FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
59
30%

Ukupno glasova: 195

James1987
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la James1987 » 05 feb 2024, 14:05

GalileoGalilei je napisao/la:
05 feb 2024, 13:10
FoSte95 je napisao/la:
05 feb 2024, 11:37
Drugo mjesto na tabeli, osvojen Kup ja sam zadovoljan.
Sad vidjećemo kako će Borac izgledati, sreća u nesreći davim je Zrinja relativno blizu pa nek jedan kiks naprave odmah im je pritisak a na osnovu priprema dosadašnjih i transfer roka koji su odradili treba biti spreman i upasti u trku za titulu
Mogao bi Borac uletiti u krizu, svakako im nije bajna situacija u klubu. Tegeltija otišao, ne mogu da plaćaju igrače, zato su im sad i otišli ovi igrači. Ne vjerujem da će zijaniti titulu, ali nikad ne reci nikad.
Znas kako je mozda nece igrat dobro al imas utakmice protiv manjih ekipa sudi se koji penal neko gol iz ofsajda i tako ce im nagurati bodove, a i mi zadnjih godina gore zbog sudija ne mozemo pobjedit jer nam ne dozvoljava da predjemo centar
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 05 feb 2024, 14:16

05 feb 2024, 13:58
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
05 feb 2024, 13:47
05 feb 2024, 13:36

To svakako. Mnogi se dive dominaciji Zrinjskog, a uspjeh je u tome što su uigrani i posloženi, te što postoji sistem. Dosta igrača kod njih igraju jako dugo zajedno, tako da su maksimalno uhodani. Kod nas je pojam da isti igrači zajedno odigraju tri-četiri sezone. Upravo je to ono što nama fali, strpljenje i zdrava podrška.
ne moze me niko uvjeriti da oni dovode neke super uklopljive igrace a mi eto lutamo s nekim flopovima. Pa samo se sjetimo svih nasih igraca sto su tamo zavrsili. Nosioci ekipe manje vise.

to boldirano je sve ono sto nama fali. a igrackog kvaliteta ima..
Samo strpljenje i podrška, garantujem da je stvar toga. Mrtvi Bekić je tamo bio dobar, Memija, pa Rustemović itd. Mi smo gadni navijači, pogan mentalitet do zla boga. Imam dojam da se jedva čeka neki kiks (nebitno da li su pripreme), pa da se može pametovati.
mozda je glupo stalno potencirati strpljenje i podrsku ali je tako. A mi navijaci smo go vna :)

@James1987 nije samo sto tamo u BL ne mozes preci centra, nego odes u neka sela tipa, nemas sudijsku zastitu, seljaci te ubiju vola u kupusu.. nemas sta tu traziti.. i onda se vratimo na to sto @Galileo kaze da se jedva ceka kiks, da bi se kenjalo.. kako ne mozemo slogu, goska i slicne dobiti..

pored fudbalskih kvaliteta nama trebaju i posebni karakteri u ekipi. Oni kojima su kritike, cak i neopravdane, samo jos bolje gorivo da nas navijace tzv gov na usute.
Labavi, mekani nemaju sta traziti kod nas. Npr sjetim se Pidre na prvu
Zadnja izmjena: Lobudaraczapamcenje, dana/u 05 feb 2024, 14:33, ukupno mijenjano 1 put.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 05 feb 2024, 14:25

Samo polako i strpljivo. Nista nema preko noci pogoto da valja i da bude dugorocno. Da su doveli 5-6 nekakvih uslovno receno kapitalaca uopste ne bi bila garancija da bi danas igrali “bolje”. Meni je sasvim dovoljno da vidim da se tezi tome da cijela ekipa igra u jednoj brzini / tempu vise od ostatka lige i da tako igra cijelu utakmicu, od orve do zadnje minute. Igraci koji su tu ostali ili dosli, to mogu. Ovaj presing po cijelom terenu, non stop, kada legne, ce praviti haos drugim ekipama u nasoj ligi i iz toga ce se izroditi milion sansi i golova. A sto se tice Evrope to je tamo vec nivo koji se podrazumjeva da bi bio iole u poziciji da budes konkurentan. Nekome se ovo cini malo (kao nemamo ni glavu, ni rep, nema pojacanja, dosli igraci nisu nista pokazali, itd) al ustvari ovo je jako golemo, rekao bih revolucija u odnosu na nas premierligaski fudbal koji se godinama igra kod nas. Ako hocemo iskorak onda moras mijenjat stvari od temelja, i treba vremena…

