Dallas Mavericks

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

Muksi123
Kontakt:

Re: Dallas Mavericks

Post Postao/la Muksi123 » 26 jan 2021, 21:48

Napapijri je napisao/la:
26 jan 2021, 21:35
Konacno dobre vijesti, iako i s njima smo u podredjenom polozaju u odnosu na Utah.
Ma Utah će biti treća na zapadu ako ne i druga,vrlo kvalitetna i dobra ekipa,hajde da vidimo sa ovom trojicom pa šta Bog da.....

Utahu će biti i b2b tekma sa nama

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 26 jan 2021, 22:19

Hvala Bogu više, ni jednu ekipi nije ova korona pokosila kao nas. Čovječe 4orica su bila pozitivna i baš bolesna, nadam se da će to biti prekretnica sezone, da će ekipa doći sebi (kvalitetom sigurno) i igrati do kraja ozbiljno, kao da je svaka tekma PO.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Muksi123
Kontakt:

Post Postao/la Muksi123 » 27 jan 2021, 20:35

The Jazz say Donovan Mitchell is out tonight against Dallas after being placed in the NBA's concussion protocol

MITCHEL OUT,ako nepobjede neka se ubiju....

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 27 jan 2021, 21:14

Ako uspijemo i ovo izgubiti, slobodno neka raspuste sve sto vrijedi.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 28 jan 2021, 02:57

Rick Carlisle says Maxi Kleber has been cleared from isolation and is doing individual workouts. Carlisle says Kleber definitely won't play Friday's second game at Utah, but "perhaps sometime soon after that. He's on a different clock because his (COVID) episode was longer."

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 28 jan 2021, 04:06

Mislio sam da će biti bolje sa povratnicima ali niko nas nije razbio kao Utah u ovom poluvremenu. Dominacija na obje strane parketa, nikakva rješenja nemamo.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 28 jan 2021, 04:24

Koje je ovo brukanje majko draga, kakav je ovo napad!? Napad se isključivo igra kroz p&r, dva puta lopta na THJ-a nakon bloka i to je to, ni jedne druge akcije samo se prži p&r. Pa znali se išta drugo napraviti osim toga, KP služi da samo pop-a a nisu glupi iz Jazza da stave Goberta na njega i isključe prisustvo u reketu najboljeg zaštitnika obruča, tako da taj p&pop nema svrhe jer preuzimaju, daj spuštaj tu loptu na njega (2 puta za cijelo poluvrijeme), daj off screen na laktu. Imao si nekoliko akcija koje su bile za Dirka, nađi način da ti drugi najbolji igrač ekipe uputi čist šut. Ne mogu više stvarno, način na koji se igra, carini se lopta, nema protoka, nema off ball igre, samo prži p&r. A o odbrani, to je posebna priča, napadaju Luku u p&r, a ovaj ne može to pratiti, doduše i Gobert pravi dobre blokove, ali rotacija gdje THJ, Burke igraju u kombinaciji sa Lukom i Powellom je melem za ove ekipe koje imaju p&r kreatore, biraj koga će napasti, dal THJ-a, dal Luku, dal Burkea, još Powell to brani kao visoki. Bože Dragi sačuvaj.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 28 jan 2021, 06:01

Ubili su nas ljudi kroz p&r, to je kada imaš Conleya, Inglesa, Clarksona kao veoma dobre kreatore i nadasve glavni razlog te igre Goberta kao screenera koji je jedan od najboljih u ligi u tom poslu. Prvu četvrtinu kada su se odlijepili Luka jedan dva napada čuva Bojana ostalo Inglesa i naravno ne može se boriti kroz blok Goberta ili THJ kada uzme Clarksona ili Burke, ta sekvenca nas je pojela, previše otvorenih šuteva se dopustilo, uglavnom katastrofalno branjenje p&r, ne može Dončić se boriti kroz blok Goberta a kamoli THJ, daj Dončića na O'Neale-a (jedinog koji ne zna kreirat iz p&r). U napadu se to nije moglo pratiti, jedan veliki problem ove sezone je šut za 3 ove ekipe, mi dijelimo ZADNJE mjesto po procentu šuta za 3 sa OKC-om, 33.1%, što se i u ovoj utakmici ponovilo. DFS 4-5 otvorenih trojki, u odnosu na prošlu sezonu je pao u tom segmentu dobrano. Rotacije me nerviraju, Burke i Brunson na terenu, a sa njima i THJ, pa dragi Carlisle ne mogu oni igrati zajedno, dva igrača koji imaju 183 i 185 cm i sa njima THJ koji čunj ne može braniti, koji je operisan u mozgu od odbrane još sa njima Powell na centru, to NE MOŽE da ide i tačka. NE MOŽE Powell igrati sam na obruču, NE MOŽE. Polahko počinjem gubiti živce na sve ovo bez obzira što smo imali drugi najteži raspored u ligi do sada i da će se ekipa dizati poslije drugog meča u Utahu i povratka Klebera, ali neke stvari ne ide i ne mogu da idu protiv ozbiljnijih ekipa.

