ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Andres
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Andres » 18 maj 2011, 16:28

toliko neobjektivnosti pisete i gluposti.Vecina ne svi osporavate nadalov nevjerovatan talenat.Rodjen da bude najbolji kad bukvalno.Covjek koji cim se pojavio davao je jasan signal : Ja sam najbolji i bit cu bolji i od najboljeg.
Klinac koji dobije Rogera u prvom mechu za vrijeme Federerove vladavine na njegovoj podlozi je nesto sto se rodi jednom u 200 godina.Nadal je covjek koji ima bukvalno neke super moći.Covjek koji se prilagodi nebitno kakvi su uslovi da je snijeg mislim da bi on igrao svoju igru.
Niko od vas ne moze dokazati da bi Federer koji bi sada imao nekih 25 godina bio uopste umjesan u pricu najboljeg ikada.Konkurencija danas i ona kada je Roger uzeo jedno 12 prvih GS titula je smjesna za porediti.Tadasnja konkurenicja nije imala bukvalno niti jednog igraca koji moze nanjeti stetu Rogeru.Nit je bilo udaraca niti nekoga koji se savrseno krece i igra ofanzivu i defanzivu nevjerovatno.Sve su to bili igraci koji upisu poraz prije mecha.Danas su sve to fantasticni igraci koji se vise i ne mogu nabrojati.Jedan Verdasco u toj konkurenciji bi dominirao.Psihicki nije stabilan ali igracki je fantastican.Sto on recimo ne bi Hjuita, Rodika, Agasija , Samprasa i ostale dobivao ????
Neke polemike oko tih 16-8 se vode.To je golema razlika mnogo veca nego sto bi trebala biti izmjedu dva najveca.Nadal je igrac koji ima sve da bi dominirao nad Federerom.Narusio mu je vjeru u sbe , samopouzdanje.Ima sve moguce udarce da ga porazi i da bude bolji.Mnogo puta ga je ponizio , pa cak ga natjerao i na suze.Te price da Federer nije u formi mislim okaci macku o rep.kako covjek koji dodje u finale Gren Slema nije u formi molim te ????Federer je konstanta on svoju igru ne moze podizati samo je razlika u sitnim detaljima.Nadal je taj koji ima mnogo vise opcija.Moze napadati , riskirati vise, a moze se i braniti, moze tjerati Rogera da igra duge poene ili ti ga da grijesi.Federer je dosta limitiran.Nejjak je u defanzivi poprilicno i dosta ranjiv kod bekenda i forhenda pod pritiskom.Njegov servis je nesto sto ga cini samom elitom.Velika je razlika izmedju najuspjesnijeg koja se lahko moze promjeniti i toga ko je najbolji.Nadal je za sada sigurno najbolji igrac ikada.Ima sve.Borac je , mentalno je kao brdo, fizicki je fantaestican, njegovi udarci nekada izgledaju nerealno koliko su prodorni.nekome je lijepo jedno nekome drugo, ljepota je u ocima posmatraca.Medjutim Od Nadala ce te vidjeti poene koji su neralni i u ofanzivi i u defanzivi i neke banan udarce bukvalno sav repertoar.Federer je ofanzivac koji je svjestan da ako ga stegne rival i odalji van osnovne linije on je tu nemocan.Njegovi udarci tada nit su brzi, nit jaki niti su ubitacni.Nadal je druga prica.On te moze ubiti u mozak igrom u terenu, na liniji ili 4 metra van terena.To se zove kompletnost.ja zaista mnogo postujem Rogera donio je nesto novo , podigao tenis na visi novio ,ali to je uradio