A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Jedna utakmica manje gdje su računali na bodove za opstanak. Nervoza sve veća, ovo ne može više pod kožu. Tri trenera, ne zna se koji je gori od goreg. Generalni sponzor sve bliže terenu, a nikad tiši.
E zamisli ti da su kone pristale da se pitaju podjednako oni i neki predstavnici fudbala na pijesku.
Bas sam o tome pisao Pa kad pristaju da ih nema nigdje 12 godina i da su zadnji bez da dignu glas protiv svoje uprave i saveza sto onda nebi podrzali i fudbal na pijesku
Gdje nece bit nervozni. Ispadaju, realno bolji su bili, a Velez iz jedne polu-sanse im zabije go i to iz ofsajda. Jos ih sad Topuzovic mezi, a ovi iz Veleza se valjaju
Pa ovo je san snova od utakmice. Jos samo da Topuz izmisli neki penal za Velez i upotpuni ugodjaj
Kako Arena ugasi mikrofon kad se ovaj majmun javi sa zapada, pa opet vrate kad zašuti.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."