Upravo tako, kao i prije 2 godine, kad smo uzeli Sheriffov koeficijent i dobili Maccabi kao najjačeg nenosioca...samozeljeznicar je napisao/la:Plzen ima jak koeficijent i oni bi bili nositelji, ali kad mi prodjemo preuzecemo njihov koef. i nositelji smo
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- badblueboylivno
- Kontakt:
To je samo za sljedeće pretkolo, čiji je ždrijeb u petak, između utakmica.Chuckie je napisao/la:Ko to kaze? Zar ne upada kao nosilac sljedeci po rang listi bodova? Prvi put cujem za preuzimanje uloge.Sportfanatik je napisao/la:Inače ako prođete vi ste nositelji u 3-pretkolu jer je ždrijeb u petak i preuzimate Plzenovu ulogu nositelja. Odlične vijesti, samo da prođete
Za četvrto, posljednje, se ravna po koeficijentima jer će se znati 10 klubova koji se bore za pet mjesta.
Najbolje bi bilo da u petak uleti Helsinki ili Ekranas, a onda u utorak skinuti Viktoriju.
Hayley <3
PS. Jos cete biti oslabljeni povratkom Svrakezrinjke je napisao/la:Jeste, preuzima se uloga nositelja.Chuckie je napisao/la:Ko to kaze? Zar ne upada kao nosilac sljedeci po rang listi bodova? Prvi put cujem za preuzimanje uloge.Sportfanatik je napisao/la:Inače ako prođete vi ste nositelji u 3-pretkolu jer je ždrijeb u petak i preuzimate Plzenovu ulogu nositelja. Odlične vijesti, samo da prođete
Cestitke na rezultatu, mada iskreno nemam nikakve zle namjere, ali imali ste puno srece, rezultat nije realan nikako, a teze ce vam biti na Kosevu kada cete se morati otvoriti, a Plzen je jaka ekipa i vjerojatno ce znati kazniti to, opet kazem, nemam nikakve mrznje, cak sam skakao kad ste poveli, ali realnost je nesto drugo, isto sto je realno da ce nas Botev nabiti, ali eto, uzivajmo dok traje, nadam se da cu se prevariti u oba slucaja

-
- Kontakt:
Nema mjesta euforiji. Amara najvise volim zbog toga sto je covjek realan. Imamo i manje sanse od onoga sto je rekao, mislim da ni u sali ne smijemo pricati o sljedecem pretklolu, bice vremena za to. Sjecam se Maribora, covjek govori ljudi su bori, a mi kao sta ce janezi i sl, pa sta nam se desi.
Danas sam pisao da se vise plasim revansa, i da bi danas Zeljo mogao do iznenadjenja. Odlicna utakmica svih nasih igraca, niko ne moze biti kriv ni za jedan gol. Neki pisu da smo primili glupe golove, to se moralo desiti, ekipi koja se brani sa 9 ili 10 igraca mozes dati samo takav gol, neka odbica, guzva, ili glavom. Odbrana je cistila sta je mogla, i odlicno su odigrali. Golman nije branio sta je trebao nego i mnogo vise od toga, svaka mu cast. Mislio sam da ce Loncaric na gol, i bas danas sam govorio jaranu da ce on imati svoj dan i vaditi sve i svasta, ipak je Hadzic stao na gol i obavio veliki posao. SVAKA CAST.
Tomislav Tomic! Znao sam kada je prvi put zaigrao u Zeljinom dresu da je dobar igrac. Pogrijesio sam. Tomic je vanserijski igrac, i jedva cekam da zaigra u tandemu sa Zolom, bice haos opsti. Bravo Tomicu.
Uvijek sam branio Jamaka, ne znam zasto, prvo je dobar momak, a uz to je i dobar igrac. Nikada nisam znao zasto tolike kritike na njegove igre. Uvijek je dobro igrao, imao je nesto, nije se plasio uzeti loptu kada se Svraka skrivao, logicno i vise je grijesio. Najvaznije uvijek je igrao srcem za Zelju, mnoge gluposti koje je napravio to dokazuju, ipak emocije pobjede razum, i to je Zeljo, volis ga od malih nogu.
Adilovic Eldin, odradio je mnogo toga, borio se, najvise s loptom. Bolji je bio u odbrani nego u napadu, gdje se cinilo da je vise smetao. Hvala mu za sve, za golove, za borbu, i sto je izdrzao i podnio mnoge kritike koje su i prelazile svaku mjeru, i sto je davao sve od sebe za Zelju. Jednostavno on ne zna lopte. Iznervirao me kao niko, ali Boze moj, dok igra u ovom dresu ima moju podrsku.
