FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la staragarda » 24 feb 2018, 21:19

RollingPaper je napisao/la:Pisite sta hocete, odigrali smo extra, meni je srce puno.

Željo ništa nije jači od nas, sasvim objektivno govorim. Ne mogu nazvati jačom od nas, ekipu koja nam na domaćem terenu dopusti gostima 3 zicera + stativu.
E pravi Slobodas,sviju mi :urnebes: .... nemoj se ljutit stari al grčevita borba za opstanak,danas poraz a tebi puno srce :D ...kakve bolan stative :D .... dobro je,samo nek'ne puca...zato cemo vječno pravit majice"nasu ljubav ne kupuju titule" i glumit neke veličine :urnebes: ....a vječno donji...ono,jaka liga jbg :rol:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 24 feb 2018, 21:22

............Muminovic
Terzic Ignjatovic Ivetic Lazevski
......Rustemovic Weitzer
Mijic Osmanagic Husic
.............Bekic

............Muminovic
Terzic Ignjatovic Ivetic Lazevski
..........Rustemovic
Mijic Weitzer Osmanagic Husic
................Bekic
Ovako nekako kad budu imali pravo nastupa. A ima i Ulimvengu kad bude u konkurenciji.

Nemam nista protiv Todorovića i Smajića treba ih gurati, ali su se po meni uspavali umislili, treba ih spustiti na zemlju.
Grahovac tanaka totalno.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 24 feb 2018, 21:48

Probisvjet je napisao/la:Smajic ne moze biti starter ni pod razno. Todorovic je pod dejstvom repke. Misli da moze al' ne moze. Grahovac isto lose.
To su tri igraca koja su nas oslabila.
Bas tako najgori kad se sve sabere u ove dvije utakmice ova trojica.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

MakabiTuzla
Kontakt:

Post Postao/la MakabiTuzla » 24 feb 2018, 21:50

ajmo staragarda, ko ne skace, sencu mrzi, hej, hej, hej :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
#SamoSloboda #100GodinaOdaniIdeji

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 24 feb 2018, 22:04

RollingPaper je napisao/la:Pisite sta hocete, odigrali smo extra, meni je srce puno.

Željo ništa nije jači od nas, sasvim objektivno govorim. Ne mogu nazvati jačom od nas, ekipu koja nam na domaćem terenu dopusti gostima 3 zicera + stativu.
ne treba ici u krajnost, naravno da su jaca ekipa od Slobode, pobogu, bore se za titulu, Sloboda bi s ovom ekipom izborila plasman u ligu za prvaka bez problema, al da se tucemo sa Seljom, Zrinjom, Sarajevom i Sirokim Brijegom, ne vjerujem

opet, treba proci neko vrijeme, premali je ovo uzorak da bismo znali sa sigurnoscu, al djeluje da ce to biti dobro

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 24 feb 2018, 22:15

MakabiTuzla je napisao/la:ajmo staragarda, ko ne skace, sencu mrzi, hej, hej, hej :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
A nastavak ko ne skace sise krije hej hej hej :rol:

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 24 feb 2018, 22:21

Moglo bi lako u srijedu biti odgođeno kolo. Prognoza je za iducu sedmicu minusi debeli i to tokom cijelog dana. Bude li snijeg zavalio sutra svi mogu organizovati jedino hokej.

