Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
104
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
75
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 248

Mandrak
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Mandrak » 07 feb 2011, 22:19

Monolog je napisao/la:Kad sam se to ja naljutio?

Shearer nije najbolji(dakako da nije), al' je meni najdraži igrač. A, mišljenja sam da niko ne može reći kako u ovom trenutku ne bi volio u svom timu vidjeti jednog Shearera iz najboljih dana. Pa taj nije postig'o gol samo na utakmici u kojoj nije igr'o. :D

Ja simpatišem i Real i Barcelonu(ove druge za nijansu više) samo zbog napadačkog fudbala i želje za nadigravanjem. Ok, Real u posljednje vrijeme i ne igra nešto pretjerano lijepo il' napadački, al' opet simpatišem tu filozofiju fudbala. To je ono što u biti i jest fudbal. Ne sipmatišem Stoke, Birmingham i tako te ekipe, koji igraju seljački(čak i za Otok) fudbal, te kojima je bitnije povrijediti protivničkog igrača negoli zabiti gol.
Ako ništa drugo najbolji je strijelac Engleske svih vremena - rekorder...pa jest najbolji u necemu, kako nije :?:
Iznad i Lawa,Besta,Charltona itd.

boom.dll
Kontakt:

Post Postao/la boom.dll » 07 feb 2011, 22:26

mandraX je napisao/la:
boom.dll je napisao/la:Lijepa tabela ... period 1929-2010

http://en.wikipedia.org/wiki/All-Time_La_Liga_table
jos jedna utjeha :lol: :lol:
sta odgovaras ti ??

ovo je postavljeno simpatizerima reala na realovoj temi

i kao sto je momak ispod mene rek'o ... ovo nije utjeha ovo je veličina kraljevskog kluba!

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 07 feb 2011, 22:52

Monolog je napisao/la:Dok se vi svađate ko je bolji Messi ili Ronaldo, zaboravili ste napisati da je Laureus za životno djelo dobio Zinedine Zidane. Inače Sir Bobby Charlton je imao tu čast da mu na pozornici dodijeli ovu nagradu. Koliki je samo gospodin Zidane, svaka mu čast. Na dodjeli Laureusa su bili skoro svi igrači iz te šampionske generacije Francuske(vidio sam Desailly-ja, Karambeu-a, Bartheza...Pričali su o njemu Beckham, Raul).
Najveci ikada, pored Ronalda. Bar za mene :D Tu bih ja jos i Raula stavio naravno jer mi je drag bas kao ova dvojica. 3 giganta
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 07 feb 2011, 22:59

* La Liga: 1932., 1933., 1954., 1955., 1957., 1958., 1961., 1962., 1963., 1964., 1965., 1967., 1968., 1969., 1972., 1975., 1976., 1978., 1979., 1980., 1986., 1987., 1988., 1989., 1990., 1995., 1997., 2001., 2003., 2007., 2008.

* Copa del Rey: 1905., 1906., 1907., 1908., 1917., 1934., 1936., 1946., 1947., 1962., 1970., 1974., 1975., 1980., 1982., 1989., 1993.

* španjolski liga-kup: 1985.
* španjolski superkup: 1988., 1989., 1990., 1993., 1997., 2001., 2003., 2008.
* europski superkup: 2002.
* Kup UEFA: 1985., 1986.
* Interkontinentalni kup: 1998., 2000., 2002.
* Kup/Liga prvaka: 1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002.

http://en.wikipedia.org/wiki/All-Time_La_Liga_table

Komentari su suvisni !

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 07 feb 2011, 23:51

Ovim "Culeosima" pravo opsesija tema Real Madrid samo vise na nasoj temi slika nebemo ih ni 1% :mrgreen:

Neko spominje tatu nogometa.
Zidanea je slavu steko u rep.Francuske, a sa Juveom u periodu od 5 godina :? buahhh malo bogami, slavu klupsku je steko sa R.Madridom snjima je 1 put osvojio nesto vrijedno Svijetski Kup tj. LP na kakav nacin samo (sjetimo se njegovog gola u finalu za kojeg se tvrdi da je najljepsi gol ikad postignut u finalu LP).
Uostalo Zidane se jos vrti oko R.Madrida a ne Juvetusa, Bordoa o nekog Cannesa, njegova familija zivi i dan danas u Madridu.
Sam je rekao prije par godina kakva je razlika izmedju R.Madrida i Juventusa slika
Zadnja izmjena: Los_Blanos2, dana/u 08 feb 2011, 00:11, ukupno mijenjano 2 puta.
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Blanco
Kontakt:

Post Postao/la Blanco » 08 feb 2011, 00:09

SanIker ^^ :D
Gdje moj SanIker :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Da se Kaka vrati u ovu formu ^^
Hala Madrid !

