FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

KiNg_SeRgiO_RaMoS
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la KiNg_SeRgiO_RaMoS » 10 jan 2011, 21:51

barca_87 je napisao/la: jel sa marce boga ti ova anketa ,, onda me i ne cudi oni bi najradije tu christinu vidili al sta ces valja neko i gledat sa tribina dodjelu nemoze svako bit najbolji na svijetu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Evo da ti olaksam, nije sa Marce.

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 10 jan 2011, 21:54

Ne mogu da shvatim vas ostale :?: :?:

Po cemu to Messi nije zasluzio da bude najbolji igrac ????
Covjek je pokazivao uvijek majstorije Inter je osvojio LP neznaju ni oni kako ali eto cestitao sam ja njima onda jer su bili u finalu bolji od moga kluba !

Ali nemozete sad reci da Messi nije najbolji kako nije ? Cuj Snider bolji od messia daj bolan Ariien je ucitelj za Snajdera koji nije los al da je najbolji to je smak svijeta !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 10 jan 2011, 21:54

Slažem se s onima što tvrde da je Sneijder trebao biti među prva 3, po mome mišljenju tu nije jer nakon SP nije odigrao nešto extra.

Sneijder je trebao biti umjesto Inieste, Andres je tu jer je zabio gol u finalu SP.

Xavi je zasluženo tu, cijelu godinu je odigrao odlično. A Messi je možda i odigrao najbolje od svih kada se pogleda čitava 2010. godina - preko 50 golova, Zlatna kopačka i Primera!

Jedino je podbacio na SP, i zbog toga me čudi da je Leo 1., jer sam očekivao da to osvoji netko ko je osvojio SP - Xavi ili Iniesta.
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 10 jan 2011, 22:14

-Paja je napisao/la:Mi ne priznajemo ovaj smijesni izbor, Messi je najbolji igrac svijeta isto ko sto je Juzna Afrika dobar organizator svjetskog znaci samo za Blaterovu korumpiranu mafiju.
a ti si jako bitan...i tvoje misljenje nas mnogo zanima...

takodzer kao i vecina ocekivao sam da xaviju ode nagrada..
ali i ovako se ne moze reci da je nezasluzeno dodjeljenja...jedina messijeva mrlja je maradona i nista vise..
bitno je da je nagrada ponovo u barceloni.. ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 10 jan 2011, 22:19

"Iniesti i Xaviju niko ne može oduzeti ono što jesu"

Selektor svjetskih prvaka, reprezentacije Španije, Vicente Del Bosque, nedugo nakon večerašnje dodjele najprestižnijih nagrada najboljim u svijetu fudbala analizirao je konačan ishod u konkurenciji najboljih fudbalera, gdje je Leo Messi osvojio nagradu FIFA Ballon d'Or kao najbolji igrač svijeta.

slika

Sva trojica zaslužila nagradu

"Leo je odličan igrač. Nije nezasluženo to što je on osvojio ovu nagradu." Obzirom da je pobjeda Messija pomalo iznenađujuća, imajući u vidu prognoze mnogih da će nagrada pripasti ili Iniesti ili Xaviju, kao dvojici igrača koji su zajedno s Messijem nosioci igre Barcelone, ali su za razliku od njega uspjeli osvojiti i Svjetsko prvenstvo održano u Južnoj Africi, španski trener je želio naglasiti da u ovakvoj večeri nema gubitnika, očito pokušavajući još jednom istaći kvalitete dvojice igrača iz svoje reprezentacije. "Mislim da niko od nas koji smo večeras prisustvovali ovoj gala večeri nije ništa izgubio. Ponajmanje ova dvojica igrača (Iniesta i Xavi, op.a.), jer obojica su izvanredni. Konačni ishod je takav kakav jeste i treba ga prihvatiti. Sva trojica su igrači koji su zalužili da budu dobitnici Zlatne lopte. Niko ne može bilo kojem od njih oduzeti išta od onoga što oni jesu. Ni Iniesta ni Xavi ne trebaju se osjećati potcijenjeno jer su oni igrači koji zaslužuju posebnu ljubav navijača."

