FK Velež (opšte diskusije)

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Velež (opšte diskusije)

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2019, 15:39

nekoIzMostara je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Simpatični ste tako kad u nedostatku argumentacije okrećete na lično prepucavanje, shvatam, ali...

Još uvijek nam niko nije odgovorio na pitanje odakle novac klubu bez ikakvih prihoda...? :hmmmmm:
Odakle Zeljeznicaru pare da pravi tribini? Pruce da su od svojih para nisu validne i argumentovane? Samo iznosim cinjenice
Prihodi FK Željezničar u posljednjih 5 godina,

2014 - 2,3 miliona KM
2015 - 5,2 miliona KM
2016 - 3,7 miliona KM
2017 - 4,9 miliona KM
2018 - 6,1 milion KM

Ovim ciframa su obuhvaćeni prihodi od transfera, UEFA takmičenja, članarina, sezonskih i ostalih ulaznica, sponzora i kirije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DembaBa21
Kontakt:

Post Postao/la DembaBa21 » 11 okt 2019, 15:49

Virtu4l je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Simpatični ste tako kad u nedostatku argumentacije okrećete na lično prepucavanje, shvatam, ali...

Još uvijek nam niko nije odgovorio na pitanje odakle novac klubu bez ikakvih prihoda...? :hmmmmm:
Odakle Zeljeznicaru pare da pravi tribini? Pruce da su od svojih para nisu validne i argumentovane? Samo iznosim cinjenice

2014 - 2,3 miliona KM
2015 - 5,2 miliona KM
2016 - 3,7 miliona KM
2017 - 4,9 miliona KM
2018 - 6,1 milion KM

Ovim ciframa su obuhvaćeni prihodi od transfera, UEFA takmičenja, članarina, sezonskih i ostalih ulaznica, sponzora i kirije.
Koliki su vam rashodi ovo su mali prihodi nije provokacija ali cinimi se da imate dosta vece rashode

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2019, 16:01

DembaBa21 je napisao/la:Koliki su vam rashodi ovo su mali prihodi nije provokacija ali cinimi se da imate dosta vece rashode
Ogromni su rashodi, ponajviše zbog stadiona, ali u skladu sa prihodima. Uglavnom se posluje u nekom malom plusu da se ne bi plaćao veliki porez na dobit.

Evo recimo za 2018. godinu,
Prihodi su bili 6.091.368 KM, a rashodi 6.064.603 KM pa su "plavi" imali dobit od 26.765 KM.
I ogroman novac je bukvalno bačen na desetine igrača koje je prethodna Uprava dovodila i tjerala kao na traci.
Voli te tvoje Sarajevo.

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 11 okt 2019, 16:13

Virtu4l je napisao/la:
I ogroman novac je bukvalno bačen na desetine igrača koje je prethodna Uprava dovodila i tjerala kao na traci.
Pa i vi ste to radili.
:)

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 11 okt 2019, 16:17

Ja ne znam koji vam je ****, kome je jos Virtual interesantan da se ulazi u raspravu sa njim? Lik tvrdi da je vlasnik firme, da ima svoje radnike, a od 7 do 12 ne silazi sa foruma. Lik je ocigledno jedan obicni nolifer i to je to. Pozdrav
Forzza Velez

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 11 okt 2019, 16:20

Virtu4l je napisao/la:

2014 - 2,3 miliona KM
2015 - 5,2 miliona KM
2016 - 3,7 miliona KM
2017 - 4,9 miliona KM
2018 - 6,1 milion KM

A rashodi??? Ne budi lud, svaki klub u BiH zavisi od para privatnika i investitora, ni jedan klub kod nas nije u stanju da sam se odrzava bez icije pomoci i to ti je cinjenica. Ja se iskljucujem iz svake rasprave sa tobom, jer na svaku tvoju "cinjenicu" imam valjan argument. Pocisti svoju bastu, pa cisto onda tudu. Sve sto ti je Pastrmka napisao je iz usta vasih ljudi koji vode Zeljeznicar, e sad ako ti znas bolje od njih onda vam je veca **** nego sto iko moze zamisliti
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2019, 16:36

nekoIzMostara je napisao/la:A rashodi??? Ne budi lud, svaki klub u BiH zavisi od para privatnika i investitora, ni jedan klub kod nas nije u stanju da sam se odrzava bez icije pomoci i to ti je cinjenica. Ja se iskljucujem iz svake rasprave sa tobom, jer na svaku tvoju "cinjenicu" imam valjan argument. Pocisti svoju bastu, pa cisto onda tudu. Sve sto ti je Pastrmka napisao je iz usta vasih ljudi koji vode Zeljeznicar, e sad ako ti znas bolje od njih onda vam je veca **** nego sto iko moze zamisliti
Upravo sam iznad napisao rashode za 2018. godinu. Nemaš ti valjan argument ni na jednu činjenicu, imaš samo spin i otvaranje novih diskusija, kao sad kada si spomenuo rashode.

