BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

anton 1983
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la anton 1983 » 16 dec 2010, 12:25

adnan24 je napisao/la:A ne mogu da vjerujem da se ovo nije znalo za Hummelsa dosad...vec sad kad je postao neko i nesto ispade da ga laganini mozemo izgubiti i to rekao bi u najgorem mogucem trenutku jer pretpostavljam da ce 2012.-e ova ekipa dostici vrhunac...Nadam se da ce se ovo pitanje malo aktualizirati pa da cujem sta na to imaju reci celni ljudi u Dortmundu...
E bas mi nije ovo trebalo :twisted: :twisted: :twisted:
Pa nije da se nije znalo, ali se sada aktualizira..

Joj kak ste vi smješni...Ok, dobro shvaćam vas vi neke stvari ne znate jer ste po tom pitanju neiskusni. Ja malo duže pratim Bundesligu pa onda znam koje faze mora proči BvB. sada je faza kada novinari izbacuju sve moguće gluposti oko transfera i odlazaka vaših aseva kako vas nebi poljuljali. Dosad su vas hvalili ali se više sa tim nemože zarađivati, sad vas počinju **** u zdraf mozak. priviknite se na to, ova vožnja tek počinje...Čekajte samo da počne sa mikroforinima kada će svaki novinar gurati nekom članu bvB-a, bio on igrač ili stručno vodstvo, mikrofon u nos i pitati ga o eventualnom odlasku nekog iz kluba ;)

Sada se sve medijske kuće u njemačkoj mole Bogu da izgubite od Eintrachta tako da vas satru uoči zimske stanke, i da počnu sa pitanjima, da li je Bvb dovoljno zrel za titulu i ta slična sranja...

medijaksa mašinerija sada počinje raditi punom parom! 8-)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 16 dec 2010, 12:29

ispadanjem borusije i zvanicno je dobijen prvak bundeslige za ovu godinu... ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 dec 2010, 12:30

anton 1983 je napisao/la: Pa nije da se nije znalo, ali se sada aktualizira..

Joj kak ste vi smješni...Ok, dobro shvaćam vas vi neke stvari ne znate jer ste po tom pitanju neiskusni. Ja malo duže pratim Bundesligu pa onda znam koje faze mora proči BvB. sada je faza kada novinari izbacuju sve moguće gluposti oko transfera i odlazaka vaših aseva kako vas nebi poljuljali. Dosad su vas hvalili ali se više sa tim nemože zarađivati, sad vas počinju **** u zdraf mozak. priviknite se na to, ova vožnja tek počinje...Čekajte samo da počne sa mikroforinima kada će svaki novinar gurati nekom članu bvB-a, bio on igrač ili stručno vodstvo, mikrofon u nos i pitati ga o eventualnom odlasku nekog iz kluba ;)

A jedna stvar je kad pisu o transferima i slicno...to su vec poceli i sa Sahinom,Barriosom itd...ali ovo za Hummelsa ako je istina onda je nesto najgluplje sto sam ikad vidio...ne vidim svrhu takvog poteza. U tom slucaju mi smo imali 2 izbora...da od Hummelsa ne bude nista pa da ostane nas igrac ili da kao sto je slucaj postane odlican igrac pa da ga Bayern uzme za mizerne novce...ako je to plan za buducnost onda sam ja Bill Gates....

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 16 dec 2010, 12:33

adnan24 je napisao/la:
A jedna stvar je kad pisu o transferima i slicno...to su vec poceli i sa Sahinom,Barriosom itd...ali ovo za Hummelsa ako je istina onda je nesto najgluplje sto sam ikad vidio...ne vidim svrhu takvog poteza. U tom slucaju mi smo imali 2 izbora...da od Hummelsa ne bude nista pa da ostane nas igrac ili da kao sto je slucaj postane odlican igrac pa da ga Bayern uzme za mizerne novce...ako je to plan za buducnost onda sam ja Bill Gates....
Ali imo si ti izbor da 3 godine kod sebe NEMAŠ odličnog igrača. Žikiš i za BvB je to nekakva nagrada. to je ono kaj ti sebi isto moraš priznati. Nije ti to čudna stvar kada veliki klub, malom klubu koji nema para prodaje igrača...Gle niko vama nebrani da gavi već ovo ljeto prodate za više para ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 dec 2010, 12:39

anton 1983 je napisao/la:
Ali imo si ti izbor da 3 godine kod sebe NEMAŠ odličnog igrača. Žikiš i za BvB je to nekakva nagrada. to je ono kaj ti sebi isto moraš priznati. Nije ti to čudna stvar kada veliki klub, malom klubu koji nema para prodaje igrača...Gle niko vama nebrani da gavi već ovo ljeto prodate za više para ;)

