Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 140

NoName
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la NoName » 07 nov 2013, 13:13

Ovaj m10 je odlično auto ali cijena mu je prejaka. I lijep je :D Možeš li mi zbaviti Citroen c4 (nova linija) u crvenoj boji :mrgreen: Naravno nije za mene nego suprugu, već je zvala dole čak smo trebali i doći ali boja je bila problem.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 nov 2013, 13:24

http://www.p" onclick="window.open(this.href);return false; ik.ba/artikal/8886582/audi-a6-limuzina-3-0tdi-quattro-s-line-2011/

ovaj je dobar audi, ali se nalazi u njemackoj

i jedan lijep mercedes

http://www" onclick="window.open(this.href);return false;. ****/artikal/9479348/mercedes-benz-c-220-amg-model-2011/

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 07 nov 2013, 14:28

NoName je napisao/la:Ovaj m10 je odlično auto ali cijena mu je prejaka. I lijep je :D Možeš li mi zbaviti Citroen c4 (nova linija) u crvenoj boji :mrgreen: Naravno nije za mene nego suprugu, već je zvala dole čak smo trebali i doći ali boja je bila problem.
:mrgreen:

...

Polovan F10 mozes naci za cijenu novog CCa tako da nije preskup :)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 07 nov 2013, 15:31

NoName je napisao/la:Ovaj m10 je odlično auto ali cijena mu je prejaka. I lijep je :D Možeš li mi zbaviti Citroen c4 (nova linija) u crvenoj boji :mrgreen: Naravno nije za mene nego suprugu, već je zvala dole čak smo trebali i doći ali boja je bila problem.
Opet manje kosta od tog CC-a, a moze se i korigirati ovisno sta se zeli ''u njemu''. A necu ni pricati koliko je bolje auto, s M paketom skoro pa savrseno. Sigurno vozilo koje bi htio imati nekad u buducnosti ako bude sve po redu.

http://autosalon-centar.com/showroom/bm ... -new-line/" onclick="window.open(this.href);return false;

Bio je jedan tiptronic, moze se naci ako je ozbiljan kupac, ali treba malo vremena da se ''potrefi'' na listi jer je specificna boja.
...Život za Široki...

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 07 nov 2013, 20:04

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Opet manje kosta od tog CC-a, a moze se i korigirati ovisno sta se zeli ''u njemu''. A necu ni pricati koliko je bolje auto, s M paketom skoro pa savrseno. Sigurno vozilo koje bi htio imati nekad u buducnosti ako bude sve po redu.

http://autosalon-centar.com/showroom/bm ... -new-line/" onclick="window.open(this.href);return false;

Bio je jedan tiptronic, moze se naci ako je ozbiljan kupac, ali treba malo vremena da se ''potrefi'' na listi jer je specificna boja.
Hvala druže. A i ti Ilidžanac zapeo na slovu, ha m ha f, isto ti dođe. :D

Fidelis, ovaj bendžamin je ekstra ali ipak mislim da puno prešao. Ja godišnje prelazim 30-40.000 KM što bi značilo da za tri godine imam auto koje je prešlo 300.000 km i kome to prodati? A da auto vozam duže od tri godine mi ne pada na pamet :D Dakle, ako je polovna varijanta onda do 100.000, ništa preko toga.

Što se tiče C4, kupac sam ja, dakle ozbiljan :mrgreen: Ako ti šta naleti javi, znam da radite dobra auta jer smo ja i supruga dosta puta gledali stranicu čak smo i zvali par puta da provjerimo oko nekih modela. Potraži po Njemačkoj ili gdje već kupujete i ako ti ispadne šta dobro šibni poruku ovdje pa da se dogovorimo. Pozdrav.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 nov 2013, 00:50

