NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la Kobe Bryant » 05 jan 2012, 10:13

NBA prvaci od 1980 - 2011 , svi osim mozda malih "bad boys-a" su imali istenske NBA zvjezde u tom trenutku (mada Billaps, R. Wallace, B. Wallace, Hamilton... su se i mogli zvati zvjezde)

Tako da bi bez obzira na talenat iz borbe za titulu iskljucio ekipe bez istinske zvijezde: Philla, Denver ,Portland , Indiana, Atlanta,....
Sto dovodi do zakljucka da su opet isti favoriti za titulu sa dodatkom LAC.
Znaci na istoku: MIA , CHI , BOS , NY , zapad: OKL ,DAL , SAS , LAL i LAC.

1980 - Lakers : Jabbar, Magic
1981 - Boston: Bird, McHale
1982 - Lakers: Jabbar, Magic
1983 - Philla: Moses Malone ,Dr.J.Erving
1984 - Boston: Bird, McHale
1985 - Lakers: Magic, Jabbar , Worthy
1986 - Boston: Bird, McHale
1987 - Lakers: Magic, Jabbar , Worthy
1988 - Lakers: Magic, Jabbar , Worthy
1989 - Detroit: Tohmas ,Dumars, Rodman
1990 - Detroit: Tohmas ,Dumars, Rodman
1991 - Chicago: Jordan , Pippen
1992 - Chicago: Jordan , Pippen
1993 - Chicago: Jordan , Pippen
1994 - Houston: Hakeem
1995 - Houston: Hakeem, Drexler
1996 - Chicago: Jordan , Pippen, Rodman , Kukoc
1997 - Chicago: Jordan , Pippen, Rodman , Kukoc
1998 - Chicago: Jordan , Pippen, Rodman , Kukoc
1999 - San Antonio: Robinson, Duncan
2000 - Lakers: O'Neal, Bryant
2001 - Lakers: Bryant, O'Neal
2002 - Lakers: Bryant, O'Neal
2003 - San Antonio: Duncan, Robinson, Parker, Ginobili
2004 - Detroit: Billaps, R. Wallace, B. Wallace
2005 - San Antonio: Duncan, Parker, Ginobili
2006 - Miami: Wade, O'Neal
2007 - San Antonio: Duncan, Parker, Ginobili
2008 - Boston: big 3 (Garnett, Allen, Pirce)
2009 - Lakers: Bryant
2010 - Lakers: Bryant, Gasol
2011 - Dallas: Nowitzky, Kidd
2012 - ???

Prema ovoj listi najmanje isrtinske pomoci su imali Hakeem '94 i '95 , kao i Dirk prosle god. ;)

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 05 jan 2012, 11:36

Znal iko kad se ocekuje povratak Edi Karija na parket?Sa njim ce Majami bit potpun na svim pozicijama..

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 05 jan 2012, 12:11

L_blancos je napisao/la:Znal iko kad se ocekuje povratak Edi Karija na parket?Sa njim ce Majami bit potpun na svim pozicijama..
Vala ako on bude kljucni igrac... :? :mrgreen:
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 05 jan 2012, 12:22

jose je napisao/la:
L_blancos je napisao/la:Znal iko kad se ocekuje povratak Edi Karija na parket?Sa njim ce Majami bit potpun na svim pozicijama..
Gdje pise da ce on biti kljucni igrac ?
Uglavnom moze dati puno veci doprinos nego onaj kloc,sa njegovim doprinosom Majami ce dobit dosta toga ispod reketa,Joel ne moze parirati gotovo nikome od centara u NBA.

Adin_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Adin_BiH » 05 jan 2012, 13:11

Ja jednostavno moram pohvaliti Denver Nuggetse , ne mogu da vjerujem da ekipa bez ijedne zvijezde moze igrati onako dobro . Mozda i lezi tajna formula u tome sto nemaju igraca na kojeg se uvijek oslanjaju , ima ih par tipa Harrington , Fernandez i Gallinari , koji malo vise forsiraju sut , ali opet se vidi ta ujednacenost u timu , i ja se zaista nadam da ce biti ozbiljni konkurenti ove sezone .
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 05 jan 2012, 15:36

Dok imamo NBA TV (zakljucno sa nedeljom) koje ste utakmice gledali najvise pored tima za koji "navijate"?

