Rekonstrukcija stadiona u BiH

Lik
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Lik » 27 dec 2011, 23:01

@Pasodzigera

Pa taj posao demontaže starih, nabavke, dopremanja i postavke novih stolica po pričama ljudi iz opštine i CRS košta oko 400.000 km, eh sad ti vidi isplatil se da ti neko to sve uradi gratis, a da za uzvrat tu njihovu reklamu gleda u prosjeku po 3000 ljudi po tekmi ( tekme Sarajeva ) i EVENTUALNO 2 do 5 tekmi godišnje od reprezentacije.
Ti sad zovni Maru pa fino skontajte ko bi tu bio na dobitku COCA-COLA kojoj reklama u biti nije ni potrebna jer se prodaje kao luda ili građani Sarajeva i BiH koji bi dobili funkcionalnu tribinu. ;)
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 27 dec 2011, 23:10

bosnas_ je napisao/la:normalno da je to ludost,cuj kipiti stolic i preko citave tribine zaubej ostaviti svoju reklamu,haha pa na zapadu jedna reklama kosta oko milion eura,a ovi bi za 200 000 KM da imaju reklamu dugu 100 metara narednih 100 godina,nismo blesavi,plus da nam stadion izgleda nista niscim! ionako se ne moze pohvaliti sa nekom ljepotom....
Naravno, "nismo blesavi" tako su rekli i za Grbavicu kad je bilo priče da je Mercedes preuredi i uzme poslovne prostore za sebe na određen broj godina. Da su to uradili tada, do danas bi pola vremena isteklo što se tiče zakupnine.
Ti spominješ zapad i milione, mi nismo zapad i nema miliona, zar ne vidiš da država, federacija, kanton, grad, opština, savez i CRS ne mogu da skupe pišljivih pola miliona već skoro dvije godine da bi se stolice zamjenile. I kad ti neko dođe i ponudi nešto svi odmah jok ne valja ne može itd itd. Zato neg i Grbavica i AFH truhnu i propadaju jer Bože " NISMO BLESAVI ".
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 dec 2011, 23:12

Sto mi vise diskutujemo ja sve jace misljenja da mi jos barem 5-6 godina necemo napraviti ama bas nista po pitanju fudbalskih terena i tribina.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

magic
Kontakt:

Post Postao/la magic » 27 dec 2011, 23:16

http://www.gfmo.ba/e-zbornik/e_zbornik_02_10.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

ideja postoji,nije puno para,al mislim da bar iducih 5 godina od ovog nista.....jer je ante totalno nesposoban...

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 28 dec 2011, 12:47

magic je napisao/la:http://www.gfmo.ba/e-zbornik/e_zbornik_02_10.pdf

ideja postoji,nije puno para,al mislim da bar iducih 5 godina od ovog nista.....jer je ante totalno nesposoban...
i to sve kosta pola milijuna maraka?? :o :o ...pa to je skoro i dzabe, s tim da sam sve to samo preletio i malo procitao, ne sve, al nisam vidio u cjenovniku cijene za stolice...nadam se da ce i one bit postavljene iako mislim da ce Ultrasi bit protiv toga, al kako god...i ne vidjeh koliki je kapacitet te tribine, u svakom slucaju lijepo izgleda, jos kad pogledamo cijenu odmah sutra bi trebali ic trazit ulagace...Mostar je veliki grad i da nadju 10tak firmi koje daju po 50tak tisuca maraka i mogu skupit pare po malo...a vjerujem da bi netko dao i vise, ima ljudi koji vole klub i zele mu dobro...al ako ti velis da je Vidacak nesposoban onda jbg, da se barem netko drugi uhvati toga i pokrene neku incijativu...

