Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: Bundesliga
Ne znam ovdje se govori kako će Dortmund završiti među 4 ekipe a oni redaju poraze iz kola u kolo.Prošlo je 9 kola a već imaju 6 poraza i visokih 10 bodova zaostatka za Wolfsburgom. 
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 26 okt 2014, 19:39, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Centre forward
- Kontakt:
Stići će Dortmund do LP, ubijeđen sam. Borussia (M) bez poraza u ligi. 
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- gerdmuller
- Kontakt:
Bayern,Dortmund,Gladbach i Wolfsburg ce ici u Ligu prvaka.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Više optimizima imaju Bavarci kad je u pitanju Dortmund i top 4 od samih žutalja. 
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- anelbavarac
- Kontakt:
Bauern, Leverkusen, Gladbach i Wolfsburg bi trebali u CL.
Nece se valjda desiti da Dortmund ne zavrsi medju prve cetiri ekipe. Steta bi bila stvarno. A i jos bi teze ostali glavni igraci ekipe.
Nece se valjda desiti da Dortmund ne zavrsi medju prve cetiri ekipe. Steta bi bila stvarno. A i jos bi teze ostali glavni igraci ekipe.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Dortmund se digao zadnjih nekoliko godina,ali mislim da im sada ponovo slijedi pad,ostaju bez LP,jos ako im Reus ode,bit ce to tezak udarac i trebat ce dosta vremena za povratak.
- TammoHarder
- Kontakt:
Meni bi bilo draže da umjesto Gladbacha ide 18,99€ Hoppenheim tako da BL po prvi puta u povijesti ima 4 umjetna kluba u CL. Još kad vam se pridruže Ingolstadt i RB Leipzig i budu predstavnici BL u EL vašem zajedničkom veselju neće biti kraja. ŽivjeliGreivis je napisao/la:Bauern, Leverkusen, Gladbach i Wolfsburg bi trebali u CL.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa - karcinom kojeg treba odstraniti.
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas nogometa.
Šanse da Dortmund ne uzme poziciju za LP su minimalne.
Šanse da dortmund zauzme poziciju za CL mogu se pokušati procijeniti.
Prije dvije sezone imao je prednost pred 5-plasiranim (freiburg) 15 bodova, a prošle sezone pred 5-plasiranim (wolfsburg) 11 bodova. Dakle, može se u prosjeku uzeti prednost 13 bodova - kad dortmund i petoplasirani startaju u sezonu, na kraju dortmund ostvari 13 bodova više od petoplasiranog (ko god to bio).
Iduća pretpostavka je da se ta prednost ostvaruje ravnomjerno kroz sezonu, kako ona teče. U proteklih 9 kola tako bi se ostvarilo 26,5% bodovne razlike a preostalih 73,5% u nastavku. Dakle, za očekivati je da dortmund u nastavku ostvari bodovnu razliku 9,55 bodova.
Izračun je dosta grub, pa bi trebali uzeti neku granicu odstupanja - ako uzmemo odstupanje od 25% to je 2,39 bodova.
Po ovome bi dortmund mogao stići između 7 i 12 bodova zaostatka, dakle moguće je sustići konkurente, ali sve je dosta knap i trebalo bi odmah ući u trend.
Prije dvije sezone imao je prednost pred 5-plasiranim (freiburg) 15 bodova, a prošle sezone pred 5-plasiranim (wolfsburg) 11 bodova. Dakle, može se u prosjeku uzeti prednost 13 bodova - kad dortmund i petoplasirani startaju u sezonu, na kraju dortmund ostvari 13 bodova više od petoplasiranog (ko god to bio).
Iduća pretpostavka je da se ta prednost ostvaruje ravnomjerno kroz sezonu, kako ona teče. U proteklih 9 kola tako bi se ostvarilo 26,5% bodovne razlike a preostalih 73,5% u nastavku. Dakle, za očekivati je da dortmund u nastavku ostvari bodovnu razliku 9,55 bodova.
Izračun je dosta grub, pa bi trebali uzeti neku granicu odstupanja - ako uzmemo odstupanje od 25% to je 2,39 bodova.
Po ovome bi dortmund mogao stići između 7 i 12 bodova zaostatka, dakle moguće je sustići konkurente, ali sve je dosta knap i trebalo bi odmah ući u trend.
Sta sad hoces da kazes da vas je i Hoffenheim djelimicno unistio?Ako iko snosi krivicu za vasu poziciju i borbu za opstanak onda je to BAYERN MINHEN,prije 2 sezone smo vas finansijski pogurali a sad cemo vas unistiti do kraja,jel ti jasnoTammoHarder je napisao/la:Meni bi bilo draže da umjesto Gladbacha ide 18,99€ Hoppenheim tako da BL po prvi puta u povijesti ima 4 umjetna kluba u CL. Još kad vam se pridruže Ingolstadt i RB Leipzig i budu predstavnici BL u EL vašem zajedničkom veselju neće biti kraja. ŽivjeliGreivis je napisao/la:Bauern, Leverkusen, Gladbach i Wolfsburg bi trebali u CL.

Sta kaze,Dortmund posljedna sansa za spas fudbala
- Omerbavarac
- Kontakt:
Sta kaze,Dortmund posljedna sansa za spas fudbala
Moram se i ja nasmijati.
Evo jos jednom.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
autogol je napisao/la: Sta kaze,Dortmund posljedna sansa za spas fudbala![]()
![]()
Vala borbu za "spas fudbala" mogli bi početi iz druge lige
Duel za ispadanje iz lige BvB-RB Lajpzig
Što je najinteresantnije, a možda niste ni primjetili, TammoHarder je Greivisa strpao u Bayernove navijače.....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Nakon sto su se u prvom kolu kup takmicenja oprostili Mainz, Stuttgart, Augsburg i Schalke, od veceras su im se pridruzili Hannover (poraz protiv Aalena 2-0) i Hertha (poraz protiv Bielefelda nakon penala).
Sutra ce im se takodjer jos pridruziti HSV i porazeni iz duela Eintracht/Gladbach i tako ce Bundesliga u narednom kolu imati samo 10 ili 9 predstavnika - postoji mogucnost da se Freiburg pridruzi ovim ekipama, dok ce Aspirin, SAP i VW svoje zadatke rijesiti rutinski.
Uz malo srece u zrijebu ovo otvara mogucnost nekoj ekipi iz druge lige da se eventualno nadje u finalu kupa.
Sutra ce im se takodjer jos pridruziti HSV i porazeni iz duela Eintracht/Gladbach i tako ce Bundesliga u narednom kolu imati samo 10 ili 9 predstavnika - postoji mogucnost da se Freiburg pridruzi ovim ekipama, dok ce Aspirin, SAP i VW svoje zadatke rijesiti rutinski.
Uz malo srece u zrijebu ovo otvara mogucnost nekoj ekipi iz druge lige da se eventualno nadje u finalu kupa.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- samo_lijevo
- Kontakt:
Idemo Magdeburg!!!
sta je sve propustio AUE i naravno primise gol u 91. minuti. kuknjava
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- bistrikboy
- Kontakt:
I svirase im presmjesan penalsamo_lijevo je napisao/la:Idemo Magdeburg!!!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
-
Nerminovic
- Kontakt:
Drug opet zabio, ovaj put protiv Aue 
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
- samo_lijevo
- Kontakt:
jos 8 minuta
edit : kuknjava
- samo_lijevo
- Kontakt:
dva penala prednosti imao Magdeburg,ali Leno odbrani 4 i 5 seriju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.