače, treba istaći da meč između Wigana i Newcastlea (kada je Wigan domaćin) nikad nije završio neriješenim ishodom. 5 puta su slavili domaćini, (samo) 2 puta gosti, s tim da je posljednji meč na ovom stadionu završio pobjedom Svraka od 1:0. A, i prvi meč na St. James Parku ove sezone je završen identičnim rezultatom (1:0 za Newcastle).
Newcastle je u najboljoj formi, dok je Wigan trećeplasirana ekipa kada pogledamo posljednjih 6 utakmica (4 pobjede + 2 poraza).
Možemo ovaj meč nazvati svojevrsnim derbijem, mada je to miljama daleko od onog manchesterovskog koji se igra u ponedjeljak.
I, kada sam se već dotakao posljednjih 6 utakmica, bitno je istaći da je Newcastle u tom periodu primio samo 1 gol, a postigao 13.
Wigan je na 9:6 kada je omjer postignutih i primljenih golova u pitanju.
Roberto Martinez će sigurno ići na pobjedu, jer nema šta više tražiti. Opstanak je primarni cilj, a utakmica je sve manje i manje. Newcastle? Pa šta reći za Pardewa?! Ganjaće tu 7 pobjedu i trku za Ligom Prvaka. Možda će se pokušati napasti i treće mjesto (iako lično ne vjerujem ni 1% u ovu mogućnost), ko zna?!
Obertan bi trebao biti u ekipi, ali ne u startnoj postavi. Ista bi trebala biti nepromijenjena u odnosu na meč kontra Stoke Cityja:
Krul - Simpson, Williamson, Coloccini (c), Santon - Tiote, Cabaye, Jonas - HBA - Ba, Cisse.
Nadam se pobjedi koja bi uveliko otvorila vrata Lige Prvaka (pozivam se ponovo na situaciju u Mihnenu, gdje ću navijati za Bayern), iako je raspored do kraja ubitačan (Wigan, Chelsea, City i Everton).

No, sigurno da i Pardewova družina ima šta za reći. Odigrati šest utakmica u kojima su osvojili 18 bodova, konačno zasjesti na 4. mjesto (koje, btw, možda neće voditi u Ligu Prvaka ukoliko Chelsea na kraju trijumfuje u Minhenu), te igrati u odličnoj formi, nije nimalo lako.

Šta reći o Wiganu? Dobili su Uniteda, Arsenala, a mogli su izvući i povoljan rezultat na SB-u, no pomoćne sudije su zakazale (oba gola iz ofsajda).

Inače, treba istaći da meč između Wigana i Newcastlea (kada je Wigan domaćin) nikad nije završio neriješenim ishodom. 5 puta su slavili domaćini, (samo) 2 puta gosti, s tim da je posljednji meč na ovom stadionu završio pobjedom Svraka od 1:0. A, i prvi meč na St. James Parku ove sezone je završen identičnim rezultatom (1:0 za Newcastle).
Newcastle je u najboljoj formi, dok je Wigan trećeplasirana ekipa kada pogledamo posljednjih 6 utakmica (4 pobjede + 2 poraza).

Roberto Martinez će sigurno ići na pobjedu, jer nema šta više tražiti. Opstanak je primarni cilj, a utakmica je sve manje i manje. Newcastle? Pa šta reći za Pardewa?! Ganjaće tu 7 pobjedu i trku za Ligom Prvaka. Možda će se pokušati napasti i treće mjesto (iako lično ne vjerujem ni 1% u ovu mogućnost), ko zna?!
Obertan bi trebao biti u ekipi, ali ne u startnoj postavi. Ista bi trebala biti nepromijenjena u odnosu na meč kontra Stoke Cityja:
Krul - Simpson, Williamson, Coloccini (c), Santon - Tiote, Cabaye, Jonas - HBA - Ba, Cisse.
Nadam se pobjedi koja bi uveliko otvorila vrata Lige Prvaka (pozivam se ponovo na situaciju u Mihnenu, gdje ću navijati za Bayern), iako je raspored do kraja ubitačan (Wigan, Chelsea, City i Everton).

- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Patnja.
Dvije poluprilike je Newcastle imao (i to jedna iz ofsajda, a druga iz prekida), dok je Wigan sve svoje prilike iskoristio. Greške u defanzivi = 3:0 za Wigan.
Prvi gol Mosesa odličan, mora se priznati. Drugi nakon greške Coloccinija (uklizao i nabacio loptu Mosesu), treći gol je pokazao kako se igra polukontra i to je to.
Maloney je strijelac tog gola.
Ne'am živaca više gledati, yebe me stream + sve je već riješeno, tako da...

Dvije poluprilike je Newcastle imao (i to jedna iz ofsajda, a druga iz prekida), dok je Wigan sve svoje prilike iskoristio. Greške u defanzivi = 3:0 za Wigan.
Prvi gol Mosesa odličan, mora se priznati. Drugi nakon greške Coloccinija (uklizao i nabacio loptu Mosesu), treći gol je pokazao kako se igra polukontra i to je to.

Ne'am živaca više gledati, yebe me stream + sve je već riješeno, tako da...
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Wigan - Newcastle 4:0 (Moses 13', 15', Maloney 36', Di Santo 45')
Drugo poluvrijeme nisam gledao.
Nemadoh snage, majke mi. Nervozan zbog lošeg streama (mamicu im), a kad to kombinujem sa veoma lošom predstavom Svraka, onda je jasno zašto nisam izdržao još 45 minuta uz računar.
Prvo poluvrijeme me podsjetilo na onu utakmicu protiv Fulhama (da budem precizniji, na 2. poluvrijeme tog meča). Bezidejno, sa puno grešaka, malo trke i nimalo sreće.
Sad sam pregled'o neke akcije iz drugog poluvremena i vidjeh da je Cisse 2x pogodio okvir gola, te da je HBA imao kolosalnu priliku (imao je i Wigan jednu odličnu šansu u 2. poluvremenu). Previsok poraz, ali zaslužen, što jest jest.
Pitanje je da li će se igrači oporaviti, jer već u srijedu slijedi gostovanje na SB-u.
Drugo poluvrijeme nisam gledao.

Prvo poluvrijeme me podsjetilo na onu utakmicu protiv Fulhama (da budem precizniji, na 2. poluvrijeme tog meča). Bezidejno, sa puno grešaka, malo trke i nimalo sreće.

Sad sam pregled'o neke akcije iz drugog poluvremena i vidjeh da je Cisse 2x pogodio okvir gola, te da je HBA imao kolosalnu priliku (imao je i Wigan jednu odličnu šansu u 2. poluvremenu). Previsok poraz, ali zaslužen, što jest jest.
Pitanje je da li će se igrači oporaviti, jer već u srijedu slijedi gostovanje na SB-u.
U drugom poluvremenu je moglo biti 4-3... Ali ipak su i oni imali dosta sansi u drugom poluvremenu. Najveca je bila kad je Colo uklizao i izbacio skoro sa gol linije.. A nasa najveca sansa je bila stativa Cissea.
- Johnny_Blaze
- Kontakt:
Kvota na Newcastle je bila oko 2,20, a ja baš navr'o da to igram 

LONG LIVE THE KING KENNY!
Wo-ow here we go
Nothing gonna stop us now.
We've got the world at our feet,
And with Dalglish in the seat,
We'll do it all again somehow.
RIP Haris Arapović, YNWA!
Wo-ow here we go
Nothing gonna stop us now.
We've got the world at our feet,
And with Dalglish in the seat,
We'll do it all again somehow.
RIP Haris Arapović, YNWA!
Trenutno korisnika/ca: jasmin10, realniTakticar, sarajevskiMarlboro i 9 gostiju.