Iako je sve ukazivalo da bi ova gala večer trebala biti nova kruna na veoma uspješnu godinu u svijetu fudbala za Španiju, nije bilo tako. Naime, Španija je imala dva predstavnika u izboru za najboljeg igrača, ali nijedan od njih nije pobijedio (poredak: Messi 22,65%, Iniesta 17,36%, Xavi 16,48% ukupnog broja glasova). Sličan scenario odigrao se i u izboru za najboljeg trenera. Naime, među trojicom finalista bila su dva španska stručnjaka (Pep Guardiola i Vicente Del Bosque lično), ali je nagradu odnio ponovo treći - u njihovom slučaju Portugalac Jose Mourinho. Komentarišući taj ishod, Vicente Del Bosque je rekao da nije razočaran što nije osvojio ovu nagradu i dodao: "Baš kao i u slučaju Messija, tako ni pobjeda Mourinha nije nezaslužena."

slika

Casillas navijao za dvojicu zemljaka

Za razliku od selektora, kapiten španske reprezentacije Iker Casillas, koji je izabran u najbolji sastav FIFA-e za 2010. godinu, bio je mnogo direktniji izražavajući svoje razočarenje što nagrada za najboljeg igrača nije otišla u ruke jednog od dvojice njegovih kolega iz nacionalnog tima La Roje. "Mislim da su svi Španci večeras pomalo razočarani. Lično sam više volio da su nagradu dobili Andrés ili Xavi, ali mi Španci jednostavno moramo nastaviti boriti se za ovu nagradu sve dok je jednog dana ne osvojimo. Neko od nas se treba pridružiti Luisu Suárezu (jedini španski fudbaler koji je ikada dobio Zlatnu loptu 1960. godine, op.a.)", izjavio je Casillas.

Zanimljivo je da prve ankete realizirane na web stranicama španskih sportskih listova El Mundo Deportivo (iz Barcelone) i Marca (iz Madrida) pokazuju rezultate veoma slične sadržaju Casillasove izjave. Naime, posjetioci ovih web stranica u izrazito visokom procentu glasali su da je dobitnik nagrade trebao biti Xavi (na stranici El Mundo Deportiva), odnosno da je Messijeva pobjeda nezaslužena, što bi se moglo interpretirati kao mišljenje da su nagradu trebali dobiti Iniesta ili Xavi (na stranici Marce).

Ipak, bez obzira na lične ukuse i simpatije, navijači Barcelone mogu biti sretni zbog ove večeri u cijelosti, jer sama činjenica da su sva trojica finalista igrači Barcelone ponikli u njenim mlađim kategorijama veliko je priznanje klubu od strane FIFA-e, ali i svih onih koji su glasali u procesu izbora najboljih (selektori i kapiteni reprezentacija i novinari širom svijeta). Uostalom, to dodatno potvrđuje i činjenica da je u FIFA-inom najboljem sastavu za 2010. godinu Blaugrana dala čak šest od jedanaest igrača - Puyola, Piquéa, Xavija, Iniestu, Messija i Villu.

****.com

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 10 jan 2011, 22:25

Eto šta je Barsa i kakav je to gigant od kluba.
6 njenih igraca u najboljih 11 na svijetu , trener među najbolja 3 na svijetu (nominacija), a jedina tri moguca kandidata za Zlatnu Loptu dolaze upravo iz Barse...jedina mrlja je što je pogrešan igrac osvojio tu nagradu (po meni).
Treba li šta dalje objašnjavati ovim hejterima i ljubomornim pacenicima, ako im ni ove cinjenice nisu dovoljne :?:

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 10 jan 2011, 22:32

Mandrak je napisao/la:Eto šta je Barsa i kakav je to gigant od kluba.
6 njenih igraca u najboljih 11 na svijetu , trener među najbolja 3 na svijetu (nominacija), a jedina tri moguca kandidata za Zlatnu Loptu dolaze upravo iz Barse...jedina mrlja je što je pogrešan igrac osvojio tu nagradu (po meni).
Treba li šta dalje objašnjavati ovim hejterima i ljubomornim pacenicima, ako im ove cinjenice nisu dovoljne :?:
Sto bi mi bilo sta objasnjavali ili pokusavali ubjediti nekog u nesto ? Dokazi i cinjenice su tu,imamo oci hvala Bogu,sad hoce li neko priznati ili nece ovo,koga briga,znamo kako je.Neka se jedu od muke.

Vec sam i ranije rekao,Messi jeste najbolji igrac svijeta,ali ovo je Xavi zasluzio vise i to bi mu bila kruna karijere.Malo mi je zao zbog toga,ali sta ces,vazno je da nagrada ide u Barcelonu,a 3 Barcina igraca se nalaze na prva 3 mjesta 8-) Ljepota.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Leader
Kontakt:

Post Postao/la Leader » 10 jan 2011, 22:35

Inače, ovo je prvi puta da u godini SP nagrada ide igraču koji nije osvojio SP.

1994. Romario
1998. Zidane
2002. Ronadlo
2006. Cannavaro
2010. Messi
EL MEJOR CLUB DEL SIGLO XXI FUTBOL CLUB BARCELONA.

HISTORIA CONTINUA...