Poenta je da je Željezničar samoodrživ klub koji ima (za naš fudbal) velike prihode i da je od tih prihoda sam pokrenuo priču oko stadiona, da bi se onda kasnije uključile institucije, prije svih UEFA, koja se uključuje tek onda kada se jasno vidi da je priča zdrava i da je vrijedi podržati. UEFA daje pare za infrastrukturu, ne za redovne obaveze, koje mi izmirujemo sami bez ičije pomoći. To su stvari koje morate razdvojiti. Mi smo u stadion uložili blizu 3 milona KM, da bi došli u situaciju da nam UEFA i Savez pomažu oko travnjaka, i nadam se da će ispuniti sve što su obećali.

To što je spodoba napisala/kopirala je izvučeno iz konteksta da bi prikazao kako nam neko drugi pravi stadion, zaboravio je kopirati koliko smo mi uložili prije toga.

A sad ti meni daj informacije koliko ste vi prihodovali, a koliko rashodovali, pa ćeš da vidiš koliko ste daleko.
Voli te tvoje Sarajevo.

MMM
Kontakt:

Post Postao/la MMM » 11 okt 2019, 16:47

*p!p!t@* je napisao/la:
MMM je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la: Nema tu ni a od argumenata, samo kopirana hrpa gluposti, ali toj spodobi svakako ne odgovaram, zato čekam nekoga od vas da priloži neke valjane argumente.

Za početak da mi neko objasni odakle Veležu novac.
Sta se pravis da ne znas, pa od luminija, bakra, zeleza...
Nije nego od granata, logora, krađa od komšija i paljenja tuđeg. Yebo ti aluminij mater.
Jel onih 100 tona granata iz fabrike duhana?
Govori maternjim jezikom, Luminij! :lol:
Da nisi spominjo majku ne bi ti ovo ni piso :puke:
Nigdje glasnijih 2,5 % antifašista ko u Bosni!

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 11 okt 2019, 16:57

Virto skuplja bodove za novu tiitulu kante foruma. Samo jako!
Rezultat je trend, ideal je vječan!

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 11 okt 2019, 18:39

Haj objasni virto sto ce vam onda kredit u sberu sad od 1milion km

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 11 okt 2019, 18:52

ManciniLevatKlasican je napisao/la:Ja ne znam koji vam je ****, kome je jos Virtual interesantan da se ulazi u raspravu sa njim? Lik tvrdi da je vlasnik firme, da ima svoje radnike, a od 7 do 12 ne silazi sa foruma. Lik je ocigledno jedan obicni nolifer i to je to. Pozdrav
Ima.
al na igrici
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2019, 18:59

drakensang je napisao/la:Haj objasni virto sto ce vam onda kredit u sberu sad od 1milion km
To si, pretpostavljam, pročitao na lobotomiji. :kafa:
Voli te tvoje Sarajevo.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 11 okt 2019, 19:06

Koji nolajfer i yebivjetar, dan te yebo..

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 11 okt 2019, 19:14

Virtu4l je napisao/la:
drakensang je napisao/la:Haj objasni virto sto ce vam onda kredit u sberu sad od 1milion km
To si, pretpostavljam, pročitao na lobotomiji. :kafa:
Eto provjeri u klubu, obzirom da imas sve podatke, pitaj i mohikanca jeste li digli. I to vam je drugi kredit ove uprave.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2019, 19:31

drakensang je napisao/la: Eto provjeri u klubu, obzirom da imas sve podatke, pitaj i mohikanca jeste li digli. I to vam je drugi kredit ove uprave.
Znači ipak je info sa lobotomije. :lol:

Za kredit sa početka godine, svi znamo, javno je objavljeno... Kao što je objavljeno da je vraćen dva mjeseca prije roka. Insajderu. :lol:
Voli te tvoje Sarajevo.

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 11 okt 2019, 19:42

Virtu4l je napisao/la:
drakensang je napisao/la: Eto provjeri u klubu, obzirom da imas sve podatke, pitaj i mohikanca jeste li digli. I to vam je drugi kredit ove uprave.
Znači ipak je info sa lobotomije. :lol:

Za kredit sa početka godine, svi znamo, javno je objavljeno... Kao što je objavljeno da je vraćen dva mjeseca prije roka. Insajderu. :lol:
Pa ako Zeljeznicar posluje u plusu, ili u relativno tolerantnom minusu, zasto se dizu dva kredita u tako malom vremenskom periodu? Molim bez smajlija, jer ozbiljno diskutujemo.