Meni su utakmice pored svih Lakersovih jos najiteresatnije bile:
Charlota-Miami , Minesota-Oklahoma, Minesota-Miami, Atlanta-Chicago , NY-Boston, Oklahoma-Dallas, GS-LAC.

Definitivno ove godine kad mogu da stignem gledacu : Oklahomu , MInesotu , Miami (kad nije blowout) , NY , GS i LAC.

Hocemo li otviriti novi topic, gdje cemo samo stavljati linkove za tekme ? Posto nam istice brzo ovaj poklon pass :cry:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 05 jan 2012, 16:11

Minnesotu sam najviše gledao kad mi nema Spursa.Ovo ostalo pomalo.
@Kobe fina lista prvaka,ali ja ne vidim tu zvijezdu u Spursima možda griješim,ali :? Aldridge po meni nije ništa manja zvijezda trenutno od naše velike trojke. :|

Kod: Označi sve

I ne kontam ovo :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 05 jan 2012, 16:17

Kobe Bryant je napisao/la: Posto nam istice brzo ovaj poklon pass :cry:
:cry:

http://www.nba.com/allstar/2012/asb/eng ... inTopStory" onclick="window.open(this.href);return false;

pocelo glasanje za all star :D
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 jan 2012, 16:20

Koji klauni prave tu listu strasno. Harden uvrsten u krilne igrace, a Andersona uopste nema u konkurenciji. Dok su hebeni Joel Anthony i Yi Jianlian tu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jan 2012, 16:23

L_blancos je napisao/la:
jose je napisao/la:
Gdje pise da ce on biti kljucni igrac ?
Uglavnom moze dati puno veci doprinos nego onaj kloc,sa njegovim doprinosom Majami ce dobit dosta toga ispod reketa,Joel ne moze parirati gotovo nikome od centara u NBA.
Bas se vidi da redovno pratis kosarku...Curry nije 3 godine igrao skoro nista(ima 10 utakmica).... Bolji sam ja od njega trenutno,a ne Joel Anthony,koji im je jedna od najbitnijh karika,ako uopste pratis Miami.... :roll: :roll:

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 05 jan 2012, 16:50

Kobe Bryant je napisao/la:NBA prvaci od 1980 - 2011 , svi osim mozda malih "bad boys-a" su imali istenske NBA zvjezde u tom trenutku (mada Billaps, R. Wallace, B. Wallace, Hamilton... su se i mogli zvati zvjezde)

Tako da bi bez obzira na talenat iz borbe za titulu iskljucio ekipe bez istinske zvijezde: Philla, Denver ,Portland , Indiana, Atlanta,....
Sto dovodi do zakljucka da su opet isti favoriti za titulu sa dodatkom LAC.
Znaci na istoku: MIA , CHI , BOS , NY , zapad: OKL ,DAL , SAS , LAL i LAC.

1980 - Lakers : Jabbar, Magic
1981 - Boston: Bird, McHale
1982 - Lakers: Jabbar, Magic
1983 - Philla: Moses Malone ,Dr.J.Erving
1984 - Boston: Bird, McHale
1985 - Lakers: Magic, Jabbar , Worthy
1986 - Boston: Bird, McHale
1987 - Lakers: Magic, Jabbar , Worthy
1988 - Lakers: Magic, Jabbar , Worthy
1989 - Detroit: Tohmas ,Dumars, Rodman
1990 - Detroit: Tohmas ,Dumars, Rodman
1991 - Chicago: Jordan , Pippen
1992 - Chicago: Jordan , Pippen
1993 - Chicago: Jordan , Pippen
1994 - Houston: Hakeem
1995 - Houston: Hakeem, Drexler
1996 - Chicago: Jordan , Pippen, Rodman , Kukoc
1997 - Chicago: Jordan , Pippen, Rodman , Kukoc
1998 - Chicago: Jordan , Pippen, Rodman , Kukoc
1999 - San Antonio: Robinson, Duncan
2003 - San Antonio: Duncan, Robinson, Parker, Ginobili
2004 - Detroit: Billaps, R. Wallace, B. Wallace
2005 - San Antonio: Duncan, Parker, Ginobili
2006 - Miami: Wade, O'Neal
2007 - San Antonio: Duncan, Parker, Ginobili
2008 - Boston: big 3 (Garnett, Allen, Pirce)
2009 - Lakers: Bryant
2010 - Lakers: Bryant, Gasol
2011 - Dallas: Nowitzky, Kidd
2012 - ???

Prema ovoj listi najmanje isrtinske pomoci su imali Hakeem '94 i '95 , kao i Dirk prosle god. ;)

a JASON TERRY?
kad vec gore vidim rodmana ,mogao bih i dole chandlera:)

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 05 jan 2012, 17:02

Kobe Bryant je napisao/la:Dok imamo NBA TV (zakljucno sa nedeljom) koje ste utakmice gledali najvise pored tima za koji "navijate"?

Charlota-Miami , Minesota-Oklahoma, Minesota-Miami, Atlanta-Chicago , NY-Boston, Oklahoma-Dallas, GS-LAC.

Definitivno ove godine kad mogu da stignem gledacu : Oklahomu , MInesotu , Miami (kad nije blowout) , NY , GS i LAC.

Hocemo li otviriti novi topic, gdje cemo samo stavljati linkove za tekme ? Posto nam istice brzo ovaj poklon pass :cry:
Sve sto je bilo kad neigraju Bulls-i, pa kad imam vremena, i sta god je u tom trenutku live, gledao sam. Vecinom su to bili LAL i OKC. Nisam nesto birao.

Jarane, ala ce faliti league pass. Zato cu ja sebi iduce godine uzeti, jer isplati se pravo. Kontao i sada uzeti, ali se ne isplati davati za skracenu sez. tolike pare. cini mi se da nisu nista smanjili cijenu, hem jos je i prvih 10 tekmi djaba ...

sto se tice linkova za tekme ... ja se slazem, da bi mogli novi topic otvoriti maksuz za to, da nemoramo prekopavati razlicite topic-e, kad hocemo da nadjemo linkove za druge utakmice.
Postovanje treba zaraditi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jan 2012, 17:16

kad_kako je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:Dok imamo NBA TV (zakljucno sa nedeljom) koje ste utakmice gledali najvise pored tima za koji "navijate"?

Sve sto je bilo kad neigraju Bulls-i, pa kad imam vremena, i sta god je u tom trenutku live, gledao sam. Vecinom su to bili LAL i OKC. Nisam nesto birao.

Jarane, ala ce faliti league pass. Zato cu ja sebi iduce godine uzeti, jer isplati se pravo. Kontao i sada uzeti, ali se ne isplati davati za skracenu sez. tolike pare. cini mi se da nisu nista smanjili cijenu, hem jos je i prvih 10 tekmi djaba ...

sto se tice linkova za tekme ... ja se slazem, da bi mogli novi topic otvoriti maksuz za to, da nemoramo prekopavati razlicite topic-e, kad hocemo da nadjemo linkove za druge utakmice.
Ja kupujem league pass vec 3 sezone i mogu ti reci da se bas isplati....Ove sezone su smanjili cijenu,jer je skracena sezona( 140,a prosla je bila 200 dolara...zaokruzio sam cifre) Paket ukljucuje sve utakmice svih timova u regularnoj sezoni,kao i u playoffu,te NBA finale.... Imas i paket,koji ukljucuje pracenje samo jednog tima(tima za koji navijas) i on je jeftiniji za nekih 20dolara,ako se ne varam...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 05 jan 2012, 17:16

Ove starije godine su sve igraci u Hall Of Fame :!:
doe78 , kako mozes porediti mekusca Chandlera sa Rodmanom , nije da se furam na Edina Avdica , ali tu se slazem s njim , ovi sad kao fol "zestoki momci" ni pobjegli glavom bez obzirra Rodmanu ili pred bili kim iz ekipe "bad boys-a" ili generacio Kniksa '90-tih :lol:
Malo ukucaj PO utakmice 89 i 90, PO utakmice Detroita protiv Chicaga i Lakersa , pa da vidis kako Rodman brani SVIH 5 pozicija , takav odbranbeni igrac se nije rodio , on je bio godinom za godinom najbolji skakac lige , plus lijepio je igrace poput Malone-a koji je mozda najjaci i najizdazdrljiviji igrac.

Neznam hoceli neko osim Dirka i Kidda ucio u HOF , Terry ? , kada R. Miller nije onda neznam.
Kod SAS ce uci Parker i Ginobili prvensveno zbog 3 prstena a i prdnosti sto su stranci.
Kod generacije Dwtroita 2004 , to je jedini izuzetak , 4 ALL STAR igraca , ali ni jedan po misljenju HOF igrac mada Billaps i Ben i Rasheed Wallace (Hamilton slabo) mogu uci u razmatranje.

I ne kontam ovo 
Ovo znaci da je Kobe bio u PO znacajniji za lakerse nego Shak i ako je Shak MVP finala ja sam gledao ucinak i statistiku cijelog PO. (gdje u nekim serijama kao protiv SAS i SAC Shaka nekad nije bilo , osim ogromnog broja promasenih bacanja)
Znaci opcenito sam stavljao na prvo mjesto igraca koji je najvise zasluzan.
Ali jedino je prestrasno koliko je malo Hakeem imao pomoci '94 i '95 :o

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 05 jan 2012, 17:22

Kobe Bryant je napisao/la:Ove starije godine su sve igraci u Hall Of Fame :!:
doe78 , kako mozes porediti mekusca Chandlera sa Rodmanom , nije da se furam na Edina Avdica , ali tu se slazem s njim , ovi sad kao fol "zestoki momci" ni pobjegli glavom bez obzirra Rodmanu ili pred bili kim iz ekipe "bad boys-a" ili generacio Kniksa '90-tih :lol:
Malo ukucaj PO utakmice 89 i 90, PO utakmice Detroita protiv Chicaga i Lakersa , pa da vidis kako Rodman brani SVIH 5 pozicija , takav odbranbeni igrac se nije rodio , on je bio godinom za godinom najbolji skakac lige , plus lijepio je igrace poput Malone-a koji je mozda najjaci i najizdazdrljiviji igrac.

Neznam hoceli neko osim Dirka i Kidda ucio u HOF , Terry ? , kada R. Miller nije onda neznam.
Kod SAS ce uci Parker i Ginobili prvensveno zbog 3 prstena a i prdnosti sto su stranci.
Kod generacije Dwtroita 2004 , to je jedini izuzetak , 4 ALL STAR igraca , ali ni jedan po misljenju HOF igrac mada Billaps i Ben i Rasheed Wallace (Hamilton slabo) mogu uci u razmatranje.

I ne kontam ovo 
Ovo znaci da je Kobe bio u PO znacajniji za lakerse nego Shak i ako je Shak MVP finala ja sam gledao ucinak i statistiku cijelog PO. (gdje u nekim serijama kao protiv SAS i SAC Shaka nekad nije bilo , osim ogromnog broja promasenih bacanja)
Znaci opcenito sam stavljao na prvo mjesto igraca koji je najvise zasluzan.
Ali jedino je prestrasno koliko je malo Hakeem imao pomoci '94 i '95 :o

PA dobro nisam mislio na hof,opcenito kazem da je terry odigrao extra play off vise je zasluzan od kidda!!
Zadnja izmjena: doe78, dana/u 05 jan 2012, 17:28, ukupno mijenjano 1 put.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 05 jan 2012, 17:23

NEZALAGANJE je napisao/la:
kad_kako je napisao/la:

Ja kupujem league pass vec 3 sezone i mogu ti reci da se bas isplati....Ove sezone su smanjili cijenu,jer je skracena sezona( 140,a prosla je bila 200 dolara...zaokruzio sam cifre) Paket ukljucuje sve utakmice svih timova u regularnoj sezoni,kao i u playoffu,te NBA finale.... Imas i paket,koji ukljucuje pracenje samo jednog tima(tima za koji navijas) i on je jeftiniji za nekih 20dolara,ako se ne varam...
Nisam znao da je toliko skupa LP ... Ja sam kontao do nekih 100$, za sve timove, za cijelu sez. Ali 200$ je previse. Ipak gledat cu da ustedim toliku lovu kako, pa sebi za rodjendan da kupim pass samo za Bullse. :)

Ali stvarno sam mislio da je jeftinije. Nisam nesto obracao paznju na nba.com, kad se regitrujem tamo djaba, koliko je sve to.
Postovanje treba zaraditi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jan 2012, 17:39

@kad_kako Ovako na prvu kad kazes 200 dolara djeluje skupo,ali kad skontas da je to 82 tekme puta 30 timova plusa playoff i finale,onda i nije....Usput,dolar je pao,nije sto je bio nekad :lol: :lol:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 05 jan 2012, 18:03

NEZALAGANJE je napisao/la:@kad_kako Ovako na prvu kad kazes 200 dolara djeluje skupo,ali kad skontas da je to 82 tekme puta 30 timova plusa playoff i finale,onda i nije....Usput,dolar je pao,nije sto je bio nekad :lol: :lol:
sve to minus playoff i finale. to se koliko ja znam posbno uzima. barem je prije bilo tako.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 jan 2012, 18:05

Donnie Darko je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@kad_kako Ovako na prvu kad kazes 200 dolara djeluje skupo,ali kad skontas da je to 82 tekme puta 30 timova plusa playoff i finale,onda i nije....Usput,dolar je pao,nije sto je bio nekad :lol: :lol:
sve to minus playoff i finale. to se koliko ja znam posbno uzima. barem je prije bilo tako.
Bilo,od prosle sezone je i to uracunato,mada svake godine mijenjaju nesto(mislim u smislu paketa i ponude)...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 05 jan 2012, 18:16

@Kobe Bryant, kralju, vidi se da si odlican poznavalac materije, ali imam nekoliko ispravki, po mom misljenju ;)
Kobe Bryant je napisao/la:1981 - Boston: Bird, Parish, Maxwell (McHale tada jos nije bio zvijezda, bio je ROY i ulazio je umjesto Birda na PF (Maxwell je bio SF))

1984 - Boston: Bird, McHale, Parish, Johnson

1986 - Boston: Bird, McHale, Parish, Johnson

1989 - Detroit: Thomas, Dumars, Dantley/Aguirre, Rodman (Dantley je bio drugi najbolji igrac ekipe, ali su ga u sred sezone trejdali za Aguirrea, jednog od najboljih sutera tog vremena)

1994 - Houston: Hakeem, Thorpe (uz dreama je bio glavni igrac ekipe)

1996 - Chicago: Jordan , Pippen, Rodman (Kukoc nije tada igrao toliko vaznu ulogu)

1997 - Chicago: Jordan , Pippen, Rodman (Kukoc je u ovoj sezoni u play offu totalno nestao)

1999 - San Antonio: Duncan, Robinson, (duncan je bio glavni i tada), Johnson

2000 - Lakers: O'Neal, Bryant, Rice

2001 - Lakers: O'Neal, Bryant (ovdje si previse subjektivan)

2002 - Lakers: O'Neal, Bryant (ovdje si previse subjektivan)

2003 - San Antonio: Duncan, Parker, Bowen (Robinson i Ginobili nisu bili te klase (Admirala su godine stisle, dok Manu nije bio ni sjena ovog sadasnjeg)

2004 - Detroit: Hamilton, Billups, R. Wallace, B. Wallace

2006 - Miami: Wade, O'Neal, Walker

2008 - Boston: Pierce, Garnett, Allen, Rondo

2009 - Lakers: Bryant, Gasol, Odom

2010 - Lakers: Bryant, Gasol, Artest

2011 - Dallas: Nowitzki, Terry, Kidd
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.