FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Konzerva
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Konzerva » 21 jul 2013, 18:48

VELIKO INTERESIRANJE ZA UTAKMICU ŽELJEZNIČARA I VIKTORIJE U LIGI ŠAMPIONA

Koševo će u utorak biti puno

Dugi redovi navijača koji čekaju da kupe kartu za utakmicu. Ekipa sa Grbavice je ovo posljednji put pamtila prije 11 godina, kada je Željezničar igrao najbolju poslijeratnu evropsku sezonu, kada su protivnici bili engleski Njukasl i španska Malaga.

Dokaz kako je ljudima potrebno izuzetno malo, jedan solidan rezultat protiv jake evropske ekipe, čak i poraz od 3:4 protiv češke Viktorije pokrenuli su lavinu euforije i optimizma među navijačima Želje. Jasan pokazatelj ovom klubu, i svim drugim klubovima u našoj državi, da će uz malo ulaganja i malo ozbiljnijeg rada dobiti pune tribine i atmosferu koja privlači sponzore.

U Željezničaru su i sa porazom u Plzenju dobili mnogo, stadion Koševo će definitivno biti pun, prodaja godišnjih karata mnogostruko je veća nego prošle sezone, članske karte idu kao „halva“.

Među navijačima, neko stidljivo, neko otvoreno, priča i o prolasku u treće pretkolo, pa se onda na to nadoveže mogući protivnik tamo, finski HJK Helsinki ili estonski Kalju, pa eto i četvrtog pretkola, a iza njega grupe, ove ili one, Lige prvaka ili Evropske lige. Bilo bi grubo nazvati to maštarijama, jer nadati se da Željezničar može ostvariti pobjedu pred punim tribinama svojih navijača svakako nije nemoguće bez obzira na realno mnogo kvalitetnijeg suparnika.

Očekuje se da će se do utorka rasprodati svih 24 hiljade ulaznica, a uz one besplatne Koševo će biti dupke puno.

Muamer Svraka, kapiten Želje govori:

- Momci su u Plzenju dali 120 posto svojih mogućnosti i zato su ostvarili ovakav rezultat. Znači, da pobijedimo Čehe potrebno nam je još više od toga. Već sada je jasno da nas čeka jedna spektakularna atmosfera i ogromna podrška naših navijača.

Željo zahvalio navijačima

Iz Željezničara su se javno zahvalili navijačima koji su bodrili ekipu na gostovanju u Plzenju.

Naši igrači su, nošeni fenomenalnom podrškom sa tribina, odigrali kao da umor ne postoji. O atmosferi najbolje svjedoče lica domaćih navijača koji nisu mogli vjerovati da neko toliko može voljeti svoj klub.

Često se kaže da su navijači dvanaesti igrač nekog fudbalskog kluba. Međutim, naši navijači to nisu, jer bi to značilo da nisu dio prve postave. Mi zajedno nismo samo jači. „Manijaci“ su dio nas, neizostavni dio ekipe, jer se svojom pjesmom automatski ugrađuju u svakog pojedinca koji ima priliku da istrči na teren. Tako je bilo u Plzenju, a tako će, sigurni smo, biti i u revanš utakmici na Koševu – stoji između ostalog u zahvalnici „Manijacima“.

avaz
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

bangara
Kontakt:

Post Postao/la bangara » 21 jul 2013, 18:52

AnelZ je napisao/la:
Glodar je napisao/la:
Sutra i prekosutra koliko sam upućen. Karta se može podići sa sezonskom ulaznicom, članska je nebitna u ovom slučaju. Znači, kartu za utakmicu može preuzeti drug, djevojka, majka, otac, dedo :mrgreen:
Moguce, ja sam pitao kada sutra mogu doci po ulaznicu, Numa kaze od 12-16h i nisam pitao jeli moguce u utorak to obaviti. A to oko preuzimanja, nisam nigdje ni spomenuo clanske ili ko mora doci da je podigne, jednostavno sam pisao u prvom, odnosno drugom licu pa sam rekao "moras doci" :D
Moze i u utorak , barem je tako meni rečeno, ali mene nešto hastra da ne izvisim, tako da cu sutra, u utorak do 16:00 sati mozes.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 21 jul 2013, 18:57

ennis je napisao/la:Ma nemoguce je ostaviti prolaze i stepenice,ulaze "ciste" pogotovo na jugu u ovakvim utakmicama,tu redari nece puno moci uraditi,sad koliko Uefa tu trenira strogocu na tim stvarima ne znam.
Ma takva je situacija na svim ex-yu navijackim tribinama,najsvjezi primjer zvezda-ibv "sever" krcat nigdje prolaza
Hajduk je kažnjen za krcat stadion protiv Anderlechta, doslovce se nisu vidjeli prolazi. Kazna je bila u desecima tisuća eura.
Hayley <3

