Ne znam kako bi izveli ovo grijanje travnjaka, to je sigurno neka skupa tehnologija, drenaza je izvodiva to je koliko znam kopanje kanala i postavljanje cijevi-odvoda.ajvardedo je napisao/la:jel se rješava drenaža i grijanje travnjaka ili će samo odraditi presađivanje??samo presađivanje nema nikakve svrhe,ako ne misle riješiti drenažu i grijanje travnjaka...nakon prvog snijega,travnjak će biti kao protiv PortugalaElegant je napisao/la:Sacekajmo da prodje nova godina i da vidimo hoce li se nesto pokrenuti po pitanju gradnje stadiona u Zenici. Mada sumnjam da ce se ista desiti kad imaju mnogo veci problemi, drzava nam nema vladu, sve smo siromasniji i propadamo sve dublje.
U maju je njavaljeno presadjivanje travnjaka sa trening centra na stadion BP sto je odlicno, a ako se to ne ucini svaka nova prica o gradnji ili obnovi postojeceg stadiona je bespotrebna.
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- gospodin Seljakovic
- Kontakt:
Elegant je napisao/la:Ne znam kako bi izveli ovo grijanje travnjaka, to je sigurno neka skupa tehnologija, drenaza je izvodiva to je koliko znam kopanje kanala i postavljanje cijevi-odvoda.ajvardedo je napisao/la:jel se rješava drenaža i grijanje travnjaka ili će samo odraditi presađivanje??samo presađivanje nema nikakve svrhe,ako ne misle riješiti drenažu i grijanje travnjaka...nakon prvog snijega,travnjak će biti kao protiv PortugalaElegant je napisao/la:Sacekajmo da prodje nova godina i da vidimo hoce li se nesto pokrenuti po pitanju gradnje stadiona u Zenici. Mada sumnjam da ce se ista desiti kad imaju mnogo veci problemi, drzava nam nema vladu, sve smo siromasniji i propadamo sve dublje.
U maju je njavaljeno presadjivanje travnjaka sa trening centra na stadion BP sto je odlicno, a ako se to ne ucini svaka nova prica o gradnji ili obnovi postojeceg stadiona je bespotrebna.
evo isjecak s jednog portala kad se Maksimir renovirao
Grijani teren je jedna od većih investicija u obnovi Maksimira, koštat će oko 10 milijuna kuna.
- Postavili smo više od 35 kilometara cijevi na travnjak zbog grijanja, a 24 sata grijanja terena po sadašnjim cijenama plina koštat će nas oko 40.000 kuna - rekao je Sakoman.
to je stvarno skupo, a kao sto vidimo ni cijena grijanja nije bas jeftina za nase standarde...jos ako smislimo kakvu mizernu zaradu donosi Premijer liga onda je smijesno pricat o paljenju grijanja na tim utakmicama...
Kakvo grijanje djeco kakva velelepna zadnja i flash prezentacije. Igrate se sa desetcima miliona maraka koje ne postoje. JA nisam siguran da itko u ovoj zemlji fuseraja zna odraditi i obicnu drenazu da valja. Cak nisam siguran jeli i onaj novi kompleks reprezentativni ima drenazu i kako ce izgledati godinu dana poslije otvaranja.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Samo postavljanje grejaca izadje jeftinije nego prikljucenje istih.Npr.na Marakni postoje grejaci kada je renoviran stadion i celi teren,ali za prikljucenje treba jos dodatnih 500-550000 koje nece sada da plate kako bi se prikopcali na mrezu.Elegant je napisao/la:Ne znam kako bi izveli ovo grijanje travnjaka, to je sigurno neka skupa tehnologija, drenaza je izvodiva to je koliko znam kopanje kanala i postavljanje cijevi-odvoda.ajvardedo je napisao/la:jel se rješava drenaža i grijanje travnjaka ili će samo odraditi presađivanje??samo presađivanje nema nikakve svrhe,ako ne misle riješiti drenažu i grijanje travnjaka...nakon prvog snijega,travnjak će biti kao protiv PortugalaElegant je napisao/la:Sacekajmo da prodje nova godina i da vidimo hoce li se nesto pokrenuti po pitanju gradnje stadiona u Zenici. Mada sumnjam da ce se ista desiti kad imaju mnogo veci problemi, drzava nam nema vladu, sve smo siromasniji i propadamo sve dublje.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Momci, ajde molim vas, ako ista bilo tko zna u vezi stadiona neka napise. Hoce li se pomjeriti sa mjesta, ili ce se cekati neki investitor

U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!