Bekovi fantasticni, nevjerovatno. Tu msilim, na Zeljkovica, Janija, Vernesa i Seju. Ne mogu izdvojiti ni jednog, svaka cast momci.
Na kraju, pohvale Amaru, znao sam da ce on nesto uraditi, da je spremio ekipu, i fizicki i psihicki. Morate svi priznati, da ste kod prvog gola rekli sad je gotovo, i ja sam, ali ovi momci su se dva puta vracali, a to nam se nikad nije desilo. Amar je odradio svoj posao. Najvise mu hvala za Sadikovica, Rijada i Aru, zelimo nasu djecu, neka izgube, ali znaju i oni lopte, nisu nista losiji od nekih Kajkuta, Mesanovica i sl. Za mene su i bolji, pa mali Sadikovic nevjerovatan, na ovakom nivou, protiv ovakve ekipe na poziciji koja je bila pod stalnim pritiskom je odigrao strasno. Rijad je najvrijedni u ovoj ekipi, bolji cak i od Are. Gledao sam ga mnogo puta, zna momak, ima ono nesto, ne plasi se, jednom je dirnuo loptu i svi su vidjeli kakvu lijevicu ima.
Danas sam pisao da se vise plasim revansa, i da bi danas Zeljo mogao do iznenadjenja. Odlicna utakmica svih nasih igraca, niko ne moze biti kriv ni za jedan gol. Neki pisu da smo primili glupe golove, to se moralo desiti, ekipi koja se brani sa 9 ili 10 igraca mozes dati samo takav gol, neka odbica, guzva, ili glavom. Odbrana je cistila sta je mogla, i odlicno su odigrali. Golman nije branio sta je trebao nego i mnogo vise od toga, svaka mu cast. Mislio sam da ce Loncaric na gol, i bas danas sam govorio jaranu da ce on imati svoj dan i vaditi sve i svasta, ipak je Hadzic stao na gol i obavio veliki posao. SVAKA CAST.
Tomislav Tomic! Znao sam kada je prvi put zaigrao u Zeljinom dresu da je dobar igrac. Pogrijesio sam. Tomic je vanserijski igrac, i jedva cekam da zaigra u tandemu sa Zolom, bice haos opsti. Bravo Tomicu.
Uvijek sam branio Jamaka, ne znam zasto, prvo je dobar momak, a uz to je i dobar igrac. Nikada nisam znao zasto tolike kritike na njegove igre. Uvijek je dobro igrao, imao je nesto, nije se plasio uzeti loptu kada se Svraka skrivao, logicno i vise je grijesio. Najvaznije uvijek je igrao srcem za Zelju, mnoge gluposti koje je napravio to dokazuju, ipak emocije pobjede razum, i to je Zeljo, volis ga od malih nogu.
Adilovic Eldin, odradio je mnogo toga, borio se, najvise s loptom. Bolji je bio u odbrani nego u napadu, gdje se cinilo da je vise smetao. Hvala mu za sve, za golove, za borbu, i sto je izdrzao i podnio mnoge kritike koje su i prelazile svaku mjeru, i sto je davao sve od sebe za Zelju. Jednostavno on ne zna lopte. Iznervirao me kao niko, ali Boze moj, dok igra u ovom dresu ima moju podrsku.
Bekovi fantasticni, nevjerovatno. Tu msilim, na Zeljkovica, Janija, Vernesa i Seju. Ne mogu izdvojiti ni jednog, svaka cast momci.
Na kraju, pohvale Amaru, znao sam da ce on nesto uraditi, da je spremio ekipu, i fizicki i psihicki. Morate svi priznati, da ste kod prvog gola rekli sad je gotovo, i ja sam, ali ovi momci su se dva puta vracali, a to nam se nikad nije desilo. Amar je odradio svoj posao. Najvise mu hvala za Sadikovica, Rijada i Aru, zelimo nasu djecu, neka izgube, ali znaju i oni lopte, nisu nista losiji od nekih Kajkuta, Mesanovica i sl. Za mene su i bolji, pa mali Sadikovic nevjerovatan, na ovakom nivou, protiv ovakve ekipe na poziciji koja je bila pod stalnim pritiskom je odigrao strasno. Rijad je najvrijedni u ovoj ekipi, bolji cak i od Are. Gledao sam ga mnogo puta, zna momak, ima ono nesto, ne plasi se, jednom je dirnuo loptu i svi su vidjeli kakvu lijevicu ima.