Info je 100% tacan, cak se zna i cifra, a zna se i da su vam igraci primili samo dio plate, opet.

Za sve ovo me demantuj ali ako moze bez smajlija i argumentovano. Hvala.

I naravno, obzirom da vrlo dobro kopas informacije, uporedi dug FK Velez i FK Zeljeznicar ka poreznoj.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2019, 19:49

drakensang je napisao/la:Za sve ovo me demantuj ali ako moze bez smajlija. Hvala.
Da demantujem špekulacije? Uozbilji se momčino.

Što se tiče kredita sa početka godine, on se uzeo jer se čekao novac od Šabanadžovića i uredno je vraćen prije roka.

Tako se to radi kad prodaješ igrače iz svoje akademije, vi to ne znate, ali polako. Znaćete kad vam stasa ova generacija talentovanih kadeta sa začelja tabele kadetske lige.
Voli te tvoje Sarajevo.

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 11 okt 2019, 20:10

Virtu4l je napisao/la:
drakensang je napisao/la:Za sve ovo me demantuj ali ako moze bez smajlija. Hvala.
Da demantujem špekulacije? Uozbilji se momčino.

Što se tiče kredita sa početka godine, on se uzeo jer se čekao novac od Šabanadžovića i uredno je vraćen prije roka.

Tako se to radi kad prodaješ igrače iz svoje akademije, vi to ne znate, ali polako. Znaćete kad vam stasa ova generacija talentovanih kadeta sa začelja tabele kadetske lige.
Zar niste vi pricali da je Miske potrosio unaprijed pare od Sabanhadzovica? Pricas kako imate prihode od clanskih bla bla, a dizete dva kredita? Gubis se u vlastitim lazima crnogorac. Ali, svejedno, vidjecemo ko ce se na kraju smijat'. Najgore je sto to cak i vi znste, znate i da vam titula ne garantuje da cete uspjeti vratiti sve dugove i znamo i svi sta se desava kad Amar ode na godisnji.

A taj trenutak je sve blizi, samo sto ovaj put nece biti nikoga ko ce svoja ledja podmetnuti za Zeljeznicar, kao sto je to Miske uradio, pljuvali ga ili ne.

Inspekcija je od danas pocela cesljati, ponovo, tako da je sigurno ocekujte u klubu. A znamo i ti i ja ds mogu naci dosta, dosta toga..

I za kraj, reci mi dug Zeljeznicara poreznoj :)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2019, 20:33

drakensang je napisao/la:Zar niste vi pricali da je Miske potrosio unaprijed pare od Sabanhadzovica? Pricas kako imate prihode od clanskih bla bla, a dizete dva kredita? Gubis se u vlastitim lazima crnogorac. Ali, svejedno, vidjecemo ko ce se na kraju smijat'. Najgore je sto to cak i vi znste, znate i da vam titula ne garantuje da cete uspjeti vratiti sve dugove i znamo i svi sta se desava kad Amar ode na godisnji.

A taj trenutak je sve blizi, samo sto ovaj put nece biti nikoga ko ce svoja ledja podmetnuti za Zeljeznicar, kao sto je to Miske uradio, pljuvali ga ili ne.

Inspekcija je od danas pocela cesljati, ponovo, tako da je sigurno ocekujte u klubu. A znamo i ti i ja ds mogu naci dosta, dosta toga..

I za kraj, reci mi dug Zeljeznicara poreznoj :)
Sve si što si napisao se zasniva na špekulacijama, neko nešto pričao, neko može naći dosta nečega, itd, itd...

Ponovo ću ti odgovoriti na ono što je konkretno, a to je dug prema poreskoj. Tu je situacija poprilično jasna. Klub uredno servisira reprogram poreskog duga, i u trećem mjesecu tekuće godine (2019) smo bili dužni još 675.000 KM, tako da smo otplatili negdje oko 60% duga koji je utvrđen 2015. godine ako se dobro sjećam.

Dodatni problem nam može stvoriti dug koji se pojavio 2015. godine u iznosu od 2,2 miliona KM, gdje se još uvijek čeka konačna odluka, jer je klub uložio žalbu. Šta god da se desi, klub će nastaviti plaćati reprogram čak i ako žalba ne bude usvojena, s tim da će rokovi biti znatno duži.

Dakle poprilično jasna situacija, sve uredno i čisto, što se ne može reći za Velež, gdje vidim da niko nema pojma odakle dolazi novac, kod koga se klub zadužuje i ko će kasnije tražiti svoje pare.
Voli te tvoje Sarajevo.

Mostarwolf1981
Kontakt:

Post Postao/la Mostarwolf1981 » 11 okt 2019, 21:00

Virtual jel ti firma sponzor Zelji ? Poguraj ih malo u pm

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.