Stadion ima itekakve veze sa tim klubom,iako nije njihovo vlasnistvo,To pod jedan,a pod dva,ako na rahmetli AF gledas samo kao na legendu tog kluba,onda imas plitko razmisljanje,bez uvrede,jer on nije samo simbol kluba,vec i grada Sarajevo,kao sto su to i nase mnoge legende...Za stolice su oni platili i postavili,to isto mozemo i mi uraditi...Radmilo je napisao/la: Ima zato što je to legenda fks, a stadion nema veze sa tim klubom odnosno taj klub nije vlasnik stadiona, pa se mogao zvati stadion i ljubičica to bi nekako neutralnije bilo, još na stolicama stoji fk sarajevo, kao da su oni tobože vlasnici svega toga, a nije ni čudo sve im je od samih početaka nakaradno bilo.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 20 jul 2013, 17:20, ukupno mijenjano 1 put.
@NEZALAGANJE, Niko ne spori što se stadion Koševo zove AFH. O tom čovjeku ne treba trošiti riječi jer je legenda grada, igračka i ljudska veličina, ali nikome ne treba sporiti da se zove i Stadion Koševo ili Olimpijski stadion Koševo ili sutra da kada igra Željo da se zove Hadison Park.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pa vidis da spori.Eto pogledaj nekoliko postova iznad...Ja i kazem da svako ima pravo da ga zove kako hoce,ali pisati da nesto nije uredu sa AF je nonsens i dokaz da se prave vrijednosti sve manje cijene danas,nazalost.avlami97 je napisao/la:@NEZALAGANJE, Niko ne spori što se stadion Koševo zove AFH. O tom čovjeku ne treba trošiti riječi jer je legenda grada, igračka i ljudska veličina, ali nikome ne treba sporiti da se zove i Stadion Koševo ili Olimpijski stadion Koševo ili sutra da kada igra Željo da se zove Hadison Park.
avlami97 je napisao/la:Da sam na Željinom mjestu predložio bih gradskim strukturama, da se gradski stadion Koševo, kada na njemu kao domaćin igra Željo zove - HADISON PARK, jer mi puno bolje zvuči od Zuban polje, a Lavor mi zvuči nepristojno.

P. S. Nije pošteno ni da se mjenja naziv Olimpijski jer to je simbol grada Sarajeva! Današnji naziv je samo AFH, bez Gradski, Olimpijski... Mnoge stvari mi zaboravljamo a trebamo biti ponosni na njih!
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 20 jul 2013, 17:30, ukupno mijenjano 1 put.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Mnogo si pametan s tim da Djildi das ime tribine stadiona koji nema veze s njim,pored naseg hrama.Siguran sam da nemas vise od 20 god. i da nisi ni imao priliku da upoznas rahmetli Djildu,a tako pricas...cccc Ja sam def.zavrsio svoju raspravu ovdje...Anonimac je napisao/la:avlami97 je napisao/la:Da sam na Željinom mjestu predložio bih gradskim strukturama, da se gradski stadion Koševo, kada na njemu kao domaćin igra Željo zove - HADISON PARK, jer mi puno bolje zvuči od Zuban polje, a Lavor mi zvuči nepristojno.Odlično, imaš moj potpis odmah, a vjerovatno i svih ostalih Željinih pristalica. O tome ja govorim... još ćemo na zapadnoj tribi plavim slovima napisati ŽELJEZNIČAR.
I Jug nazvati Dževad Begić Đilda!
- Consigliere
- Kontakt:
Haddison Park..
K'o da je u centru Londona

