Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

soko
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la soko » 25 jan 2014, 16:25

Zar Hadzic nije igrao stopera i desnog beka u Riedu dosta vremena? Sad eto igra u sredini.
Kao sto je Krivaja naveo, mi imamo ti nekih 13 igraca koji ako su zdravi mogu dobro dogurati na SP. Sve ostalo je ispod prosjeka. Prcica sam gledao dva puta na TV, bice jak igrac. Arslanagica nisam gledao, al sigurno da ce biti nesto od njega i zato ga treba dovesti u repku. Prcic je vec nas, igra za U21.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 25 jan 2014, 16:34

Hadzic je dugo u Riedu igrao u formaciji 3-5-2, u Sturmu se igra 4-4-2 ili 4-3-3 i zbog toga on se ne snalazi bas najbolje!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 25 jan 2014, 17:04

Steta sto nismo ugrabili ovog Drmica ako smo mogli, momak trpa nemilice...
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 26 jan 2014, 09:12

edinjo-bih je napisao/la:Svi spominju kako smo izgubili (ili na putu da izgubimo) 2 velika talenta sto se tice napadaca. Naravno da su i seferovic i hrgota (on jos nije 100% izgubljen) veliki talenti, ali niko nespominje da smo VEC izgubili jos veceg talenta napadaca (Josip Drmic iz Nütnberg-a). mali vec ima ako se nevaram 7-8 golova u BL. U avaz sportu sam prije neznam tacno jedno godinu citao (on je tad bio clan U21 svicarske) kako ga otac nudi nama i hrvatskoj ("dosao bi pjeske u sarajevo ili zagreb, samo da ga pozovu"). ali eto vec nastupa za A-repku svicarske...
Nesvidja mi se pojam "izgubili smo"!

MOZE LI SE IZGUBITI NESTO STO NIKAD NISI NI IMO??? Moramo svatiti da mi negubimo te igrace, jer nisu nasi. Mi samo mozemo da dobijemo nekoga, ali nemozes izgubiti nesto sto neposjedujes. Ti igraci puno kalkulisu i gledaju licni interes, tako da to nije lahko prevesti nekoga u nas tabor.

Problem i jeste u tome da mi sa igracima porijeklom iz BiH hranimo puno drugih repki (Jrvate, Srbe i Slovence standardno, Austrijance, Svede, Svicarce pa i cak i Svabe) i to kao slabo koja druga drzava proporcionalno sa ovoliko malo stanovnika. Sa tim hocu reci da mi u BiH imamo stvarno puno talenta za fudbal i na tome se u buducnosti treba vise raditi. Treba poceti polako producirrati igrace u BiH koji bi u mladim godinama mogli napustiti BiH i napredovati u stranim akademijama i klubovima. Nas skauting u drzavi bi moro biti puno bolji (ako ga uopste ima zbog babinih sinova). Sa talentovanom djecom bi trebalo biti puno vise rada. Trebo bi savez vise investirati u kampove, pare za klubove i njihov pomladak itd. Nemoramo tu tocak ponova da izumimo, dovoljno je probati kopirati druge drzave. Samim tim bi bi se rijesili toga da ovisimo od drugih repki, zapravo igraca naseg porjekla koji se dvoume.

H.I.M
Kontakt:

Post Postao/la H.I.M » 26 jan 2014, 11:01

Je li Mahmutović definitivno izgubljen za ovu sezonu, zbog one povrede :?:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 26 jan 2014, 13:21

Svaki igrac koji ima visoki kvalitet i potencijalno moze nastupiti za BiH reprezentaciju, a mi ne uspijemo da ga osiguramo za istu, tog igraca smo jasno izgubili. To se moze umotavati u lazne i slatke rijeci, mnogo rijeci, kako bi zvucalo bolje, no ne mijenja nista na surovoj stvarnosti. Svaki igrac koji bi mogao igrati za nas, a zaigra za druge, tog smo izgubili.

