Arsenal

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

AA23
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la AA23 » 23 dec 2023, 20:15

jel realno da mozes biti ovako los fudbaler i igrati u epl lol

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 23 dec 2023, 20:34

Svaki derbi svaka jaca utakmica par igraca pokazuju da nisu krema fudbala i da nisu za top nivoa.
Odegaard nikad nece dostici taj nivo jer ga nema u glavi, nestane na terenu jednostavno.
Saka i Martinelli su cirkus losi gotov pa cijelu sezonu. Gube se ko abdest

Saliba, Gabriel i Rice su životinje i dodat tu Parteya da se barem ne brinemo o odbrani kad vec imamo levate u napadu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Ziram
Kontakt:

Post Postao/la Ziram » 23 dec 2023, 20:35

udjem nakon 100 godina i komentar iznad kao da smo zadnji hahahah

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 dec 2023, 20:37

Salibi, Riceu i Gabrielu treba dati doživotne ugovore. Nestvaran nivo.

Sva krila su nam kriminalna trenutno, ja bih Nelsonu dao priliku.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 23 dec 2023, 20:46

Saka ima dobru statistiku ove sezone, ali ni blizu igrom kao što je bio. Provlači se od marta ove godine, od drugog dijela prošle sezone.

Martinelli radi stvari na terenu, tu je, ali totalno neefikasan i danas vjerovatno najgori poslije Zinčenka.

Saliba i Gabriel, sa akcentom na Salibu, mislim da je momak sa 22 godine prekucao fudbal - kako igra smireno, hladno, yebote kao da je Enfild betonjara pa došao da igra picigena na njemu, bolesno dobar.

Mislim da odavno nisam gledao goru partiju jednog fudbalera kao Zinčenka danas, fuj.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 23 dec 2023, 21:45

Bod na Anfieldu je uvijek dobar.

Liverpool je jako dobra ekipa, protiv konkurenata si uzeo bod u gostima.

Ali namvlavili su nas, imali smo srece.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 23 dec 2023, 21:47

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
23 dec 2023, 21:45
Bod na Anfieldu je uvijek dobar.

Liverpool je jako dobra ekipa, protiv konkurenata si uzeo bod u gostima.

Ali namvlavili su nas, imali smo srece.

slika
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 23 dec 2023, 22:12

Ziram je napisao/la:
23 dec 2023, 20:35
udjem nakon 100 godina i komentar iznad kao da smo zadnji hahahah
Pa dobro, izgleda malo pretjerano ali je sustina manje-vise tacna.
Mi smo igracki mnogo bolji od svih, osim od Gradjana. Ovaj Liverpool je pun polovnjaka i izgledaju dobro samo jer je nivo Arsenala i Citiya grohnuo od prosle godine. I pored toga, na domacem terenu smo bili manje-vise u egalu. Da nam nisu dali gol preko Salaha, primili bi ga sigurno iz kontre do kraja poluvremena. Od prilika Jesusa i Martinele, morala se makar jedna zavrsit u prvom poluvremenu. Da smo uzeli ovo, to bi bio veliki korak ka tituli, koju ako ne uzmemo u ove dvije sezone (prosla i ova) necemo uzet jos 10 godina.

Mi smo cak i ovakvi svemirski brod za ovaj Liverpool. Samo treba nastavit lupat po usima ove "manje ekipe", a sto se tice derbija, tu smo klasa iznad svih, osim Citya, ali i to vise zbog stokholmskog sindroma Arteta-Pep, nego zbog nadmoci ekipe celavog, koja je znatno losija od prosle godine. Ispostavilo se da je njima znacio Gundo vise nego nama Xhaka. Mi smo novog Xhaku evo skoro napravili od Svabe, a oni zamjenu jos traze.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 23 dec 2023, 22:16

Samo da Partey bude spreman za zavrnicu i inshallah :salut:

Rice-Partey je sex

TheMix
Kontakt:

Post Postao/la TheMix » 23 dec 2023, 23:55

Da barem ima bilo ko da igra umjesto Zinchenka, pa horor je lik, pa na kaj ono lici.
ARSENAL4ever

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 24 dec 2023, 02:38

Počet cu za Putina navijat zbog njeg
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 24 dec 2023, 10:06

Realno Odegard i Zinchenko su najgori na terenu
Zini nikad nije ni bio bek pa se tu moze naci opravdanje,tu je da ulazi u sredu i ostale fore:
Kapetan je jednostavno beskoristan

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 24 dec 2023, 10:40

Ja sam pisao prije pocetka sezone da Zini ne bi vidio nijednog derbija u slucaju da je Timber ostao zdrav. Jednostavno je prelos defanzivno za ovaj nivo. Pa kad ga Pep nije mogao trpit, gdje ces dalje…

Momak je tempirana bomba na terenu. Svaki momenat njegove nonsalancije na terenu je u 90% slucajeva prilika za protivnika. Prije gola je sinoc ostavio Salaha samog i isao smetat Gabrielu u duelu s nekim. Mislio sam da ce ga Gabriel zgromit nakon toga. Zuco nema ni gram fudbalske inteligencije sto se tice odbrane i shvatanja prostora.
U sredini mi izgleda kao malonogometas a u odbrani kao amater. Ali sta ces, moras ga trpit jer su i Japanac i Timber povrijedjeni, a Kiwior se bolje snalazi na stoperu.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 24 dec 2023, 21:23