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 08 feb 2011, 00:30

slika
slika
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 08 feb 2011, 01:20

kada igraju Argentina vs Portugal i u koliko sati i gdje i hocel biti prenos gdje na Tv-u :D:D

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 08 feb 2011, 14:01

Portillo je napisao/la:najbolji igrač svih vremena ,za mene ;)
Za tebe i vecinu ostalog svijeta, al ustvari najbolji ikad je Lessi :lol: :lol: :lol:
Za mene su najbolji ikada Maradona i Pele. Zidane je jedan od najvećih. Messi još igra, o njemu ćemo suditi kada završi karijeru ;)
Portillo je napisao/la:Ili sto drug Paja rece, onaj Holandjan sto je antitalentovane Katalonce ucio igrat lopte :D
Oni "antitalentirani" Katalonci koji u nogometu i u košarci ESP dovedu do europskog i svjetskog zlata. :lol: O zaslugama "antitalentirani" Katalonaca u vaterpolu, rukometu da i ne pišem. ;)

Ili oni "antitalentirani" Katalonci koji su osnovali RMCF-a :D
Portillo je napisao/la:Zidane, Ronaldo, Di Stefano 3/5 najboljih ikad igrali u Realu 8-)

To je tvoje mišljenje, koje ja cijenim. Iako sam ja drugačijeg mišljenja što se tiče 5 najboljih igrača ikada.

Inače:
Di Stéfano was voted fourth, behind Pelé, Diego Maradona, and Johan Cruyff, in a vote organized by the French weekly magazine France Football consulting their former Ballon d'Or winners to elect the Football Player of the Century.
Di Stefano je legenda. Štetao što nije zaigrao s "bratom" Kubalom:

slika
Političke (ne)okolnosti su to spriječile.
Portillo je napisao/la:Ali dobro, oni uzivaju u sadasnjosti
Hvala Bogu, za razliku od Vas. ;)
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 feb 2011, 14:34

Shvatio sam opet nakon dugo vremena da mi sljedećih godina ne trebamo nikog dovodit(dok Carvalho može igrat)samo prodat par igrača da Canales i Sarabia dobiju više prilike :)
Cass
Arbeloa/Ramos Carvalho Pepe/Ramos Marcelo/Arbeloa
Lass/Khedira Xabi
Oezil/Leon Kaka/Canales/Oezil Ronaldo/Marcelo/Sarabia :?:
Higuain/Adebayor :?: (trebalo bi ga dovest za stalno)/Morata
Ovo je odlično kao što vidite par igrača treba prodat Di Maria i Benzema mi tada prvi padaju na pamet Granero je tu u planovima može igrat na dosta pozicija to se traži.I isto se vidi da su Carvalho i Xabi nezamjenjivi u ovoj ekipi :) ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 08 feb 2011, 14:53

Najbolji igrac svih vremena ne postoji, kao sto ne postoji ni najbolji igrac svijeta. O Maradoni i Peleu da ne pricam jer vi nikad niste uzivo gledali njihove utakmice i nemate pojma kako je prije bilo, a o kakvoj se pameti radi u FIFA-i i France Footballu koji dodjeljuju neke nagrade tamo-vamo govori i podatak kako su oni koji na terenu najvise rade i najbolje igraju posljednji put dobili nagradu prije jednu 30 godina ne racunajuci godine Svjetskog prvenstva kada je nepisano pravilo da ce najbolji igrac reprezentacije koja je osvojila isto natjecanje dobiti Balon d'Or, a isto je vezano i za Ligu prvaka.

Doduse mozda je prije 30 godina neki bio na drugom ili trecem mjestu ali cinjenica je da najvrijedniji igraci svijeta, odnosno oni koji igraju u odbrani, nikad nisu dobili tu nagradu izuzev Cannavara. Mozda su jednom ili dvaput dobili igraci poput Xabi Alonsa, ali najvise napadaci.

Najboljeg igraca ikad nije bilo niti ce ga ikad biti, bili su oni najkorisniji i oni koji su se najvise dokazali.

Kad je rijec o Peleu i Maradoni. Pa 90% vas kaze da je prije 1990-ih nogomet bio nikakav i da je bilo vrlo lako napadacima zabijati, a Realu osvajati i od 50-ih pa do 90-ih Real je osvojio vecinu LP. Dobro, pa u to vrijeme je igrao i Pele, zar je on to bio dobar jer je zabijao idiotima? Igrao je i Maradona u dresu Barcelone prije 90-ih, a koliko znam u tom periodu je bio i najbolji. U 90-im je odigrao i par utakmica za Napoli, i opet se mogu vratiti na to da vi tvrdite u vezi jednog JEDNO, a u vezi drugog koje ima 90% veze s prvim, govorite DRUGO.

