Helsinki ili Kalju, dobar ždrijeb nema šta.
Moglo je bolje ( Ekranes ili Islanđani) ali i gore (Neftči).
Ovo samo treba da im bude motiv u tekmi sa Plzenom.
Nemamo šta 3. pretkolu mnogo pričati, o tome ćemo kad prođemo ove
Bar se nadam da će tako biti.
Samo da uđu hladne glave i bez neke pretjerane euforije.
Volio bih da imaju takav pristup gdje će im navijači pomoći a ne odmoći.
Važno je popraviti neke greške iz prve tekme: popuniti prostor između zadnjeg veznog i štopera (3. gol), popuniti prostor između bekova i štopera (4. gol) i malo manje panike u šesnaestercu.
Ne želim da me se pogrešno shvati, ja sam prezadovoljan rezultatom, ali ovo su greške koje se moraju ispraviti.
One su vjerovatno bile plod konstanog pritiska i pada koncentracije, ali pokušati uraditi sve da ne dođe do toga.
U nekom globalu smo se mi bolje branili od njih (primili 4 gola iz 20 udaraca), ali i bili efikasniji od njih (3 gola iz 6 udaraca prema golu).
Iskusniji jesu, ali to nije presudno.
Utrecht je izgubio od neke ekipe iz Luksemburga 1:0.
Bate Borisov (jedna od rijektih ekipa koja je prošle godine dobila Bayern) je izgubio od Kazahstanaca 1:0 na svom terenu.
Dila Gori rasturaila Alborga iz Danske 3:0.
Pa eto i Sarajevo koje je izgubilo od debitanata u Evropi i debitanata u prvoj ligi Albanije.
Neko pomenu da su već igrali pred punim stadionoma i da su navikli na to, ja se ne bih složio.
Njihov prosjek u ligi je oko 7.000 simpatizera, ne navijača. Vidjeli smo da atmosfera na stadionu nije paklena nego više pozorišna.
Što se tiče "velikih tekmi", na domaćem terenu je stadion bio rasprodan ( oko 11.000) a u gostima : Napoli 14.000, Madrid 18.000, Fenebahče prazne tribine, Academica 4.000, Tel Aviv 12.000, Lokeren 4.000, Ruch 3.800 itd.
Igrali su oni i na San Siru (60.000) i Nou Campu (80.000), ali daleko od toga da su navikli na to.
Vjerujte mi da će se i njima noge odsjeći kad istrče pred 25.000 navijača, a ne simpatizera

Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...