Da je on dosao u klub kao odlican igrac pa bi i shvatio ali kada je tek kupljen i nije bas bio igrac kakav je danas...Sad ispade da cemo samo pojacati i ovako nedodirljivi Bayern jer se on tamo ne bi sigurno ovako razvio...
A ako je vec ovo tako onda ga i treba prodati ranije jer je 8 milja smijesno.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 16 dec 2010, 12:42

adnan24 je napisao/la:
Da je on dosao u klub kao odlican igrac pa bi i shvatio ali kada je tek kupljen i nije bas bio igrac kakav je danas...Sad ispade da cemo samo pojacati i ovako nedodirljivi Bayern jer se on tamo ne bi sigurno ovako razvio...
A ako je vec ovo tako onda ga i treba prodati ranije jer je 8 milja smijesno.
Pa nije onda bio odličan ali definitivno najbolji kaj ste mogli dobiti.

I da naravno nije baš sad tako jako loše prodati igrača za velike noFce ;) A možda i 8 miljona niej malo ako njegov utjecaj na ekipu bude takav da dvije godine zaredom uđete u Lp. Onda će vam se to itekako isplatiti...

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 16 dec 2010, 12:42

Sumnjam da postoji ta klauzula, pa nije ni Zorc od juce u ovom poslu. Evo portal Ruhrnachrichten, koji je dobro obavijesten o desavanjima u klubu, je pisao o tome kad je Hummels potpisao za BVB.

http://www.ruhrnachrichten.de/sport/bvb ... 635,476312

Dobro rece Anton, sad pocinje medijska hajka i na te gluposti ne treba obracati paznju. Ja vjerujem Zorcu, Watzkeu i Kloppu i imaju punu podrsku svih navijaca a ove medijske spekulacije uopste ne citam.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 16 dec 2010, 12:51

Gledajte, niko neće javno izletiti i reči da u tome isma istine ;)

@Klopp

Ovaj dio ti je bitan, jer kako je moguće da su se klubovi dogovorili kako piše u članku a da Hummels ne zna ništa o tome...

"Ich weiß offiziell noch gar nichts von der Einigung. Wenn es so wäre, würde ich mich wahnsinnig freuen", sagte der Jungprofi am Mittag im Gespräch mit RuhrNachrichten.de.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 dec 2010, 12:51

Mozes li prevesti ovo:
Der Rekordmeister besitzt weder ein Vorkaufs- noch ein Rückkaufrecht für Hummels. Allerdings wird München im Fall eines Weiterverkaufs des U21-Nationalspielers an der Ablösesumme beteiligt.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 16 dec 2010, 12:57

adnan24 je napisao/la:Mozes li prevesti ovo:
Der Rekordmeister besitzt weder ein Vorkaufs- noch ein Rückkaufrecht für Hummels. Allerdings wird München im Fall eines Weiterverkaufs des U21-Nationalspielers an der Ablösesumme beteiligt.
Bayern nema pravo prvokupa niti "nikakvo" pravo da ga otkupi nazad, znači ovo od 8 miljona eura nepostoji, ali Bayern ima neki postotak od slijedeće prodaje Hummelsa...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 16 dec 2010, 13:18

anton 1983 je napisao/la:http://www.tz-online.de/sport/fc-bayern ... 49847.html

U ovom članku piše da si je Bayern kada je prodavao Hummelsa osigurao da ga od 2012 može kupiti natrag za 8 miljona eura. problem je u tome kaj to tek počinje vrijediti od 2012, a Bayern si mora posložiti svoje obrambene redove dosta prije...

ovo je nekaj kaj zvuči dobro no možda je to i prekasno..Možda već ak se odlučimo za njega treba probati dopeljati ga na ljeto i recimo BvB-u ponuditi 15 miljona eura za njega pa neka si Bvb razmisli dal će ga dati za 15 ili godinu dana kasnije za 8...
Nevjerovatno je sta Bajern radi :mrgreen: . Dok je Bajern ovoliko dominantan (u svakom pogledu) u odnosu na ostale ekipe, nema nikakve sanse da 'ostali' njemacki klubovi budu dugorocno konkurentni u Ligi prvaka. Skoro svaka liga u Evropi ima makar dva giganta, a Njemacka samo jednog :roll: . To je bas cudno za najjacu ekonomiju u Evropi :roll: .

