Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Lumis
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Lumis » 19 apr 2022, 21:48

redbull93 je napisao/la:
19 apr 2022, 21:40
Lumis je napisao/la:
19 apr 2022, 20:23
Da li neko od vas ima traume iz srednje skole? Kod mene je bilo ko u filmu, moj najbolji drug me iskoristavao, prosirio traceve protiv mene i na kraju mi mazno trebu 🤣 cura u koju sam bio zaljubljen od ekskurzije bile u vezi sa njim. Kad su prvi put spavali poslao je svog jarana da mi kaze. U neku ruku mi laska sto je mislio na mene dok je gubio nevinost ne znam nisam pametan.
Ne znas ti sta su traume iz srednje skole, nisi isao u Zenici na Bilimisce u skolu :mrgreen:
Djeca su monstrumi :mrgreen: jednom djecaku u mom razredu su prislonili noz na vrat jer im je bilo smijesno sto se boji i place. Onda ga ubacili u kontejner i nisu mu dali da izadje :urnebes: Pola razreda se drogiralo, jedna cura sa 15 godina zatrudnila pa napustila skolu.
I am Lumis, EC3s younger brother

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 apr 2022, 21:55

AshburtonG je napisao/la:
19 apr 2022, 21:42
VGS je napisao/la:
19 apr 2022, 16:47
19 apr 2022, 16:10
U pravu si Stevie.
Tuzno je da u BiH psihoterapija nije ukljucena u zdravstveno osiguranje, odnosno nemas opciju otici kod profesionalca na "tretman", nego iskljucivo kod privatnika. Mislim da je to najveci razlog koji ljude navodi da se sami pokusaju izborit, jer dobijes uputnicu samo ako je bas kriticno stanje ili preko neke veze, dok u ostalim slucajevima moras sve platit.
U Austriji odes kod psihologa kao kod svakog drugog specijaliste. Samo ti je potreban termin i vazece zdravstveno osiguranje.
Kako nema? Ja isao najnormalnije u SA. Uputnica kod ljekara opste prakse i pravo ides kome hoces i psihijatru i psihologu. Kvalitetna usluga, sve na nivou bilo. Isto tako stanje ni blizu kriticnog nije bilo, malo anksioznih problema.
Ne znam, mozda je onda drugacije od kantona do kantona. Znam da mi je drug pricao da je u TZ bilo skoro nemoguce dobit termin preko zdravstvenog, pa je sve placao kod privatnika. A i kad dobijes termin, kao sto neko gore rece, samo te uputi na svoju ili privatnu ordinaciju nekog prijatelja.
U svakom slucaju bi bilo bolje da si ti u pravu.
Nije istina, ali moguće da se razlikuje od doktora do doktora. U Solini je sigurno najbolji dio UKC-a. Svi su gore jako prijatni što i moraju biti jer rade sa nezgodnim pacijentima. Ja gore idem godinama. Doduše, većinom je to rutinska kontrola svakih 6 mjeseci jer sam zdrav većinu vremena. Ali sam viđao razne slučajeve.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 apr 2022, 22:11

StevieG8 je napisao/la:
19 apr 2022, 20:31
RollingPaper je napisao/la:
19 apr 2022, 19:30
Romagnoli13 je napisao/la:
19 apr 2022, 19:23
Već pune 4 godine se borim sa depresijom. Puno je bolje sad nego prije, ali još ima dosta borbe do potpune slobode. Još su se pojavili i problemi sa napadima psihoze. Povremene vokalne halucinacije. Zapravo godinu dana kako ih imam, a tek prije par sedmica sam obavijestio neuropsihijatra o tome.

Vaira V5 kao prva terapija. Zasad ide ka boljem, imam period od 7-8 dana kad sam ono rahat. A bilo je došlo do toga da imam periode od 3-4 dana zaredom da imam takve napade.

Ako vam neko kaže "nađi pos'o pa će sve prestati", savjetujem da ga udarite nečim po sred glave, sa prvim predmetom koji vam je pri ruci. Radio sam užasno teške fizičke poslove, samo da sam sebe "slomom" i da lakše zaspim, ali samo sam gore napravio.
Jesi probao sa čitanjem pojedinih knjiga. Meni je dosta pomogla knjiga "stvorite novo ja" od Džo Dispence, štaviše promjenila mi je život.

Prije toga sam čitao dosta i sve je bilo nekako plitko ali ova knjiga je remek dijelo po meni, i svako treba da je pročita. Ali polako da je čitaš sa razumjevanjem.