Marsal je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:upravo tako, haman drugacija firma :D samo je zamjerka za stila sto nisu vise ulozili u unutrasnjost. Ali opet u odnosu na cijenu, ekstra auto
Hmmm opet se moram složit s tobom mada nisam toliko razočaran ali imam osjećaj da je plastika labava, da će ručice svakog trena otpasti (one za otvaranje vrata) ali opet dobro je i čovjek na sve zaboravi čim krene vozit. :mrgreen:
Joj bogami ja tebi dugujem mnogo, ako kad dodjem u Sarajevo imaš i ručak i pice od mene, ti si mi otvorio oči za Fiata. :mrgreen: Poslije toga ja sam ga oprao na googleu, pričao s par taksista u ZE koji ga voze itd...i kad je naišao savršen primjerak uzmemo ga. U mene je ćale malo stariji čovjek i kaže eto ti odaberi auto, ja se u ova novija ne razumijem, nek bude samo dizel. :mrgreen: Imali smo i sreće, dobili smo tolilo očuvano auto za tada niske pare... eno ga leti, nista mu ne fali samo sto za 6000 km moramo mijenjat filtere. I zadnju štopu :oops: neko nam je malo razbio dok je bio parkiran. :twisted:
znaci samo redovno odrzavanje, to je to :D ma ja ti tako u svemu ulazim otvorenog uma. Nisam slusao price, nego sam istrazio, vozao, pogledao :D a svako auto ima svoje bubice pa tako i fiat, ali sad koliko se to prica, nidje veze :) talijani prave najbolje masine :) vazi, javi se kad dodjes u Sa :D Slab sam ja sa apetitom, tako da se ne moras sikirat oko toga :mrgreen: :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

anel_tm87
Kontakt:

Post Postao/la anel_tm87 » 08 nov 2013, 03:52

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Marsal je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:upravo tako, haman drugacija firma :D samo je zamjerka za stila sto nisu vise ulozili u unutrasnjost. Ali opet u odnosu na cijenu, ekstra auto
Hmmm opet se moram složit s tobom mada nisam toliko razočaran ali imam osjećaj da je plastika labava, da će ručice svakog trena otpasti (one za otvaranje vrata) ali opet dobro je i čovjek na sve zaboravi čim krene vozit. :mrgreen:
Joj bogami ja tebi dugujem mnogo, ako kad dodjem u Sarajevo imaš i ručak i pice od mene, ti si mi otvorio oči za Fiata. :mrgreen: Poslije toga ja sam ga oprao na googleu, pričao s par taksista u ZE koji ga voze itd...i kad je naišao savršen primjerak uzmemo ga. U mene je ćale malo stariji čovjek i kaže eto ti odaberi auto, ja se u ova novija ne razumijem, nek bude samo dizel. :mrgreen: Imali smo i sreće, dobili smo tolilo očuvano auto za tada niske pare... eno ga leti, nista mu ne fali samo sto za 6000 km moramo mijenjat filtere. I zadnju štopu :oops: neko nam je malo razbio dok je bio parkiran. :twisted:
znaci samo redovno odrzavanje, to je to :D ma ja ti tako u svemu ulazim otvorenog uma. Nisam slusao price, nego sam istrazio, vozao, pogledao :D a svako auto ima svoje bubice pa tako i fiat, ali sad koliko se to prica, nidje veze :) talijani prave najbolje masine :) vazi, javi se kad dodjes u Sa :D Slab sam ja sa apetitom, tako da se ne moras sikirat oko toga :mrgreen: :D
Izvinjavam se sto upadam u konverzaciju, ali planiram uzeti sebi Stila 1.9 JTD, pa bih vas zamolio za savjet prilikom odabira. Na sta posebno trebam obratiti paznju prilikom kupovine ? Unaprijed hvala.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 08 nov 2013, 08:56

kod fiata ti je najbolji savjet da ga ne kupis :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 08 nov 2013, 09:45

Sačuvaj nas Bože rata i Fiata. :D
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 08 nov 2013, 11:01

LenBias je napisao/la:kod fiata ti je najbolji savjet da ga ne kupis :mrgreen:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 08 nov 2013, 16:30

anel_tm87 je napisao/la:
Izvinjavam se sto upadam u konverzaciju, ali planiram uzeti sebi Stila 1.9 JTD, pa bih vas zamolio za savjet prilikom odabira. Na sta posebno trebam obratiti paznju prilikom kupovine ? Unaprijed hvala.
Poslušaj ovu trojicu stručnjaka ispod svog posta. ;)
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 nov 2013, 18:26

vodi ga na dijagnostiku, elektricaru, ako je prije prckao po njemu ko ne zna, onda moze biti zbrka. Pregledaj trapove za svaki slucaj, masina je u vecini slucajeva odlicna. JTD su najbolji motori iz tog doba. Znaci pripaziti paznju na elektroniku najvise. Imas svakakvih lija koje podmuklo sakriju greske koje izbacuje na tabli
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 08 nov 2013, 18:30

