U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Cartman
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Cartman » 25 apr 2015, 00:38

dubrovnik je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Dobio je poziv za U21, nema sta cmizdrit. Jasta nego izdajnik ako zaigra za njih, pogotovo nakon podrske sto je dobio. Trazi neki izgovor da ode tamo.
Nemoj tako hebi ga Mihojevic, Radovac, Modic, Memija a mozda i jos koji igrac su vec bili U21 reprezentativci. Neki od njih i u te dvije utakmice sa USA i Turskom ali su opet u Karacicevom sastavu. Momak je odbio poziv Srbije ali to mene i ne interesira puno. Zasto on nije pozvan za razliku od nabrojanih. Da li je on losiji igrac i da li ima mjesta u timu? To mene interesira i zato sam i pitao. A ovo ostalo i nije puno vazno.
Qurac je on odbio, vec je igrao za njih sto je i sam potvrdio. Vrlo moguce da ga nisu ni pozvali a on eto glumi da ih je odbio. Zasto bi ih odbio nakon sto je prvo prihvatio? Da ga kao ne bi zvali izdajnikom? Igra za Zrinjski, igrao za Leotar, nema na njega nikakav pritisak ozbiljan. Zasto nije dobio poziv ne znam, ali najmrzi su mi igraci koji cmizdre po medijima i uz to nesto prijete.

Psujete Tankovovicu sto proba natjerat Svedsku da ga pozove koristeci BiH, ovaj isto radi koristeci Srbiju. Jer zna da sam spomen njih i eto to sto je kao on navodno njih odbio budi paznju. Mali je mnogo drzak. On i Vladavic. Da su Srbi toliko zainteresovani onda bi ga i doveo neki njihov klub, a ne Zrinjski. Gledam im U19 repku, dvojica iz Italije, ostali iz Srbije. Cisto sumnjam da bi ga pozvali. Imaju vrlo visok nivo u mladjim kategorijama.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 apr 2015, 00:47

Ti si mene pomjesao sa nekim jer ja Tankovica nikad nisam psovao nego bas suprotno jos uvijek se nadam da ce zaigrati za nas. Cudno mi je i da nije zadovoljio kod Srba a zabio 3 gola Rumunjima. Tvoj odgovor se vise odnosi na nekakve politicke price a to mene bas i ne interesira. Samo me zanimalo da li tko moze reci kakav je ovaj malac igrac i da li je trebao biti pozvan. Politiku i ostalo mislim da mogu i sam zakljuciti samo me to bas i nije nikad interesiralo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 apr 2015, 00:52

Nisam mislio da si ga ti vrijedjao, nego generalno. A sada ti iste sute.

Lik je kao vrlo mlad bio kapiten Leotara. A bio je i kapiten kadetske repke. Vjerovatno jest talenat ali da on sa 17 godina dobije pozvi U19 repke Srbije za ozbiljne tekme, cisto sumnjam. Vidim nije igrao sekunde za Zrinjski ove godine, mozda je to i razlog sto nije dobio poziv. Mada ne znam koliko ovi drugi igraju.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 apr 2015, 00:54

dubrovnik je napisao/la:Ti si mene pomjesao sa nekim jer ja Tankovica nikad nisam psovao nego bas suprotno jos uvijek se nadam da ce zaigrati za nas. Cudno mi je i da nije zadovoljio kod Srba a zabio 3 gola Rumunjima. Tvoj odgovor se vise odnosi na nekakve politicke price a to mene bas i ne interesira. Samo me zanimalo da li tko moze reci kakav je ovaj malac igrac i da li je trebao biti pozvan. Politiku i ostalo mislim da mogu i sam zakljuciti samo me to bas i nije nikad interesiralo.
Ja ti garantujem, jako dobar igrac i MORAO je biti pozvan a ne "trebao". Mutno mi je ovo sve bgm, ne znam sta se desava. Lik je veci talenat od 95% igraca sa spiskova od U-19 i U-21. Nacionalizam i price sjetio se Bosne me ne zanimaju ni sekunde.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 25 apr 2015, 01:04

Ako Anel Hajric nema mjesta u U19 (do sada), onda Acimovic nema sta da pisne. Toliko. Da bezveze ne ulazim i ja u raspravu oko njega. A imo bi sto sta reci kad je Milos u pitanju. :kafa:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 apr 2015, 01:06

sajo10 je napisao/la:Ako Anel Hajric nema mjesta u U19 (do sada), onda Acimovic nema sta da pisne. Toliko. Da bezveze ne ulazim i ja u raspravu oko njega. A imo bi sto sta reci kad je Milos u pitanju. :kafa:
Reci ti slobodno, daj da svi cujemo?

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 apr 2015, 01:12

Sabinho je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Ti si mene pomjesao sa nekim jer ja Tankovica nikad nisam psovao nego bas suprotno jos uvijek se nadam da ce zaigrati za nas. Cudno mi je i da nije zadovoljio kod Srba a zabio 3 gola Rumunjima. Tvoj odgovor se vise odnosi na nekakve politicke price a to mene bas i ne interesira. Samo me zanimalo da li tko moze reci kakav je ovaj malac igrac i da li je trebao biti pozvan. Politiku i ostalo mislim da mogu i sam zakljuciti samo me to bas i nije nikad interesiralo.
Ja ti garantujem, jako dobar igrac i MORAO je biti pozvan a ne "trebao". Mutno mi je ovo sve bgm, ne znam sta se desava. Lik je veci talenat od 95% igraca sa spiskova od U-19 i U-21. Nacionalizam i price sjetio se Bosne me ne zanimaju ni sekunde.
To sam Sabinho care i htio cuti. Prije par sati sam pricao sa poznanikom iz Trebinja i taj mi je rekao da se ovakav talenat nije odavno pojavio u njih. Pitao sam ga ovo ponukan ovim sto sam procitao danas. Taj moj poznanik je bivsi Jugoslavenski igrac Leotara i mislio sam da pretjerava. Sve ovo me tako zbunilo da sam bas ostao bez teksta. Jer sto ne kupimo zlato sto nam daje iseljenistvo to i da i razumijem ali da domace igrace tjeramo drugim repkama to nikako ne mogu razumjeti. Nista mi nije jasno jos i vise kad znam da je Karacic dobar trener. Ili sam i tu u zabludi tko ce ga vise znati. Da li su svi napadaci iz Karacicevog izbora bolji ili na istoj razini sa Acimovicem?
Steta ako izgubimo malca jer ako je i pola istina od onog sto sam cuo rijec je o velikom talentu. Pozdrav care.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 apr 2015, 01:24

Druzene ne bih zelio da mi se neki forumas nakaci sa pricom kako Acimovic igra tu i tu a ovaj neki tu i tu pa je bolje od Acimovica tako da ne bih diskutovao o tome ali eto napisao sam za kolikog talenta ga se smatra, znaci ne ja nego trener koji skautira za omladinske reprezentativne selekcije i kojem nikad nije bilo u interesu da valja neke gluposti zbog nekih vlastitih potreba. Svakom svoje, ali kad mi je govorio da su Kucukovic i S.Hajrovic letve ja mu iza ledja govorio da je budala. Eto, proslo neko vrijeme pa sam skontao da sam ja budala. :salut: :salut:

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 25 apr 2015, 08:19

Momak je talenat extra klase.... uz Gojaka i Hadziahmetovoca najbolje 97. god u BiH.... a bolji je od skoro svih 96.god sa spiska...
I dalje mi nece biti jasno da ovaj selektorski debil daje prednost igracima koji igraju u juniorskim pogonima na ustrb onih koji igraju sa 17god u prvom timu :facepalm:
Momak je izmislio fudbal i za Hirosa i Burovica al eto oni imaju prednost.... iako jos minute nijedan a ni drugi nisu odigrali za prvi tim Zelje odnosno Sarajeva... a upitno je hoce li i odigrati...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 apr 2015, 19:04

Kako covjek sam sebe pobije. Ovo poziv za U18. :damn: Znaci, kao sto sam rekao, on poziv za ozbiljne tekme U19 reprezentacije Srbije nije dobio, a jos manje odbio.

Haj sad po obicaju izbrisi post kad ti nesto smeta. :wave:

HamburgCity
Kontakt:

Post Postao/la HamburgCity » 25 apr 2015, 19:30

Fura se Aleksandar izgleda u Miloše i saveze komšija

Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk
Using Tapatalk

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 25 apr 2015, 20:24

Cartman je napisao/la:Kako covjek sam sebe pobije. Ovo poziv za U18. :damn: Znaci, kao sto sam rekao, on poziv za ozbiljne tekme U19 reprezentacije Srbije nije dobio, a jos manje odbio.
Pa u ovoj vijesti nije napisano da je nekad dobio i odbio, nego da je prihvatao prije, ali neće više, tj. nekakav sad poziv što je dobio će odbiti. Futur.
Druga stvar, izguglao sam citat i bit će da je lažan. Odnosno, haman da je izvor "izjave" onaj debilni dječiji blog zmajevibih7 koji se bavi izmišljanjem vijesti. Mislim fakat, treba lupati banove kad se nešto prenese od njih.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 apr 2015, 20:34

Edol je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Kako covjek sam sebe pobije. Ovo poziv za U18. :damn: Znaci, kao sto sam rekao, on poziv za ozbiljne tekme U19 reprezentacije Srbije nije dobio, a jos manje odbio.
Pa u ovoj vijesti nije napisano da je nekad dobio i odbio, nego da je prihvatao prije, ali neće više, tj. nekakav sad poziv što je dobio će odbiti. Futur.
Druga stvar, izguglao sam citat i bit će da je lažan. Odnosno, haman da je izvor "izjave" onaj debilni dječiji blog zmajevibih7 koji se bavi izmišljanjem vijesti. Mislim fakat, treba lupati banove kad se nešto prenese od njih.
Bio je intervju Vladavica i Acimovica na sportsport portalu. Moze se rec svasta o njemu, ali nikad nisu lazirali izjave koliko ja znam.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 25 apr 2015, 21:04

Cartman je napisao/la:
Edol je napisao/la:
Bio je intervju Vladavica i Acimovica na sportsport portalu. Moze se rec svasta o njemu, ali nikad nisu lazirali izjave koliko ja znam.
Ah, evo, sad vidim da je prvobitno objavio i ss.ba, onda je ok, ss.ba ne lažira.
U zmajevibih7, da se ne upuštam u nekakve analize, znam da su prošle godine imali kojekakvih izjava koje se apsolutno nigdje drugdje nisu mogle naći i za koje sam ubijeđen da su lažirane, ali dobro, da sad ne ulazimo u to.

No dobro, opet kažem, u ovoj izjavi stoji da je dosad prihvatao pozive Srbije, da je opet dobio poziv ali da više neće prihvatati zbog reakcija... mi možemo samo špekulisati je li stvarno primio poziv ili ne. ;)

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 25 apr 2015, 21:31

Ljudi moji ova rasprava o pozivima Srbije, odbijanjima ili pristancima uopce nije potrebna. Pitanje je da li je ovaj momak dovoljno kvalitetan za repku i ako jest zasto nije pozvan. Ustvari skoro je nestvarno da ima kvalitet za U21 a da za U19 nema. Nesto se cudno dogadja po pitanju ovog igraca. Ja stvarno ne mogu skoro nista reci o njemu iz prve ruke jer osim na You tube nisam ga nikad drugo i nigdje gledao. Ipak rijeci covjeka koji je upucen u stanje u Leotaru i kvalitet koji je ovaj momak tamo pokazivao po njegovim rijecima govore mi da je rijec o velikom talentu. Kako bilo ne zovu njega Srbi bez veze. Oni su upuceni sto valja u RSu. Osim toga vidim da i dosta forumasa govori da je momak vanserijski talenat. Steta ga je izgubiti jos kada znamo da otvoreno govori da zeli igrati za svoju zemlju i da je to BiH. Tko zna kako ce se on isprofilirati u seniorima ali ni to nije vazno u ovom momentu. Ako ima kvalitet, bio je i kapetan u kadetima, zeli igrati za nas prava je steta ne dati mu sansu. Ali hebi ga ni prvi ni zadnji. Kad vidim kakve mi mlade igrace ignoriramo ovo i nije neka novost.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 apr 2015, 21:53

aleksandar_veliki je napisao/la:

Haj sad po obicaju izbrisi post kad ti nesto smeta. :wave:
Pazi, swbi se divim jer ulazim u raspravu sa covjekom koji valjda smatra da posto mi nemamo parne selekcije, to nemaju ni ozbiljnije reprezentacije. Dakle, svaka iole ozbiljnija selekcija ima parne reprezentacije, a ovaj poziv samo govori da Srbija koja je mnogo kvalitetnija od nas ozbiljno prati malog i da mali kako si ti pokusao nas ovdje uvjeriti, nije nista slagao. Sad gugl u ruke i provjeri ovo oko parnih selekcija, pa se upitaj da li su mozda i radi toga mnogo uspjesniji od nas...
Eto koliko pratis, mi smo prije par dana uveli te parne selekcije. :rol: Bile su i ranije, sada su tu i zvanicno.

Prica je bila o U19. Ja sam rekao da on sa 17 godina kao igrac Zrinjskog nije dobio poziv za vrlo kvalitetnu repku Srbije U19. U18 nisam spominjao, jer znam da je vec igrao prijateljsku za njih, pretpostavio sam u toj ekipi, jer je dao hattrick (tvrdi on) a nije pozvan za U19. Da je dao hattrick za U19 naravno da bi dobio opet poziv.

Da je dobio poziv U19 i prihvatio bi naravno. Mnogo je lakse upast u U18 i U20 jer tu su prijateljske utakmice bez znacaja, tu se gleda ko je kapacitet za vise kategorije. U19 i U21 su reprezentacije koje stalno igraju zvanicne utakmice. Poziv tu je ozbiljnija stvar.

Momak je uostalom sa 17 godina pozvan u nasu U21. Tako da se nema pravo sta zalit.

Ponovo sam sada procitao tekst sportsporta, i vidm da momak nije spominjao juniorsku repku Srbije, nego je to uradio novinar sportsporta.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 apr 2015, 22:02

Hajde Aco sine priznaj da si se provalio jer nisi procitao da pise U18, a ne U19. Ali napredujes, ovaj put nisi brisao postove. Probao si jednom u zivotu diskutovat relativno normalno. :thumbup:

Znaci mali ima poziv U18 (sto je prakticki U19-B) reprezentacije Srbije, i U21 reprezentacije BiH i ljuti se na BiH i prijeti da ce promjenit repku. :tokralju: Zovi ga Mesa, nemoj da ga vrijedjas.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 25 apr 2015, 22:09

aleksandar_veliki je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Hajde Aco sine priznaj da si se provalio jer nisi procitao da pise U18, a ne U19. Ali napredujes, ovaj put nisi brisao postove. Probao si jednom u zivotu diskutovat relativno normalno. :thumbup:

Znaci mali ima poziv U18 (sto je prakticki U19-B) reprezentacije Srbije, i U21 reprezentacije BiH i ljuti se na BiH i prijeti da ce promjenit repku. :tokralju: Zovi ga Mesa, nemoj da ga vrijedjas.
Naravno da ce promijeniti jer je ocito da se prema malom neko ne odnosi korektno. Ponavljam, valja velesili nama ne valja, valja U21 selektoru, a ovom U19 ne valja. O cemu ja i ti diskutujemo, ili ces mi pak reci da i ne mora igrati, ionako ne voli BiH.
U21 selektor ga ocito itekako korektno tretira. Sta je sa U19 ne znam, kontaktirajte Karacica i pitajte. Ja se ne sjecam 17-godisnjaka da je igrao za nasu U21. Mozda je Gojak bio na spisku par puta jedino. Neko ko zbog licnog neslaganja sa jednim selektorom mjenja repku, je svakako jedva cekao neku priliku. Tipa Damir Sovsic. Ibisevic i Dzeko su grijali klupu Petru Jelicu u mladoj reprezentaciji pa nisam citao ovakve izjave i prijetnje.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 26 apr 2015, 01:36

Ma nije samo Gojak igrao za U21. Makar 3-4 igraca iz ove U19 repkee su vec igrali za U21. I to ove zadnje prijateljske utakmice a Modic i prije dok je jos Jagodic bio koliko se meni cini. Samo je Acimovic izbacen iz U19 repke od njih svih. Aleksandre zasto niko od novinara ne upita Karacica koji je razlog za njeovo nepozivanje. Steta mozda je samo nek mali nesporazum u pitanju.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 28 apr 2015, 16:16

U16 reprezentacija pobijedila Latviju na razvojnom turniru u Finskoj rezultatom 4-0.

:clap:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Bing [Bot], jasmin10 i 33 gosta.