- gospodin Seljakovic
- Kontakt:
ne znam koliko je istina, al mi prijatelj na fejsu posla link od facebook stranice Zrinjskog i rece da pogledam zadnje slike slike

eh sad, netko od mostaraca nek potvrdi o cem je rijec il se to samo netko malo zaigrao u nekom programu za projektiranje

eh sad, netko od mostaraca nek potvrdi o cem je rijec il se to samo netko malo zaigrao u nekom programu za projektiranje
Mislim da cemo naredne kvalifikacije igrati na Kosevu! to je gotovo sigurno...jer ce se uskoro na Kosevu postaviti nesto manje od 20 hiljada sjedecih mjesta sa naslonjacima,popraviti neke stvari koje nedostaju i to je to,vec je receno da ce biti izdvojeno milion KM...Za Bilino Polje treba mnogo vise novca,bar 10 miliona KM,da bi se izgradila sjeverna i juzna tribina,promjenio travnjak itd...to je sad za sad nerealno! ali ni Kosevo nije losa opcija,imati na svakoj utakmici 36 000 navijaca nije mala stvar,recimo atmosfera protiv Grcke u augustu kad je bilo 20 000 navijaca je bila odlicna,mnogo bolja nego u barazu protiv Portugala u Zenici,kad su do karti miogli doci sminkeri i gospoda,koja maltene nije ni navijala! nije ni u Zenici sve bajno kad je navijanje u pitanju....bar ne u zadnje vrijeme! kad Srbija moze igrati na Marakani,sa atletskom stazom,moze i BIH na uredjenom Kosevu!!! takodjer i Hrvatska igra na Maksimiru sa atletskom stazom...kad imas prave igrace to nema nikakve veze....
Ja sam siguran da u narednih 5 godina nece biti nista od novog stadiona.
Jedino sto najavili da ce da prebace ovaj travnjak sa trening centra na Bilino. Bilo bi dobro kad bi se barem ove odvode sredili, od grijanja nema nista to sam 100% siguran.
I ovo je veliki posao koji sigurno nije jeftitn, evo dole par slika kako je to izgledalo kada se Maksimir usminkavao.

Jedino sto najavili da ce da prebace ovaj travnjak sa trening centra na Bilino. Bilo bi dobro kad bi se barem ove odvode sredili, od grijanja nema nista to sam 100% siguran.
I ovo je veliki posao koji sigurno nije jeftitn, evo dole par slika kako je to izgledalo kada se Maksimir usminkavao.

- RoB_Do_BaGrO
- Kontakt:
Bog te cuo to bi bilo odlicno...Neka se prebaci u sarajevo i vrijeme je da se na miru i kako treba uradi Bilino...bosnas_ je napisao/la:Mislim da cemo naredne kvalifikacije igrati na Kosevu! to je gotovo sigurno...jer ce se uskoro na Kosevu postaviti nesto manje od 20 hiljada sjedecih mjesta sa naslonjacima,popraviti neke stvari koje nedostaju i to je to,vec je receno da ce biti izdvojeno milion KM...Za Bilino Polje treba mnogo vise novca,bar 10 miliona KM,da bi se izgradila sjeverna i juzna tribina,promjenio travnjak itd...to je sad za sad nerealno! ali ni Kosevo nije losa opcija,imati na svakoj utakmici 36 000 navijaca nije mala stvar,recimo atmosfera protiv Grcke u augustu kad je bilo 20 000 navijaca je bila odlicna,mnogo bolja nego u barazu protiv Portugala u Zenici,kad su do karti miogli doci sminkeri i gospoda,koja maltene nije ni navijala! nije ni u Zenici sve bajno kad je navijanje u pitanju....bar ne u zadnje vrijeme! kad Srbija moze igrati na Marakani,sa atletskom stazom,moze i BIH na uredjenom Kosevu!!! takodjer i Hrvatska igra na Maksimiru sa atletskom stazom...kad imas prave igrace to nema nikakve veze....