Ovo je za Dormund jako lose... Vec se suska o odlasku Vajdenfelera (ne bi me cudilo da ode u Arsenal ako ovi budu zainteresovani, a treba im golman), za Bariosa se interesuje Real, a Humlesa ce Bajern 'oteti' po vec vidjenom scenariju. Sigurno ce se jos neki velikani zainteresovati za jos neke igrace, prije svih za Gecea i Sahina... Sva ta previranja ostavljaju negativan psiholoski uticaj na kolektiv. Ovi igraci su se u potpunosti stopili u kolektiv, kompaktnost je dovedena do savrsenstva... Dovoljno je da odu 2 igraca i da se cijela 'konstrukcija' sasvim urusi. Mogu se poslije dovesti jos bolji individualci, ali kolektiv vise nikada nece biti kompaktan.

E sad, sve je na upravi i treneru. Sve zavisi od njihove vizije za buducnost. Mogu se odluciti na prodaju najboljih igraca, sto ce ih sigurno dooobroooo uzdrmati bez obzira na pojacanja koja ce dovesti. Mogu se odluciti na zadrzavanje najboljih igraca, ali ce onda morati odraditi lavovski pos'o da bi ocuvali pozitivnu motivaciju kod svojih igraca. Nije lako reci Bariosu da ga ne zele prodati u Real, a momak se vec zamislio u bijelom dresu. Veliki klubovi unose pometnju u manje klubove... Ponude znatno manje novca od onog sto klub zahtjeva, jer ocekuju da ce igrac izvrsiti pritisak na klub... Ta taktika ili uspije ili unisti psihu igraca, a samim tim i klub. Edin Dzeko i Volf su dobar primjer. Tesko je uraditi pravu stvar u ovakvim slucajevima.

Dortmund je bio na rubu ponora, prosle godine su se vratili, a ove povratak potvrdili. Igracki su jaki, a koliko su jaki oragnizaciono, to cemo uskoro vidjeti. Do potpunog uspjeha se ne dolazi lako, prava borba (na mnogim frontovima) ih tek sada ocekuje. Vidjet cemo da li je klub zrel za velike stvari ili je 'epizodista' kao Stutgart ili Verder.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 16 dec 2010, 13:22

A gle to ti je hranidbeni lanac...tako je Bvb "Ukrao" Subotića, Leitnera itd..To je normalna stvar samo je pitanje šta će nakraju svega ispasti...

bayern si je ovu svoju poziciju ne godinama već desetljićima gradio i teško je za oćekivati da će neko preko noći doči i biti Bayernu konkurent. Wolfsburg je imao dobre temelje da to napravi kad su uzeli prvenstvo, ali isti tako previše nedostataka, prvenstveno ime i veličina njihovog kluba...

podrinjac_83
Kontakt:

Post Postao/la podrinjac_83 » 16 dec 2010, 13:57

Ni Bayern nijee kaoo sto je nekad bioo dzaba novci i svee akoo igracii ne funkcionisuu na tererenuu nisuu borbenii ii ne zalazuu se svii .....Mnogi mislsee da ce Bayern Stici BVB u nastavku sezonee nadajuci se tomee samo sto ce se Roben vratitii e pa dragi mojii pa nijee taj Roben masinaa daa sameljee svee bunesligasee na proljecee akoo se Bayernova igra zasniva samo na jednom igracuu kaoo Robenn ondaa ja neznamm kakva je too ekipaa too nigdjee joss nemaa da jedna ekipaa zavisii od jednog igracaa.....A da ekipaa kao kolektiv i kaoo slogaa igraajuu sinocc se vidjeloo na utakmicii Sevilla-BVB...Ta me utakmica posijetila na onu Barcelona-Inter ..kada jee Inter istom igrom Izbacio Barcelonu u Barcelonii......kao i onaa utakmicaa sinoc Dinamo-Paok ne zasluzeno grcii pobijedilii istom igrom kao sevilla....pucaj sto dalje od golaa loptuu a to nije fudbal all spanci i grci neznaju drugacijee igratii fudball a svee se govorii kakoo je spanska liga najboljaa e pa sinoc se pokazaloo da too nije istinaa.......A mislim da ce BVB ove sezone osvojiti bundes ligu jer njenoo vrijemee tek dolazii ....a to sto medijii pricajuu o nekim glupim stvarima mislim da to nece uzdrmati BVB jer kad nisu ih uzdrmalii kada su bili pred bankrotom mislim da ni sada nece uspijetii....dok se nekii bavee o odlaskuu igraca iz BVB sto nema nikakve vezee jer necee oticii cak suu najavili iz kluba da cee pojacatii Ekipuu na proljeecee dovodjenjem 4 igracaa kojee vecc duze vrijeme prateee......Mnogo je toga za recii al mislim da je suvisno ista pricatii sadaaa......

