Safet Sušić - Pape

nihco

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la nihco » 29 jan 2013, 13:33

adriano_leite je napisao/la:
nihco je napisao/la:Da , moj licni problem sa Susicem je sto smatram da upropastava najbolju generaciju i nanosi dugorocnu stetu reprezentaciji svojim uskogrudim, kratkovidim i arogantnim odnosom.
Tabela je itekako relativan faktor koji bi se, vec u martu, mogao ozbiljno promijeniti.
Na koji nacin upropastava ovu generaciju? Ajde navedi, posto svi ovdje misle da su rekla-kazala neki argumenti. Ajde daj ti dobre razloge za takvu izjavu.
Igranje sa nepokretnim veznim redom, koji nas je osramotilo u 4-5 utakmica, forsiranje ofanzivnih veznih naustrb defanzivaca, pozivanje igraca po klupsko/menadzerskoj liniji, guranje tih igraca na sve (neprirodne) pozicije, ignorisanje igraca koji predstavljaju pojacanje (Zukanovic,Stevanovic, Cocalic) , ignorantski odnos prema potencijalnim reprezentativcima i ,svjesno, tjeranje istih od reprezentacije, bolna nedoslijednost, kukaviicluk da se suprostavi utjecajnim igracima, katastrofalni javni nastupi, losa relacija sa savezom, drskost.....
Sent from my Commodore 64

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 29 jan 2013, 13:45

adriano_leite je napisao/la:Sto ne poziva igrace koje bi forumasi htjeli da vide u reprezentaciji?
Kao Zukanovica?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 29 jan 2013, 13:47

Supljirate bezze pozvano je ono najbolje sto imamo jedino oko cega se ne slazem je pozicija golmana(rezervnog) al et ima Beg tako da zamjena i ne treba :D

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 jan 2013, 13:54

nihco je napisao/la: Igranje sa nepokretnim veznim redom, koji nas je osramotilo u 4-5 utakmica, forsiranje ofanzivnih veznih naustrb defanzivaca, pozivanje igraca po klupsko/menadzerskoj liniji, guranje tih igraca na sve (neprirodne) pozicije, ignorisanje igraca koji predstavljaju pojacanje (Zukanovic,Stevanovic, Cocalic) , ignorantski odnos prema potencijalnim reprezentativcima i ,svjesno, tjeranje istih od reprezentacije, bolna nedoslijednost, kukaviicluk da se suprostavi utjecajnim igracima, katastrofalni javni nastupi, losa relacija sa savezom, drskost.....
1. Vezni red je takav kakav je i ne mozes reci da je nepokretan, jednostavno nemamo takve igrace koji mogu da igraju ala Makelele, Busquets, Xabi itd.
2. Mi smo repka koja nema dobrih defanzivaca, onda moramo da koristimo ofanzivce, kako bismo igrali na posjed lopte i napadali. Nikada u historiji nasoj nismo igrali ofanzivnije.
3. Menadzersko/klupska linije je rekla-kazala, niko to ne moze dokazati, samo je bezvezno pljuvanje po Papetu. Ko je dosao u repku po menadzersko/klupskoj liniji? Daj imena tih ljudi sa dokazima.
4. Zukanovic nije ignosrisan, dobio je poziv i presretni su i on i Safet. Stevanovic je itekako dobio priliku, osim u tekmi gdje je bio potreban mladoj reprezentaciji. Cocalic ne bi bio pojacanje 100%, to je ono misljenje forumasa koji vjerovatno gotive Zelju i da su protiv Safeta, jer je nosio bordo dres.
5. Ignorantski odnos prema potencijalnim reprezentativcima nije odnos kakav ima Pape sa njima. Pape ih zove, prica sa njima, gleda utakmice onih ljudi za koje misli da bi bili dobri u reprezentaciji. Kada on ne moze, onda ima ljude koji to obavljaju za njega, kao npr. Spahic i Dzeko koji su nagovarali Izeta da zaigra za nas. Selektor malde repke takodjer razgovara sa potencijalnim igracima repke, tako da sigurno su njih dvojica u stalnoj komunikaciji vezano za igrace.
6. Nedosljednost i kukavicluk sigurno nije javno kritikovanje i stavljanje na klupu Misketa, nepozivanje Hasagica itd.
7. Javi nastupi su takvi kakvi su, jer je covjek godinama van Bosne i Hercegovine i vjerovatno ima problema sa sastavljanjem recenica. Ni to nije sramota, jer je veca sramota da je 80% ovog foruma u BiH i opet ne zna sastaviti ispravnu recenicu. Pape se nije rodio kao govornik i nije birao profesiju da bude govornik. Pape je birao fudbal i njegov fudbal govori vise od hiljadu rijeci.
8. Losa relacija sa Savezom? Drskost? Odakle si to zakljucio?