Takođe moć podsvjesti i moć sadašnjeg trenutka nisu loše knjige, ukoliko vam je Dispenca pretezak.
Meni je Viktor Frankl mnogo pomogao s obzirom na moje egzistencijalisticke krize.
Čovjekovo traganje za smislom :salut:

Pročitaj i Izbor od Edith Eger.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 19 apr 2022, 22:23

rio_Ferdy88 je napisao/la:
19 apr 2022, 22:11
StevieG8 je napisao/la:
19 apr 2022, 20:31
RollingPaper je napisao/la:
19 apr 2022, 19:30

Jesi probao sa čitanjem pojedinih knjiga. Meni je dosta pomogla knjiga "stvorite novo ja" od Džo Dispence, štaviše promjenila mi je život.

Prije toga sam čitao dosta i sve je bilo nekako plitko ali ova knjiga je remek dijelo po meni, i svako treba da je pročita. Ali polako da je čitaš sa razumjevanjem.

Takođe moć podsvjesti i moć sadašnjeg trenutka nisu loše knjige, ukoliko vam je Dispenca pretezak.
Meni je Viktor Frankl mnogo pomogao s obzirom na moje egzistencijalisticke krize.
Čovjekovo traganje za smislom :salut:

Pročitaj i Izbor od Edith Eger.
:thumbup:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 19 apr 2022, 22:27

Procitaj Bijeli ocnjak

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 apr 2022, 22:57

Lumis je napisao/la:
19 apr 2022, 22:27
Procitaj Bijeli ocnjak

slika
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 20 apr 2022, 00:10

ASD je napisao/la:
19 apr 2022, 21:55
VGS je napisao/la:
19 apr 2022, 16:47

Kako nema? Ja isao najnormalnije u SA. Uputnica kod ljekara opste prakse i pravo ides kome hoces i psihijatru i psihologu. Kvalitetna usluga, sve na nivou bilo. Isto tako stanje ni blizu kriticnog nije bilo, malo anksioznih problema.
Ne znam, mozda je onda drugacije od kantona do kantona. Znam da mi je drug pricao da je u TZ bilo skoro nemoguce dobit termin preko zdravstvenog, pa je sve placao kod privatnika. A i kad dobijes termin, kao sto neko gore rece, samo te uputi na svoju ili privatnu ordinaciju nekog prijatelja.
Nije istina, ali moguće da se razlikuje od doktora do doktora. U Solini je sigurno najbolji dio UKC-a. Svi su gore jako prijatni što i moraju biti jer rade sa nezgodnim pacijentima. Ja gore idem godinama. Doduše, većinom je to rutinska kontrola svakih 6 mjeseci jer sam zdrav većinu vremena. Ali sam viđao razne slučajeve.
Pa o tome se i radi. Ti mozes ici samo na UKC, a sve privatne ordinacije nisu povezane sa zdravstvenim osiguranjem. U Austriji i Njemackoj 90% privatnih ordinacija bez ikakvih problema posjecujes sa karticom zdravstvenog osiguranja, a ovdje si osudjen na jutarnju erekciju doktora u javnoj ustanovi.

U Banovicima imas isto primjer, samo drugo polje medicine. Dr. Izet Hasanovic, jedan vjerovatno od boljih dijagnosticara na podrucju TK a vjerovatno i sire. Medjutim, pregled u DZ i kod njega u ordinaciji su nebo i zemlja.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 20 apr 2022, 00:31

Rigoletto je napisao/la:
19 apr 2022, 20:07
OsmaDolazi je napisao/la:
19 apr 2022, 11:11
Kidao ligamente, pucale arkade (dok sam fudbala igrao), zub bolio užasno, itd itd... Ali kada me ovo prvi put ufatilo, nisam znao šta me snašlo. Cirka mjesec dana bez prestanka, svaka dva dana ali bukvalno užasna bol. Prvo se zamagli pred očima bez ikakvih bolova, nevidim pročitati ispred sebe. Lijevo oko mi počne suziti i bukvalno ne prestaje dok glavobolja traje a kapak ne mogu da podignem koliko suzi. Zatim kako mi se vraća vid, tako me glOva počinje sve intenzivnije boljeti i ta bol traje od 1-3 sata kako kada. Ne može kod mene pomoći ne znam ti koja tableta ili da se zabijem u krevet. Samo da mi je da hodam, trčim, u suštini da sam u pokretu. Naravno u početku pa čak i prve 2-3 godine sam snimao glavu i svaki segment glave da nije ne daj Bože nešto unutra ali svi nalazi kao kod bebe. Zatim tražio po internetu (jbga tražiš slamku spasa) i vidim da postoji i to (klaster migrena) koja je 90% kod muškaraca, 10% kod žena. Kada me zaboli, samo odem do hitne i kažem klaster migrena i oni mi odmah uključe 100% kisik nekih 20ak minuta pola sata. Kako to ublaži bol i olakša to je nevjerovatno. Nakon te boli i kada "prestane", glava mi bridi 24 sata.