Muksi123
Kontakt:

Post Postao/la Muksi123 » 28 jan 2021, 06:28

Kako sezona odmiče umjesto da budemo sve bolji mi sve lošiji.... :hmmmmm:

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 28 jan 2021, 07:49

Vjerujete li u PO jos uvijek ili cete da vas pitam nakon tri projektovana poraza u naredna tri meca?
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 28 jan 2021, 08:13

Napapijri je napisao/la:
28 jan 2021, 07:49
Vjerujete li u PO jos uvijek ili cete da vas pitam nakon tri projektovana poraza u naredna tri meca?
I dalje vjerujem u PO, razlozi vjere u to drugi najteži raspored u ligi do sada i nekompletnost ekipe kroz ovaj period do sada, naravno uz neke promjene u rotaciji.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 28 jan 2021, 08:31

Gledajući ovu situaciju u WSH i Beala, pošto se proziva KP i djelimično opravdano (po meni), jedna veoma fer i uopšte maksimalna ponuda koju mi možemo dati za Beala, KP+Green+Brunson i od pickova imamo 1st roundera od '25. Ostao bi nam SC za ljeto, otprilike 34mil$, gdje bi mogli rješavati ostale stvari. Mana toga je što ne bi imali 1st roundera za tradeati u budućem jačanju ekipe putem tradea nekoliko sezona. I naravno da li bi WSH pristao, i dosta zavisi šta bi ostale ekipe ponudile. Mišljenja?

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 28 jan 2021, 08:35

dirkules je napisao/la:
28 jan 2021, 08:31
Gledajući ovu situaciju u WSH i Beala, pošto se proziva KP i djelimično opravdano (po meni), jedna veoma fer i uopšte maksimalna ponuda koju mi možemo dati za Beala, KP+Green+Brunson i od pickova imamo 1st roundera od '25. Ostao bi nam SC za ljeto, otprilike 34mil$, gdje bi mogli rješavati ostale stvari. Mana toga je što ne bi imali 1st roundera za tradeati u budućem jačanju ekipe putem tradea nekoliko sezona. I naravno da li bi WSH pristao, i dosta zavisi šta bi ostale ekipe ponudile. Mišljenja?
Paket je dobar, ali drugi timovi mogu ponuditi i vise. KP jeste premija, ali mora se povesti racuna o zdravlju i to ce WAS najvise i razmatrati. Eh, kada smo mi dovodili KP, bilo je takodjer ekipa koje su mogle ponuditi bolji paket, ali smo mi to uradili u tisini i bukvalno niko u ligi nije ni znao da je KP dostupan. Ako bi to uradili sa Bealom, vjerujem da bi nas WAS barem u mnogome uzeo u razmatranje.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 28 jan 2021, 08:50

Napapijri je napisao/la:
28 jan 2021, 08:35
dirkules je napisao/la:
28 jan 2021, 08:31
Paket je dobar, ali drugi timovi mogu ponuditi i vise. KP jeste premija, ali mora se povesti racuna o zdravlju i to ce WAS najvise i razmatrati. Eh, kada smo mi dovodili KP, bilo je takodjer ekipa koje su mogle ponuditi bolji paket, ali smo mi to uradili u tisini i bukvalno niko u ligi nije ni znao da je KP dostupan. Ako bi to uradili sa Bealom, vjerujem da bi nas WAS barem u mnogome uzeo u razmatranje.
Imali smo mi jedan uspješan posao sa WSH (kada je došao Stevenson, Haywood i Butler za Howarda i Goodena). Sa njihove strane dobili bi dobrog materijala za rebuild, KP (25), Green (19), Brunson (24) bi bio legitiman starter plus 1st roundera. Nije to ni loš trade za njih, naravno od ostalih ekipa Pelicansi mogu poslati ponajbolju ponudu i njima bi legao kao kec na desetku.

Jedna od realnih opcija od zvijezda (koja bi vrlo brzo mogla zatražiti trade), a ima tu i ona stvar, da li će biti slučaj kao i sa Hardenom i ostalima koji su izražavali svoju želju. Kada bi bili na listi želja dotičnog sve bi bilo lakše. Ipak 27 godina mu je i mogao bi razmišljati gdje i s kime da igra.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 28 jan 2021, 09:21

Napapijri je napisao/la:
28 jan 2021, 07:49
Tezko, bice Play in Ne mogu uvezati 7 pobjeda...da se boljem nadati
dobre guzove ima Belma

Muksi123
Kontakt:

Post Postao/la Muksi123 » 28 jan 2021, 18:24

Raspored nakon Jazza:

vs Phoenix (H)
vs Phoenix (H)
vs Atlanta
vs GSW (H)
vs GSW (H)
vs Minnesota (H)
vs Atlanta (H)
vs Pelicans (H)
vs Portland (H)
vs Detroit (H)
vs Houston
vs Memphis (H)

14 utakmica gdje ti protivnici i nisu baš jaki (mada ne treba nikog podcjeniti) i još od tih 12 utakmica 10 su kod kuće

Kako kaže kolega @dirkules zadnja šansa da se uhvati voz...

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 28 jan 2021, 19:44

Tu ces maksimalno izvuci 9-5, a to nije dovoljno za PO, bar ne za ono cemu su se svi nadali na startu.

Muksi123
Kontakt:

Post Postao/la Muksi123 » 28 jan 2021, 19:55

Napapijri je napisao/la:
28 jan 2021, 19:44
Tu ces maksimalno izvuci 9-5, a to nije dovoljno za PO, bar ne za ono cemu su se svi nadali na startu.
Ovo ti je brate 12-0,pazi šta ti kažem ;)

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 29 jan 2021, 18:17

Upravlja li ko ovdje s pdf-a ovom fb stranicom Dallas Mavericks Balkan?

Muksi123
Kontakt:

Post Postao/la Muksi123 » 29 jan 2021, 23:09

Mitchell je OUT i večeras

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.