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 05 feb 2024, 15:09

05 feb 2024, 14:16
05 feb 2024, 13:58
05 feb 2024, 13:47

ne moze me niko uvjeriti da oni dovode neke super uklopljive igrace a mi eto lutamo s nekim flopovima. Pa samo se sjetimo svih nasih igraca sto su tamo zavrsili. Nosioci ekipe manje vise.

to boldirano je sve ono sto nama fali. a igrackog kvaliteta ima..
Samo strpljenje i podrška, garantujem da je stvar toga. Mrtvi Bekić je tamo bio dobar, Memija, pa Rustemović itd. Mi smo gadni navijači, pogan mentalitet do zla boga. Imam dojam da se jedva čeka neki kiks (nebitno da li su pripreme), pa da se može pametovati.
mozda je glupo stalno potencirati strpljenje i podrsku ali je tako. A mi navijaci smo go vna :)

@James1987 nije samo sto tamo u BL ne mozes preci centra, nego odes u neka sela tipa, nemas sudijsku zastitu, seljaci te ubiju vola u kupusu.. nemas sta tu traziti.. i onda se vratimo na to sto @Galileo kaze da se jedva ceka kiks, da bi se kenjalo.. kako ne mozemo slogu, goska i slicne dobiti..

pored fudbalskih kvaliteta nama trebaju i posebni karakteri u ekipi. Oni kojima su kritike, cak i neopravdane, samo jos bolje gorivo da nas navijace tzv gov na usute.
Labavi, mekani nemaju sta traziti kod nas. Npr sjetim se Pidre na prvu
Ma da jbg takva je nasa liga da je bitnije imat dobre veze u savezu nego dobru ekipu nazalost, a fale manupi poput rahmana, stanojevica
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 05 feb 2024, 15:15

FK SARAJEVO. Zrinjski 1-0
Velez zrinjski 3:0
Posusje zrinjski 2:2

Zeljo borac 2-0
Borac zeljo 3:2 (veoma sumnjiv go)
Borac SARAJEVO 1-1
Borac zrinjski 00

Plus 2-3 utakmice su imali plus sto su protiv sloge u obje utakmice igrali protiv kadeta..

Obje ove ekipe su pokazale nemoc, borac je iskoristio vica za minimum za zamjenu domaceg terena (veliki broj novi igraca) uigrao ih (vidjeli smo jedinu utakmicu koju su odigrali na strani na grbavici nisu se vidjeli) plus gigs

Zrinjski jeste igrao evropu tacno je da je rotirao samo 15 tak igraca, ali to je njihova stvar.

Takodje zrinjski ima 2 je teske utakmice u prva 2-3 kola borca i zelju gdje ako neuzme 6 bodova dolazi u opasnu situaciju sto se tice drugog mjesta takodje borac ako izgubi od zrinjskog zrinjski im je na 4 boda i plus imace jos jedan medjusobni duel.

Ja vjerujem da mi mozemo smanjit u naredna 3 kola prednost borca na nekih 10 bodova a zrinjski na nekih 4-5 tako da sve je moguce .. 10 bodova nije puno u fudbalu jer pobjeda nosi 3 boda a imamo utakmicu protiv i 1 i 2 tima na tabeli..

Sto se tice kreacije, mi nismo imali kreaciju jer smo u 50% utakmica imali problema sa obranom i GOLMANOM.

