Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

Saurman
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la Saurman » 02 jul 2012, 11:54

Dok je god na klupi Low ova ekipa neće imati neki zapažen uspjeh.Ne znam kako ima obraza i dalje sjediti za kormilom Elfa nakon što je podbacio već drugi put na Euru i na WC u Africi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 02 jul 2012, 17:20

slika
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 jul 2012, 18:55

Najveci dobitnici i gubitnici na Euru u Elfu, prema Kickeru ;)

slika

Stat podaci iz zadnje 2 god i 15 tekmi koje je Elf odigrao, ukljucujuci i Euro ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 jul 2012, 19:21

Steta sto je Sammer odlucio napustiti DFB - jedini u toj organizaciji koji ima mu.da. Nadam se da DFB nece dopustiti wanna-be treneru i njegovoj ekipi da odluce o novom Sportskom direktoru.
Stvarno ne vidim ko bi mogao naslijediti Sammera na toj poziciji, jednostavno svi oni koji vrijede su zauzeti.

Ja sam licno mislio da ce Sammer naslijediti wanna-be trenera, ali covjek zeli vise aktivnosti u svom zivotu i Bayern je prilika koja se ne propusta. Bila bi ogromna steta kada bi ova generacija ostala bez titule, ali izgleda nista od toga dok ih Klopp ne preuzme 2014.godine i krene da pokori Evropu na EP-u 2016.godine.

@ proFCB

cilj je bila titula i isti nije ostvaren i neko mora odgovarati. Evo vec na tri takmicenja zaredom Njemacka gubi odlucujuce utakmice. Po meni je Löw imao tri greske za koje mora snositi posljedice:

- nije uocio kada mu je jedan od najboljih igraca reprezentacije izmedju redova rekao da mu vise odgovara Klose u napadu nego Gomez
- i pored losih utakmica na ovom prvenstvu stavlja u prvu postavu ponovo Podolskog - iako su Reus i Schürrle pokazali mnogo vise
- na desnom krilu izmislja toplu vodu i stavlja Kroosa i tako Italijanima olaksava posao - ako se nevaram oba gola su postignuta preko te strane - iako ima tri kvalitetnija i bolja rijesenja na toj poziciji u vidu Müller-a, Reus-a i
Götze-a

Realno Löw i nije neki trener vec je samo iskoristio reformu Sammera i postrene kriterije u omladinskom pogonu od strane novog Sportskog direktora Bayerna.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 02 jul 2012, 20:25

Dylan Dog je napisao/la:slika
Izgleda da i kod njih desnica jaca.Mihajlovicevom logikom pola repke bi letilo napolje.

http://www.--- SPAM ---/euro-2012/clanak/nj ... 23601.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 02 jul 2012, 23:50

Juvelandia je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:slika
Izgleda da i kod njih desnica jaca.Mihajlovicevom logikom pola repke bi letilo napolje.

http://www.---" onclick="window.open(this.href);return false; SPAM ---/euro-2012/clanak/njemacki-ljajici-krivci-za-poraz-od-italije-su-stranci-koji-prije-utakmice-nisu-pjevali-himnu/623601.aspx
sta si sad ti dosao knama???
Stern des Südens

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 02 jul 2012, 23:58

amerosm je napisao/la:

@ proFCB

cilj je bila titula i isti nije ostvaren i neko mora odgovarati. Evo vec na tri takmicenja zaredom Njemacka gubi odlucujuce utakmice. Po meni je Löw imao tri greske za koje mora snositi posljedice:

- nije uocio kada mu je jedan od najboljih igraca reprezentacije izmedju redova rekao da mu vise odgovara Klose u napadu nego Gomez
- i pored losih utakmica na ovom prvenstvu stavlja u prvu postavu ponovo Podolskog - iako su Reus i Schürrle pokazali mnogo vise
- na desnom krilu izmislja toplu vodu i stavlja Kroosa i tako Italijanima olaksava posao - ako se nevaram oba gola su postignuta preko te strane - iako ima tri kvalitetnija i bolja rijesenja na toj poziciji u vidu Müller-a, Reus-a i
Götze-a