Imamo luksuznu situaciju, da kao siromasna drzava sa slabom infrastrukturom, imamo srecu da mozemo ubirati jake igrace iz drugih drzava i selekcija jer vucu nase korijene. Dakle sve nam se servira na tabletu, spremno. No ako je neko nesposoban i da to ubere, e onda tu fale rijeci da se opise kolika je to doza nesposobnosti, letargicnosti, manjka motivacije, zelje, ma zivota i energije.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 26 jan 2014, 13:27

MaksuzBaksuz je napisao/la: Nesvidja mi se pojam "izgubili smo"!
MOZE LI SE IZGUBITI NESTO STO NIKAD NISI NI IMO??? Moramo svatiti da mi negubimo te igrace, jer nisu nasi. Mi samo
mozemo da dobijemo nekoga, ali nemozes izgubiti nesto sto neposjedujes. Ti igraci puno kalkulisu i gledaju licni interes, tako da to nije lahko prevesti nekoga u nas tabor.
Vjerujem da i Pape razmislja tako kao i ti, stoga cemo mozda i izgubiti momke poput Arslanagica. Ukoliko igrac legitimno moze nastupiti za reprezentaciju, za to takodjer izrazava zelju, a lovi ga drugi nacionalni tim, i on zaigraza njih, onda to jeste izgubljeni igrac za nas. Kao da bi Kolasinac nas cekao,da mu nisu dosli prvo Juka, pa Begic, zatim Spahic... Oni zele garanciju, zele znati da ako promjenis drzavljanstvo, da to nisi dzabe uradio. Na ovoj strani imas mjesta u roosteru od 23 igraca od Belgije, Svicarske, Njemcke i sl. a kad promjenis drzavljanstvo, da ti se ne desi da ostanes dzabe bez poziva. Seferovic je jasno izgubljen zbog sporog rada Susica i saveza..Kad su se Dzeko i Spahic morali zalagati i sredjivati to, zvati ga par puta i pricati sa njim.... e ybga.

U zadnjim godinama izgubili smo hrpu igraca, necu sad nabrajati primjere, ali da smo makar pola od njih okrenuli da igraju za nas, imali bi dosta kvalitetniji tim, prije svega kvalitetniju klupu. Svjesan sam ja da nekin nece srcem igrati za nacionalni tim, ali dovoljno da se ponasa kao profesionalac (kao npr. Ogi Vranjes), i to je to.

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 26 jan 2014, 13:30

H.I.M je napisao/la:Je li Mahmutović definitivno izgubljen za ovu sezonu, zbog one povrede :?:
Za Papeta je izgubljen i da nije povr.
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 26 jan 2014, 13:36

Ovaj priča o yebenoj infrastrukturi, oslanjanju na domaće snage, investiranju u omladinske pogone, kampove ...

slika

Odakle nam pare za to ? Pare koje će Savez dobiti od plasmana na SP će se iskoristiti 50 - 50. Pola Savez, pola igrači.
Pare koje će Savez dobiti " na čisto " će se iskoristiti za " životarenje " istog.

Ulaganje u domaći nogomet je jedan, dobar, dobar san.
Znaš koliko ti keša treba da takvo što uradiš i da digneš iz temelja ovaj ruinirani sistem. :shock:

Zato, druga opcija, krađe, je isplativija, daleko isplativija. Savez neće moći za jedno 20 - ak godina takve stvari da pokrene. Šta da u međuvremenu radimo ? Koristimo potencijale koji su nam na dohvat ruke, i pretvorimo to u čisti kapital.

Iskoristiti ponuđeno, profesionalnost u obavljanju posla, u ovom slučaju donosi mnogo, ali ni to ne znamo kako treba da radimo. Kako očekivati profesionalnost u ovakvoj državi :mrgreen: Čudno bi bilo da se nešto radi kako treba.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 26 jan 2014, 13:41

Tanković u početnom sastavu Fulhama za meč FA Kupa protiv Sheffielda.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 26 jan 2014, 13:44

Ljudi savez ne pravi stadione niti popravlja infrastrukturu klubovima,to radi drzava odnosno vlade,opcinski organi vlasti ili biznismeni.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 26 jan 2014, 13:46

beka23 je napisao/la:Tanković u početnom sastavu Fulhama za meč FA Kupa protiv Sheffielda.
Super...kakve su sanse sada da ima zelju da igra za nasu U14 i gleda na TV kako Vrsajevic u Brazilu pokusava da ne padne poslije 50 metara trcanja napred sa loptom i kako mladi Susic pokusava izvoditi trikove a la HNL?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 26 jan 2014, 13:47

Principatus je napisao/la:
beka23 je napisao/la:Tanković u početnom sastavu Fulhama za meč FA Kupa protiv Sheffielda.
Super...kakve su sanse sada da ima zelju da igra za nasu U14 i gleda na TV kako Vrsajevic u Brazilu pokusava da ne padne poslije 50 metara trcanja napred sa loptom i kako mladi Susic pokusava izvoditi trikove a la HNL?
:lol: :lol: bravo majstore ;)