Posebno na pocetku kad smo iz svakog kornera centar suta primali go radi GOLMANA I OBRANE, rozman dok je to slozio PATILI SMO U SREDINI I NAPADU, ofanzivni dio tima se mnogo trosio a pod mirzom fizicki nije bio spreman za tako nesto i zato smo pali pred kraj prvog djela (renan povreda pena povreda renan 0 golova itd)

Ako rozman popravi taj dio da nam se nedesi borac na kosevu da iz mrtvog ugla kroz ruke golman primi go koji bi alaim odbranio, da golman nepravi gluposti kao u sb ova ekipa ce dobit na kreaci sigurno, jer Pena Hasic ziljkic pa cak i renan imaju to znanje…

Pogledajte Hasicevo dodavanje za Olveiru cinimi se protiv tuzle..

Takodje sut renana u bl kad je trebao dodat isto tako mustaficev sut protiv zrinjskog to ROZMAN mora popravit i podvuc igracima da se te stvari nesmiju radit..

Ovde se spominje RAHMANOVIC kako je on bio agreseivan jeste al on kad je agresivan i uradi nesto gore Merso i cigan daju go ili obrnuto al TAKODJE i kad oni gore zaseru slabo kad nas je protivnik kaznio jer si imo LAVA JASINA na golu jap stama i nestu u obrani
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 05 feb 2024, 16:40, ukupno mijenjano 1 put.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 05 feb 2024, 15:25

badboy je napisao/la:
05 feb 2024, 14:25
Samo polako i strpljivo. Nista nema preko noci pogoto da valja i da bude dugorocno. Da su doveli 5-6 nekakvih uslovno receno kapitalaca uopste ne bi bila garancija da bi danas igrali “bolje”. Meni je sasvim dovoljno da vidim da se tezi tome da cijela ekipa igra u jednoj brzini / tempu vise od ostatka lige i da tako igra cijelu utakmicu, od orve do zadnje minute. Igraci koji su tu ostali ili dosli, to mogu. Ovaj presing po cijelom terenu, non stop, kada legne, ce praviti haos drugim ekipama u nasoj ligi i iz toga ce se izroditi milion sansi i golova. A sto se tice Evrope to je tamo vec nivo koji se podrazumjeva da bi bio iole u poziciji da budes konkurentan. Nekome se ovo cini malo (kao nemamo ni glavu, ni rep, nema pojacanja, dosli igraci nisu nista pokazali, itd) al ustvari ovo je jako golemo, rekao bih revolucija u odnosu na nas premierligaski fudbal koji se godinama igra kod nas. Ako hocemo iskorak onda moras mijenjat stvari od temelja, i treba vremena…
To ti je zato što se narod ovdje loži na te ekskluzive i "velika" imena. Fetiš im je da se nešto dešava kao u doba Ibraka, pa se vrti 35 imena, pa 10 potpiše, 10 ode i sve tako. Nikad neće doći tobe i shvatiti da ti "kapitalci" nisu garant uspjeha, te da moraš imati još deset posloženih faktora da bi napravio rezultat.

Meni je više od muka od te riječi "kapitalac", mrak mi na oči padne kad to pročitam. Rijetko da smo uboli s njima, čak štaviše, prodefilovalo ih je more i većinom su bili flopovi. Nije isto kad dovedeš Matanovića i Tinu Sušića. Matanović će da kidiše na terenu, mlada je krv i kojeg može prodati dalje. Tino je bio neradnik, trom u svemu, nezainteresovan, motivacija nula itd. Dovedeš ga, dao si mu masne pare, a odigrao smiješnu rolu.
Tu imamo i Krdžalića, za kojeg Andy Bara kaže da ako mu pružimo dobru šansu, masno ćemo ga prodati. Imali smo i Ikandea, pa je izmišljao povrede i zaebavao se po gradu.

