A koja je fora sa Bugarima,vidim na fb ljudi ih prozivaju..obrijanopile je napisao/la: ↑01 mar 2022, 13:29Mislim da nema ovde neke velike igre. Nije samo da je stara tehnika, ima tu novih aviona, helikoptera, tenkova. A što su djeca? To je vojska, sjeti se rata u bivšoj nam državi, sve su u samom početku bila djeca. E, tek kada je se zakuhalo počeli su na sve strane dobrovoljci i rezervisti. Kod Ukrainaca je to sad drugačije, oni su proglasili ratno stanje i mobilizaciju u Rusiji to nije slučaj. Jedino oni Čeceni ce biti zapaljeni...delinjo je napisao/la: ↑01 mar 2022, 13:22Ma najvise sam mislio da nije mozda i sam odigrao na kartu da druge uvjeri da je slab pa da onda pokaze sta moze,jer nekako ovo sve sto je poslao ako je suditi po ovim klipovima,prestara tehnika i djeca nekaobrijanopile je napisao/la: ↑01 mar 2022, 13:19![]()
Ne znam na sta mislis da je želio ovako. Rusija nije slaba, ali sigurno nije očekivala ovakav otpor od strane Ukrajine. Da je taktika da drugi misle da su oni slabi, a izgubiš oko 6 hiljada vojnika, nekoliko desetina aviona i helikoptera, stotine tenkova, borbenih vozila, kamiona itd. E, onda mu je taktika za Ginisa. Amerikanci, Englezi i Njemci dobro znaju koliko su Rusi jaki, i onaj datum, prvi koji su najavili za napad, je bio ustvari i pravi ali je provalje pa su se oni počeli vaditi i glumiti neke vježbe. Rusija poslije svega ovog će biti u velikim problemima, jer će ih sankcije uništiti i ne bi me začudilo da se nesto desi Putinu, slučajno se oklizne i padne niz stepenice. Putin nije samo vođa jedne države, vec je i neko ko je stvorio ologarhe koji sada gube ogromne količine novca, a oni to neće dugo to trpiti.![]()
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Mnogo jasnije moze biti nakon gledanja:
- Centre forward
- Kontakt:
Rusi su pomagali Buagrima za pravljenje Velike Bugarske (jedna u nizu izdaje Srba od strane Rusa).
Ako su stavovi Bugara proruski to vjerovatno dolazi iz tih krugova.
Tristan i ostali Srbi patološki brane Ruse, šta god ovi radili. Može li ikakvo racionalno objašnjenje zašto je to tako ?
Tristan i ostali Srbi patološki brane Ruse, šta god ovi radili. Može li ikakvo racionalno objašnjenje zašto je to tako ?
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Inace ti blistas evo na obje teme. Treba neko skupiti tvoje postove sa ove teme
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Zadnja izmjena: Cokituki, dana/u 01 mar 2022, 13:47, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Ne znam za Bugare, oni su se izjasnili da ne podržavaju ovo sto rade Rusi. Za ovo boldirano, e to ti se zove Stockholmski sindrom...Centre forward je napisao/la: ↑01 mar 2022, 13:40Rusi su pomagali Buagrima za pravljenje Velike Bugarske (jedna u nizu izdaje Srba od strane Rusa).
Evo i oni tebe selame!
I prije ww2 su 32-33 Holodomorom osudii milijune Ukrajinaca na glad i smrt i onde se čude šta se očajni dio njih pridružio nacistima deset godina kasnije, baš se pitam što ih je dovelo do takve odluke?emir18 je napisao/la: ↑01 mar 2022, 12:37U WW2 izvršili genocid nad Ukrajinskim stanovništvom, slali njihove građane na prve linije, punili gulag sa njima, ali su bili na pravoj strani, jeste kad je njih Njemačka napala, inače bi dijelili sve da se Hitler nije osilio..Winters je napisao/la: ↑01 mar 2022, 12:27Rusija je u tolikoj mjeri bila na pravoj strani povijesti da je Molotov-Ribbentrop paktom raskomadala Poljsku i jedno vrijeme financirala i održavala Hitlerov režim resursima kako bi ovaj nastavio sa svojim operacijama, o tome koliko su Staljin i komunisti pobili ljudi da ne govorim.