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 24 feb 2018, 22:22

Šta reći nakon današnje utakmice.Borba,zalaganje,htijenje, volja sve smo imali.Da smo malo više sreće u realizaciji prema naprijed imali mislim da smo mogli bez poraza napustiti ovo današnje blato od terena.Raduje dobra igra svakako,vidi se ogroman napredak.Pero Ivetić je pravi lider i kapiten ove ekipe,to se moglo vidjeti i danas. Nekako smo primili taj gol,onako kako mi znamo i umijemo primiti,a Željo je svoj dao iz karambola,kako su oni navikli.Ne bih da se vadim na suđenje Petrovića danas,ali bilo je nekih situacija recimo ona lopta cijelim obimom prelazi van, a sudac daje Mijiću karton radi prigovora,i još par startova nad Osmanagićem sudac odmahuje rukom.Stičem dojam da je ostala nula do pred sami kraj, da bi sudac izmislio neki penal za plave,jer su se počeli motati oko 16 m samo da upadnu.Terzić odličan danas,ništa mu nisu mogli po strani.Šteta za onu šansu na kraju.Ako ništa drago mi je što su ovi iz želje morali strahovati do samog kraja,kako im Sloboda ne bi pomrsila račune.Željo nije bauk,i prvak biti neće.Momci su vidili danas da mogu, i ne treba ih se bojati ako ih izvučemo u Kupu.Nekako uvijek se osokole na našu publiku,kako smo primitivci i šta ja znam, a danas sa tribina povici njihovih navijača,simpatizera kao na koridi.Srijeda na 3 bobe protiv Borca,moramo. :opaopa: Odjava.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 feb 2018, 22:27

20 godina skidamo gace na Sickom-ok, stoji. I bas sad to nasli potencirati.

sad kad ima ocigledno nekoliko pozivitnih stvari iz svega ovog danas. Prvo sto se evidentno vidi da je ekipa napredovala. Nismo isli Gosku nego trenutno lideru na tabeli , na njegov stadion, uz katastrofalnog sudiju, i opet bili bolji. Zasluzili najmanje nerijeseno.

Drugo, vidi se da imamo fizicku spremu, igru, imamo neku ideju, djelujemo kao da znamo sta zelimo.
Kad se branimo, branimo se organizovano, ne panicno. Kad napadnemo stvorimo sanse. Naravno realizacija nas za sad koci. Hitno nam treba Bekic da daje golove.

Trece, ocekujem da budemo jos jaci jer : a) ocekujem u svaku liniju najmanje jednog kvalitetnog igraca, a mozda i dva. Skahic/Mehmedagic- Rustemovic- Vajser/Crnac. Jos i Ignjatovic ove dvije utakmice igra kao preporeodjen ....pod b) ocekujem da ekipa iz kola u kolo bude uigranija kako se upoznaje.

Ne bih se slozio sa vasim kritikama igraca. Najslabija karika ekipe je Lazevski. Zeljeznicar je najjaci po desnoj strani (Zakaric i Stevanovic). Lazo je nekoliko puta ispao, ali je Smajic bio kljucan u neutralisanju te njihove strane. Igrao je na 20 metara od naseg gola , konstatno duplirao Lazevskog, ganjao Stevanovica i Zakarica. Jos je stigao i asistirati Mijicu. Realno, da sa 18 godina odigra ovako odgovorno defanzivno i jos uradi nesto naprijed, da go, asistira, dribla- ne bi igrao u Slobodi. Iskreno me njegova odgovornost u defanzivi danas zadivila i zato mislim da ne zasluzuje neke kritike. OK, igra na mjesto gdje se ipak ocekuje da vise doprinosi naprijed-slazem se, ali nekad fudbal nije samo dribling, go i asistencija. A danas je Smajic mozda bio i kljucni u limitiranju najjaceg Zeljinog oruzja Zakarica.

isto vazi i za Grahovca. Imao je izgubljenih lopti u kljucnim momentima, ali momak je danas sam drzao vezni red u defanzivi. Istina i Osmanagic je odigrao jako korektno, ali Grahovac je tu bio glavni trkac i destruktivac. Tu smo mozda i izgubili bitku, da je uz Grahovca bio i Rustemovic, lagano bi ih dobili. Ovako se Grahovac jako puno potrosio jer trkacki kapaciteti Mijica su diskutabilni, kao i Osmanagica. Opet, isto kao i za Smajica, da je uz ovoliki trkacki i defanzivni angazman imao i bolji pas i predaju lopte, ne bi ni on igrao u Bh premijer ligi.

danas su najlosiji bili Mijic, Lazevski i Bekic. Zadnji nije dovoljno opteretio stopere Zelje, nije uspio da ih poremeti. Lazo je nekoliko puta ispadao , a Mijicu ocigledno treba dobar teren i dva defanzivna vezna da rade za njega.