Počelo se i s spominjanjem Caktaša, što je oprt nonsense, zato što to takvi igrači nisu ono što traži Rožman. Prvo, Caktaš je imao 500.000€ u Hajduku, dovoljno je samo to. Caktaš je u to vrijeme bio strahovit igrač, sad je samo običan dizelaš. Ima preko 30 godina i to je dodatni minus. Koji bi motiv bio jednog Caktaša da igra ovdje? Naravno, da uzme pare i odradi još malo što mu je ostalo do kraja karijere. To važi za sve i jednog takvog igrača, zato volim igrače tipa Đuričkovića, Matanovića, Krdžalića, Julardžije, Hasića i drugih.
Julardžija je bio nadomak Tottenhema i Chelseaja, a ovdje ljudi od njega prave sprdnju.

Od Ikandea, Stepanova, Sušića, Hajrovića, Duljevića, Caktaša i mnogih drugih nema koristi. Zrinjski se puno ne prsi s tim nekim kapitalcima, već pokupe "otpatke" naše i Željine, nađu igrače iz Hrvatske i to uklope.

Ako već 10 godina nemamo nekog značajnog uspjeha, tj. stalno rotiramo, mijenjamo, dovodimo, smjenjujemo, nije dobar ovaj igrač, nije dobar onaj trener, a opet nemamo rezultata, znači da je do nas. Ne može svako biti loš i svaki put praviti restart. Imamo toliko para i uslove, a još nismo stigli do Evrope, znači mi nešto krivo radimo.
Zato hajmo dati najveću podršku i stvoriti dobru atmosferu, pa da zajedno podržimo ovaj projekat koji mislim da će konačno donijeti ono što tražimo.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 05 feb 2024, 15:54

stojko je napisao/la:
05 feb 2024, 15:33
Malo ste kontradiktorni ili dvolicni.
Kao ne treba dovoditi velika imena, to nije garancija ni za sto itd (POTPUNO SE SLAZEM SA TIM) ali u isto vrijeme zivotom branite prevarandu samo zato jer je veliko ime ili imate fetis na ofarbane ugljese. A odigrao je dvadesetak utakmica, od toga je jednu odigrao dobro a sve ostale bio protivnikov 12-ti igrac. Kako izgleda na terenu, on Andjusicu ne moze ni kopacke cistiti. :kafa:
nije istina.. prvo taj penaranda nema 30 godina. Dosao lik do izvora i nije se napio vode, ako on nema motivaciju da uspije nema niko.
drugo je kad covjek iskontrolise loptu, ima prvi dodir strahovit i to se vidi iz aviona da zna i da je klasa.
Sa Penarandom ce biti otprilike kao i sa Renanom kad se ovdje pisalo da smo doveli jedinog brazilca koji ne zna lopte.
Takvi i slicni komentari su garant da mi nekad nemam pojma.
Samo treba da nastavi da igra, a bit ce ispostovan od strane suigraca. Sto vise bude isao na to da on rijesi nesto nazor, nece mu ici. Nek igra rastereceno i za ekipu i vratit ce mu se, ne sumnjam u njegove dobre partije

stojko stojane jesi to ti Husrefe :D
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 05 feb 2024, 16:02

Samo se ne treba sikirati.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 05 feb 2024, 16:06