Realno Löw i nije neki trener vec je samo iskoristio reformu Sammera i postrene kriterije u omladinskom pogonu od strane novog Sportskog direktora Bayerna.
barem po meni,igrac moze i treba naravno da izrazi svoje misljenje po nekim pitanjima,ali je opet na treneru da li ce se odluciti za to ili ne. Sta recimo da je Schweinsteiger rekao da se bolje slaze sa Gomezom nego sa Kloseom? To su neke stvari koje odlucuje trener,i mislim da mu tu niko nisht ne mozhe prigovorit!
Zamisli samo situaciju da je krenuo sa Reusom - Gotzeom - Kloseom i da je onak izgubio 2-1 odnosno da je bio demoliran na terenu,pa osula bi se puno veca paljba po njemu nego ovako!

Za Podolskog se mogu sloziti,on fakat polako pocinje vise smetati i stetiti ovoj ekipi nego sto joj dobrog donosi. Ali opet taj Reus i Gotze po meni trebaju jos malo utakmica,a ne sumnjam da ce biti nositelji ekipe na SP 2014 godine!

Njemacka je za mene i za vecinu svijeta uvijek medju favoritima,ali da je apsolutni favorit to nikako! I nezz kako su oni mogli postaviti sebi za cilj titulu pored evropskog i svjetskog prvaka! Malo mi je to pretjerano!!!
Stern des Südens

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 jul 2012, 03:17

Kao glavni kandidati za nasljednika Sammer-a u DFB-u se spominju Oliver Kahn, Stefan Effenberg i direktor za kordinaciju omladinskog pogona DFB-a i Sammer-ova desna ruka Frank Wormuth.
Za mene najbolje rijesenje bi bio Frank Wormuth jer bi nastavio raditi ono sto je Sammer zapoceo bez vecih promjena.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 jul 2012, 11:49

Oliver Kahn je zainteresovan za poziciju sportskog direktora i smatra da bi je mogao dobro obavljat. Kahn bi svakako vratio pobjednički mentalitet reprezentaciji i digao ih opet u visine. Ipak oko određenih koordinacija po pitanju mlađih selekcija, tu ne znam koliko bi se Kahn snašao, nekako je tu Sammer imao više sposobnosti i određenog iskustva. Ali Kahn je winner-tip, pravi lider uvijek bio, ambiciozan i žestok, radrmao bi sviju u DFB-u i svima bi usadio dozu gladi i želje za trofejima, ali i dozu prgavosti koja bi jako značajna bila u ovim odlučujučim utakmicama.
Dosta toga je dobrog bilo u njemačkoj reprezentaciji i u savezu cjelokupnom u proteklih godina, ali su problem bile te ključne utakmice na velikim takmičenjima. Tu sada treba prelomit i tu sada trebaju ljudi koji će dati još tu dodatnu dozu pobjedničkog mentaliteta, zato je jako bitno ko će biti novi sportski diretkor. A mislim da bi Kahn bio dobar izbor, zbog gore nabrojanog, ali i zbog toga što je sjajan analitičar, što i pokazuje kao tv eskpert.

Inače Njemačka je na drugom mjestu FIFA-ine rang liste objavljene jučer.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 jul 2012, 12:49

effe_sa je napisao/la: Dosta toga je dobrog bilo u njemačkoj reprezentaciji i u savezu cjelokupnom u proteklih godina, ali su problem bile te ključne utakmice na velikim takmičenjima. Tu sada treba prelomit i tu sada trebaju ljudi koji će dati još tu dodatnu dozu pobjedničkog mentaliteta, zato je jako bitno ko će biti novi sportski diretkor. A mislim da bi Kahn bio dobar izbor, zbog gore nabrojanog, ali i zbog toga što je sjajan analitičar, što i pokazuje kao tv eskpert.

Inače Njemačka je na drugom mjestu FIFA-ine rang liste objavljene jučer.