sto se tice AFH ili ti ga Koseva, ja bi prihvatio tu ponudu Coca-Cole...mrsko mi trazit jel ima igdje, al eto, nadam se da ce doc @Devil il netko tko zna koliko je Gazprom platio Zvezdi za reklamu na Marakani i da damo neku usporedbu...al ja mislim da bi se to u svakom slucaju isplatilo, pa nek netko opet mijenja kad imadne pare...Sarajevo nije grad, a pogotovo Kosevo stadion cije slike svakim danom obilaze svijet da bi Coca-Cola imala veliku korist...kao sto netko vec navede, Sarajevo igra utakmice pred par tisuca gledatelja od kojih 2-3 budu na prijenosu i to u BiH, a sazetaka takodjer nema nigdje izvan drzave...a kad igra reprezentacija stadion bi bio pun i te se stolice nebi ni vidjele tako da ni nema neke koristi od te reklame...klubovi na zapadu dobijaju velike pare za te reklame, al ne za reklame vec za ime stadiona, kao Schalkeova Veltins Arena, Boltonov Reebok il slicno ;)...i sto je najvaznije, mi nismo zapad...a ako su vec oni ponudili nesto, onda se trebalo nac neke pregovarace i ako se vec nikom ne svidja ova ideja onda nek ugovore nesto, nek ovi obnove stadion, pokriju jednu tribinu il tako nesto i da stadion nosi ime 10-20 godina il tako nesto...

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 28 dec 2011, 14:58

Ma to je CocaCola ponudila zato sto rukovodstvo kompanije simpatise sport,a ne zbog privatnog interesa...
I naravno da im "u biti" nije potrebna reklama,pa zbog toga NE IZBACUJU svaka 2 mjeseca novu reklamu! Sta sve covjek nece procitat na forumu...
Helem,misljenja sam da je taj interes,ako je postojao,trebalo iskoristiti za nesto vise,eventualno krov na jednoj tribini ili nesto slicno,a za uzvrat neka redaju reklame gdje god hoce.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 28 dec 2011, 17:37

neroazzuro je napisao/la:Ma to je CocaCola ponudila zato sto rukovodstvo kompanije simpatise sport,a ne zbog privatnog interesa...
I naravno da im "u biti" nije potrebna reklama,pa zbog toga NE IZBACUJU svaka 2 mjeseca novu reklamu! Sta sve covjek nece procitat na forumu...
Helem,misljenja sam da je taj interes,ako je postojao,trebalo iskoristiti za nesto vise,eventualno krov na jednoj tribini ili nesto slicno,a za uzvrat neka redaju reklame gdje god hoce.
Stvarno se nekad zapitam ko ovdje sve raspravlja, sve go bukvalac, naravno da je reklama potrebna svima pa i močnoj Coca-Coli, ali reklama na praznom Koševu im fakat nije potrebna, ali su je ljudi ponudili jer su imali neku svoju računicu. A vidim i ti si kao i onaj bosnaas_ ljudi ponudili prst, a vi bi odmah ruku u ramenu čupali, čuj krov ili nešto drugo, odmah daj najskuplje ili ništa :o zato nam sve u zemlji i jeste tu gdje jeste u **** do guše.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 28 dec 2011, 18:53

Pasodzigera je napisao/la:
Lik je napisao/la:Kompanija COCA-COLA je bila spremna da plati zamjenu stolica na zapadu stadiona AFH, ali pod uslovom da one budu crveno-bijele i da bude ispisano Coca Cola, zašto to nije realizovano treba pitati odgovorne u CRS i opštini Centar.
Vjerovatno se neki ljudi tu nisu pronašli ili je bilo ono klasično naše "a koliko sam ja dobar" ? :evil:
Pa svako bi normalan ovu ponudu coca cole odbio.

Vidi Bogati,da poredaju crveno-bijele stolice,napisu preko tribine Coca-Cola,a za uzvrat da samo poredaju stolice. **** ih stolice.
A tako ti moj prijatelju i razmisljaju pojedini ljudi. A sve dok tako razmisljaju mi necemo nikada nista imati. ZAPAMTI TO DOBRO. To je danas moderno u svijetu i tako se sponzori dobijavu. Necu puno kenjati, i traziti primjere po cijeloj evropi, samo cu ti reci pogledaj stadion Marakana u Beogradu, istocnu tribinu i bice ti sve jasno!
I pogledaj evo kada smo vec kod CocaCole stadio Luz u Lisabonu gdje smo igrali sa Portugalom. Sve je CocaCola! :D :D :D
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 28 dec 2011, 23:33

BlueTiger je napisao/la:
Lik je napisao/la:Kompanija COCA-COLA je bila spremna da plati zamjenu stolica na zapadu stadiona AFH, ali pod uslovom da one budu crveno-bijele i da bude ispisano Coca Cola, zašto to nije realizovano treba pitati odgovorne u CRS i opštini Centar.
Vjerovatno se neki ljudi tu nisu pronašli ili je bilo ono klasično naše "a koliko sam ja dobar" ? :evil:
Pa svako bi normalan ovu ponudu coca cole odbio.