Zadnja izmjena: Winters, dana/u 01 mar 2022, 13:50, ukupno mijenjano 1 put.
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.
Ne mogu vise ni pohvatat koliko ima slika napustenih tenkova, oklopnjaka, kamiona, ma svega 

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ali kako skidaju ove helikoptere 

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Da je dio ukrajinske vojske u rusiji, a dio ruske u ukrajini, htio bih cuti obje strane. Ovako, zaista nisam raspolozen za ‘neradikalno’ misljenje strane koja ruši gradove i ubija ljude u njihovim kucama. To ‘razmisljanje’ sam osjetio na vlastitoj kozi i smatram ga degutantnim.Tristan je napisao/la: ↑01 mar 2022, 13:09Mislim da je diskusija bila u granicama normale, ali eto ni to nije dozvoljeno. Ipak neces cuti drugu stranu, jbg i misljenje koje nije radikalno, ali je drugacije se cenzurise.
Odoh na sportske teme, a vi rokajte ovdje, ne dajte se sputati.![]()
Ako je tebi OK uci vojskom u drzavu i gradove ljudi s kojim se ne slazes, to govori o tebi, imas pravo na to misljenje u okviru svog doma, ali ja ti ne dam platformu za sirenje tih ideja.
Milanović: Osim Ukrajini, status kandidata za članstvo u EU treba dati i Bosni i Hercegovini