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 16 dec 2010, 13:59

anton 1983 je napisao/la:A gle to ti je hranidbeni lanac...tako je Bvb "Ukrao" Subotića, Leitnera itd..To je normalna stvar samo je pitanje šta će nakraju svega ispasti...

bayern si je ovu svoju poziciju ne godinama već desetljićima gradio i teško je za oćekivati da će neko preko noći doči i biti Bayernu konkurent. Wolfsburg je imao dobre temelje da to napravi kad su uzeli prvenstvo, ali isti tako previše nedostataka, prvenstveno ime i veličina njihovog kluba...
Nije mi jasno zbog cega bundesligasi svoje najbolje igrace prodaju upravo Bajernu :roll: !?? Zasto Leverkuzen Balaka, Lusia i Ze Roberta nije prod'o Interu, Arsenalu ili Barseloni!?? Zasto pojacavati najveci klub i tako ga ciniti jos vecim!?? Zbog cega se pristaje na monopol? Da nisu u pitanju neke ucjene? Ne mogu shvatiti zbog cega 'ostali' klubovi prihvataju takav podanicki status.

Najmanje so Leverkuzen, Dortmund ili Verder mogu uraditi je da poruce da svoje najbolje igrace ne zele prodavati svojim direktnim konkurentima za titulu. Liverpul je dugi niz godina potpuno inferioran u EPL, ali nikada ne pojacava svoje (bivse :mrgreen: ) rivale... Radije ce igrace prodati u Spaniju, nego u MU ili Arsenal. To je jedna od odlika velikog kluba.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 16 dec 2010, 14:05

Valencia je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:A gle to ti je hranidbeni lanac...tako je Bvb "Ukrao" Subotića, Leitnera itd..To je normalna stvar samo je pitanje šta će nakraju svega ispasti...

Nije mi jasno zbog cega bundesligasi svoje najbolje igrace prodaju upravo Bajernu :roll: !?? Zasto Leverkuzen Balaka, Lusia i Ze Roberta nije prod'o Interu, Arsenalu ili Barseloni!?? Zasto pojacavati najveci klub i tako ga ciniti jos vecim!?? Zbog cega se pristaje na monopol? Da nisu u pitanju neke ucjene? Ne mogu shvatiti zbog cega 'ostali' klubovi prihvataju takav podanicki status.

Najmanje so Leverkuzen, Dortmund ili Verder mogu uraditi je da poruce da svoje najbolje igrace ne zele prodavati svojim direktnim konkurentima za titulu. Liverpul je dugi niz godina potpuno inferioran u EPL, ali nikada ne pojacava svoje (bivse :mrgreen: ) rivale... Radije ce igrace prodati u Spaniju, nego u MU ili Arsenal. To je jedna od odlika velikog kluba.
Po istom principu zbog kojeg Valensija i drugi klubovi iz Primere prodaju igrače Barsi i Realu.Ako je Bayern spreman za njih dati najviše onda je logično da će ga njemu i prodati.Pa nije baš da inostrani klubovi nude više i da bundesligaši prodaju igrače Bayernu samo zato što im je simpatičan.Prodaje se onom ko ponudi najviše i to u ovom slučaju vrlo često bude Bayern.Nema tu mnogo filozofije.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 16 dec 2010, 14:08