i Nadal.Pocevsi kako kazu neki : Najvece rivalstvo u sportu.Za to su potrebna dvoica a ne 1.Tenis je danas jedan od najpopularnijih sportova koji je poceo dizati Federer a rapidno ga Nadal popularisao.Nadal je nesto novo sto tenis nikada nije vidio.Igra cudesno, po nekada neralno.Ima nesto sto bukvalno je nemoguce nauciti.Nesto sa cime se rodis.Te udace gdje ti iz punog trka 3 metra van terena zakuca paralelu , ili iz totalne defanzive predje jednim potezom u "gotov" poen.Tako mocna ofanzica protiv koje se ne mozes braniti nego probati odigrati jos agresivnije pa sta bude.Poksavati igrati na samom rubu i pogadjati neke udarce da bi mu nanio stetu.Biti konstantno agresivan jer ako mu pustis teren on ce te smlaviti.Poput divlje zvjeri je.Das li mu prostor da razvije svoju igru on ti to vrati bez kostiju.
Djokovic je trenutno fantastican ali razne price sam procitao i po meni velikih gluposti procitao.Djokovic je trenutno fantastican ali trenutno.Koliko ce biti ovakav niko ne zna.Ali ovakvom Novaku niko ne garantuje titule na GS takmicenjima.Nadal na GS je drugi svijet nego na "malim" turnirima.Roger na Gs je takodzer drugi svijet.Novak sada igra pod pritiskom, koliko god osvojio nije svjestan sta ga ceka sljedece godine.On igra bez pritiska.Do godine nece biti lahko udariti forhend koji ti moze otkinuti 1000 bodova i glumiti da ti je svejedno.Veliki je to teret, mnogo je u ulogu i velika je stjena na ramenima Nadala.Ovo nije era Rogera da igraci to ne znaju iskoristiti ili pak su nejjaki da to urade.Ja se divim ovom sto radi Novak , nikad nisam uspjeh umanjivao kao vecina fanova Rogera nekom formom ili necim drugim.Nema tu alibija.Covjek je najbolji i to dokazuje.Sto je najbolji to on zna i vjerovatno Nadal i ostatak ekipe koje redovno sad vec tuce.Ako nastavi do kraja godine ovako sto je za ocekivati.Do godine to nece ici glatko.Doci na GS turnir gdje branis titulu a pri tome imas ravnopravne rivale koji te zele "ubiti" nije ni malo lahko.Malo kom igracu je to poslo za ruku a vidjecemo moze li Novaku.Uvjek sam ga smatra odlicnim teniserom.Uvjek je bio jako kompletan i veoma dopadljiv momak.Ali reci da Novak drzi sve u svojim rukama.Da on uvjek odlucuje ko ce biti pobjednik je velika stvar.Novak jeste kvalitetan ali sta reci za Rafu i Rogera ???Njih dva posjeduju nesto sto te moze ubiti u mozak.Smlaviti te, posebno ovaj prvi.Jednim udarcem ce te spustiti i do kraja mecha ces djelovati kao amater.Novak to nema.Novak igra takticki totalno ispravno ali sta ce biti kada Nadal pronadje recepr za ovu njegovu igru ??? On ima fantastican bekend i forhend.Ali nema on to sto Nadal recimo ima u svom forhendu da te ono bas ponizi.On ima totalno ispravne tehnicki i precizne udarce ali nema tu gracioznost i lucidnost.
Opet ponavljam Novak je vanserijski igrac i neradja se cest , igra fenomenalno i ja mu se divim.Njabolji je sportista trenutno u svijetu.Ali pravo lice Novaka ce se otkriti vec u januaru 2012 godine....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 maj 2011, 17:20