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 10 jan 2011, 22:39

Leader je napisao/la:Inače, ovo je prvi puta da u godini SP nagrada ide igraču koji nije osvojio SP.

1994. Romario
1998. Zidane
2002. Ronadlo
2006. Cannavaro
2010. Messi
Upravo zbog toga i mislim da je trebao Xavi dobiti nagadu, mada i Iniesta je zabio gol odluke u finalu SP.
Znamo svi šta je i ko je Messi i njegove kvalitete i sve to, ali imat ce još dosta godina i prilika ispred sebe da ponovo uzme ovu prestižnu nagradu, a Xavi sa 30 god. nece imati toliko prilika....druga stvar, Messi nije uzeo SP sa Argentinom (a nije ni mogao cak ni uz pomoc filmskih trikova kad ih je vodio lijeceni narkoman sa klupe koji zna o fudbalskoj taktici kao i ja o kvantnoj fizici).

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 10 jan 2011, 23:25

Milina je bilo gledati tri najbolja čarobnjaka današnjice na ovoj dodijeli.Koliko je ne zasluženo što Xavi nije dobio nagradu toliko je i zasluženo što je Messi dobio.Sve kad se sabere i oduzme Messi je imao najteži put do zvijezda a prošla sezona mu je na klupskom planu bila vanzemaljska.Imate klipove pa pogledajte šta je sve napravio. ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 10 jan 2011, 23:28

dabogda dzeko dao u 2014. 150 golova, osvojio sve u engleskoj, odveo city u finale lp, odveo BIH u finale SP i onda mi rekli jbg nije osvojio svjetsko, ne moze bit' najbolji... pa koji qrc stvarno serete :S:S:S e najvazniji ljudi u svijetu fudbalu biraju najboljeg ali tu se nasao paja kojeg je arsenal angazovao da bi javnosti rekao da on i premiership ne priznaju ovo glasanje :D :D :D ... xavi je zasluzio jer mu je ovo zadnja sansa al' messi je najbolji i tacka...

Paja coban !
ser del barça es el millor que hi ha !

Kakanj
Kontakt:

Post Postao/la Kakanj » 10 jan 2011, 23:37

neznam stvarno zbog cega se pisu polimike ko je najbolji,tj ko je trebo bit..jednostvno je..odluceno je

LIONEL ANDRES MESSI je najbolji i gotovo !.,

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 10 jan 2011, 23:41

1956. Stanley Matthews, Blackpool
1957. Alfredo Di Stefano, Real Madrid
1958. Raymond Kopa, Real Madrid
1959. Alfredo Di Stefano, Real Madrid
1960. Luis Suarez, Barcelona
1961. Omar Sivori, Juventus
1962. Josef Masopust, Dukla Praga
1963. Lev Jašin, Dinamo Moskva
1964. Denis Law, Manchester United
1965. Eusebio, Benfica
1966. Bobby Charlton, Manchester United
1967. Florian Albert, Ferencvaros
1968. George Best, Manchester United
1969. Gianni Rivera, Milan
1970. Gerd Muller, Bayern München
1971. Johan Cruyff, Ajax
1972. Franz Beckenbauer, Bayern München
1973. Johan Cruyff, Barcelona
1974. Johan Cruyff, Barcelona
1975. Oleg Blohin, Dinamo Kijev
1976. Franz Beckenbauer, Bayern München
1977. Allan Simonsen, Borussia Moenchengladbach
1978. Kevin Keegan, Hamburg SV
1979. Kevin Keegan, Hamburg SV
1980. Karl-Heinz Rummenigge, Bayern München
1981. Karl-Heinz Rummenigge, Bayern München
1982. Paolo Rossi, Juventus
1983. Michel Platini, Juventus
1984. Michel Platini, Juventus
1985. Michel Platini, Juventus
1986. Igor Belanov, Dinamo Kijev
1987. Ruud Gullit, Milan
1988. Marco van Basten, Milan
1989. Marco van Basten, Milan
1990. Lothar Matthäus, Inter Milano
1991. Jean -Pierre Papin, Marseille
1992. Marco van Basten, Milan
1993. Roberto Baggio, Juventus
1994. Hristo Stojčkov, Barcelona
1995. George Weah, Milan
1996. Matthias Sammer, Borussia Dortmund
1997. Ronaldo, Inter Milano
1998. Zinedine Zidane, Juventus
1999. Rivaldo, Barcelona
2000. Luis Figo, Real Madrid
2001. Michael Owen, Liverpool
2002. Ronaldo, Real Madrid
2003. Pavel Nedved, Juventus
2004. Andrej Ševčenko, Milan
2005. Ronaldinho, Barcelona
2006. Fabio Cannavaro, Juventus-Real Madrid
2007. Kaka, Milan
2008. Cristiano Ronaldo, Manchester United
2009. Lionel Messi, Barcelona
2010. Lionel Massi, Barcelona
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 10 jan 2011, 23:58

Ovaj scofield je smijesni navijac dva neprijateljska kluba spudsa i barcelone takodjer kloniran. Novinari glasali i izabrali, isti oni novinari sto mastaju o nekakvim transferima i pisu gluposti biraju najboljeg igraca, pateticno!