stojko je napisao/la:
Kao ne treba dovoditi velika imena, to nije garancija ni za sto itd (POTPUNO SE SLAZEM SA TIM) ali u isto vrijeme zivotom branite prevarandu samo zato jer je veliko ime ili imate fetis na ofarbane ugljese. A odigrao je dvadesetak utakmica, od toga je jednu odigrao dobro a sve ostale bio protivnikov 12-ti igrac. Kako izgleda na terenu, on Andjusicu ne moze ni kopacke cistiti. :kafa:
Apsolutno ne, nidje veze bar ne sto se mene tice. Nicim ne branim Penarandu niti bilo koga. Jednostavno branim izbor ljudi koji su zaduzeni za to jer sigurno kakvi god da su, strucniji su u tom poslu od bilo koga od nas na forumu. Branim sistem koji zele da uvedu i koji nazalost da bi uveli moraju krenuti od temelja. Ako oni misle da je Penaranda taj ili Andjusic koji je meni sasvim ok igrac za ovo sto Rozman trazi (a o kojem na forumu bukvalno vlada scizofrenija od najgoreg do najboljeg) ili Julardzija ili Krdzalic, onda je to to. Dajte ljudima da rade svoj posao a rezultati ce pokazati koliko ce biti uspjesni u tome. Kao sto sam rekao meni je sasvim jasno sta zele da uspostave, i znam da ce to kad legne bit top i iznad ove lige. I da, da ne zaboravim da se mene pita ja bi zabranio rijec “kapitalac” . Puna podrska dovodjenju mladih perspektivnih igraca, zeljnih rada i afirmacije posebno ovih koji su prosli skolu ekipa koje su realno vise nivoa iznad nas (bar trenutno).

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 05 feb 2024, 16:10

Akb proci Slobodu, pa protiv Listica 10 milja I ludnica.

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 05 feb 2024, 16:18

Prvi preliminarni termin za ligašku tekmu protiv šb je nedjelja, 18.2. od 13h.

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 05 feb 2024, 16:28

Kako ćeš dovesti kapitalce i kapitalno ih platiti kad ti
Već 2”takva” skupo plaćena sjede ili leže negdje i
Lijepu plati primaju(još)
Sto se njih plaća,a oni qurcem ne mrdaju mogli smo
Odličnog “kapitalca”dovesti!!
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 05 feb 2024, 16:31

amypitar je napisao/la:
05 feb 2024, 16:10
Akb proci Slobodu, pa protiv Listica 10 milja I ludnica.
Realnost je 6-7 hiljada ako prodjemo Slobodu. Ako bude kisa u tom slucaju oko 4 hiljade

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 05 feb 2024, 17:04

FKSzuti je napisao/la:
05 feb 2024, 16:18
Top termin :kafa:

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 05 feb 2024, 18:03

FKSzuti je napisao/la:
05 feb 2024, 16:18
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 05 feb 2024, 18:25

stojko je napisao/la:
05 feb 2024, 18:12
Dzemi berberovic se zaljubio u FK Sarajevo. Legenda :kafa:
jok eto ti si legenda, yebem ti sve dosadno
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 05 feb 2024, 18:49

stojko je napisao/la:
Jasno mi je i da neko ne bude zadovoljan, da mu je krivo ili da argumentirano poentira ali davat rasistička imena (bilo kome u 21. stoljecu), a pogotovo prema svom igracu pokazati rasisticke tendencije. To nikako ne mogu da svarim… jos smo i sami kao narod trpili etničko čišćenje.
1946

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 05 feb 2024, 18:53

Mourinhokilledbarca je napisao/la:
05 feb 2024, 18:49
stojko je napisao/la:
Jasno mi je i da neko ne bude zadovoljan, da mu je krivo ili da argumentirano poentira ali davat rasistička imena (bilo kome u 21. stoljecu), a pogotovo prema svom igracu pokazati rasisticke tendencije. To nikako ne mogu da svarim… jos smo i sami kao narod trpili etničko čišćenje.
Odmah se obratis Morti u vezi rasizma, vjeruj, on odmah reaguje... :kafa:

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 05 feb 2024, 18:57

stojko je napisao/la:
Pogledaj mu nick, možda ga je on i vršio. Mimo toga, kako se registrovao nema ništa normalno da mu se pročita.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 05 feb 2024, 19:00

mnon46 je napisao/la:
05 feb 2024, 18:57
stojko je napisao/la:
Pogledaj mu nick, možda ga je on i vršio. Mimo toga, kako se registrovao nema ništa normalno da mu se pročita.
Neka ba, ne zuri sa takvim postom, to je legenda Foruma...

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: insimadop, johntravolta123, Pitar6785, TETRAPAK i 59 gostiju.