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 26 jan 2014, 13:47

Principatus je napisao/la:
:lol: :lol: amiđa reaguj!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 jan 2014, 13:48

drummer je napisao/la:Ljudi savez ne pravi stadione niti popravlja infrastrukturu klubovima,to radi drzava odnosno vlade,opcinski organi vlasti ili biznismeni.
Selektor je kriv i za to.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 26 jan 2014, 13:51

Virtu4l je napisao/la:
drummer je napisao/la:Ljudi savez ne pravi stadione niti popravlja infrastrukturu klubovima,to radi drzava odnosno vlade,opcinski organi vlasti ili biznismeni.
Selektor je kriv i za to.
Prijatelju,htio sam reci da je normalno da savez ne pravi stadione niti klubovima popravlja infrastrukturu,to ne radi ni jedan savez na svijetu,ne znam otkud nekima takva ideja.Tu tvoju opasku ne razumijem,selektor nije kriv za to a za ono za sta je kriv po mome misljenju ja cu pravovremeno i napisati.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 26 jan 2014, 14:19

KAko dani prolaze sve vise sam ubijedjen da gubimo i TAnkovica i Arslanagica osobito mi je zao Arslanagica jer ce sigurno izrasti u kvalitetnog igraca..MIslio sam nakon Seada KOlasinca da neke stvari idu nabolje nazalost u nast tako haman mora negdje dobijes negdje izgubis

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 26 jan 2014, 14:24

@Zizu jasno je meni da mi nemamo para i da smo osudjeni da uzimamo igrace dijasporce. Samo mora nam i biti jasno da ce u buducnosti sve vise tih dijasporaca (druga, treca generacija) nama okretati ledja koliko mi se god trudili za tom djecom (to je normalan proces koji traje godinama). Drugi savezi isto nespavaju, tako da je taj poso sve tezi. Igrace sa 20 gidina je vise i tesko nagovoriti.

Da bi te momke sto prije priveli nama treba te iste sa najkasnije 16 godina fatati po Evropi, a kao ti vec rece mi nemamo para za scauting u BiH a kamoli da neko putuje po Evropi. Na kraju nam opet ostaje samo da lovimo gotove igrace kao sto smo to dosad radili. Po ovim zadnjim desavanjima krenulo se u privodjenje te djece malo aktivnije, sto je pozitivan znak od strane saveza. Ipak mora nam biti jasno da cemo sa vremenom sve vise tih momaka gubiti, koliko god mi tu kukali na savez, selektore ili koga god to je jednostavno nezaustavljiv proces.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 26 jan 2014, 14:34

Jasno je meni da ćemo ove igrače izgubiti za generaciju - dvije, zato treba što više raditi na vrbovanju mladih igrača i time popunjavati naš fond, i stvarati osnovicu za A selekciju, a šansu za prosperitet tražiti na ovim našim livadama je i više nego suludo.

Dok se privreda države ne digne na neki viši nivo, podigne opšti nivo blagostanja običnog čovjeka, ne može se očekivati investiranje u infrastrukturu ( navodim je kao primjer ), odnosno kao, samo jedan od uslova, za razvoj omladinskog nogometa u ovog državi, ali i nogometa uopšte.

Sponzore za takve stvari možeš dobiti samo, i jedino iz privatnog sektora, te smo u tom slučaju osuđeni na čekanje rasta i razvoja države u ekonomskog smislu, te šanse da neko vidi svoje interese u ulaganju kapitala u oronuli sistem koji se treba pod hitno i radikalno, naravno na bolje, mijenjati.

Rijetki su koji će ulagati u trusno područje.
Zadnja izmjena: zizu1991, dana/u 26 jan 2014, 14:36, ukupno mijenjano 1 put.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 26 jan 2014, 14:36

zgembo89 je napisao/la:KAko dani prolaze sve vise sam ubijedjen da gubimo i TAnkovica i Arslanagica osobito mi je zao Arslanagica jer ce sigurno izrasti u kvalitetnog igraca..MIslio sam nakon Seada KOlasinca da neke stvari idu nabolje nazalost u nast tako haman mora negdje dobijes negdje izgubis
i ja se bojim da cemo izgubiti ova dva igraca...steta,Savez nekad svojim nemarom bas zna iznenaditi,iako sam mislio da je to odlika starog saziva,ali eto....veliki minis za selektora i sve ljude u Savezu!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Faraon iz Visokog i 19 gostiju.