Andres je napisao/la:Ali pravo lice Novaka ce se otkriti vec u januaru 2012 godine....
Ok. Navrati nam ponovo u januaru.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

djuturum

Post Postao/la djuturum » 18 maj 2011, 18:13

Andres je napisao/la:toliko neobjektivnosti pisete i gluposti.Vecina ne svi osporavate nadalov nevjerovatan talenat.Rodjen da bude najbolji kad bukvalno.Covjek koji cim se pojavio davao je jasan signal : Ja sam najbolji i bit cu bolji i od najboljeg.
Klinac koji dobije Rogera u prvom mechu za vrijeme Federerove vladavine na njegovoj podlozi je nesto sto se rodi jednom u 200 godina.Nadal je covjek koji ima bukvalno neke super moći.Covjek koji se prilagodi nebitno kakvi su uslovi da je snijeg mislim da bi on igrao svoju igru.
Niko od vas ne moze dokazati da bi Federer koji bi sada imao nekih 25 godina bio uopste umjesan u pricu najboljeg ikada.Konkurencija danas i ona kada je Roger uzeo jedno 12 prvih GS titula je smjesna za porediti.Tadasnja konkurenicja nije imala bukvalno niti jednog igraca koji moze nanjeti stetu Rogeru.Nit je bilo udaraca niti nekoga koji se savrseno krece i igra ofanzivu i defanzivu nevjerovatno.Sve su to bili igraci koji upisu poraz prije mecha.Danas su sve to fantasticni igraci koji se vise i ne mogu nabrojati.Jedan Verdasco u toj konkurenciji bi dominirao.Psihicki nije stabilan ali igracki je fantastican.Sto on recimo ne bi Hjuita, Rodika, Agasija , Samprasa i ostale dobivao ????
Neke polemike oko tih 16-8 se vode.To je golema razlika mnogo veca nego sto bi trebala biti izmjedu dva najveca.Nadal je igrac koji ima sve da bi dominirao nad Federerom.Narusio mu je vjeru u sbe , samopouzdanje.Ima sve moguce udarce da ga porazi i da bude bolji.Mnogo puta ga je ponizio , pa cak ga natjerao i na suze.Te price da Federer nije u formi mislim okaci macku o rep.kako covjek koji dodje u finale Gren Slema nije u formi molim te ????Federer je konstanta on svoju igru ne moze podizati samo je razlika u sitnim detaljima.Nadal je taj koji ima mnogo vise opcija.Moze napadati , riskirati vise, a moze se i braniti, moze tjerati Rogera da igra duge poene ili ti ga da grijesi.Federer je dosta limitiran.Nejjak je u defanzivi poprilicno i dosta ranjiv kod bekenda i forhenda pod pritiskom.Njegov servis je nesto sto ga cini samom elitom.Velika je razlika izmedju najuspjesnijeg koja se lahko moze promjeniti i toga ko je najbolji.Nadal je za sada sigurno najbolji igrac ikada.Ima sve.Borac je , mentalno je kao brdo, fizicki je fantaestican, njegovi udarci nekada izgledaju nerealno koliko su prodorni.nekome je lijepo jedno nekome drugo, ljepota je u ocima posmatraca.Medjutim Od Nadala ce te vidjeti poene koji su neralni i u ofanzivi i u defanzivi i neke banan udarce bukvalno sav repertoar.Federer je ofanzivac koji je svjestan da ako ga stegne rival i odalji van osnovne linije on je tu nemocan.Njegovi udarci tada nit su brzi, nit jaki niti su ubitacni.Nadal je druga prica.On te moze ubiti u mozak igrom u terenu, na liniji ili 4 metra van terena.To se zove kompletnost.ja zaista mnogo postujem Rogera donio je nesto novo , podigao tenis na visi novio ,ali to je uradio i Nadal.Pocevsi kako kazu neki : Najvece rivalstvo u sportu.Za to su potrebna dvoica a ne 1.Tenis je danas jedan od najpopularnijih sportova koji je poceo dizati Federer a rapidno ga Nadal popularisao.Nadal je nesto novo sto tenis nikada nije vidio.Igra cudesno, po nekada neralno.Ima nesto sto bukvalno je nemoguce nauciti.Nesto sa cime se rodis.Te udace gdje ti iz punog trka 3 metra van terena zakuca paralelu , ili iz totalne defanzive predje jednim potezom u "gotov" poen.Tako mocna ofanzica protiv koje se ne mozes braniti nego probati odigrati jos agresivnije pa sta bude.Poksavati igrati na samom rubu i pogadjati neke udarce da bi mu nanio stetu.Biti konstantno agresivan jer ako mu pustis teren on ce te smlaviti.Poput divlje zvjeri je.Das li mu prostor da razvije svoju igru on ti to vrati bez kostiju.