K'o da je u centru Londona

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
U pravu si. Prva rečenica mi je trebala glasiti: "Niko ozbiljan, ne spori što se stadion Koševo zove AFH".NEZALAGANJE je napisao/la:Pa vidis da spori.Eto pogledaj nekoliko postova iznad...Ja i kazem da svako ima pravo da ga zove kako hoce,ali pisati da nesto nije uredu sa AF je nonsens i dokaz da se prave vrijednosti sve manje cijene danas,nazalost.avlami97 je napisao/la:@NEZALAGANJE, Niko ne spori što se stadion Koševo zove AFH. O tom čovjeku ne treba trošiti riječi jer je legenda grada, igračka i ljudska veličina, ali nikome ne treba sporiti da se zove i Stadion Koševo ili Olimpijski stadion Koševo ili sutra da kada igra Željo da se zove Hadison Park.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
@NESLAGANJE, ti si i počeo ovu bezpotrebnu raspravu, nisi je trebao ni počinjati (jer su ti argumenti beze)... a sad se vadiš kako sam ja kao nešto pogrešno rekao ako sam predložio da se tribina zove po njegovom imenu. Ma daj, i za tvoju informaciju imam mnogo više od 20 godina. Ja završavam sa ovim komentarom raspravu na ovu temu!
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
stadion kosevo treba ko i milanu rjesiti... tacka... kad igra sarajevo nek se zove AFH a kad igra Zeljo nek se zove Olimpijski stadion kosevo...
samo, po meni, ono na istoku "SARAJEVO" ukinuti ili prefararbati 4 slova u plavu boju...
samo, po meni, ono na istoku "SARAJEVO" ukinuti ili prefararbati 4 slova u plavu boju...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
Stadion treba da se zove AFH, jer je to legenda ovoga grada koji je najvise obiljezio taj stadion i njegov zivot je vezan za FKSarajevo i ovaj grad...
druga stvar. Na istoku ne pise FK Sarajevo, Nego Sarajevo kao grad.
Nas su u Plzenu nazivali Sarajevo i na oficijelnoj grafici utakmice je stajalo PLZ~ SAR
Dakle i sebe su nazvali Plzen a ne Viktoria, sto je cesto u europi...npr.Dortmund, Minhen, Cotbus, Madrid,nez kako se pise onaj grad od PSVa...milion primjera...
Cak i Giganta Intera cesto vrlo cesto potpisu kao Milano...
druga stvar. Na istoku ne pise FK Sarajevo, Nego Sarajevo kao grad.
Nas su u Plzenu nazivali Sarajevo i na oficijelnoj grafici utakmice je stajalo PLZ~ SAR
Dakle i sebe su nazvali Plzen a ne Viktoria, sto je cesto u europi...npr.Dortmund, Minhen, Cotbus, Madrid,nez kako se pise onaj grad od PSVa...milion primjera...
Cak i Giganta Intera cesto vrlo cesto potpisu kao Milano...
- corleone87
- Kontakt:
Stadion ce se zvati Hadison ili Zuban polje i gotova stvar. 

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Ma imamo svoj stadion nema potrebe igdje da se ugradjujemo,stadion iznajmljujemo od opstine za 2.3 Evropske tekme i to je to,glupo je da trosimo energiju na to bolje da to usmjerimo na izgradnju svog stadiona i da vise gore nikada ne moramo ici,osim na derbijovanmaksimovic je napisao/la:stadion kosevo treba ko i milanu rjesiti... tacka... kad igra sarajevo nek se zove AFH a kad igra Zeljo nek se zove Olimpijski stadion kosevo...

SLOBODA NAVIJAČIMA
-
- Kontakt:
Rasprava na nekoliko stranica zavrsava : "Ma, necu se raspravljat s tobom."
Stadion se zove AFH i neka tako ostane, imamo mi svoju dolinu, kakva god je, nasa je.