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45
Komitet na celu sa Osimom je vec obezbjedio novac za nesto oko 20 000 novih stolica na Kosevu. Od saveza,od opstina ,od grada Sarajevo i kantona...novac je vec tu.
Na proljece ce krenuti postavljanje tih novih stolica i onda treba odraditi jos par WC-ova (jer su neki vec uradjeni) i nesto vezano za novinare.
Ja se samo andam da ce stolice na zapadnoj tribini Koseva biti u neke dvije-tri boje,da ne bude opet ono bespregledno zelenilo...
Na proljece ce krenuti postavljanje tih novih stolica i onda treba odraditi jos par WC-ova (jer su neki vec uradjeni) i nesto vezano za novinare.
Ja se samo andam da ce stolice na zapadnoj tribini Koseva biti u neke dvije-tri boje,da ne bude opet ono bespregledno zelenilo...
- badblueboylivno
- Kontakt:
Trebalo bi onda išarati cijele tribine različitim bojama... 
Hayley <3
ovo sto su uradili na Makrimiru je odlicno,jako lijep stadion! to i nama treba biti primjer kako se nekad staromodan stadion moze preurediti u jedno moderno sportsko zdanje! nisam za to da se stadion isara raznim bojama,pogotovo ne da to bude samo na jednoj tribini...ok mi je staviti neki natpis,tipa na zapadnoj tribini staviti BIH,na istocnoj promjeniti one stolice gdje pise Sarajevo,da to ljepse izgleda...napraviti malo bolje VIP loze,tacnije treba ih po upustvu UEFE prosiriti na 750 smjesta,urediti novinarske prostore,i malo popraviti travnjak kao i postaviti novi semafor,to sve ne kosta vise od 1MILION KM,sto i nije puno....onda vremenom natkriti tribine itd,bitno je da sve svake godine uradi ponesto na stadionu i za koju godinu mozemo imati ok stadion za reprezentaciju,a ako se u medjuvremenu napravi Bilino Polje,tim bolje,mada sad za sad za to nema para,i to je jasno ko dan!
Ako se srede ove stolice sa naslonjacima na zapadu, jel to znaci da ce reprezenacija moci cijele kvalifikacije igrati da sve cetri tribine budu pustene ?
- spielführer_21
- Kontakt:
To nisam znao.. Još jedan plus za Švabu i ekipu!-A- je napisao/la:Komitet na celu sa Osimom je vec obezbjedio novac za nesto oko 20 000 novih stolica na Kosevu. Od saveza,od opstina ,od grada Sarajevo i kantona...novac je vec tu.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Kompanija COCA-COLA je bila spremna da plati zamjenu stolica na zapadu stadiona AFH, ali pod uslovom da one budu crveno-bijele i da bude ispisano Coca Cola, zašto to nije realizovano treba pitati odgovorne u CRS i opštini Centar.
Vjerovatno se neki ljudi tu nisu pronašli ili je bilo ono klasično naše "a koliko sam ja dobar" ?
Vjerovatno se neki ljudi tu nisu pronašli ili je bilo ono klasično naše "a koliko sam ja dobar" ?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
-
Pasodzigera
- Kontakt:
Pa svako bi normalan ovu ponudu coca cole odbio.Lik je napisao/la:Kompanija COCA-COLA je bila spremna da plati zamjenu stolica na zapadu stadiona AFH, ali pod uslovom da one budu crveno-bijele i da bude ispisano Coca Cola, zašto to nije realizovano treba pitati odgovorne u CRS i opštini Centar.
Vidi Bogati,da poredaju crveno-bijele stolice,napisu preko tribine Coca-Cola,a za uzvrat da samo poredaju stolice. **** ih stolice.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!