hvala burazLuca.Toni je napisao/la:Evo vako tebi, Saurumanu da se sjetim majke! Tebi pogotovo! Mislim da ti je ovaj dobar rezultat tesko pao ko da ti je neko umro, jer nisi mogo srat po ZElji i svemu sto se veze za njeg! Ipak si naso nesto po cemu ces se posrat, a to je Adil iako je momak pogino na terenu.Limonene je napisao/la:ne vuci me za jezik da ti pisem o adilovicu frajer je teski levat nije opuco na gol ima 346507 godina. meni ne treba igrac koji ce trcat ko muha bez glave jer on je napadac i njegov zadatak je da daje golove i bude u sesnetercu. nego necu dobit cu ban iz vec postojeci razloga.Keenan.- je napisao/la:Kenjate za Adila previše. Momak se borio ko zmaj u odbrani, i normalno je da ne može u napadu uraditi sve kako treba jer je frajer pretrčao toliko da to nije humano.
Sto se mene tice ja te ne smatram navijacem Zelje ( ako uopste i jesi) i najvise bi volio da takvi ni ne navijaju za moj klub.
Da se zahvalim momcima iz Zenice, Mostara, Š.Brijega, Viteza, Visegrada, Gradacca, Livna i naravno nasim dragim pitarimasto su navijali za nas, ko sto bi mi ( bar ja ) navijali i navijamo za njih u evropi.
A nama Zeljovci ne preostaje nista drugo nego da odemo u sto vecem broju i napunimo DKosevo i aBd prodjemo Viktoriju!

-
- Kontakt:
I kada meni frajer kaže, Amar će to prodati na koševu 

GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !
Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !
CESTITKE ZELJI NA DOBROM REZULTATU.
Rezultat vam daje za pravo da se nadate i s minimalnom pobijedom u Sarajevu, idete dalje.. SRETNO!
Rezultat vam daje za pravo da se nadate i s minimalnom pobijedom u Sarajevu, idete dalje.. SRETNO!
- corleone87
- Kontakt:
Evo Cesi su pohvalili nase navijace.Kazu da su iznenadjeni kako smo bili miroljubivi.
http://www.sport.cz/fotbal/liga-mistru/ ... l#hp-artcl

http://www.sport.cz/fotbal/liga-mistru/ ... l#hp-artcl
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Golman je spasio Željezničar od većeg poraza,inače greške odbrane se dešavaju iz razloga što su momci bili 90 minuta skoro pod pritiskom međutim imali su nekoliko grešaka prilikom ispucavanja lopte i iznošenja i to moraju prevazići u uzvratnoj utakmici kao i ono sto je rekao ALispahić da stoje bliže igraču,a ne da čovjek puca sam sa 11m,takođe dosta žutih kartona bespotrebno 2-3 su dobijena na sredini terena,puno kornera..
Jamak danas igrao kao playmaker na sredini terena dobro odradio svoj posao,malo me nerviralo to što Adilović par puta kada je odbrani trebalo predaha nije uspio izboriti korner na suprotnoj strani ili u skok igri loptu da malo zadrži dok se neko ne priključi..
One crne serije od po 5min kad se prime 2gola iz ničega su česta bojka naših klubova,znači psihički padamo..U svakom slučaju šanse postoje i dobro je što je tako,biće pun stadion,atmosfera itd..
Jamak danas igrao kao playmaker na sredini terena dobro odradio svoj posao,malo me nerviralo to što Adilović par puta kada je odbrani trebalo predaha nije uspio izboriti korner na suprotnoj strani ili u skok igri loptu da malo zadrži dok se neko ne priključi..
One crne serije od po 5min kad se prime 2gola iz ničega su česta bojka naših klubova,znači psihički padamo..U svakom slučaju šanse postoje i dobro je što je tako,biće pun stadion,atmosfera itd..
Ljudi moji gledam ovaj snimak i opet psujem, galamim i skacem ko da je direktno
Tacno tekma za infarkta.

Tacno tekma za infarkta.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
Svašta se načitah proteklih dana, nagledao se taktika i sastava raznih menadžera ali ispade na kraju da Brko ZNA, svaka čast, iako sam se i sam frapirao gledajući Adila prvo poluvrijeme i njegovo guranje po strani sa Selimovićem, kao da ne smije ući u sredinu gdje mu je mjesto, ali valjda je i to dio taktike.
Kako god ovo je bilo stresno poslijepodne ali sam zato s ponosom i uzdignute glave izašao napolje i sa velikim
.