@Principatus, bio je tu i Vrsajevic. Pozvan Vrsajevic, pa mu se sada **** sve po spisku, a za koju utakmicu ce se vjerovatno psovati sve i Zukanovicu ako ne opravda ukazano povjerenje. Poenta je da Pape poziva one likove za koje misli da mogu da doprinesu reprezentaciji. Nece zvati 7 stopera, jer vec zna ko su mu stoperi itd.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 29 jan 2013, 14:00

Zukanovic je ovdje bio omalazavan sa strane navijaca Susica kao slab igrac, nepoznat. Dok sam ja u to vrijeme postavljao komentare Belgijanaca koji intenzivno prate tu ligu i koji su ga opisali kao jednog od najboljih stopera te lige. Njegov transfer u mnogo jaci klub je samo propao zbog jednog covjeka i modaliteta. Isto tako ga je jedan sportski magazin tamo odlikovao. No u isto vrijeme nam je igrao igrac iz iste te lige, no manje istaknut i ne tako dobro ocijenjen. Pandza, koji je po meni radio veoma dobar posao sa Spahicem.

Dakle da saberemo: Pandza je bio dobar za reprezentaciju, Zukanovic nije. Dobra logika.

Dok su ovdje pojedini trazili oduze da se pozove Zukanovic, mi smo isli na prijateljske utakmice sa 2 stopera, Jahicem i Pandzom, a Zukanovica smo onda negdje mnogo kasnije vidjeli u kvalifikacijama. I tada se to sve pravdalo kao normalno, jer sta ce nam vise od 2 stopera u prijateljskoj. Zasto probati sa igracem iz iste lige kao sto je vec jedan od stopera u repci, a uz to je ovaj novi jos bolji? Pa logika. Jer samo kod nas je to normalno. To je neka nasa posebna logika. I ne, Zukanovic nije morao vaditi papire i pjesaciti, niti je Nijemac ili Svicarac, posto je to do sada uvjek kao bio problem. :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

nihco

Post Postao/la nihco » 29 jan 2013, 14:03

adriano_leite je napisao/la:
nihco je napisao/la: Igranje sa nepokretnim veznim redom, koji nas je osramotilo u 4-5 utakmica, forsiranje ofanzivnih veznih naustrb defanzivaca, pozivanje igraca po klupsko/menadzerskoj liniji, guranje tih igraca na sve (neprirodne) pozicije, ignorisanje igraca koji predstavljaju pojacanje (Zukanovic,Stevanovic, Cocalic) , ignorantski odnos prema potencijalnim reprezentativcima i ,svjesno, tjeranje istih od reprezentacije, bolna nedoslijednost, kukaviicluk da se suprostavi utjecajnim igracima, katastrofalni javni nastupi, losa relacija sa savezom, drskost.....
1. Vezni red je takav kakav je i ne mozes reci da je nepokretan, jednostavno nemamo takve igrace koji mogu da igraju ala Makelele, Busquets, Xabi itd.
2. Mi smo repka koja nema dobrih defanzivaca, onda moramo da koristimo ofanzivce, kako bismo igrali na posjed lopte i napadali. Nikada u historiji nasoj nismo igrali ofanzivnije.
3. Menadzersko/klupska linije je rekla-kazala, niko to ne moze dokazati, samo je bezvezno pljuvanje po Papetu. Ko je dosao u repku po menadzersko/klupskoj liniji? Daj imena tih ljudi sa dokazima.
4. Zukanovic nije ignosrisan, dobio je poziv i presretni su i on i Safet. Stevanovic je itekako dobio priliku, osim u tekmi gdje je bio potreban mladoj reprezentaciji. Cocalic ne bi bio pojacanje 100%, to je ono misljenje forumasa koji vjerovatno gotive Zelju i da su protiv Safeta, jer je nosio bordo dres.
5. Ignorantski odnos prema potencijalnim reprezentativcima nije odnos kakav ima Pape sa njima. Pape ih zove, prica sa njima, gleda utakmice onih ljudi za koje misli da bi bili dobri u reprezentaciji. Kada on ne moze, onda ima ljude koji to obavljaju za njega, kao npr. Spahic i Dzeko koji su nagovarali Izeta da zaigra za nas. Selektor malde repke takodjer razgovara sa potencijalnim igracima repke, tako da sigurno su njih dvojica u stalnoj komunikaciji vezano za igrace.
6. Nedosljednost i kukavicluk sigurno nije javno kritikovanje i stavljanje na klupu Misketa, nepozivanje Hasagica itd.
7. Javi nastupi su takvi kakvi su, jer je covjek godinama van Bosne i Hercegovine i vjerovatno ima problema sa sastavljanjem recenica. Ni to nije sramota, jer je veca sramota da je 80% ovog foruma u BiH i opet ne zna sastaviti ispravnu recenicu. Pape se nije rodio kao govornik i nije birao profesiju da bude govornik. Pape je birao fudbal i njegov fudbal govori vise od hiljadu rijeci.
8. Losa relacija sa Savezom? Drskost? Odakle si to zakljucio?