Ja sad mogu imenovati pet forumasa navijaca Barce koji su na nasoj temi rekli da je Barca najbolja momcad, naravno nogometna, koja je ikad igrala u doba kada se igrao pravi nogomet. Odnosno od 90-ih kad njima pase pa nadalje.

Pa vi sad recite kako je Pele najbolji. Vracam se onome gore da nema najboljeg nego onih koji su se najvise dokazali. Maradona u svoj vrijeme, Di Stefano u svoje vrijeme, Pele u svoje vrijeme, Cruyff u svoje vrijeme, pa eto od 90-ih i nadalje otkad se igra taj vas neki najbolji i moderni fudbal ne bih rekao da se neko dokazao vise od Zidanea?

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 08 feb 2011, 14:59

Brnjoo je napisao/la:Najbolji igrac svih vremena ne postoji, kao sto ne postoji ni najbolji igrac svijeta. O Maradoni i Peleu da ne pricam jer vi nikad niste uzivo gledali njihove utakmice i nemate pojma kako je prije bilo, a o kakvoj se pameti radi u FIFA-i i France Footballu koji dodjeljuju neke nagrade tamo-vamo govori i podatak kako su oni koji na terenu najvise rade i najbolje igraju posljednji put dobili nagradu prije jednu 30 godina ne racunajuci godine Svjetskog prvenstva kada je nepisano pravilo da ce najbolji igrac reprezentacije koja je osvojila isto natjecanje dobiti Balon d'Or, a isto je vezano i za Ligu prvaka.

Doduse mozda je prije 30 godina neki bio na drugom ili trecem mjestu ali cinjenica je da najvrijedniji igraci svijeta, odnosno oni koji igraju u odbrani, nikad nisu dobili tu nagradu izuzev Cannavara. Mozda su jednom ili dvaput dobili igraci poput Xabi Alonsa, ali najvise napadaci.

Najboljeg igraca ikad nije bilo niti ce ga ikad biti, bili su oni najkorisniji i oni koji su se najvise dokazali.

Kad je rijec o Peleu i Maradoni. Pa 90% vas kaze da je prije 1990-ih nogomet bio nikakav i da je bilo vrlo lako napadacima zabijati, a Realu osvajati i od 50-ih pa do 90-ih Real je osvojio vecinu LP. Dobro, pa u to vrijeme je igrao i Pele, zar je on to bio dobar jer je zabijao idiotima? Igrao je i Maradona u dresu Barcelone prije 90-ih, a koliko znam u tom periodu je bio i najbolji. U 90-im je odigrao i par utakmica za Napoli, i opet se mogu vratiti na to da vi tvrdite u vezi jednog JEDNO, a u vezi drugog koje ima 90% veze s prvim, govorite DRUGO.

Ja sad mogu imenovati pet forumasa navijaca Barce koji su na nasoj temi rekli da je Barca najbolja momcad, naravno nogometna, koja je ikad igrala u doba kada se igrao pravi nogomet. Odnosno od 90-ih kad njima pase pa nadalje.

Pa vi sad recite kako je Pele najbolji. Vracam se onome gore da nema najboljeg nego onih koji su se najvise dokazali. Maradona u svoj vrijeme, Di Stefano u svoje vrijeme, Pele u svoje vrijeme, Cruyff u svoje vrijeme, pa eto od 90-ih i nadalje otkad se igra taj vas neki najbolji i moderni fudbal ne bih rekao da se neko dokazao vise od Zidanea?
...ja se ne bi slozio s ovom tvrdnjom...nije da ne postujem tvoje misljenje,ali ja mislim da je pogresno... ;)

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 08 feb 2011, 15:09

Pa lave zbog cega mislis da je pogresno? Obrazlozi.

@Leader, haj na Barcinu temu pa propovijedaj mrznju prema Realu. Pretvara se u gadost ovo sto ti radis. Ne volis, ok, ali nemoj u svakom 2 postu vrijedjat Madrid i iskazivat mrznju prema istom.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 08 feb 2011, 15:19

Trenutno postoji najbolji igrac a to je Messi.a ne Xabi alonso kako ti kazes ili neki Ronaldo...
Ovo je agrada individualnog kvaliteta gdje je Messi daleko ispred svih i zasluzio je nagradu...Nece jedan Gatusso uzet nagradu sto slomi 6 nogu i pretrci najvise na terenu...Kad covjek ad primi loptu koda si mu kamen dao , nezna sta ce.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 08 feb 2011, 15:24