Djokovic je trenutno fantastican ali razne price sam procitao i po meni velikih gluposti procitao.Djokovic je trenutno fantastican ali trenutno.Koliko ce biti ovakav niko ne zna.Ali ovakvom Novaku niko ne garantuje titule na GS takmicenjima.Nadal na GS je drugi svijet nego na "malim" turnirima.Roger na Gs je takodzer drugi svijet.Novak sada igra pod pritiskom, koliko god osvojio nije svjestan sta ga ceka sljedece godine.On igra bez pritiska.Do godine nece biti lahko udariti forhend koji ti moze otkinuti 1000 bodova i glumiti da ti je svejedno.Veliki je to teret, mnogo je u ulogu i velika je stjena na ramenima Nadala.Ovo nije era Rogera da igraci to ne znaju iskoristiti ili pak su nejjaki da to urade.Ja se divim ovom sto radi Novak , nikad nisam uspjeh umanjivao kao vecina fanova Rogera nekom formom ili necim drugim.Nema tu alibija.Covjek je najbolji i to dokazuje.Sto je najbolji to on zna i vjerovatno Nadal i ostatak ekipe koje redovno sad vec tuce.Ako nastavi do kraja godine ovako sto je za ocekivati.Do godine to nece ici glatko.Doci na GS turnir gdje branis titulu a pri tome imas ravnopravne rivale koji te zele "ubiti" nije ni malo lahko.Malo kom igracu je to poslo za ruku a vidjecemo moze li Novaku.Uvjek sam ga smatra odlicnim teniserom.Uvjek je bio jako kompletan i veoma dopadljiv momak.Ali reci da Novak drzi sve u svojim rukama.Da on uvjek odlucuje ko ce biti pobjednik je velika stvar.Novak jeste kvalitetan ali sta reci za Rafu i Rogera ???Njih dva posjeduju nesto sto te moze ubiti u mozak.Smlaviti te, posebno ovaj prvi.Jednim udarcem ce te spustiti i do kraja mecha ces djelovati kao amater.Novak to nema.Novak igra takticki totalno ispravno ali sta ce biti kada Nadal pronadje recepr za ovu njegovu igru ??? On ima fantastican bekend i forhend.Ali nema on to sto Nadal recimo ima u svom forhendu da te ono bas ponizi.On ima totalno ispravne tehnicki i precizne udarce ali nema tu gracioznost i lucidnost.
Opet ponavljam Novak je vanserijski igrac i neradja se cest , igra fenomenalno i ja mu se divim.Njabolji je sportista trenutno u svijetu.Ali pravo lice Novaka ce se otkriti vec u januaru 2012 godine....
Niko i nikad nece moci osporiti velicinu Nadala i Federera.Mozemo se mi zezati na tu temo koliko hocemo ali ono sto su ta dva tenisera napravila do sada je vrh svjetskog tenisa ikad.I to je nepobitna cimjenica.Ali moje misljenje je da je njihono vrjeme proslo.Sto se Federera tice to je valjda svim ljubiteljima ove igre jasno godine cine svoje a ima tu i nedostatka motivacije .A za Nadala postoji jedna druga istina.On je tempom kojim je igrao i asketskim nacinom zivota gdje mu je tenis bio sve unistio sam sebe.Jos to nije dovoljno izrazeno ,ali htio to ko priznati ili ne veoma se to dobro vidi na terenu.Igrati u onom tempu kao sto je on igrao mozes jedno vrijeme ali to uzme danak.Postoje cak veoma ubjedljive price o raznim poludozvoljenim sredstvima koje itekako unistavaju organizam,ali necemo o špekulacijama.Nadala je zapravo na teniskom vrhu drzala strasna tjelesna snaga koju nije imao ni jedan igrac na svjetu.I to je to.Cim ta snaga popusta i cim je neko uspjeo da se u tom sagmentu nosi sa njim on postaje samo dobar teniser sto normalno nije dovoljno za vrh.E Nole je prvi koji je uspjeo da mu parira u tom segmentu i zato se sada desava ovo sto svi gledamo ove godine.Jednostavno u tom trenutku jednake spremnosti igraca do izrazaja dolazi pravi kvalitet.I zato se danas vidi koliko je zapravo Nole inteligentniji igrac od Nadala.On je onaj koji diktira igru,forsira poene,igra napadacki.Protiv takvog defanzivca kao sto je Rafa ako nisi spreman da prebacis mrezu svaki drugi poen po 30 puta i uspjesno zavrsis igru ne trebas se puno nadati uspjehu. To Nole do sada nije mogao.I to je istina.E kad se uspostavio ovaj balans o kome pricam svi vide pravu ljepotu Noletove igre,kako ga ponizava vozajuci ga u svim mogucim pravcima a da ovaj nema rjesenja kao do sad da umorom protivnika rjesi stvar.A prava istina zapravo i jest da je Nole uvjek igrao sam protiv sebe.Što se tice Januara 2012 g. siguran sam da ce Nole do tada vec ispuniti sve teniske snove koje je imao . Kako on kaze ostala su mu samo 2.Prvi da bude br.1 sto je svima jasno da ce se desiti iduci mjesec.Drugi je Vimbldon a kako igra ne znam sta ce ga zaustaviti.Sto se njegove konstantnosti na vodecoj poziciji svjetskog tenisa tice,on sigurno nece toliko patiti od toga.Jer jedan je Nole covjek koji ne uziva samo u tenisu vec u svim čarima zivota drustven iznad svega human,sve voli sve ga zanima,i zato mozda i vise nego zbog tenisa ja ga cjenim i mislim da je u ovom trenutku jedna od najvecih svjetskih sportskih velicina.
Zadnja izmjena: djuturum, dana/u 18 maj 2011, 18:53, ukupno mijenjano 2 puta.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 18 maj 2011, 18:23