Druze ispat ce da ti stalno kontriram, ali sada ispade da Sammer nije imao pobjednicki mentalitet. Problem ne lezi u sportskom direktoru jer on nema veze sa strucnim stabom - jer Joakim ima svoj tim - vec u tome sto taj strucni stab trazi izgovore i opravdava ekipu za lose rezultate. Kratko receno Joakim im je usadio u glavu luzerski mentalitet i smatram da zbog toga treba da napusti klupu Elf-a.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 jul 2012, 13:39

amerosm je napisao/la:

Druze ispat ce da ti stalno kontriram, ali sada ispade da Sammer nije imao pobjednicki mentalitet. Problem ne lezi u sportskom direktoru jer on nema veze sa strucnim stabom - jer Joakim ima svoj tim - vec u tome sto taj strucni stab trazi izgovore i opravdava ekipu za lose rezultate. Kratko receno Joakim im je usadio u glavu luzerski mentalitet i smatram da zbog toga treba da napusti klupu Elf-a.
Ma ne , nije bilo usmjereno kao kritika na račun Sammera, pa ja sam i pozdravio odmah dolazak Sammera u Bayern, jer će on donijet mnogo dobrog, te će donijet i pobjednički mentalitet i stabilnost ekipi (čak će u Bayernu moći više i uticati na stvari, jer znamo kad si sportski diretkor u savezu onda nadzireš sve selekcije, ali ne možeš toliko na same igrače u A reprezentaciji uticat).
Ja sam htio reči samo da je bolji Kahn od nekih drugih kandidata mekušaca, jer sad tamo mekušsci ne trebaju. I Effenberg bi bio ok izbor, ali Kahn mi je sad nekako spremniji za poziciju sportskog direktora.

Mi smo ovde o Loewu dosta pričali prije EP, pa na samom početku i dosta se diskutovalo. Kao prvo i pored svih kritika koje sam i ja iznio na njegov račun, moramo reči da je dosta toga i ostvario. Znači neuspješan nije bio. Ali nije dovoljno kada si selektor Njemačke doći samo do polufinala i finala, nego moraš nešto i osvojit. Ja zamjeram Loewu najviše tvrdoglavost, on često neće da prizna greške, a greške je napravio sad protiv Talijana, a na SP isto protiv Španije, jer je izabrao lošu taktiku. Znači čovjek masu toga dobrog uradi, ali zabrlja u tim ključnim utakmicama. Loew je unio nevjerovatno dobre igračke elemente u Elf, ali je zanemario rad na borbenost, oštrini ekipe i nekako je omlitaviju (da upotrijebim taj izraz) igrače. Znači nije se radilo na oštirni i tim elementima da se na taj način ispresijeca igra protivnika, da se igra ratnički. On puno pridaje značaja taktici i samim igračkim elementima. Sad postoji mogućnost, da se s Loewom razvije nova koncepcija rada, znači da se jednostavno selekcija okrene prema vrijednostima i elementima koji su u njemačkom fudbalu uvijek postojali ili da Loew ide.
Znaš s jedne strane on mene jeste razočarao s amaterizmom protiv Italije (najveća greška onako ostavljat desnu stranu praznom, ostavljat prostor protivniku, a stvorio se postavljanjem Kroosa i lošim uputama igračima, jako teška, ogromna, fatalna greška za jednog takvog stručnjaka), ali s druge strane opet je imao i uspjeha. A opet dođemo na ono ključno, da nema titula i to s jednom jako talentovanom generacijom.
Zato bi se trebalo razmislit o promjenama. Sammer je po meni tu bio dobar kandidat, a sad je došao u Bayern (što mi je naravno posebno drago :) ), ali onda ostaje pitanje ko bi mogao opšte sad zamijenit Loewa a da više uspjeha od njega postigne i baš ode do kraja.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 06 jul 2012, 02:00

@ effe_sa

slazem se u potpunosti sa tvojim postom. Löw je donio dosta dobrog kada je u pitanju Njemacki fudbal, ali nacija koja je u svojim redovima imala jednog od najboljih golmana svih vremena, najboljeg odbrambenog igraca svih vremena, jednog od najboljih napadaca svih vremena ne moze biti zadovoljna drugim i trecim mjestom na tri/cetiri uzastopna ciklusa. Löw je dosad imao tri prilike i nije uspio uzeti titulu i mora tu poziciju prepustiti nekome drugom.