@Principatus, bio je tu i Vrsajevic. Pozvan Vrsajevic, pa mu se sada **** sve po spisku, a za koju utakmicu ce se vjerovatno psovati sve i Zukanovicu ako ne opravda ukazano povjerenje. Poenta je da Pape poziva one likove za koje misli da mogu da doprinesu reprezentaciji. Nece zvati 7 stopera, jer vec zna ko su mu stoperi itd.
E vidis, to je tvoja percepcija realnosti u kojoj je sve divno. Ja to mogu razumijeti iako mislim da si u stanju tvrdoglavog negiranja realnosti -Susic je 00 (dupla nula) od trenera i , u najmanju ruku, diskutabilan karakter- sve je vise ljudi kojima je to jasno. Ostaje da vidimo utakmicu protiv Grcke i sta smo u stanju uraditi, izgubimo li, bice grcevita borba za baraz koju cemo tesko dobiti. To je ono sto bi mogli postici i bez trenera i Susic bi , u tom slucaju, trebao otici.
PS. navijac sam Sarajeva iako ne bih nikada dozvolio da na reprezentaciju uticu ti interesi

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 jan 2013, 14:12

Principatus je napisao/la:Zukanovic je ovdje bio omalazavan sa strane navijaca Susica kao slab igrac, nepoznat. Dok sam ja u to vrijeme postavljao komentare Belgijanaca koji intenzivno prate tu ligu i koji su ga opisali kao jednog od najboljih stopera te lige. Njegov transfer u mnogo jaci klub je samo propao zbog jednog covjeka i modaliteta. Isto tako ga je jedan sportski magazin tamo odlikovao. No u isto vrijeme nam je igrao igrac iz iste te lige, no manje istaknut i ne tako dobro ocijenjen. Pandza, koji je po meni radio veoma dobar posao sa Spahicem.

Dakle da saberemo: Pandza je bio dobar za reprezentaciju, Zukanovic nije. Dobra logika.

Dok su ovdje pojedini trazili oduze da se pozove Zukanovic, mi smo isli na prijateljske utakmice sa 2 stopera, Jahicem i Pandzom, a Zukanovica smo onda negdje mnogo kasnije vidjeli u kvalifikacijama. Jer samo kod nas je to normalno. To je neka nasa posebna logika. I ne, Zukanovic nije morao vaditi papire i pjesaciti, niti je Nijemac ili Svicarac, posto je to do sada uvjek kao bio problem. :lol:
Logika o individualnim kvalitetama ne znaci nista. Tim je bitan. Klasican primjer: Villa je sigurno bolji igrac od Pedra, ali Pedro se bolje uklapa u tim, pa je zato Villa na klupi. Pandza je bio uigran sa Spahicem. Pandza je prosao i mladu repku i bio je dostupan nasoj javnosti, dakle znalo se ko je i sta je (beskompromisan borac, gine za svaku loptu, nesto kao sto je bio legendarni Konjic, istina bili su skloni greskama, ali su se iskupljivali svojom borbenoscu). Zukanovic je igrao u Belgiji i do prije godinu se za njega nije culo. Sigurno je da ce covjek dati sansu nekome koga poznaje, nego nekom novom. Uvijek je bolje voditi se politikom neceg isprobanog, nego nekim eksperimentom. Znamo kako se zavrsio eksperiment misije skarice ili Mravac itd.