Fazon je što lopta nije smjela ni da padne na zemlju, ono Arnold šalje loptu koja putuje godinu i on se kao šteli da je odigra glavom ali je ne cijeni kako treba i tu je već napravio štetu, ono poslije s kojom lakoćom ga je Salah izbacio nije potrebno ni spominjati. Ukrajinac je ok igrač u principu samo se precijenio i nafurao da je bolji nego po što jeste. Ne može se zanemariti da on ima na utakmici redovno i par pasova kroz sredinu koji otvaraju potencijalnu šansu za Arsenal ali ne vrijedi ako će isto toliko šansi napraviti i protivniku.

Dakle, ono što može je da se malo spustit na zemlju i prestane izigravati prime Iniestu na trideset metara od svog gola i da igra sigurnije, brže i jednostavnije, ima taj tehnički kvalitet.

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 24 dec 2023, 21:26

Rosicky je napisao/la:
24 dec 2023, 10:06
Realno Odegard i Zinchenko su najgori na terenu
Zini nikad nije ni bio bek pa se tu moze naci opravdanje,tu je da ulazi u sredu i ostale fore:
Kapetan je jednostavno beskoristan
Ti o fudbalu nemaš blage veze ako misliš da je Odegard problem Arsenala.
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 24 dec 2023, 21:39

Realno je da se Odegard dosta troši i u presingu, nije neko kome je strano ni da ukliže po potrebi, to što nam protivnici teško stvaraju šanse ima i njegove zasluge. Prime Ozil je bio magija ako govorimo o kreaciji i sumnjam da ovaj može dobaciti baš taj nivo ali budemo realni, Ozil je često znao biti igrač manje kad se branimo, lijen i nezainteresiran, mislim da je Norvežanin u tom pogledu daleko odgovorniji igrač.

Ova ekipa se još razvija, ako Martineli i Saka podignu svoj nivo igre sasvim sigurno će i Odegard dosta profitirati od toga.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 24 dec 2023, 22:39

Odegaard ni u svojim snovima vjerovatno nije bolji kreativac od Ozila, a u realnom zivotu ih dijele 2 nivoa.

Martin je vise tipicni AMF, nego sto je playmaker poput Ozila. Turcin da je rodjen 10 godina prije, imao bi makar dvije Zlatne lopte. Njegova lijenost i kombinacija sve komplikovanijeg fudbala je cak i njegove odlicne fizikalije bacila u drugi plan. Covjek je uz Walcotta bio vazda bio najbrzi na svim testovima, odlican balans, odlicna visina a kao sto ti kazes, na terenu je bio uglavnom igrac manje, osim kad ima loptu u nogama.
S te tacke gledista je Martin mnogo korisniji igrac, iako i mene nervira u mnogim situacijama. Pricam o Arsenalu i Ozilu kakvog smo gledali u Arsenalu.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 25 dec 2023, 09:42

Generalno sve je manje igraca poput Ozila u modernom fudbalu jer na terenu prije svega moras imati 11 radnika koji su spremni ginuti na oba kraja terena, a Ozil nikad nije bio takav tip jer kroz cijelu karijeru nije bilo potrebe za tim. A s druge strane treba ipak reci da je Ozil bio generacijski talenat koji se rijetko vidja u fudbalu. Covjek je imao fudbal u malom prstu i savrseno je razumijevao i prostor i igrace. Odegaard nema ni 50% toga sto Ash kaze ni u glavi, a kamoli u nogama.
Ali je velika radilica, zrtvuje se za tim

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 25 dec 2023, 10:25

Kad igra Odegard igra i Arsenal, toliko znaci ovom timu. Ne razumijem cemu tolike kritike? Niko od njega ne pravi Iniestu, ali lik je jedan vaznijih karika u ovom Arsenalu.
U dosadasnjem dijelu sezone najvise su zakazala krila (Saka, Martineli), gledajuci proslu sezonu ocekivali smo vise od njih (sve zasad pokazuje da su overachivali).
Ukoliko Arsenal želi biti ozbiljan u maratonu za titulu, potreban je napadac, previse su sterilni u kljucnim momentima.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 25 dec 2023, 11:02

Ozil se može usporedjivati sa Havertzom. I jedan i drugi talentirani, svi znaju da mogu, a i jednom i drugom se ebalo za fudbal. Ozil što je odigrao u Arsenalu bilo je do povrede. Sve ostalo što je odigrao bilo je na foru:

"al' jesi vidio kakvu loptu Ozil doda?"
- "pa ono mogu i ja!"

Pa se počne ubjedjivati kako bi normalan igrač vratio štoperu, a on je ipak, pošto je Ozil, dodao loptu prvom do sebe.

Odegard je i za jednog i za drugog druga galaksija. Stim da se Havertz izgleda budi. I po meni će više pokazat nego što je Ozil u Arsenalu.

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.