Što se tiče uzvrata preostaje nam da vjerujemo u Brku i momke, jer smo veoma blizu, ali isto toliko i daleko, treba nam bilo kakva pobjeda, ne vjerujem da će opet biti ovakva utakmica, sa ovoliko golova, a iz viđenog smatram da možemo do nje, samo hladne glave do pobjede. Što se tiče pojačanja, mene su i više nego zadovoljili, iako sam bio veliki skeptik, posebno po pitanju Škaljića, a Zeljković uz golmana definitivno najjači.
Kako god ovo je bilo stresno poslijepodne ali sam zato s ponosom i uzdignute glave izašao napolje i sa velikim

Što se tiče uzvrata preostaje nam da vjerujemo u Brku i momke, jer smo veoma blizu, ali isto toliko i daleko, treba nam bilo kakva pobjeda, ne vjerujem da će opet biti ovakva utakmica, sa ovoliko golova, a iz viđenog smatram da možemo do nje, samo hladne glave do pobjede. Što se tiče pojačanja, mene su i više nego zadovoljili, iako sam bio veliki skeptik, posebno po pitanju Škaljića, a Zeljković uz golmana definitivno najjači.
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje
Ovaj "pozitivan rezultat" ima po meni jednako ako ne i vece znacenje za stabilnost kluba od samog rezultatskog znacaja i mogucnosti da se prodje.
Pocinje prodaja godisnjih polugodisnjih i clanskih,zamislite da smo demolirani,zavladala bi opsta depresija i samo "standardni" bi uzeli karte,ovako svi oni koji su se dvoumili ce ih kupiti u ovoj blagoj euforiji (isto kao i u prvoj AO sezoni kada su sezonske isle super dobro) tako da ce biti solidnih prihoda po klub.
Druga stvar na kosevo ce u utorak doci minimum 20 milja ljudi,svi ce platiti karte posto je EVr.tekma,,plus nesto malo od tv prava i reklama i eto minimum 100 milja maraka od jedne tekme.
Pocinje prodaja godisnjih polugodisnjih i clanskih,zamislite da smo demolirani,zavladala bi opsta depresija i samo "standardni" bi uzeli karte,ovako svi oni koji su se dvoumili ce ih kupiti u ovoj blagoj euforiji (isto kao i u prvoj AO sezoni kada su sezonske isle super dobro) tako da ce biti solidnih prihoda po klub.
Druga stvar na kosevo ce u utorak doci minimum 20 milja ljudi,svi ce platiti karte posto je EVr.tekma,,plus nesto malo od tv prava i reklama i eto minimum 100 milja maraka od jedne tekme.
SLOBODA NAVIJAČIMA
-
- Kontakt:
Svjesni smo toga, ali i činjenice da će Plzen igrati isto kao danas. Opasniji su kao gosti.zrinjke je napisao/la:Jeste, preuzima se uloga nositelja.Chuckie je napisao/la:Ko to kaze? Zar ne upada kao nosilac sljedeci po rang listi bodova? Prvi put cujem za preuzimanje uloge.Sportfanatik je napisao/la:Inače ako prođete vi ste nositelji u 3-pretkolu jer je ždrijeb u petak i preuzimate Plzenovu ulogu nositelja. Odlične vijesti, samo da prođete
Cestitke na rezultatu, mada iskreno nemam nikakve zle namjere, ali imali ste puno srece, rezultat nije realan nikako, a teze ce vam biti na Kosevu kada cete se morati otvoriti, a Plzen je jaka ekipa i vjerojatno ce znati kazniti to, opet kazem, nemam nikakve mrznje, cak sam skakao kad ste poveli, ali realnost je nesto drugo, isto sto je realno da ce nas Botev nabiti, ali eto, uzivajmo dok traje, nadam se da cu se prevariti u oba slucaja
Naša pozicija je ista, totalni smo autsajderi. Ipak, nakon današnje tekme mislimo da moramo imati više samopuzdanja.
Danas je bilo puno sreće, i vjerovatno je neće biti toliko na Koševu, zato moramo biti puno bolji, pogotovo agresivniji u vezi. Bit će teško. Ali....
-
- Kontakt:
Urdinova zadržati
GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !
- TheAlchemistRD07
- Kontakt:
cestitke na dobrom rezultatu
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Samo da se nadovezem na post. Veoma fino si sve rekao, samo me muce ove crne serije koje si dobro primijetio. Mislim, da je jedin nacin da nam se liga skrati pa da imamo svaki vikend skoro derbi (jace tekme, gdje ce protivnik znati iskoristiti ponudenu gresku). Kod nas je upravo protivnik, sto te jedna ili dvije ekipe znaju kazniti za to, drugi ne, sto te automatski degradira za evropu. Zasto ne bi ovi nasi sjeli i poceli ovaj nas klubski nogomet voditi ka boljim vodama?zgembo89 je napisao/la:Golman je spasio Željezničar od većeg poraza,inače greške odbrane se dešavaju iz razloga što su momci bili 90 minuta skoro pod pritiskom međutim imali su nekoliko grešaka prilikom ispucavanja lopte i iznošenja i to moraju prevazići u uzvratnoj utakmici kao i ono sto je rekao ALispahić da stoje bliže igraču,a ne da čovjek puca sam sa 11m,takođe dosta žutih kartona bespotrebno 2-3 su dobijena na sredini terena,puno kornera..
Danas, smo doslovno mogli sve srusiti sto sto gradili u 3 min? E sada, ovo je cisti nedostak iskustva u jacim tekmama, gdje kada te protivnik uzme, trpa dokle moze, dok je kod nas u ligi, upravo opozit toga, sto nam se odbijalo od glavu proteklih godina. Danas, nas je eto inat, sreca ili nesto Bozije natjeralo da nase taktika urodi produktivnoscu, sto nije slucaj stalno.
Iskreno, mislim da bi o ovom skracivanju lige trebali poceti ozbiljno razgovarati, prije cak ove rekonstrukcije terena od strane UEFE. Jbg, tu si, treba sjesti i razgovarati. Danas smo pokazali da se mozemo nositi, (naravno, ne nadigravati), ali donekle nositi sa svim sto nosi jedan ovakav mec, cak i veoma produktivno odgovoriti.
Da sad imamo marketing pa da ove dane do utakmice iskoristimo maksimalno da se koja marka ulozi u to sigurno ce se visostruko siplatiti. Imamo priliku da dovedemo veci broj navijaca nego inace i ovaj rezultat se mora iskoristiti. Nadam se da ljudi u upravi vec imaju neke ideje za to.
ali u 85. min zategnu ovaj mali Bajic.
Samo da vas podsjetim na post od neki danGK1996 je napisao/la:Joj dragi ljudi sto se toliko zamarate,prije svega po meni je bolje sto je Zeljo izgubio ove prijateljske jer nedo Bog da su pobjedili u dvije tri tekme,nas poznati mentalitet uz euforiju bi podigli igrace na vrh Evrope,i svi bi se nadali prolasku,stvorili bi pritisak igracima itd.Zato bolje sto su ih prizemljili na ovim prijateljskim,jer hladne glave ce uci u tekmu
Druga stvar,Plzen jest tim koji je pobjedio Napoli i Atl.Madrid i sve stoji,ali kako su ih pobjedili ? I oni su isto mislili,eh nemamo sanse,primit cemo golova itd,ali sta je na kraju bilo ? Ni sami se nisu nadali pobjedi,ali su iskoristili to sto su ih potcjenili i slavili ljudi,tako isto i Zeljo treba pokusati,nema predaje..sad su se sigurno fizicki pripremili u Sloveniji,rezultat nije bitan i treba otici u Cesku i nadigravati se jer sam ubjedjen da Zeljo moze iznenaditi Plezn,na Plzenu je pritisak Zeljo ide opusteno,i tu treba traziti sansu i opet ponavljam ubjedjen sam da Zeljo moze iskoristiti to,pa eto zivi bili pa vidjeli.
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Sjetite se samo ovih utakmica,nema neke posebne veze s ovom ali ima nesto zajednicko a to je u oba meca kao i na mnogim drugim su nas potcjenili,a tad smo mi Bosanci najjaci i idemo opet napraviti dobar rezultat,nije Plzen nepobjedljiv

Ako Bog da puno Koševo,sjajni Hadžić i 2:0 za Želju

Rudar Kakanj !!!
- ibrakadabra
- Kontakt:
Vec sutra treba da se vrti najava na BHT-u ,Svi na stadion Asim F,Hase" da podrzimo naseg zelju u borbi za prolazak u trece predkolo.terabajt je napisao/la:Da sad imamo marketing pa da ove dane do utakmice iskoristimo maksimalno da se koja marka ulozi u to sigurno ce se visostruko siplatiti. Imamo priliku da dovedemo veci broj navijaca nego inace i ovaj rezultat se mora iskoristiti. Nadam se da ljudi u upravi vec imaju neke ideje za to.
Plakati po cijlom gradu,neki ložionicki slogan.
Trenutno korisnika/ca: MoSaZeLjo1921, Orvel, Paromlinac, svemalim1, voltron30 i 45 gostiju.