- RoB_Do_BaGrO
- Kontakt:
Ljudi moji zar treba crtat nekom Bilino Polje se nece raditi jer para nema ovo je bio samo idejni projekat dvojice ljudi (Turkic i Bosijancic)..Da se da Zenicanima,opstini,kantonu,federaciji,NSBIH..itd..itd na razmisljanje trebali nam ovakvo zdanje u Zenici a naravno tu je i projekat za buduce ulagace (ako ih bude),a nadam se da hoce.Zenica ima PRIORITETAN cilj a to je da se od proljeca pocne graditi GGM odnosno da se napokon regulise saobracaj u Zenici (mnogi znaju o cemu je rijec).Dalje ostaje da se zavrsi gradnja KOMPLEKSA Sultan Ahmedove Džamije,Zenicka Kapija i da ne zaboravim presadjivanje trave sa Nogometnog/Fudbalskog centra na Bilino Polje.bosnas_ je napisao/la:ovo sto su uradili na Makrimiru je odlicno,jako lijep stadion! to i nama treba biti primjer kako se nekad staromodan stadion moze preurediti u jedno moderno sportsko zdanje! nisam za to da se stadion isara raznim bojama,pogotovo ne da to bude samo na jednoj tribini...ok mi je staviti neki natpis,tipa na zapadnoj tribini staviti BIH,na istocnoj promjeniti one stolice gdje pise Sarajevo,da to ljepse izgleda...napraviti malo bolje VIP loze,tacnije treba ih po upustvu UEFE prosiriti na 750 smjesta,urediti novinarske prostore,i malo popraviti travnjak kao i postaviti novi semafor,to sve ne kosta vise od 1MILION KM,sto i nije puno....onda vremenom natkriti tribine itd,bitno je da sve svake godine uradi ponesto na stadionu i za koju godinu mozemo imati ok stadion za reprezentaciju,a ako se u medjuvremenu napravi Bilino Polje,tim bolje,mada sad za sad za to nema para,i to je jasno ko dan!
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45
Valjda ti ne moram crtati da bi oni te iste stolice i platili i postaviliPasodzigera je napisao/la:Pa svako bi normalan ovu ponudu coca cole odbio.Lik je napisao/la:Kompanija COCA-COLA je bila spremna da plati zamjenu stolica na zapadu stadiona AFH, ali pod uslovom da one budu crveno-bijele i da bude ispisano Coca Cola, zašto to nije realizovano treba pitati odgovorne u CRS i opštini Centar.
Vidi Bogati,da poredaju crveno-bijele stolice,napisu preko tribine Coca-Cola,a za uzvrat da samo poredaju stolice. **** ih stolice.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
-
Pasodzigera
- Kontakt:
Ne moras crtati,al ocito da se u te stvari razumijes ko Mara u krive vratnice.Covjece Boziji,da li ti znas koliko kosta samo jedna tabla koja se postavi za reklamu ispred tribine? Znas li koliko sponzor plati,da bi se reklamiro? A kamo li da neka firma postavi svoj natpis preko cijele tribine,samo zato sto ce kupiti stolice. HaloooooooooooooLik je napisao/la:Valjda ti ne moram crtati da bi oni te iste stolice i platili i postaviliPasodzigera je napisao/la:Pa svako bi normalan ovu ponudu coca cole odbio.Lik je napisao/la:Kompanija COCA-COLA je bila spremna da plati zamjenu stolica na zapadu stadiona AFH, ali pod uslovom da one budu crveno-bijele i da bude ispisano Coca Cola, zašto to nije realizovano treba pitati odgovorne u CRS i opštini Centar.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
normalno da je to ludost,cuj kupiti stolic i preko citave tribine zauvjek ostaviti svoju reklamu,haha pa na zapadu jedna reklama kosta oko milion eura,a ovi bi za 200 000 KM da imaju reklamu dugu 100 metara narednih 100 godina,nismo blesavi,plus da nam stadion izgleda nista niscim! ionako se ne moze pohvaliti sa nekom ljepotom....
ovo za coca colu je najveca glupost koju sam cuo u zadnje vrijeme! ajd da su oni odlucili da naprave stadion ili 2 tribine pa zauzvrat dobili dozivotnu reklamu od 100 metara,pa hajde sto da ne..
ovo za coca colu je najveca glupost koju sam cuo u zadnje vrijeme! ajd da su oni odlucili da naprave stadion ili 2 tribine pa zauzvrat dobili dozivotnu reklamu od 100 metara,pa hajde sto da ne..
Zadnja izmjena: bosnas_, dana/u 27 dec 2011, 23:07, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.