ma Nole je trenutno bez premca.Najsmjesni je Nadal kojeg iritira kako Nole slavi svaki poen i pobjedu,pa prvo nek pogleda sebe i nek nesto kaze drugome...uostalom to je samo znak nemoci ;)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 maj 2011, 19:04

Smesno je kako ljudi ne vide tektonsku promenu koja se desila u tenisu, te sve ovo svaljuju na Djokovicevu formu.
Djokovic jeste u strasnoj formi, ali kad istu odrzavas vise od pola godine, onda je pitanje gde se forma zavrsava a gde pocinje ono sto se zove kvalitet? E Djokovic je covek koji je tenis izdigao na jedan novi nivo, nedostupan (barem za sada) konkurenciji. Njegova igra je hibrid fizickog tenisa Nadala, sa jedne strane, i ofanzivnog tenisa Federera, sa druge strane. Zato mu Nadal ne moze nista, jer mora da se bori sa superiornijim od sebe.
Nadalova igra je od starta bila pravljena da se dobije Federer. Beskonacni spinovi na backhand RFa, koji su ga uvek razbijali i u konacnici donosili prevagu - protiv Djokovica ne rade. Tamo ih ceka 2rucni backhand koji je nesto najrazantnije sto je ova igra ikada videla. Na trcanje Nadala, dr Cetojevic je odgovorio pripremom, koja je Novaka stavila u polozaj jaceg i izdrzljivijeg igraca. Nadal nikada nije imao servis, a Djokovic je vratio servis iz 2008e. To znaci da je Nadal sada osudjen da skracuje poene koje je nekada igrao na 30+ udaraca i zbog kojih je dobijao Novaka. Sada je on taj koji treba da reskira, a on se tu ne snalazi. Zato su svi izgovori samo 1 vrsta obmane, a Djokovic je u stanju da dobije Rafu i na pesku Copacabane. Kao sto je Nadal slomio Federera u Wimbledonu (njegovom poslednjem bastionu), tako je Djokovic oduzeo sljaku od Nadala i time mu izbio i poslednji adut iz rukava. Rafa je izneo na sto sve sto je imao u Rimu, i opet je bio savladan i ugazen. Dobije li ga Novak u RGu, sledi mu tezak pad, koji se nece samo reflektovati gubitkom prvog mesta ATP liste, vec konacnim lomljenjem ovog rivalstva na stanu Djokovica. A onda je Nadalova aura stvar proslosti.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 18 maj 2011, 19:23

MaGiCa je napisao/la:Smesno je kako ljudi ne vide tektonsku promenu koja se desila u tenisu, te sve ovo svaljuju na Djokovicevu formu.
Djokovic jeste u strasnoj formi, ali kad istu odrzavas vise od pola godine, onda je pitanje gde se forma zavrsava a gde pocinje ono sto se zove kvalitet? E Djokovic je covek koji je tenis izdigao na jedan novi nivo, nedostupan (barem za sada) konkurenciji. Njegova igra je hibrid fizickog tenisa Nadala, sa jedne strane, i ofanzivnog tenisa Federera, sa druge strane. Zato mu Nadal ne moze nista, jer mora da se bori sa superiornijim od sebe.
Nadalova igra je od starta bila pravljena da se dobije Federer. Beskonacni spinovi na backhand RFa, koji su ga uvek razbijali i u konacnici donosili prevagu - protiv Djokovica ne rade. Tamo ih ceka 2rucni backhand koji je nesto najrazantnije sto je ova igra ikada videla. Na trcanje Nadala, dr Cetojevic je odgovorio pripremom, koja je Novaka stavila u polozaj jaceg i izdrzljivijeg igraca. Nadal nikada nije imao servis, a Djokovic je vratio servis iz 2008e. To znaci da je Nadal sada osudjen da skracuje poene koje je nekada igrao na 30+ udaraca i zbog kojih je dobijao Novaka. Sada je on taj koji treba da reskira, a on se tu ne snalazi. Zato su svi izgovori samo 1 vrsta obmane, a Djokovic je u stanju da dobije Rafu i na pesku Copacabane. Kao sto je Nadal slomio Federera u Wimbledonu (njegovom poslednjem bastionu), tako je Djokovic oduzeo sljaku od Nadala i time mu izbio i poslednji adut iz rukava. Rafa je izneo na sto sve sto je imao u Rimu, i opet je bio savladan i ugazen. Dobije li ga Novak u RGu, sledi mu tezak pad, koji se nece samo reflektovati gubitkom prvog mesta ATP liste, vec konacnim lomljenjem ovog rivalstva na stanu Djokovica. A onda je Nadalova aura stvar proslosti.
Nadal, i izgubi li RG neće potpuno klonuti. Jer, ipak je to Nadal, čovjek koji se nikada ne predaje i koji je pun samopouzdanja i u trenucima kada izvlači po 3 meč lopte. Ali, realno, Djoković je trenutno bolji igrač od Rafe! Pozdrav!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 18 maj 2011, 19:30