@Nihco tebi svaka cast da ti vidis da je najgori selektor onaj koji nas je vodio u baraz i koji je zabiljezio najbolji start u kvalifikacijama u nasoj historiji, te pod cijim smo vodstvom zabili najvise golova u jednoj utakmici. Aferim druze ;) .

Mes Que Un Club!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 jan 2013, 14:14

Ja mislim da si ti /Nichudin/ jedini lik koji jedva ceka da mi izgubimo od Grcke samo da se mozes praviti pametan.

Da pises nebuloze i glumis generala.

Nemas ti sekunde ljubavi prema reprezentaciji, jedva cekas poraz sto se vidi iz tvojih postova. Moja savjet ti je da ides pratit poker turnin, nastupa ti pulen Barbarez.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 29 jan 2013, 14:20

adriano_leite je napisao/la:Logika o individualnim kvalitetama ne znaci nista. Tim je bitan. Klasican primjer: Villa je sigurno bolji igrac od Pedra, ali Pedro se bolje uklapa u tim, pa je zato Villa na klupi. Pandza je bio uigran sa Spahicem. Pandza je prosao i mladu repku i bio je dostupan nasoj javnosti, dakle znalo se ko je i sta je (beskompromisan borac, gine za svaku loptu, nesto kao sto je bio legendarni Konjic, istina bili su skloni greskama, ali su se iskupljivali svojom borbenoscu). Zukanovic je igrao u Belgiji i do prije godinu se za njega nije culo. Sigurno je da ce covjek dati sansu nekome koga poznaje, nego nekom novom. Uvijek je bolje voditi se politikom neceg isprobanog, nego nekim eksperimentom. Znamo kako se zavrsio eksperiment misije skarice ili Mravac itd.
Ti ovo ozbiljno shvacas kao povezane argumente protiv toga sto sam ja naveo? To jest ne vidis kontradiktornosti u tome sto pises i u pokusaju da odbranis svaku gresku Susica? Ok.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 jan 2013, 14:28

Principatus je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Logika o individualnim kvalitetama ne znaci nista. Tim je bitan. Klasican primjer: Villa je sigurno bolji igrac od Pedra, ali Pedro se bolje uklapa u tim, pa je zato Villa na klupi. Pandza je bio uigran sa Spahicem. Pandza je prosao i mladu repku i bio je dostupan nasoj javnosti, dakle znalo se ko je i sta je (beskompromisan borac, gine za svaku loptu, nesto kao sto je bio legendarni Konjic, istina bili su skloni greskama, ali su se iskupljivali svojom borbenoscu). Zukanovic je igrao u Belgiji i do prije godinu se za njega nije culo. Sigurno je da ce covjek dati sansu nekome koga poznaje, nego nekom novom. Uvijek je bolje voditi se politikom neceg isprobanog, nego nekim eksperimentom. Znamo kako se zavrsio eksperiment misije skarice ili Mravac itd.
Ti ovo ozbiljno shvacas kao povezane argumente protiv toga sto sam ja naveo?
Kada imas dva stopera, koja se poznaju u dusu, koji znaju svoje mane, nedostatke i dobre strane, sigurno je bolje nego ubaciti tu nekog neisprobanog. Ovo nije klupski fudbal da se moze stalno probavati. Prijateljske mogu biti uigravanje postojece ekipe ili uvodjenje novih igraca u tim. Susic je odlucio da je bolje uigrati vec postojece igrace i to je njegova odluka.

Tvoji argumenti su to da se pisalo po Belgijskoj stampi to sto se pisalo. Ja ti kazem da je toliko puno dobrih individualaca koji se ne uklapaju u neki sistem, te govorim ti to da su Pandza i Spahic odlicno suradjivali kao stoperski tandem i da u tom trenutku dok se Pandza nije povrijedio, nije bilo potrebe za uvodjenje novina, jer je sistem dobro djelovao.