@Jovan
mislim da u Milanu je zvanicno tako odredjeno da se kompleks stadiona sa svim pratecim elementima zove San Siro, dok se teren odnosno unutrasnjost stadiona zove Giuzepe Meazza.
negdje sam procitao to.
naravno Rossoneri nece da cuju za Meazza dok Nerazuri sve zovu Meazza...
a sto se tice ovog prepucavanja mislim da je jasno ko dan kako ce zeljini navijaci zvati stadion...
ali u sluzbenim razgovorima mislim da nebi smjeli imati problem sa legendom ovog grada.
cak ni sa nazivom sjeverne tribine mada to nigdje nije proslo osim u internim sluzbenim izjavama FKS, a mislim da bi im mi mogli najvise pomoci da to prodje dalje na visi nivo.
mislim da u Milanu je zvanicno tako odredjeno da se kompleks stadiona sa svim pratecim elementima zove San Siro, dok se teren odnosno unutrasnjost stadiona zove Giuzepe Meazza.
negdje sam procitao to.
naravno Rossoneri nece da cuju za Meazza dok Nerazuri sve zovu Meazza...
a sto se tice ovog prepucavanja mislim da je jasno ko dan kako ce zeljini navijaci zvati stadion...
ali u sluzbenim razgovorima mislim da nebi smjeli imati problem sa legendom ovog grada.
cak ni sa nazivom sjeverne tribine mada to nigdje nije proslo osim u internim sluzbenim izjavama FKS, a mislim da bi im mi mogli najvise pomoci da to prodje dalje na visi nivo.
Gledam i nevjerujem!Pa šta je ovo ?1ra je napisao/la:Željo šampion. Joj iskreno nekako sam bio optimističniji pred 1. tekmu, ne znam. al vazda su me ti osjećaji zajebavali kad je Željo u pitanju ,ja se ponadam mi ga ispušimo, ja pod tremom mi karnemo plzena, ma ja to je to
šta ti nije jasno? ajd reci dok sam tuFidelito je napisao/la:Gledam i nevjerujem!Pa šta je ovo ?1ra je napisao/la:Željo šampion. Joj iskreno nekako sam bio optimističniji pred 1. tekmu, ne znam. al vazda su me ti osjećaji zajebavali kad je Željo u pitanju ,ja se ponadam mi ga ispušimo, ja pod tremom mi karnemo plzena, ma ja to je to
M
Vala burazeru ja ga ne pušim :S1ra je napisao/la:Željo šampion. Joj iskreno nekako sam bio optimističniji pred 1. tekmu, ne znam. al vazda su me ti osjećaji zajebavali kad je Željo u pitanju ,ja se ponadam mi ga ispušimo, ja pod tremom mi karnemo plzena, ma ja to je to
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Pustimo se stadiona, hajmo malo o ekipi koja bi mogla istrčati na teren. Ako je istina da Zeljković, jednako dobro može igrati desnog, lijevog i centralnog beka, moglo bi se vrlo lagano desiti da utakmicu počnemo u slijedećem sastavu:
------------------------------------Hadžić--------------------------------
B. Čolić------------Kerla-------------------Škaljić------------Zeljković
---------------Jamak------------------------------Tomić----------------
Bućan---------------------------Svraka------------------------Urdinov
---------------------------------Adilović--------------------------------
Česi su uvidjeli da im je preko Urdinova bilo lakše proći, a Zeljković je pokazao da je dobar u defanzivi, a na toj strani mu bi pomagao i Urdinov koji voli ići naprijed i eto mu šanse. Benjo bi pokrio desnog beka, a Bućan bi mu pomagao kao što je pomagao i Urdinovu u Češkoj.
Znamo da moramo igrati ofanzivnije, ali i dobro se braniti. česi će napadati iako ne toliko kao u Plzenu. Čola bi izvodio i prekide, kojih će biti mnogo više nego kod njih.
Izdržati što duže da ne primimo gol, a onda su tu Selimović, Ara, Bajić... Samo naglas razmišljam.
------------------------------------Hadžić--------------------------------
B. Čolić------------Kerla-------------------Škaljić------------Zeljković
---------------Jamak------------------------------Tomić----------------
Bućan---------------------------Svraka------------------------Urdinov
---------------------------------Adilović--------------------------------
Česi su uvidjeli da im je preko Urdinova bilo lakše proći, a Zeljković je pokazao da je dobar u defanzivi, a na toj strani mu bi pomagao i Urdinov koji voli ići naprijed i eto mu šanse. Benjo bi pokrio desnog beka, a Bućan bi mu pomagao kao što je pomagao i Urdinovu u Češkoj.
Znamo da moramo igrati ofanzivnije, ali i dobro se braniti. česi će napadati iako ne toliko kao u Plzenu. Čola bi izvodio i prekide, kojih će biti mnogo više nego kod njih.
Izdržati što duže da ne primimo gol, a onda su tu Selimović, Ara, Bajić... Samo naglas razmišljam.