Prošle godine je počelo pred Ramazan, ove godine nije i molim Allaha da se ne dogodi. Užas i patnja. Jednostavno, tih mjesec dana nisi ni za koga, ni za ženu, kćerku, majku. Samo bježite od mene svi.
Jel ti inbox pun?
Jbga rigii, ne visim na forumu 0-24 :mrgreen:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 20 apr 2022, 00:56

20 apr 2022, 00:10
ASD je napisao/la:
19 apr 2022, 21:55

Pa o tome se i radi. Ti mozes ici samo na UKC, a sve privatne ordinacije nisu povezane sa zdravstvenim osiguranjem. U Austriji i Njemackoj 90% privatnih ordinacija bez ikakvih problema posjecujes sa karticom zdravstvenog osiguranja, a ovdje si osudjen na jutarnju erekciju doktora u javnoj ustanovi.

U Banovicima imas isto primjer, samo drugo polje medicine. Dr. Izet Hasanovic, jedan vjerovatno od boljih dijagnosticara na podrucju TK a vjerovatno i sire. Medjutim, pregled u DZ i kod njega u ordinaciji su nebo i zemlja.
To jeste tačno nažalost. Privatne poliklinike i javne nisu nikako ujednačene, a ni povezane.
Mislim. Išao sam jednom na snimanje glave u privatnu polikliniku i to je bilo pokriveno. Ali mislim da je to jako mali broj usluga.

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 20 apr 2022, 01:48

Kakve su plate u bankama na salteru? Ozbiljan sam ne trolam

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 apr 2022, 01:50

Lumis je napisao/la:
20 apr 2022, 01:48
Ti si vjerovatno najgori trol kojeg sam sreo ovdje na forumu, a bilo ih je dosta
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 20 apr 2022, 01:58

harden je napisao/la:
20 apr 2022, 01:50
Lumis je napisao/la:
Ti si vjerovatno najgori trol kojeg sam sreo ovdje na forumu, a bilo ih je dosta
Drug ozbiljan sam, jesu li povecali plate u zadnje vrijeme

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 apr 2022, 01:59

Lumis je napisao/la:
20 apr 2022, 01:58
harden je napisao/la:
Lumis je napisao/la:
Jesu, 4% i topli nesto pojacali
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 20 apr 2022, 02:02

harden je napisao/la:
20 apr 2022, 01:59
Lumis je napisao/la:
20 apr 2022, 01:58
harden je napisao/la:

Jesu, 4% i topli nesto pojacali
Koliko sam cuo na salteru dobiju 600KM e posto je povecana minimalna plata zanimalo me jesu li i oni podigli. Vecini ljudi je cilj samo dobiti bilo kakav posao u banci pa onda kasnije mogu napredovati ako su zavrsili fax.

TheRevenant

Post Postao/la TheRevenant » 20 apr 2022, 02:17

:rol:

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 20 apr 2022, 05:05

Da li neko je citao o Kraloglu porodici odnosno potomcima Kotromanica da li jos uvijek postoje ili su izumrli?

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 20 apr 2022, 05:36

Lumis je napisao/la:
20 apr 2022, 05:05
Da li neko je citao o Kraloglu porodici odnosno potomcima Kotromanica da li jos uvijek postoje ili su izumrli?
Eno ih rade na šalteru

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 20 apr 2022, 06:50

idemoooo kraljice šoka!

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 20 apr 2022, 06:53

valja sačekati poslijepodne uz Union i mezu, a i još sam pod utiskom koncerta Rade Manojlović od prije 4 dana

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 20 apr 2022, 07:40

Rosicky je napisao/la:
20 apr 2022, 05:36
Lumis je napisao/la:
20 apr 2022, 05:05
Eno ih rade na šalteru
:D
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.