sve u svemu, materijala za optimizam na oba fronta ima, posebno jer ima gore nabrojanog temelja za dalji napradak
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

zlatnakoka
Kontakt:

Post Postao/la zlatnakoka » 24 feb 2018, 22:35

Mogu li samo pitati, pošto vidim da ga većina priželjkujete, na osnovu čega ste optimistični u vezi Thomasa?
Ja ono što vidje u ono prijateljskoj je da ne zna primiti loptu, nadam se da ja griješim, ali to je vidjeno.
Svakako od ovakvog Smajića i Todorovića gori ne može biti.
Hodžić je bolji od obojice prema onom do sada prikazanom, iako mu je ovo čini mi se prva zvanična utakmica?

Nadam se da će Slavko pronaći najbolje rješenje, već je popravio zalaganje u ekipi, za taktički dio treba još vremena da se primijeti.

@ultrasstyle_tz

Za lazu se slažem, baš je bio slab danas, ali Belkić nije imao šanse sam, već sam rekao bez podrške krila.
Za grahu imamo slično mišljenje.
Smajić koliko god se trudio nazad, on nam je i napravio barem 3 kontre, osim centaršuta nijedan njegov pas nije bio tačan (ne računam one skroz nazad do Laze ili Pere).
Zadnja izmjena: zlatnakoka, dana/u 24 feb 2018, 22:45, ukupno mijenjano 1 put.

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 24 feb 2018, 22:40

KanistuViniga je napisao/la:Samo da vam kažem da ste danas izgubili 1-0. Ako niste znali HPCompaq će vam potvrditi.
Padobranac pedala :guz: :opaopa: :lol:
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !
Ne moš spavat,sutra utakmica,šta ćes ako izvučes bod dobro je.A oni dobra momčad,nije to da ti mozes doći u Tuzlu olako. Hatunić,Šećerbegović.Ma odlična momčad,Sloboda Tuzla."-Ivica Šurjak.

katarakta

Post Postao/la katarakta » 24 feb 2018, 23:21

ultrasstyle_tz je napisao/la:20 godina skidamo gace na Sickom-ok, stoji. I bas sad to nasli potencirati.

sad kad ima ocigledno nekoliko pozivitnih stvari iz svega ovog danas. Prvo sto se evidentno vidi da je ekipa napredovala. Nismo isli Gosku nego trenutno lideru na tabeli , na njegov stadion, uz katastrofalnog sudiju, i opet bili bolji. Zasluzili najmanje nerijeseno.

Drugo, vidi se da imamo fizicku spremu, igru, imamo neku ideju, djelujemo kao da znamo sta zelimo.
Kad se branimo, branimo se organizovano, ne panicno. Kad napadnemo stvorimo sanse. Naravno realizacija nas za sad koci. Hitno nam treba Bekic da daje golove.

Trece, ocekujem da budemo jos jaci jer : a) ocekujem u svaku liniju najmanje jednog kvalitetnog igraca, a mozda i dva. Skahic/Mehmedagic- Rustemovic- Vajser/Crnac. Jos i Ignjatovic ove dvije utakmice igra kao preporeodjen ....pod b) ocekujem da ekipa iz kola u kolo bude uigranija kako se upoznaje.

Ne bih se slozio sa vasim kritikama igraca. Najslabija karika ekipe je Lazevski. Zeljeznicar je najjaci po desnoj strani (Zakaric i Stevanovic). Lazo je nekoliko puta ispao, ali je Smajic bio kljucan u neutralisanju te njihove strane. Igrao je na 20 metara od naseg gola , konstatno duplirao Lazevskog, ganjao Stevanovica i Zakarica. Jos je stigao i asistirati Mijicu. Realno, da sa 18 godina odigra ovako odgovorno defanzivno i jos uradi nesto naprijed, da go, asistira, dribla- ne bi igrao u Slobodi. Iskreno me njegova odgovornost u defanzivi danas zadivila i zato mislim da ne zasluzuje neke kritike. OK, igra na mjesto gdje se ipak ocekuje da vise doprinosi naprijed-slazem se, ali nekad fudbal nije samo dribling, go i asistencija. A danas je Smajic mozda bio i kljucni u limitiranju najjaceg Zeljinog oruzja Zakarica.