Valencia je napisao/la:Nije mi jasno zbog cega bundesligasi svoje najbolje igrace prodaju upravo Bajernu :roll: !?? Zasto Leverkuzen Balaka, Lusia i Ze Roberta nije prod'o Interu, Arsenalu ili Barseloni!?? Zasto pojacavati najveci klub i tako ga ciniti jos vecim!?? Zbog cega se pristaje na monopol? Da nisu u pitanju neke ucjene? Ne mogu shvatiti zbog cega 'ostali' klubovi prihvataju takav podanicki status.
Zato što Bayern daje najbolje noFce, a i strani klubovi dosad nisu bili ludi za igračima iz BUNDESLIGE. Sada si postavi slijedeće pitanje: Zašto, Diego, VdV, Boateng, Khedira, Ozil nisu bili prodani Bayernu? ;) A i moraš malo znat više o nogometu prije nego postaviš ovakvo pitanje...Transferi unutar lige su najnormalniji i svi veliki klubovi ako ne kupuju MEGA igrače najdraže im je kupiti iz same lige...Nije u BUNDESLIGI bilo takvih igrača da bi ih starni klubovi (veliki) htjeli, ali sada se situacija promijenila. Sada Bayern mora na vrijeme kupiti nekog igrača da im ga neki veliki klub iz neke druge zemlje ukrao ;)
Eto pazi sad. Prije par godina Werder odluči prodati Klosea jer mu za godinu dana istiće ugovor, znači il ga prodaju sada il slijedće godine može otići za ništa novaca. Svi klubovi u Europi znaju da je on na prodaju i niko ne nudi novac i normalno da će onda Werder pristati na ponudu Bayerna kad moraju ;)

Pa ****, di će Juve kupovati Talijane nego italiji, MUTD Engleze nego u Engleskoj, real i Barca Španjolce u Španjolskoj...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 16 dec 2010, 14:30

Riberi i Anton

Balak, Lusio i Ze Roberto su bili igraci EKSTRA KLASE kada su otisli u Bajern. Je li moguce da za njih nije bio niko zainteresovan od evropskih klubova!?? Sjecam se da je Inter bio zainteresovan za Balaka, ali je na kraju ipak otis'o u Bajern. Koliko ih je tada Bajern platio? Mancester kada dovede pojacanje iz Engleske biva posteno 'oguljen' :mrgreen: . Kerik, Berbatov, Valensia, Ferdinand ili Runi!? I pored toga je gotovo nemoguce da MU dovede igraca Celsija, Liverpula ili Arsenala. Kao sto rekoh, Liverpul je rezultatski drugorazredni klub engleskog fudbala u posljednjih 20 godina, ali nema sanse da ce pojacati svoju (fantomsku :mrgreen: ) konkurenciju. Kada bi i prodali nekog igraca Celsiju, bio bi znacajno skuplji nego da ga prodaju Realu. Zasto tako nije u Njemackoj? Bolje da Verder dobije koji milion manje nego da pojaca direktnog rivala i tako si znacajno umanji sanse za titulu. Liverpul bi prije Klosea prod'o za milion Bajernu, nego za 10 miliona Arsenalu :mrgreen: . O tome se radi.

Jedino je Stutgart dobro ogulio Bajern, sve ostale velike igrace su dobili 'dzaba'. Nadam se da ce se to promjeniti, jer bi mi bilo zanimljivije da njemacki klubovi malo ozbiljnije pariraju 'mojim' englezima :mrgreen: .

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 16 dec 2010, 14:46

odgovorit ću ti u temi Bayerna...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 dec 2010, 15:32

A pe neki dan to se zvase SEXUALNOST? Sad je HRANIDBENI LANAC? Sta je sledece, USLOVNI REFLEX, mozda?

Kad Nemci budu shvatili da je monopolisticki BM prepreka, a ne prednost - mozda od njih nesto i bude. Do tada - liga 1 kluba.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 16 dec 2010, 15:41

MaGiCa je napisao/la:

A pe neki dan to se zvase SEXUALNOST? Sad je HRANIDBENI LANAC? Sta je sledece, USLOVNI REFLEX, mozda?

Kad Nemci budu shvatili da je monopolisticki BM prepreka, a ne prednost - mozda od njih nesto i bude. Do tada - liga 1 kluba.
Bolje biti liga jednog kluba nego liga čiji klubovi ispadaju od Sparti,Lechova,Metalista.... :oops:

Što se tiče famozne klauzule u nju može vjerovati samo naivac koji o Bundesligi ne zna ništa.Sad kad su ispali nastoji ih se dodatno poljuljati kako bi ispustili prednost jer su u padu forme.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.