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 21 jul 2013, 19:00

badblueboylivno je napisao/la:
ennis je napisao/la:Ma nemoguce je ostaviti prolaze i stepenice,ulaze "ciste" pogotovo na jugu u ovakvim utakmicama,tu redari nece puno moci uraditi,sad koliko Uefa tu trenira strogocu na tim stvarima ne znam.
Ma takva je situacija na svim ex-yu navijackim tribinama,najsvjezi primjer zvezda-ibv "sever" krcat nigdje prolaza
Hajduk je kažnjen za krcat stadion protiv Anderlechta, doslovce se nisu vidjeli prolazi. Kazna je bila u desecima tisuća eura.
nama je bila 20 000 :/
i da, njih ne interesuje to sto "nije moguce an takvim utakmicama" :) oni samo napisu kaznu i prst u uho...kao nama za trans "never forget srebrenica" 8 000 pa ti se zali kome hoces :)
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 21 jul 2013, 19:04

Ja još ne mogu da vjerujem da neće biti ulaznica za jug za ljude sa strane, pa zašto ne ostaviti 1000 da se proda na dan utakmice?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 21 jul 2013, 19:08

AsharaK je napisao/la:Ja još ne mogu da vjerujem da neće biti ulaznica za jug za ljude sa strane, pa zašto ne ostaviti 1000 da se proda na dan utakmice?
Ja maloprije setala ferhadijom,karata ima i to tri velika buta(ak se tako kaze :mrgreen: ),nije sad alarmantno da nema
Željeznicar za život cijeli !

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 21 jul 2013, 19:19

likusa je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Ja još ne mogu da vjerujem da neće biti ulaznica za jug za ljude sa strane, pa zašto ne ostaviti 1000 da se proda na dan utakmice?
Ja maloprije setala ferhadijom,karata ima i to tri velika buta(ak se tako kaze :mrgreen: ),nije sad alarmantno da nema
To nije toliko mnogo, samo 300 ulaznica ima u tome... i to vjerovatno za tri različite tribine.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

chanchi
Kontakt:

Post Postao/la chanchi » 21 jul 2013, 19:32

likusa je napisao/la:
Ma može i od rebara :D

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 21 jul 2013, 19:34

Samo se nadrogiran moze izdrzati do utorka... :lol:

slika
Zadnja izmjena: Baja_Zvjerka, dana/u 21 jul 2013, 19:42, ukupno mijenjano 1 put.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 21 jul 2013, 19:35

pa stepenice se ne vide ni na stadionu BVB-a ni Bayerna ni Reala na tribini na kojoj se navija, a sto se tice istoka i zapada ja mislim da ce to biti regularno jer je pusteno u podaju karata koliko ima klupa i to treba ispostovati a sto se tice juga je druga stvar, protiv sheriffa i maccabia se nisu vidjele stepenice pa nismo bili kaznjeni...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

folderS
Kontakt:

Post Postao/la folderS » 21 jul 2013, 19:38

MrRiccoli je napisao/la:pa stepenice se ne vide ni na stadionu BVB-a ni Bayerna ni Reala na tribini na kojoj se navija, a sto se tice istoka i zapada ja mislim da ce to biti regularno jer je pusteno u podaju karata koliko ima klupa i to treba ispostovati a sto se tice juga je druga stvar, protiv sheriffa i maccabia se nisu vidjele stepenice pa nismo bili kaznjeni...
Ma glupo je kaznjavati zbog toga jer se moze desiti da 500 ljudi nece da sjedi, nego hoce da stoji kod ulaza i sad zbog toga treba kaznjavati klub.
Uglavnom tribina ne smije biti naguran da ne bi doslo do sigurnosti navijaca a sad da li ce biti vise 500 ili 1000 ljudi nije neka razlika.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 21 jul 2013, 19:49

Evo koga zanima... Mislim da smo u Hadzicu dobili odlicnog golmana, trebat' ce nam protiv Plzena Hasagic 2... :mrgreen:

ADNAN HADŽIĆ

slika
slika
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 21 jul 2013, 19:56

Sav sam se naježio.MOLIM TE BOŽE DA PRODJE LJOŽE!!!

[youtube][/youtube]
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 21 jul 2013, 20:01

chanchi je napisao/la:
likusa je napisao/la:
Ma može i od rebara :D
:lol: :lol: jest 3 imaju takva vjerovatno za tri strane ;) al vidim po raji u Vis. da su vec svi kupili

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 21 jul 2013, 20:04

Za ovu utakmicu ne postoji pitanje hoćeš li ići na utakmicu, nego, jesi li kupio kartu! :D
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 21 jul 2013, 20:08

Anonimac je napisao/la:Za ovu utakmicu ne postoji pitanje hoćeš li ići na utakmicu, nego, jesi li kupio kartu! :D
SLAZEM SE :D al najjace kad kazes ja sam kupila idu ko lude,onog odma panika hvata :lol:

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 21 jul 2013, 20:10

@Anonimac ; @likusa

Daj vas dvoje nemojte mi na muku :roll:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 21 jul 2013, 20:11

likusa je napisao/la:
Anonimac je napisao/la:Za ovu utakmicu ne postoji pitanje hoćeš li ići na utakmicu, nego, jesi li kupio kartu! :D
SLAZEM SE :D al najjace kad kazes ja sam kupila idu ko lude,onog odma panika hvata :lol:
Juče ja jaranu govorim da idu karte, lik se zijanio, odmah zove, kupuje itd. :lol: :lol:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 21 jul 2013, 20:13

[youtube][/youtube]
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

twisttm87
Kontakt:

Post Postao/la twisttm87 » 21 jul 2013, 20:15

48 sati i 45 minuta :o :o

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.