Prema pisanju BILD-a Kahn se i zvanicno prijavio na poziciju Sportskog direktora reprezentacije. Nadam se ukoliko bude izabran da ce nastaviti stopama Sammera kada je omladinski pogon i izdavanje trenerskih licenci (ovdje je Sammer poostrio kriterije i ne moze svaki pokemon dobiti licencu) u pitanju. Naravno siguran sam da ce imati mu.da da kontrira Löw-u i njegovim modnim haverima.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 09 jul 2012, 21:54

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 jul 2012, 17:36

Stefan Kuntz je kandidat za sportskog direktora u Njemačkom nogometnom savezu i tako mogući Sammerov nasljednik.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 jul 2012, 18:44

effe_sa je napisao/la:Stefan Kuntz je kandidat za sportskog direktora u Njemačkom nogometnom savezu i tako mogući Sammerov nasljednik.
Nista od toga. Stefan Kuntz je vec demantovao natpis Kickera i rekao da s njim niko iz DFB-a nije stupio u kontakt. Po meni najlogicnije rijesenje je Frank Wormuth koji je dugo saradjivao sa Sammerom i zna kako stvari funkcionisu tj. nece mu trebati puno vremena da se adaptira.

PS: Oliver Kahn je takodjer odustao od ove funkcije.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 jul 2012, 18:57

amerosm je napisao/la: Nista od toga. Stefan Kuntz je vec demantovao natpis Kickera i rekao da s njim niko iz DFB-a nije stupio u kontakt.
Ma on je demantovao kontakt, ali nekako ipak izgleda da jeste kandidat. Znači možda su ga kontaktirali a on demantuje zbog svoje funkcije u K'lauternu, a možda ga još nisu kontaktirali ali imaju namjeru iz DFB-a.
Vidjet ćemo šta će biti.
A šteta je što je Kahn odustao.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 jul 2012, 19:04

slika
Robin Dutt će biti novi sportski direktor u DFB-u. Sutra će biti oficijelno predstavljen.
Meni je ovo nakon svih pominjanih kandidata najgore moguće rješenje.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 24 jul 2012, 20:19

katastrofa ako je istina ovo za Dutta
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 jul 2012, 04:03

Glup, gluplji DFB ! Naravno Niersbach je doveo Löw-ovog covjeka i sada imaju otvoren put da od Elf-a naprave luzersku reprezentaciju. Ova odluka DFB-a je ravna samoubistvu zbog koje ce najvise ispastati omladinski pogon.

Stvarno se pitam koliko moras biti glup i koliko slijepo vjeruju Löw-u da ne izaberes Wormuth-a koji je bio Sammer-ova desna ruka i koji je zajedno s njim napravio revoluciju omladinskog pogona. Takodjer je velika steta sto ce ova veoma talentovana generacija izgubiti uzalud jos dvije godine u nadi da ih Löw moze odvesti do titule. Nadam se da ce 2014.godine konacno doci kraj eri Löw i da Niersbach i kompanija nece biti na nekom ludom tripu i istom ponuditi produzenje do 2016.godine.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 30 jul 2012, 13:45

amerosm je napisao/la:Glup, gluplji DFB ! Naravno Niersbach je doveo Löw-ovog covjeka i sada imaju otvoren put da od Elf-a naprave luzersku reprezentaciju. Ova odluka DFB-a je ravna samoubistvu zbog koje ce najvise ispastati omladinski pogon.

Stvarno se pitam koliko moras biti glup i koliko slijepo vjeruju Löw-u da ne izaberes Wormuth-a koji je bio Sammer-ova desna ruka i koji je zajedno s njim napravio revoluciju omladinskog pogona. Takodjer je velika steta sto ce ova veoma talentovana generacija izgubiti uzalud jos dvije godine u nadi da ih Löw moze odvesti do titule. Nadam se da ce 2014.godine konacno doci kraj eri Löw i da Niersbach i kompanija nece biti na nekom ludom tripu i istom ponuditi produzenje do 2016.godine.
+1 ... Nemam nista dodat u potpunosti se slazem s tobom Amere bas tako kako si rekao ... Glup gluplji ... Cuj Dutt :lol: :lol: :lol: cccc... Onakvu ekipu Leverkuzena je upropastio, sa ce da devastira Elf ... Odose nasi talenti u pm...
BvB Echte Liebe !!!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.