Pozivanje Jahica i samo 2 stopera je sigurno nesto sto ja ne bih uradio, ali to se na kraju ispostavilo kao posljednja sansa za Jahica koju nije iskoristio i vozdra Jaha, hvala za sve i idemo dalje. Ne moze se na svaku odluku Papeta gledati kao na gresku. On ima vecu odgovornost od nas koji smo na forumu. On odgovara za ono sto radi, dok mi mozemo ovdje izlistavati neke talente, koji ako propadnu mi nista ne odgovaramo, nego krenemo da im ebemo majke, kao Vrsajevicu.

Mes Que Un Club!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 29 jan 2013, 14:39

Pokusavas mnogo da vijugas oko onoga sto je u stvari jezgro ove diskusije i desavanja oko Zukanovica. Time je bar za mene ova diskusija zavrsena jer je smatram kao trosenje sopstvenog vremena. A svako ko ovu stranicu ove teme cita moze sebi da stvori svoje misljenje.

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 29 jan 2013, 15:06

Ne vidim razloga za neku ovakvu raspravu.Zukanovic je pozvan,je li tako? Da li je mogao biti malo prije,nije ni bitno.
Naravno da nije sve divno i krasno,ali ne znam cemu omalovazavanje dosadasnjih rezultata,imamo maximum bodova (osim remija sa Grcima,sto je itekako uspjeh) i to je dobro,kako ce biti dalje vidjecemo.
Problem ovdje nastaje kada forumasi uzmu ulogu selektora i umisle da se igraju menadjera pa rezimiraju pozicije u timu,zaboravivsi pri tome da imamo napadacku ekipu koja ne moze igrati za gol manje vec za gol vise,kao i to da su masinski tehnicari,a ne treneri.

Siguran sam da bi Venger,Guardiola,Murinjo ili Ferguson da su selektori BIH igrali na 4 razlicita nacina i izostavili nekog od ovih igraca,sto je normalno.E sad,i tu bi se nasao neko od forumasa da ukazuje gdje neko od njih grijesi i to recenicom ,,tabela je itekako relativan faktor,, (svaka cast na pokusaju dubokoumnosti) :roll:

Uglavnom,iste glupe rasprave sa istim kvaziargumentima tipa los javni nastup,menadjerski talovi,nije zvao igraca koji nastupa u superjakom Brnu,Sigmi ili ne znam ti kojem klubu (da je bar Pescara ili ne znam koji pa bih se slozio),neko ga brani jer je pitar i sl. gluposti i to se predstavlja kao krucijalni problem,zaista ste besposleni pa ko papige jedno te isto.A repki dobro ide,zaista zalosno....

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 29 jan 2013, 15:12

Sajo papak seoski :lol: :lol: :lol:

nihco

Post Postao/la nihco » 29 jan 2013, 15:46

argumenti tipa dali najvise golova, prvi na tabeli, najbolji start su argumenti koji su relevantni danas, a vec "sutra" mogu izgubiti smisao. Druga stvar, ovo je prvi start kvalifikacija u kom , u 4 utakmice, nemamo utakmicu protiv izrazitog favorita, odnosno prvi put da, objektivno, imamo najkvalitetniju ekipu u grupi. Tesko da ce se to brzo , ponovo, desiti. Tako da tri pobjede protiv "L" reprezentacija i supersretno nerijeseno u Grckoj nisu nista posebno.
To je stvarno smijesno poredjenje kada se mozemo sjetiti da je Baka,u prve 4 utakmice, imao Spaniju, SCG, Belgiju, Ciro je imao Spaniju , Tursku .....i sada cemo pisati epove o Susicevim pobjedama protiv "L" reprezentacija !