Andres je napisao/la:Trenutno postoji najbolji igrac a to je Messi.a ne Xabi alonso kako ti kazes ili neki Ronaldo...
Ovo je agrada individualnog kvaliteta gdje je Messi daleko ispred svih i zasluzio je nagradu...Nece jedan Gatusso uzet nagradu sto slomi 6 nogu i pretrci najvise na terenu...Kad covjek ad primi loptu koda si mu kamen dao , nezna sta ce.
Nikad nista od tebe. Prije svega, niko ne spori da je Messi trenutno number 1. To niko ne spori. Ali problem je sto vi umanjujete Zidanov uspjeh i sto bez potrebe govorite da je Messi najbolji igrac koji je hodao Zemljom.
Kao drugo, @Brnjoo nije rekao da bi nagradu trebali dobiti Xabi Alonso vec igrac slicnih karakteristika-radilica na terenu. Ronalda nije ni spominjao kao najveceg svih vremena, otkud njega izvuce nije mi jasno?
Gatusso :? Ima li potrebe komentarisati ovo :roll:

A i ova rasprava glupa, neko rek'o, parafraziram :" ...za mene je Zidane najbolji igrac ikada...." a vi odma' galamu dizete.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 08 feb 2011, 15:37

Nail for Real je napisao/la:Pa lave zbog cega mislis da je pogresno? Obrazlozi.

@Leader, haj na Barcinu temu pa propovijedaj mrznju prema Realu. Pretvara se u gadost ovo sto ti radis. Ne volis, ok, ali nemoj u svakom 2 postu vrijedjat Madrid i iskazivat mrznju prema istom.
...nema se tu sto za obrazloziti.. ;) ..nogomet je takmicenje,ne moze se reci da nema najboljeg...svi se takmice da budu bolji od drugih,prema tome uvijek ce postojati najbolji... ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 feb 2011, 16:00

što se tiče ove priče oko najboljeg igrača i poredjenja messi-zidane....messi jeste najbolji igrac trenutno i s velikom lakocom igra, sjajan dribling, realizacija, kontrola lopte, mali gubitak lopte.....sad je tesko tu nesto poredit sa zidaneom, ali ipak nekako je zidane jedna izuzetna velicina i mozda zaista najveci u posljednjih nekoliko godina te igrac koji spada medju 5 velikana: pelea, platinija, beckenbauera, maradonu......zidane je imao dribling, nevjerovatan pregled igre, jedan od rijetkih koji je bas igrao mozgom...i gdje god je igrao te ekipe su dolazile do finala il osvajale, bilo klub, bilo reprezentacija....francuska vidi se da jako malo moze bez zidanea...nekako se cini da je bio 80 posto u francuskoj, u realu je bio bitan oslonac i tu osvojio ligu prvaka, u juveu bio fantastican i tamo osvajao nacionalna prvenstva ulazio u finale lige prvaka....zidane je davao ne onu samo odlucujucu nego ogromnu prevagu za ekipe za koje je igrao...cinilo se da zidane moze sve skoro uradit a da ovi ostali samo daju manji doprinos
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 08 feb 2011, 16:01

enobarca je napisao/la:
Nail for Real je napisao/la:Pa lave zbog cega mislis da je pogresno? Obrazlozi.

...nema se tu sto za obrazloziti.. ;) ..nogomet je takmicenje,ne moze se reci da nema najboljeg...svi se takmice da budu bolji od drugih,prema tome uvijek ce postojati najbolji... ;)
Fudbal je igra, ne takmicenje. Liga je takmicenje, kao i kup.
Nego, mi puno zaspamasmo ovu temu :D

@effe_sa, bravo.

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 08 feb 2011, 16:08

Nail for Real je napisao/la:@Leader, haj na Barcinu temu pa propovijedaj mrznju prema Realu. Pretvara se u gadost ovo sto ti radis. Ne volis, ok, ali nemoj u svakom 2 postu vrijedjat Madrid i iskazivat mrznju prema istom.
Primijetit ćeš da sam ja samo odgovorio na nebuloze od @Portilla. ;)

I kolega @Portillo navrati u goste kod mene, pa da uzvratim kulturno :mrgreen:
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 08 feb 2011, 16:09

Leader je napisao/la:
Nail for Real je napisao/la:@Leader, haj na Barcinu temu pa propovijedaj mrznju prema Realu. Pretvara se u gadost ovo sto ti radis. Ne volis, ok, ali nemoj u svakom 2 postu vrijedjat Madrid i iskazivat mrznju prema istom.
Primijetit ćeš da sam ja samo odgovorio na nebuloze od @Portilla. ;)

I kolega @Portillo navrati u goste kod mene, pa da uzvratim kulturno :mrgreen:
Za njega ne odgovaram :D Odmetnik

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []