FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

zijadp
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zijadp » 15 jul 2015, 15:41

Puzigaca kriv za drugi go

SiouxLukavac
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la SiouxLukavac » 15 jul 2015, 15:47

hilmo je napisao/la:A niko da pohvali Dženin stajling :cool:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Pohvalio je Baho :D

BernardBarnjak
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la BernardBarnjak » 15 jul 2015, 15:53

hilmo je napisao/la:A niko da pohvali Dženin stajling :cool:

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 jul 2015, 15:58

Nasa liga nama predstavlja najveci problem sveukupno gledano, mi ovakvi kakvi jesmo smo daleko najjaci tim i sigurno cemo uzeti i ove godine titulu, ali problem je sto nasa uprava se zadovolji sa ovim rosterom i trenerom kada vidi da smo najjaci i da nam slabo ko moze parirati, a s druge strane u evropi ovakvi nismo ni za sta i to se juce moglo vidjeti.

Polahko dakle sve, od naredne godine ide liga 12 i to ce svakako pojacati kvalitet lige na duplo jaci nivo, i onda ce svi morati vise i vise ulagati i praviti jace ekipe, sto ce rezultirati jacanjem svih ekipa za evropu pa tako i nas, i tek tada cemo biti konkurentni...

recimo najbolji je primjer Stojcev, igrac koji nam je prosle sezone donjeo mozda i titulu svojim golom i asistom pred kraj sezone i koji ima najbolju dozu kreativnosti u nasoj ligi od svih igraca, juce je djelovao smijesno u evropskim okvirima, pegla onu loptu do iznemoglosti, previse dodira, ne trci uopste kao da je neki maneken a ne fudbaler, dok u nasoj ligi to se ne primjeti jer za njega trce drugi igraci i to je dovoljno da pobjedimo ove nase prevare od ekipa(da ne popljujem ni jednu al sve su lose do jedne, kao i mi..), dok kada igras protiv jednog Lecha dovoljno je da imas jednog igraca manje na terenu koji se ne trudi i igra preko qurca i protivnik ce to primjetiti i yeban si, kao sto smo mi juce bili...

na treninzima dzeno mora sa ekipom raditi na brzem protoku lopte, to pogotovo vazi kada budemo igrali sa onim bunker ekipama tipa vitez travnik i slicno...
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 jul 2015, 16:06

Ovde pojedinci pisu , koda smo igrali sa amaterima iz pl bih. Normalno je da ovakve ekipe mogu te poklopit na sredini terena. Ali i pored toga imalismo 3 100 posto sanse. Oni su imali jednu. Posjed bio na nasoj strani itd. KOSTALONAS JE NE ISKUSTVO U OVAKVIM UTAKMICAMA PLUS OSTRI Covjek je imo tremu koda mu je 16 godina. Dzeno je trener samo za pl bih zato sto zna mentalitet igraca iz bih dok u evropi je tanak. Al Dzenu ko got pljuje nek nezaboravi da je dzeno jedini krivac sto igramo ls a ne pisljivu le. I NEDIRAJ TE COVJEKA NEK RADI SVOJ POSO.

DZENO USTEBESMO I KAD OTKAZ DOBIJES

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 15 jul 2015, 16:09

Uigrava se i to je plan od samog kraja sezone, zato su i dovedeni Hebibovic i Bekic. Da se igra ubrza preko krila. Naravno to je sinoc islo malo teze, prvo zato sto nisu tako dobro uigrani a i zato sto smo protiv sebe imali jednu veoma kvalitetnu ekipu.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 jul 2015, 16:11

bodi123 je napisao/la:Nasa liga nama predstavlja najveci problem sveukupno gledano, mi ovakvi kakvi jesmo smo daleko najjaci tim i sigurno cemo uzeti i ove godine titulu, ali problem je sto nasa uprava se zadovolji sa ovim rosterom i trenerom kada vidi da smo najjaci i da nam slabo ko moze parirati, a s druge strane u evropi ovakvi nismo ni za sta i to se juce moglo vidjeti.

Polahko dakle sve, od naredne godine ide liga 12 i to ce svakako pojacati kvalitet lige na duplo jaci nivo, i onda ce svi morati vise i vise ulagati i praviti jace ekipe, sto ce rezultirati jacanjem svih ekipa za evropu pa tako i nas, i tek tada cemo biti konkurentni...

recimo najbolji je primjer Stojcev, igrac koji nam je prosle sezone donjeo mozda i titulu svojim golom i asistom pred kraj sezone i koji ima najbolju dozu kreativnosti u nasoj ligi od svih igraca, juce je djelovao smijesno u evropskim okvirima, pegla onu loptu do iznemoglosti, previse dodira, ne trci uopste kao da je neki maneken a ne fudbaler, dok u nasoj ligi to se ne primjeti jer za njega trce drugi igraci i to je dovoljno da pobjedimo ove nase prevare od ekipa(da ne popljujem ni jednu al sve su lose do jedne, kao i mi..), dok kada igras protiv jednog Lecha dovoljno je da imas jednog igraca manje na terenu koji se ne trudi i igra preko qurca i protivnik ce to primjetiti i yeban si, kao sto smo mi juce bili...

na treninzima dzeno mora sa ekipom raditi na brzem protoku lopte, to pogotovo vazi kada budemo igrali sa onim bunker ekipama tipa vitez travnik i slicno...
Izvini brate al miloseva igra nemoze ni u pl bih plivat. Samo sto u pl bih moze da dodirne 3 puta loptu a u ls samo jednom i pola koraka ka drugom i vec je igrac loptu uzo. Mesa ranje je bolji od njeg on i kad izgubi loptu on zna gdje smije izgubit a MS7 on ni to nezna

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 15 jul 2015, 16:13

Haj bar sebi imam jednu uspomenu ;)
slika
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 15 jul 2015, 16:15

da i ja napisem sta poslije utakmice,nakon sto sam odmorio,
1.Ljudi nas nisu nadigrali ali ljudi su znali zasto su dosli vise samopouzdanja nema nekih djecijih bolesti kao kod nasa dva gola iako smo svi vidjeli da ljudi nemaju bolje igrace ali imaju bolji tim i fizicki spremnije igrace
2.Opet smo shvatili gresku da bez golmana nemozemo u evropu,e sad ako cemo opet dovoditi delaca pa da nas ostavi pred evropu neka hvala,a moramo malo i abdulaha kuditi zbog toga sto nam nije nasao golmana za ovo vrijeme jer ipak je znao sta nam se prethodnih godina desavalo i znao je kakav je ostrakovic bolje nego mi
3.Stojcev vala i on mi se popeo na onu stvar,puzi gotov svaki duel izgubio,i velkoski je nula
4.Dulja i Benko su sinoc bar za mene jedini zasluzili super ocjenu
5.Pojacanja Barbafic i Stepanov iskreno nezz ko njih u ovoj ligi moze nadskociti ili preci perverzija kako momci smireno igrajju,Hebib bice nesto od njega,Bekic se super pokazao za ono vremena brz i super ubacak
6.I na kraju nema predaje idemo u Poljsku da ih dobijemo
Samo Sarajevo

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 15 jul 2015, 16:33

Pitar6785 je napisao/la: Izvini brate al miloseva igra nemoze ni u pl bih plivat. Samo sto u pl bih moze da dodirne 3 puta loptu a u ls samo jednom i pola koraka ka drugom i vec je igrac loptu uzo. Mesa ranje je bolji od njeg on i kad izgubi loptu on zna gdje smije izgubit a MS7 on ni to nezna
Otprilike na isto sam i ja mislio, razumijem sta hoces da kazes, u evropi se igra mnogo brze i imas mnogo manje vremena za razmisljanje sta i kako sa loptom... :thumbup:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 15 jul 2015, 16:34

zagorski je napisao/la:Haha a jeste se nalozili,ne moze se s vama fino... bez uvreda pisao,a vi tako...ja simpatiziram vitez,a navijac sam Hajduka za kojim i u ovako losoj situaciji zaostajete u svakom pogledu..imas pozdrav iz splita :D sad mozes komotno do neuma skoknuti na more,zavrsena europska avantura Divova :)
Ma kakav ti i tvoj Hajduk. Ti si samo jedan mali iskompleksirani seljačić iz Srednje Bosne koji je sebi umislio da je veći Hrvat od nekoga iz Hrvatske i veći splićanin i hajdukovac od nekoga ko je iz Splita. Uostalom koliko ti se puta mora reći da skontaš da je ovo tema za navijače Sarajeva i da ovdje ne treba da budeš?![/quote]
:urnebes: :thumbup:

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 15 jul 2015, 16:34

Ljudi su nas fizicki i takticki odradili i to dobro, a da su ekipa protiv koje se moze igrati jesu..Ali eto dosta toga nam je falilo u igri. Stepanov je odlican igrac, bas se vidi kvalitet :)

MirzaMuki
Kontakt:

Post Postao/la MirzaMuki » 15 jul 2015, 16:42

slika
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 15 jul 2015, 16:45

Zastone je napisao/la:Ljudi su nas fizicki i takticki odradili i to dobro, a da su ekipa protiv koje se moze igrati jesu..Ali eto dosta toga nam je falilo u igri. Stepanov je odlican igrac, bas se vidi kvalitet :)

Zamisli stopera za našu ligu
Stepanov/Miholjević-----Barbaric/Tatomirović - samo treba još vremena da se to uigra.Mislim da bi nam trebao doci golman do pocetka prvenstva.Tu je još kad uleti Ikande,i ovi igraci sto vec imamo, bice to cista perverzija za ovu ligu. :bow: :bow: :tokralju: :tokralju:

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 15 jul 2015, 16:48

Sta reci ljudi su nam dali dva gola iz nista, koliko smo mi njih dizali da su strasni, a bgm nisu nista posebno imali smo svojih prilika, nismo iskoristili, u revansu nam treba bingo da prodjemo u sljedecu rundu, igracima nemam sta zamjerit trudili su se sta ces sta je tu je idemo dalje. 1946 <3
04.10.2009 !!

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 15 jul 2015, 16:49

Suština je opet ista - PRESPORI i PREANEMIČNI. Lech, koji je itekako limitiran tim, pokazao je šta je moderan fudbal. Ljudi igraju brzo i agresivno. Stojčev je igrač za termina i ne bi mogao igrati u bilo kojoj ozbiljnijoj ekipi - carini loptu, komplikuje, gubi je na najgluplji mogući način, po 20 puta je šalje u bunar na svakoj tekmi, NIKAD je ne osvaja. Velkoski je polovan igrač - ne zna probiti, konstantno ide u nazad, tempaš, nema dubinsku igru, nema dribling, naprosto nije igrač za Evrope. Na kraju krajeva, karijera do dolaska u Sarajevo sve objašnjava.

Opet dolazimo do očajne sportske politike kluba. Ne dovodimo ciljana pojačanja, ma šta god pričali. Nemamo brzine, nemamo agresivnosti i nemamo igru bez lopte. Ne može se tebi desiti da na svakoj utakmici, bilo protiv Lecha ili bilo protiv Travnika, protivnik ti 10 puta sjevne u samo takvu kontru jer sredina terena ne postoji u fazi bez lopte. Ne može se igrati neobavezno, a i to je pokazatelj (ne)kvalitete. Ne možeš ti očekivati dobar rezultat u Evropi kad imaš Stojčeva u ekipi, kad mu je alternativa Alispahić koji je u Rijeci završio trenirajući s juniorima, kad su ti dva beka Puzigaća i Hebibović, kad ti je jedno krilo Velkoski koji ne može u makedonskoj reprezentaciji igrati pored **** Adisa Jahovića, kad još uvijek nemaš riješeno pitanje golmana, kad ti je Rustemović nekakav džoker s klupe. Daj, budite ozbiljni.

Dalekoooooo smo mi i od Rijeke, Dinama, Partizana. Ako je tebi Hebibović ''pojačanje'' onda se pišaj.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 15 jul 2015, 16:53

bodi123 je napisao/la:Nasa liga nama predstavlja najveci problem sveukupno gledano, mi ovakvi kakvi jesmo smo daleko najjaci tim i sigurno cemo uzeti i ove godine titulu, ali problem je sto nasa uprava se zadovolji sa ovim rosterom i trenerom kada vidi da smo najjaci i da nam slabo ko moze parirati, a s druge strane u evropi ovakvi nismo ni za sta i to se juce moglo vidjeti.

Stojčev je bio naš daleko najgori igrač cijelu prošlu sezonu. Za njega je Ivan Crnov Ronaldinho. Nemojte od polovnjaka praviti zvijezdu.

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 15 jul 2015, 16:56

amypitar je napisao/la:
Zastone je napisao/la:Ljudi su nas fizicki i takticki odradili i to dobro, a da su ekipa protiv koje se moze igrati jesu..Ali eto dosta toga nam je falilo u igri. Stepanov je odlican igrac, bas se vidi kvalitet :)

Zamisli stopera za našu ligu
Stepanov/Miholjević-----Barbaric/Tatomirović - samo treba još vremena da se to uigra.Mislim da bi nam trebao doci golman do pocetka prvenstva.Tu je još kad uleti Ikande,i ovi igraci sto vec imamo, bice to cista perverzija za ovu ligu. :bow: :bow: :tokralju: :tokralju:
U kupu ili slabijim utakmicama u ligi treba Mihojevica gurati sa Stepanovom , od ovog momcine moze dosta nauciti , a nama posluziti na duge staze.. A sto se tice golmana cim ja strahujem kad primi loptu **** ga isto mi kao i da Bandovic brani..Nadam se slicnom golmanu kao Delaču , ali vidjet cemo..

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2015, 16:59

MirzaMuki je napisao/la:slika
Odbrane vratara 1:5.
Eh da je su samo Sarajevo i Lech zamjenili golmane i nista vise mislim da bi bio drugaciji rezultat na kraju.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 jul 2015, 16:59

Bit ce ovo dobro za nasu ligu,ne ocekujte dominaciju jer ce i zadnji klub na tabeli uraditi sve da dodje do jednog boda,haman pola lige ispada
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: misstianopenaldo, PingoFTW i 17 gostiju.