isto vazi i za Grahovca. Imao je izgubljenih lopti u kljucnim momentima, ali momak je danas sam drzao vezni red u defanzivi. Istina i Osmanagic je odigrao jako korektno, ali Grahovac je tu bio glavni trkac i destruktivac. Tu smo mozda i izgubili bitku, da je uz Grahovca bio i Rustemovic, lagano bi ih dobili. Ovako se Grahovac jako puno potrosio jer trkacki kapaciteti Mijica su diskutabilni, kao i Osmanagica. Opet, isto kao i za Smajica, da je uz ovoliki trkacki i defanzivni angazman imao i bolji pas i predaju lopte, ne bi ni on igrao u Bh premijer ligi.

danas su najlosiji bili Mijic, Lazevski i Bekic. Zadnji nije dovoljno opteretio stopere Zelje, nije uspio da ih poremeti. Lazo je nekoliko puta ispadao , a Mijicu ocigledno treba dobar teren i dva defanzivna vezna da rade za njega.

sve u svemu, materijala za optimizam na oba fronta ima, posebno jer ima gore nabrojanog temelja za dalji napradak

Lijepo receno. Nezz da li je ko upratio Musu sto je rekao. Sloboda je trenutno bodovno konkurent Celiku, ali da to nije ekipa koja ce strahovat za opstanak. I upravu je. Bravo za ovu kratku analizu. Vidi se da si gledao tekmu. Pretpostavljam uzivo. Jer si pohvatao i kretnje igraca. Smajic se poderao nazad, imao je top centarsut kod stative i ono je morao biti gol, ali jbg. Jedino se ne slazem za Grahovca. Previse grijesi, pravi nam kontre, kad mi idemo u kontru zajebe pas. Danas bi jos pohvalio Dinu Hodzica. Mali definitivno zna lopte
Niko, niko, samo Sloboda

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 24 feb 2018, 23:25

:damn: :damn: :facepalm:

MakabiTuzla
Kontakt:

Post Postao/la MakabiTuzla » 25 feb 2018, 00:48

kaze negativni tuzlanski mentalitet, ugasiti klub..... namjeno malim slovima i puno tacaka za glavnog predstavnika tog mentaliteta.......hajmo staragarda, ko ne skace, sencu mrzi, hej,hej ,hej :rol: :rol: :pray: :rol: :rol: :bow: :bow: :bow: :bow: :rol: :rol: :rol:
#SamoSloboda #100GodinaOdaniIdeji

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 25 feb 2018, 00:55

Upravo odgledao snimak utakmice jer nisam bio danas u mogućnosti gledati, mora neko i raditi jbg.

Moram reći da sam prezadovoljan zalaganjem, borbenošću i trkom na terenu, vidi se da je to Ćelo sebi slagao kako njemu odgovara, vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i bolji, za srijedu se uopšte ne sikiram, s ovakvim pristupom i igrom, Borac će biti sretan ako ode samo s tri komada u mreži!
Što se tiče pojedinaca na terenu, po meni je Terzić odigrao odlično, Grahovac kao jedini zadnji vezni dosta se potrošio i baš je momak bio razapet, ja mu ne bih mogao uzeti ništa za zlo danas. Ignjatović dosta napredovao u odnosu na prvi dio sezone, kao i Osmanagić. Pero odigrao kapitenski, Lazo standardan, Mijić je definitivno pojačanje za nas, Todorović standardan kao i uvjek u prvom dosta dobar, a u nastavku nešto lošiji. Smajić najgori naš igrač i definitivno ne zaslužuje da počne narednu utakmicu, takođe se ne mogu oteti utisku, da bi se u ovoj trkackoj i borbenoj ekipi dosta bolje uklopio Krpić da smo ga zadržali, nego li je to Bekić danas pokazao. I dalje stojim pri tome da smo morali dovesti rasnog centarfora, to bi bila skroz druga dimenzija, ali eto tako je kako je! Još da dodam da je direktni krivac za primljeni pogodak Muminović, zbog čega je on izašao i ostao medju gomilom igrača, a gol ostavio daleko iza svojih ledja to samo on zna!

Borac će pasti, in Ćelo we trust!

#SamoSloboda

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 25 feb 2018, 01:31

Chinaglia je napisao/la:

ne treba ici u krajnost, naravno da su jaca ekipa od Slobode, pobogu, bore se za titulu, Sloboda bi s ovom ekipom izborila plasman u ligu za prvaka bez problema, al da se tucemo sa Seljom, Zrinjom, Sarajevom i Sirokim Brijegom, ne vjerujem

opet, treba proci neko vrijeme, premali je ovo uzorak da bismo znali sa sigurnoscu, al djeluje da ce to biti dobro
Sve je to u pet deka Cini sto se tice prve postave, a cinjenica je da se ne bi mogli nositi s njima za titulu jer nemamo širinu na klupi ali nisam ni mislio na to.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 25 feb 2018, 11:39

Ako se ne mozemo s njima nosit u borbi za titulu koji krac onda igramo?

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 25 feb 2018, 12:38

Sariel1987 je napisao/la:Ako se ne mozemo s njima nosit u borbi za titulu koji krac onda igramo?
Pa igramo za NAKO, jbg ti..... evo sad ce i 100 godina,kako ne znas.. nemoj bit nezahvalan....ti ako hoces titule idi gledaj melju,pitare,siroki,zrinju,borac,leotara,modricu,veleza,celika,radnika i koja jos sve sela sto su nas kandjijala i uzimala titule :kafa:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 25 feb 2018, 12:50

[quote="Pasha_car_aga"]Upravo odgledao snimak utakmice jer nisam bio danas u mogućnosti gledati, mora neko i raditi jbg.

Moram reći da sam prezadovoljan zalaganjem, borbenošću i trkom na terenu, vidi se da je to Ćelo sebi slagao kako njemu odgovara, vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i bolji, za srijedu se uopšte ne sikiram, s ovakvim pristupom i igrom, Borac će biti sretan ako ode samo s tri komada u mreži!
Što se tiče pojedinaca na terenu, po meni je Terzić odigrao odlično, Grahovac kao jedini zadnji vezni dosta se potrošio i baš je momak bio razapet, ja mu ne bih mogao uzeti ništa za zlo danas. Ignjatović dosta napredovao u odnosu na prvi dio sezone, kao i Osmanagić. Pero odigrao kapitenski, Lazo standardan, Mijić je definitivno pojačanje za nas, Todorović standardan kao i uvjek u prvom dosta dobar, a u nastavku nešto lošiji. Smajić najgori naš igrač i definitivno ne zaslužuje da počne narednu utakmicu, takođe se ne mogu oteti utisku, da bi se u ovoj trkackoj i borbenoj ekipi dosta bolje uklopio Krpić da smo ga zadržali, nego li je to Bekić danas pokazao. I dalje stojim pri tome da smo morali dovesti rasnog centarfora, to bi bila skroz druga dimenzija, ali eto tako je kako je! Još da dodam da je direktni krivac za primljeni pogodak Muminović, zbog čega je on izašao i ostao medju gomilom igrača, a gol ostavio daleko iza svojih ledja to samo on zna!

Borac pada u srijedu 100%,samo dajdzin picic mora zavrsiti na klupi,ubjedljivo najgora igracica na terenu i da nije nepotizma u klubu nikad ne bi zaigrada ova picoka u ovoj trenutnoj ekipi svetinje!
DRŽAVA TUZLA!!

HPCompaq
Kontakt:

Post Postao/la HPCompaq » 25 feb 2018, 13:21

Opširniji izvještaj sa utakmice.
Forza Freedom
SISTEM TE LAŽE ! !

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.