kobe24 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Smesno je kako ljudi ne vide tektonsku promenu koja se desila u tenisu, te sve ovo svaljuju na Djokovicevu formu.
Nadal, i izgubi li RG neće potpuno klonuti. Jer, ipak je to Nadal, čovjek koji se nikada ne predaje i koji je pun samopouzdanja i u trenucima kada izvlači po 3 meč lopte. Ali, realno, Djoković je trenutno bolji igrač od Rafe! Pozdrav!
Ma naravno da se neće predati ali će mu samopouzdanje biti dosta manje nego li što mu je bilo
"Indija,Pakistan..."

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 18 maj 2011, 19:43

kobe24 je napisao/la:
Ma djokovic dominira, lik ocitava lekcije... Novak rules 8-)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 18 maj 2011, 20:03

Jel se omeni cini ili je bila praksa da ES prenosi RG???

Da konacno mogu fino pogledat :roll:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 18 maj 2011, 20:05

sarajlija89 je napisao/la:Jel se omeni cini ili je bila praksa da ES prenosi RG???

Ne čini :D Moći ćeš fino pogledati :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 18 maj 2011, 20:06

sarajlija89 je napisao/la:Jel se omeni cini ili je bila praksa da ES prenosi RG???

Eurosport int.i eurosport 2.A evo vidim reklamiraju i RTS1 i RTS 2(vjerovatno samo srpske igrače)
"Indija,Pakistan..."

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 maj 2011, 20:06

Da. ES prenosi sve GS turnire sem WBa, a SK prenosi sve masterse, WTF, WB, DC + manje turnire, ali ne prenosi AO, RG i USO. 8-)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 18 maj 2011, 20:12

evo vidim reklamiraju i RTS1 i RTS 2(vjerovatno samo srpske igrače)
Da, vidio sam to...nije lose :mrgreen:

I nasi ce od 1/2 finala, bar je ranije tako bilo.

Medina Sehic i Majer :lol:

A sjetio sam se da ES prenosi sve GS turnire, osim Wb-a..a to je nekad OBN prenosio sa Fedjom :lol: .

Ma nama ukinuli SK, na kablovskoj HS...nemas gdje gledat Masterse :evil:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 18 maj 2011, 20:21

sarajlija89 je napisao/la:

A sjetio sam se da ES prenosi sve GS turnire, osim Wb-a..a to je nekad OBN prenosio sa Fedjom :lol: .

Sportklub od GS prenosi samo Vimbldon
"Indija,Pakistan..."

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 maj 2011, 20:51

sarajlija89 je napisao/la:

A jel imas u kablovskoj ponudi B92? Oni prenose WB + masterse.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 18 maj 2011, 20:56

Ma nema, kod nas je to malo komplikovano...Monopol imaju jbg i vrlo losu ponudu, a ostali operateri nisu pristupacni ili neki drugi razlozi... :roll:

Idioti...nemas 3 programa da valjaju bgm...i ne gledam Tv uopce, osim sporta i nekih emisija edukativnog sadrzaja.

P.s.

Dobra sansa za Porto :mrgreen:

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 19 maj 2011, 01:39

Zar stvarno ima onih koji misle da je Nadal bolji igrač od Federera? Osim onog pametnjakovića koji je izjavio da je Đoković bolji od Agassija :D Pa ni Tony se ne bi složio (doduše ljudi se ne slažu, nisu drva) s vama.