Pathetic!
Dio Arsenala

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 11 jan 2011, 00:01

-Paja je napisao/la:Ovaj scofield je smijesni navijac dva neprijateljska kluba spudsa i barcelone takodjer kloniran. Novinari glasali i izabrali, isti oni novinari sto mastaju o nekakvim transferima i pisu gluposti biraju najboljeg igraca, pateticno!

Pathetic!
A tvoj omiljeni vodja smatra da je upravo Messi najbolji igrac na dunjaluku, što je i danas opet to potvrdio u medijima....zapravo nahvalio je svu trojicu kandidata ko da su njegovi igraci, ali o njima može samo maštati i imati nocne polucije po tom pitanju...ko je gledao prenos, zna o cemu pricam.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 11 jan 2011, 00:12

To su obicne medijske izmisljotine, naravno naseg vodju kao najveceg strucnjaka dodju i pitaju i on kao veliki gospodin sve hvali pa tako i one lose kao sto su trojica nabrojanih, vodja uvijek daje potporu i losijima i uvijek i takve hvali jer je veliki gospodin i humanista.
Dio Arsenala

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 11 jan 2011, 00:15

-Paja je napisao/la:To su obicne medijske izmisljotine, naravno naseg vodju kao najveceg strucnjaka dodju i pitaju i on kao veliki gospodin sve hvali pa tako i one lose kao sto su trojica nabrojanih, vodja uvijek daje potporu i losijima i uvijek i takve hvali jer je veliki gospodin i humanista.
kako argumentiras sljedece...

tvrdis da su doticna tri igraca slaba...ispoprosjecna.koji nebi imali mjesta u arsenalu...kako onda pojasniti da su upravo bas ta trojica rasjcepili arsenal...prosle godine..a arsenal vazi za najjaci klub u univerzumu... 8-)

de mi malo ovo pojasni...tri losa igraca pobjedila najjaci klub.... 8-)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 11 jan 2011, 00:16

Da, da ...medijske izmišljotine, nisam ni sumnjao u to :lol: :lol:

Uglavnom 11 najboljih fudbalera Svijeta u prošloj godini...odabrano društvo i sama elita.

Redom, s lijeva na desno (stoje): Ronaldo,Maicon,Lucio,Pique,Casillas
cuce: Villa, Messi, Sneijder,Xavi, Iniesta, Puyol.

Od 11 igraca, šestorica iz Barce...to se zove dominacija, a šta drugo.

slika

KiNg_SeRgiO_RaMoS
Kontakt:

Post Postao/la KiNg_SeRgiO_RaMoS » 11 jan 2011, 00:24

-Paja je napisao/la:To su obicne medijske izmisljotine, naravno naseg vodju kao najveceg strucnjaka dodju i pitaju i on kao veliki gospodin sve hvali pa tako i one lose kao sto su trojica nabrojanih, vodja uvijek daje potporu i losijima i uvijek i takve hvali jer je veliki gospodin i humanista.
Zato on uvijek hvali svoje igrace jer su bili dobri :lol:

Mandrak@ Koliko ti u toj postavi vidis igraca Arsenala? Ili uopce dominantnog Premiershipa :mrgreen:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 11 jan 2011, 00:26

Messi je zasluzeno uzeo nagradu,malo kvari situacija sa Argentinom gde nista narocito nije uradio ali zasluzeno.
Sa druge strane ja sam ocekivao da ce Xavi da osvoji,za razliku od Messia imao je i tu veoma bitnu rolu u Spaniji te sam verovao da ce on da bude taj najbolji.
Iniesta ovde ocekivano treci,realno ja sam rekao da je meni uopste i bilo cudno da je on usao u ovaj izbor ocekivao sam Sneijdera ovde,ali eto kazu presudeo je taj gol u finalu,malo smesno ali eto.Ne zelim da umanjujem njegovo fudbalsko znanje,cak naprotiv ali za mene on nije trebao biti ovde.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.