1946
Kakvo pranje pojedinaca u ocima Evrope i svijeta
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Inace bugari su vecinom uz putina. Radim s dosta Bugara iz razlicitih krajeva, od Sofije do Burgasa pa su svi uz putina a kazu da je vladu amerika postavila zato se ovako i ukljucuju u sankcije i ostalo. Isto da sad Vucic bude na strani evrope a cijelo stanovnistvo je uz Ruseobrijanopile je napisao/la: ↑01 mar 2022, 13:46Ne znam za Bugare, oni su se izjasnili da ne podržavaju ovo sto rade Rusi. Za ovo boldirano, e to ti se zove Stockholmski sindrom...Centre forward je napisao/la: ↑01 mar 2022, 13:40Rusi su pomagali Buagrima za pravljenje Velike Bugarske (jedna u nizu izdaje Srba od strane Rusa).
Zadnja izmjena: soxx, dana/u 01 mar 2022, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.
Propaganda je čudo.
CNN je u tome prvak.
Nevjerovatno mi je da poturaju snimke i slike od prije 8 godina. A pri tome i fotografije koje nemaju nikakve veze sa Ukrajinom. Rusima i Ukrajincima.
Ok ide se na empatiju, ali s druge strane, živimo u 21. vijek kada je u par klikova sve više nego jednostavno provjeriti. Ono što nije moguće provjeriti jesu brojke. Tako da ono što iznose Rusi i Ukrajinci je prilično upitno. Kako o gubicima, tako i žrtvama.
Što se samog sukoba tiče, svaki normalan čovjek, neopterećen nagonom zločina, želi da se što prije završe i da se pokuša dogovorom uspostaviti kakav takav dijalog.
Što se Ukrajinaca tiče oni su nažalost žrtveno jagnje supersile koja će ih po svoj prilici ostaviti na cjedilu.
Što se Rusa tiče, oni su evidentno odlučili vojnom intervencijom spriječiti dalje širenje NATO alijanse i tako uticati na tokove i novi svjetski poredak.
Opredijelili su se za strategiju kotla i vidjećemo koliko će im to uspjeha donijeti na terenu.
Vidim da se u regionu mnogi bave preuzetom strategijom i njenim uspjehom ili neuspjehom... Na kraju će se ipak donositi zaključak, sada običan čovjek može da vjeruje ili sumnja u propagandu jednih odnosno drugih...
Kako god, ja se nadam da BiH neće biti neko novo žrtveno jagnje i da će koliko god danas bili podijeljeni Srbi, Bošnjaci i Hrvati, shvatiti da bi neki novi sukob zemlju vratio dva vijeka nazad... stoga i najgori mir je bolji od najboljeg rata.
Što se moderatora tiče na ovoj temi, ako se već dozvolila politička tema, bilo bi fer da se dozvoli i forumašima koji misle drugačije da iznesu stav. Primjetio sam da ih je par banovano samo zato što se ne slažu sa CNN viđenjem stvari. To mi je prilično bezveze, jer onda dolazimo do toga da se na temi može pisati samo ono što godi jednom uhu, pa bez obzira koliko bilo upitno i koliko bilo daleko od stanja stvari. Podrazumijeva se da diskusija ne ode na stranu šovinizma uvreda, već dijaloga zasnovanog na stavu, a ne uvredama prema bilo kome.
CNN je u tome prvak.
Nevjerovatno mi je da poturaju snimke i slike od prije 8 godina. A pri tome i fotografije koje nemaju nikakve veze sa Ukrajinom. Rusima i Ukrajincima.
Ok ide se na empatiju, ali s druge strane, živimo u 21. vijek kada je u par klikova sve više nego jednostavno provjeriti. Ono što nije moguće provjeriti jesu brojke. Tako da ono što iznose Rusi i Ukrajinci je prilično upitno. Kako o gubicima, tako i žrtvama.
Što se samog sukoba tiče, svaki normalan čovjek, neopterećen nagonom zločina, želi da se što prije završe i da se pokuša dogovorom uspostaviti kakav takav dijalog.
Što se Ukrajinaca tiče oni su nažalost žrtveno jagnje supersile koja će ih po svoj prilici ostaviti na cjedilu.
Što se Rusa tiče, oni su evidentno odlučili vojnom intervencijom spriječiti dalje širenje NATO alijanse i tako uticati na tokove i novi svjetski poredak.
Opredijelili su se za strategiju kotla i vidjećemo koliko će im to uspjeha donijeti na terenu.
Vidim da se u regionu mnogi bave preuzetom strategijom i njenim uspjehom ili neuspjehom... Na kraju će se ipak donositi zaključak, sada običan čovjek može da vjeruje ili sumnja u propagandu jednih odnosno drugih...
Kako god, ja se nadam da BiH neće biti neko novo žrtveno jagnje i da će koliko god danas bili podijeljeni Srbi, Bošnjaci i Hrvati, shvatiti da bi neki novi sukob zemlju vratio dva vijeka nazad... stoga i najgori mir je bolji od najboljeg rata.
Što se moderatora tiče na ovoj temi, ako se već dozvolila politička tema, bilo bi fer da se dozvoli i forumašima koji misle drugačije da iznesu stav. Primjetio sam da ih je par banovano samo zato što se ne slažu sa CNN viđenjem stvari. To mi je prilično bezveze, jer onda dolazimo do toga da se na temi može pisati samo ono što godi jednom uhu, pa bez obzira koliko bilo upitno i koliko bilo daleko od stanja stvari. Podrazumijeva se da diskusija ne ode na stranu šovinizma uvreda, već dijaloga zasnovanog na stavu, a ne uvredama prema bilo kome.
Svi pričaju samo naši šute.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Kakav preokret kod Zoke,sta je reci 

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Prije ce nas u NATO primiti nego u EU a i to je ravno nemogucem
samo on ce za par dana reci moze ali pod uslovom izmjene IZ.

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- AshburtonG
- Kontakt:
Imate temu na banjaluka forumu, koja se zove gradjanski rat u Ukrajini. Tamo imate savrsen teren za treniranje mentalne gimnastike. Dovoljno je sto bez dobrodoslice ulazite na fizicke teritorije, nego poceli i online invazije vrsit.
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 01 mar 2022, 14:00, ukupno mijenjano 1 put.
Kharkiv je centar ruskog jezika i kulture u Ukrajini, udaljen je samo 40 kilometara od Rusije, i opet ga nisu uspjeli zauzeti pa ga sad razaraju i počinje ličiti na Vukovar. Šta onda misle sa gradovima u kojima se uopšte i ne govori ruski.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 01 mar 2022, 14:00, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: kraljttbvb, VivaLaStella i 10 gostiju.