Biće zanimljivo vidjeti u koju će polovinu ždrijeba Federer, a u koju Murray. Čini mi se da i Nadal i Đoković priželjkuju da izbjegnu Andyja. Od ostalih do polufinala uz dozu sreće bi mogli Ferrer i Delpo. Možda još dodati Soderlinga, Almagra i Monfilsa kao domaćeg tenisera. Mi nemamo predstavnika, ali imamo dosta tenisera iz BiH koji će nastupati pod drugim zastavama.

Go Ivo
Go Ivo

djuturum

Post Postao/la djuturum » 19 maj 2011, 22:56

20 načina da se pobedi Đoković

Stranice i stranice papira ispisane su prethodnih nedelja kako bi se na pravi način dočarao podvig Novaka Đokovića, koji je u seriji od 39 uzastopnih pobeda.

Međutim, retko ko je temi prišao na tako originalan i duhovit način kao Halid Sidik, novinar „Bličer riporta“.

On je ponudio 20 različitih načina na koji Rafael Nadal i Rodžer Federer mogu da pobede Đokovića u ovom trenutku. Srpski teniser je ove sezone četiri puuta bio bolji od Nadala, a tri puta od Federera.

Najboljih 20 načina da Federer i Nadal pobede Đokoviča u Parizu:

20. Ako izađu na teren u maskama Novaka, a Đoković u ovom trenutku verovatno smtra da je jedino on dovoljno dobar da pobedi samog sebe.

19. Ako počnu da imitiraju Novaka na terenu i da se nadaju da će ga to iznervirati i poremetiti mu koncentraciju jer su Đokovićeve imitacije nervirale i Federera i Nadala.

18. Ako izgrade svemirski brod i pošalju ga na Kripton ili bar nekuda daleko od Zemlje.

17. Nadal bi mogao da promeni marku reketa i pređe na „Hed“, a Rodžer bi mogao da obuče odeću „Serđo Takini“. Kako Nole više ne bi bio broj jedan ni u jednom tih brendova, njegov ego bi ga naterao da promeni sponzore. Potom bi Nadal i Federer mogli da ga pobed dok se Novak navikava na nove rekete i odeću.

16. Ako pozovu Novaka u noćni izlazak i daju mu da jede hranu punu glutena poput pice. Ali treba da budu pažljivi da ne preteraju kako ne bi izgubio u ranoj fazi turnira.

15. Ako potplate osoblje na stadionu da zaključa Novaka u toaletu dok je on unutra, a onda da dobiju meč jer se Đoković nije pojavio na terenu.

14. Ako kidnapuju Novakovog medicinskog savetnika, a kao otkup traže pobede za sebe u duelu sa Đokovićem.

13. Ako uspeju da uvuku Noleta u ’takmičenje’ u vrištanju i udaranju u grudi posle svakog poena, a zatim da se nadaju da će povrediti neki živac ili sl.

12. Ako ubede organizatore Rolan Garosa da se umesto šljake RG igra na travi, a zatim i da ubede čelnike ATP tura da zemljane i tvrde terene proglase ilegalnim. Možda bi im se treća podloga posrećila, zar ne?

11. Ako ukradu Đokovićev suspenzor (za smanjenje vibracija žica na reketu) u obliku ’smajlija’ i umesto toga stave tužno lice. To bi Đokovića izbacilo iz ritma, a i uznemirilo bi ga jer bi svaki put video tužno lice kada pogleda u reket.

10. Ako igraju obojica protiv Novaka istovremeno jer bi tada meč bio neizvesniji i zapravo bi imali šansu da pobede.

9. Ako budu držali još jednu lopticu u džepu i, kada Đoković odigra nezaustavljiv ’pasing’, mirno izvade lopticu iz džepa, prebace je preko mreže i uhvate Đokovića u lošoj poziciji. Usput moraju da se ponašaju prirodno.

8. Ako se ponude da nose majice sa Noletovim licem tokom cele godine, a da im zauzvrat Srbin omogući da pobede ponekad.

7. Rodžer i Rafa bi mogli da ponovo zaigraju u Dejvis kupu i možda bi napravili sličnu seriju kada bi osvojili DK.

6. Ako preruše Toda Martina u Novakovog trenera Marjan Vajdu i puste ga da ponovo uništi Đokovićevu igru, kao što je ranije učinio.

5. Ako u njegovoj svlačionici zalepe obaveštenje da je meč premešten na drugi teren, a potom da dobiju bez borbe.

4. Ako igraju na kartu njegovog patriotizma tako što će falsifikovati pismo od Vlade Srbije u lojem se kaže da je tenis od sada zabranjen svim Srbima. Novak će jednostavno morati da se povuče.