Fiat osim sto je izuzetno kvarljiv takodjer je izuzetno ne precizan.Nekad je prava patnja dok ga ubacis u rikver ,a kvacilo je toliko lagano da samo na bosu nogu ga mozes normalno upravljat.Bjezi od tog...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 nov 2013, 22:10

Stilo je dobro auto. Necu pricati u globalu za kompletnu grupaciju, ali Stilo je dobro auto, a taj JTD motor zaista jest jedan od najboljih dizelskih motora, pa mozda i najbolji dizelski motor.
...Život za Široki...

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 09 nov 2013, 08:44

ŠB_Fidelis je napisao/la:Bolan uzmi BMW, Mercedes ili Audi, sta ce ti CC u tom cjenovnom rangu, kako god okrenes i dalje je ''samo'' VW i fakticki Passat.
u obzir uzimamo i cijenu rezervnih dijelova kao i cuvenu vw-ovu izdrzljivost. msm, auto je kao stvoreno za nasih puteva. jedino sto je loma kruci od ostalih.
Cisto guranje tamo gdje im nije mjesto. Jos kad se sjetim Phaetona, primjera radi. Pa to je strasno nesto. Ljudi stvarno ocekivali da ce se kupovati ''luksuzni VW''. Eh.
a sta to fali phaetonu? hoces reci da konkurenti prave kvalitetnija auta? naravno da ne prave.
ne zaboravi da se u nj. vlasnistvu nalaze audi, skoda, bently, ducati, lamborghini i porshe...
i sad treba neko da me uvjerava da se nisu posluzili njihovom tehnologijom kako bi obogatili phaetona.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 09 nov 2013, 09:40

Pricam o voznom iskustvu za taj novac. Taj CC, za taj novac, se ne moze usporediti s gore navedenima za taj novac ni pod razno.

Phaeton? Sta mu fali? Fali sto nitko nece dati toliko novca za ''luksuzni VW'' kad za tu cijenu uzima limuzinu premium klase. Da je konstruiran u kompletu od bilo cijih dijelova VW koncerna, on i dalje ostaje ''samo VW'' i guranjem u visoku klasu postaje promasaj, to nije moje misljenje, to je cinjenica zasnovana brojkama, prodaji istog.
Ne znam koji ce mentol (mada cu priznati da bi se u BiH takvih vjerujem naslo) to radije uzeti nego Audi, BMW, Mercedes visoke klase i kome on kasnije tog Phaetona misli prodati, znam dvoje likova koji prodaju taj Phaeton 2, odnosno 3 godine, lik zaista misli izvuci za njega novac kao da je nesto ustvari kupio sto ce na trzistu ovdje proci. Cista logika, kao sto rekoh, guranje tamo gdje im nije mjesto - luxury class. Dovoljno su se vec odmaknuli i od tog ''narodno vozilo'' koncepta, kamoli da jos prave luksuzna vozila, nek se drze onoga sto znaju i onoga po cemu su prepoznatljivi.
...Život za Široki...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 09 nov 2013, 12:19

moze neko objasniti lb-ft / pound foot torque na našem?

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 09 nov 2013, 13:52

Malo je to nezgodno objasniti. U biti se radi o mjernoj jedinici okretnog momenta. 1 lb-ft je okretni moment koji stvara 1 lb sile na okomitu udaljenosti od 1 ft sa stajnog mjesta. Znaci u biti : tezina u ''pounds'' koje vozilo stvara da bi se pokrenulo jednu ''foot''/stopu, da ih ne prevodim sada, najbolje objasniti na primjeru.
...Život za Široki...

Kanister
Kontakt:

Post Postao/la Kanister » 09 nov 2013, 21:46

@Fidelis ili neko drugi

Šta mislite isplati li se uzeti BMW e46?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.