Vidi Bogati,da poredaju crveno-bijele stolice,napisu preko tribine Coca-Cola,a za uzvrat da samo poredaju stolice. **** ih stolice.
A tako ti moj prijatelju i razmisljaju pojedini ljudi. A sve dok tako razmisljaju mi necemo nikada nista imati. ZAPAMTI TO DOBRO. To je danas moderno u svijetu i tako se sponzori dobijavu. Necu puno kenjati, i traziti primjere po cijeloj evropi, samo cu ti reci pogledaj stadion Marakana u Beogradu, istocnu tribinu i bice ti sve jasno!
I pogledaj evo kada smo vec kod CocaCole stadio Luz u Lisabonu gdje smo igrali sa Portugalom. Sve je CocaCola! :D :D :D
druga je stvar da je Cola htjela postaviti stolice na sve 4 tribine,nego oni fol htjeli samo na zapadnoj tribni promjeniti stolice u crvenu boju,a sta je sa ostale 3 tribine? na istocnoj da damo prostor Milki,pa da tribina bude ljubicasta sa natpisom milka,juznu tribinu dati Asi,pa da postave plave stolice,sa natpisom asa,a sjevernu tribinu dati recimo bh telekomu,pa da postave narandzaste stolice,i eto ga imat cemo sexy stadion,kakav nema niti jedan grad u Evropi! :D daj ba ljudi uozbiljite se!...

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 28 dec 2011, 23:50

Lik je napisao/la:@Pasodzigera

Pa taj posao demontaže starih, nabavke, dopremanja i postavke novih stolica po pričama ljudi iz opštine i CRS košta oko 400.000 km, eh sad ti vidi isplatil se da ti neko to sve uradi gratis, a da za uzvrat tu njihovu reklamu gleda u prosjeku po 3000 ljudi po tekmi ( tekme Sarajeva ) i EVENTUALNO 2 do 5 tekmi godišnje od reprezentacije.
Ti sad zovni Maru pa fino skontajte ko bi tu bio na dobitku COCA-COLA kojoj reklama u biti nije ni potrebna jer se prodaje kao luda ili građani Sarajeva i BiH koji bi dobili funkcionalnu tribinu. ;)
Evo da ti postavim jednostavno pitanje,da li je tebi dovoljno tih 400 000KM za nesto sto ce se vjecno reklamirati?

Coca-Cola,neka se goni u 3pm sa svojih bjednih 400 000,neka se ponude sa istom cifrom drugim stadionima. Izgleda da nas narod pojma nema,da su reklame ovog tipa milionski placene.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 29 dec 2011, 00:30

Lik je napisao/la:@Pasodzigera

Evo da ti postavim jednostavno pitanje,da li je tebi dovoljno tih 400 000KM za nesto sto ce se vjecno reklamirati?

Coca-Cola,neka se goni u 3pm sa svojih bjednih 400 000,neka se ponude sa istom cifrom drugim stadionima. Izgleda da nas narod pojma nema,da su reklame ovog tipa milionski placene.
Naravno da je dovoljno kad niko drugi nema da ponudi ni marke, a ta reklama bi bila određen vremenski period 3, 5, ili 10 godina nebitno i došlo bi nešto novo. Spominjao sam u postovima ranije da ovo kod nas nije zapad i da ovdje NEMA MILIONA i da je ponuda sasvim prihvatljiva. Zapad na Koševu prima više od čitavog Bilinog zajedno pa ti sad skontaj kad se tu još doda ostale 3 tribine koliko je tu ljudi na nekoj većoj tekmi reprezentacije i kolika je zarada u odnosu na Bilino p. Dakle RAZMISLI jel bolje da tribina zjapi prazna i na evropskim tekmama Sarajeva i Željezničara ili je bolje da im dođe više ljudi i da čvaknu više love ??? I na kraju skontaj ti "tih bjednih 400.000 km " ako već nije neki veliki problem kad država, federacija, kanton, grad, opština, CRS i savez ne mogu i nek stolice budu kakve god ti želiš, a ja kao i mnogi drugi građani i institucije koje sam pobrojao se sigurno neće buniti radi toga.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 dec 2011, 01:39

