acoddd1 je napisao/la:ma aba liga je najmanji problem,ona je vec osvojena,samo da smo pametni da istupimo iz bih lige,nemamo nikakve koristi od nje,opet ce nam slati sudije da nas kradu kao i zadnjih 15 godina,a svejedno cemo igrati ABA ligu!!!
Mislim da to ne bi bilo resenje. Igokea bi se i pod nekim drugim okolnostima mozda morala boriti za mjesto pod suncem, tako da istupanje kluba iz lige ne vodi nicemu. Krenimo redom. U topiku o ABA-ligi sam vec pisao da su Igosi za mene najpozitivniji primjer na sportskoj karti Republike Srpske. A taj klub u proslosti je od od vjecitog treceg, postao vjeciti drugi, a sada je na najboljem putu da u narednih nekoliko godina ne ispusta prvo mjesto u BiH-kosarci! I ne samo to, nego je napravio nesto, sto ni Siroki, ni Bosna nisu mogli ni da sanjaju. Da Igosi samo ove godine budu u samom vrhu, za narednih nekoliko godina vrijedni su postovanja, paznje i pomena. Naravno da politicki odnosi diktiraju i ulaganja u sportske klubove, ne samo u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, nego i na prostoru cijele bivse drzave. Bio je i Borac u toj ABA-ligi, pa bio samo statista, ali Igokea je opstala i nametnula se i pored podmetanja nogu od nekih pojedinaca kojima godinama nije bilo u interesu da Igokea bude u kosarkaskom vrhu, a danas se isti ti pojedinci kite tudjim perjem kada su Igokeini uspjesi u pitanju. A Igokea je tu samo zahvaljujuci radu i Miloradu Dodiku koji je ko god sta mislio o njemu, kosarkaski vizionar i covjek koji vrlo dobro poznaje posao kojim se bavi u sferi menadzmenta. Da nije tako, ne bi Igoeka bila tamo gdje se nalazi. Naprotiv, Igosi moraju da nastave ovim putem i da postanu ozbiljan kosarkaski faktor i centar ne samo na nivou BiH, nego i cijele regije. Mnogo je dusebriznika i zavidnih ljudi, pa je stoga ovaj Igokein uspjeh jos ljepsi i sladji. Imamo i na forumu takvih, poput ovog kosarkaskog sarlatana "nene" (izvini "neno", ali tvoje provale se ne mogu zaobici

). Tip tvrdio da Igosi u skorije doba nece igrati ABA-ligu

, a uz to bi cijepao ljudima posteno, na talenat i sa znojem zaradjenih 50.000 € iz njihovog dzepa, kao da je 50.000 € mala suma. Dragi "neno" kada budes sam i na posten nacin zaradio toliki novac i poklanjao ga drugima i sakom i kapom, onda nesto pricaj, a ne da trazis da vodis brigu i racuna o tudjim novacnicima

Jadna je ta kosarka u koju su takvi kao ti zalutali.
No, da se ne ponavljam, Igokea mora da nastavi tamo gdje je stala, da se bori za svoje pozicije kao i svi ostali klubovi, a ova sezona kako god da zavrsi rezultatski po klub, KK Igokea i ljudi koji stoje iza nje su VELIKI POBJEDNICI!!!

To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju u pijesak. Ja tucem ljude. (Muhamed Ali)
Potrosio sam devedeset posto zarade na pice i zene. Ostalo sam spiskao. (Dzordz Best)