Po meni je vaznije da se u reprezentaciji i savezu uspostavi red , profesionalnost, odgovoran odnos prema obavezama , da se javnost obrazuje i podigne kriterije , nego da se , na srecu uguramo u Brazil, a onda ponovo 15godina balkanski folovi.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 jan 2013, 16:23

nihco je napisao/la:argumenti tipa dali najvise golova, prvi na tabeli, najbolji start su argumenti koji su relevantni danas, a vec "sutra" mogu izgubiti smisao. Druga stvar, ovo je prvi start kvalifikacija u kom , u 4 utakmice, nemamo utakmicu protiv izrazitog favorita, odnosno prvi put da, objektivno, imamo najkvalitetniju ekipu u grupi. Tesko da ce se to brzo , ponovo, desiti. Tako da tri pobjede protiv "L" reprezentacija i supersretno nerijeseno u Grckoj nisu nista posebno.
To je stvarno smijesno poredjenje kada se mozemo sjetiti da je Baka,u prve 4 utakmice, imao Spaniju, SCG, Belgiju, Ciro je imao Spaniju , Tursku .....i sada cemo pisati epove o Susicevim pobjedama protiv "L" reprezentacija !

Po meni je vaznije da se u reprezentaciji i savezu uspostavi red , profesionalnost, odgovoran odnos prema obavezama , da se javnost obrazuje i podigne kriterije , nego da se , na srecu uguramo u Brazil, a onda ponovo 15godina balkanski folovi.
Uzačud to pokušsavaš ljudima na ovom forumu nešto da objasniš. Jednostavno većina brani Papeta a kad na kraju zavši na trećem mjestu u grupi ili u baražu odpadnemo, opet će nam biti kriv sav svijet za neuspjeh osim onog koji prima platu da vodi brigu o tome.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 jan 2013, 16:34

A vi kao pametni, sve znate.

Eto sad ispade ako ode Safet i dođe "taj" neko drugi da sve biti ljepo, bajno, sjajno. Preko noci ce svih 34-37 potencijalnih dobiti papire, gol razlika nece biti 12-2 nego 14-0 eventualno 15-1 ... Da neko ot tih igracina napravi gresku na terenu sjetili bi mu se familije od 12 koljena, garant bi dobio neki nadimak.

Za sve kriv Safet, raspada nam se reprezentacij, igraci ga preziru, nesuglasice u savezu .... sta jos nece te izmisliti ? A kamo li dokazati.

Sto je najvaznije ko je "taj" novi selektor ? I ko vam garantuje da ce biti bolje ako ne daj Boze i gore.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 29 jan 2013, 16:40

Elegant je napisao/la:A vi kao pametni, sve znate.

Eto sad ispade ako ode Safet i dođe "taj" neko drugi da sve biti ljepo, bajno, sjajno. Preko noci ce svih 34-37 potencijalnih dobiti papire, gol razlika nece biti 12-2 nego 14-0 eventualno 15-1 ... Da neko ot tih igracina napravi gresku na terenu sjetili bi mu se familije od 12 koljena, garant bi dobio neki nadimak.

Za sve kriv Safet, raspada nam se reprezentacij, igraci ga preziru, nesuglasice u savezu .... sta jos nece te izmisliti ? A kamo li dokazati.

Sto je najvaznije ko je "taj" novi selektor ? I ko vam garantuje da ce biti bolje ako ne daj Boze i gore.
Nije problem Safet kao osoba nego kao trener tj, negovo taktičko i strateško vođenje ekipe. Evo npr. sada mi igramo protiv Slovenije prijateljsku i on pozove samo jednog novog igrača umjesto da pozvoe njih 5-6 koji stalno kruže u medijima i koji su standardni igrači u solidnim ekipama. Tim igraćima dadne priliku i ako neko zadovolji pozove ga i u kvalifikacijama a ako ne zadovolji onda je ljepo učutkao javnost i problem rješen.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 29 jan 2013, 16:57

Nema se tu sta sabirati i oduzimati, ako se BiH ne plasira na SP, Safetu treba uručiti otkaz......

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 29 jan 2013, 16:59

To ce se i desiti, a sad ocekivati da ce za vrijeme ovih kvlafikacija to da se desi je smjesno. Mada ima ovih sto prizivaju poraz od Grcke pa da nakon toga Safet ode, samo da mogu pisati u negativnom ritmu.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 jan 2013, 17:04

Batko je napisao/la:Nema se tu sta sabirati i oduzimati, ako se BiH ne plasira na SP, Safetu treba uručiti otkaz......
Slazem se i ja sam za tu soluciju da ide ako nema uspjeha, ali dok vodi ekipu do pobjeda i dobrih rezultata, nema potrebe pljuvati ga i igrati se vidovitih Azira i Dzemila.

Mes Que Un Club!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.