3. Ako upotrebe kremu koja izaziva svrab – videli smo da uspeva bezbroj puta u „Tomu i Džeriju“, „Mister Binu“ itd.

2. Ako ga, kao u Novakovoj poslednjoj reklami za Hed, izazovu da odigraju meč na krilu aviona, a zatim da se pobrinu da Novakovo krilo bude prilično klizavo. Ali moraju da se sete da mu daju padobran jer žele da ostane živ kako bi gledao njihov uspon na rang listi.

1. Ako stric Toni bude sedeo u Novakovoj loži, što će Đokovića koštati nekoliko upozorenja i poena zbog ’koučinga’. Znam da to niko ne radi bolje od strica Tonija.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 20 maj 2011, 01:28

sve to stoji Novak je trenutno najbolji igrac svijeta.Ali hej rec da je Nadalovo vrijemem u 24 godini zivota proslo je smijurija.4 puta ga je dobio ali ne znaci da ce ga dobijati na najvaznijim turnirima.Jedno je Gs , jedno masters.Nadal kao i Federer je bukvalno doktor finala GS posebno Nadal.Covjek koji je svega 2 finala izgubio od Rogera na wimbledonu.Novak jeste favorit igra fantasticno ali Roland Garros je druga prica i drugi svijet.To je Nadalova teritorija gdje je redom sve najvece igrace ne dobijao nego ponizavao.Istina je da Nadal ne igra kao prije na sljaci ali i dalje igra dovoljno dobro da ako ima svoj dan odnese 2 Novaka sa terena.Problem Nadala moze biti prije tog moguceg finala.svi zaboravljaju jako brzo Soderlinga kojeg sigurno niko ne zeli na svoju stranu zrijeba.Covjek nije slucajno igrao 2 puta za redom finale.On tu pruza najbolje od sebe i jako ga je tesko dobiti u mechevima prije finala.Andy je svoju igru mnogo podigao u odnosu na prosle godine na sljaci.I veliki broj ne fanova Rogera je otpisalo tog istoimenog magionicara.Covjek koji kada ima svoj dan a ovo je ipak GS i realno je ocekivati svojom igrom jako lahko moze uciniti Novaka prosjecnim igracem.Roger se nikad ne otpisuje covjek koji ima 16 Gs titula ih nema slucajnoscu nego svojim umjecem.Dovoljno je par sitnih detalja da on unisti samopouzdanje Novaku i da se raspuca sa servisom i Forhendom...
Nadal je Nadal on je uvjek tu , covjek koji je definitivno najveci borac i kad je svjestan da mu mech izmice iz ruku.To ga cini jednim od najvecih sto su igrali ovu igru.Bio je on i u gorim situacijama , nasao je recept za igru Rogera ja se nadam da ce naci i za igru Novaka.Niko nije nepobjediv pa tako ni Novak.On trenutno djeluje da je bez mane.svaki udarac mu je odmjeren i na mjestu,kretnja bezprijekorna , samopouzdanje na najvisem nivou medjutim sve to moze u djelicu sekunde nestati jer sport je cudna stvar.Cesto je jedan poen lomio protivnika i dobijao mecheve.Ne zaboravite ko su dva najveca maestra ove igre i dva igraca koja cak i ovakvog Novaka mogu izluditi.On je tanak na zivcima sto je dokazao nebrojeno puta.Trenutno nije jer nema razlog da bude ali kada dodju crne minute tad se vidi velicina igraca i vjera u sebe.Novak jeste neracionalan igrac i veliki MUDONJA.Medjutim nekada to i nije pravilno razmisljanje , docice dani kad ono sto si pogadzao nekad bude 2 cm u autu pa ti pukne film a ti neznas sta drugo da uradis.Novak ce svoje pravo lice pokazati kao i velicnu tek sljedece godine kada bude branio ove silne turnire.Sa vrecom i stegnutom rukom gdje ti jedan poen moze otkinuti 100 bodova nije mala stvar.Kako ce tada razmisljati sta potegnuti vidjet cemo

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 maj 2011, 07:32

Andres je napisao/la:Covjek koji je svega 2 finala izgubio od Rogera na wimbledonu.
Izgubio svega dva finala, od tri koliko je igrao protiv Rogera. :lol: :lol: Fakat mi je više dosadilo provaljivat te na ovom podforumu... ohladi malo, idi na odmor, radi nešto....
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.