@Gospodine,Gazprom za to nista nije dao Zvezdi posebno,vec je to uracunato u ukupno sponzorstvo Rusa prema nama,oni su platili zamenu ali placaju kroz pravo sponzorstvo nista naknadno.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 29 dec 2011, 09:00

Devil je napisao/la:@Gospodine,Gazprom za to nista nije dao Zvezdi posebno,vec je to uracunato u ukupno sponzorstvo Rusa prema nama,oni su platili zamenu ali placaju kroz pravo sponzorstvo nista naknadno.
Realno, syebali su vam tu tribinu i to dobro... Ova tribina bijelo-plava a ostale na Marakani crvene. :lol:
Čelik Zenica 1945

black071
Kontakt:

Post Postao/la black071 » 29 dec 2011, 18:24

Nimla_RZ je napisao/la:
Devil je napisao/la:@Gospodine,Gazprom za to nista nije dao Zvezdi posebno,vec je to uracunato u ukupno sponzorstvo Rusa prema nama,oni su platili zamenu ali placaju kroz pravo sponzorstvo nista naknadno.
Realno, syebali su vam tu tribinu i to dobro... Ova tribina bijelo-plava a ostale na Marakani crvene. :lol:
blago nama kad mislimo da su nas syebali ako nas sponzorisu firme tipa Gasprom :? samo sto u njihovu cast je ispisan njihov logo na tribini, sta reci onda za City ili Newcastle koji mjenjaju ime stadiona u ime sponzora :?:
Wir sind Borussia!

black071
Kontakt:

Post Postao/la black071 » 29 dec 2011, 18:31

zaboravih reci da sam danas bio na mjestu gdje se gradi novi Igmanov stadion, brate ondje ima prostora da se napravi stadion tipa Allianz Arene ili Borussia-Park-a, stvarno prostranstvo do bola, bas me zanima na sta ce da lici novi, posto je stari bio skoro, pa bez tribina...
Wir sind Borussia!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 29 dec 2011, 18:41

black071 je napisao/la:zaboravih reci da sam danas bio na mjestu gdje se gradi novi Igmanov stadion, brate ondje ima prostora da se napravi stadion tipa Allianz Arene ili Borussia-Park-a, stvarno prostranstvo do bola, bas me zanima na sta ce da lici novi, posto je stari bio skoro, pa bez tribina...
a gdje se gradi novi Igmanov stadion? sta je sa starimprodat kampusu ili? hoceli se graditi tribina ili samo teren?

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 29 dec 2011, 18:44

Joj šta ovdje nečeš pročiata.Coca - cola jao sponzora ;)

Maksimir da znate 40 milijuna kuna se iz proračuna grada daje Dinamu provjereno !
Fi hajati.
GO Bosno.

black071
Kontakt:

Post Postao/la black071 » 29 dec 2011, 18:48

bosnas_ je napisao/la:
black071 je napisao/la:zaboravih reci da sam danas bio na mjestu gdje se gradi novi Igmanov stadion, brate ondje ima prostora da se napravi stadion tipa Allianz Arene ili Borussia-Park-a, stvarno prostranstvo do bola, bas me zanima na sta ce da lici novi, posto je stari bio skoro, pa bez tribina...
a gdje se gradi novi Igmanov stadion? sta je sa starimprodat kampusu ili? hoceli se graditi tribina ili samo teren?
Gradi se odma preko puta starog, gdje je nekad Ragbi Klub Sarajevo igrao meceve i trenirao, vjerovatno ce i dijelti stadion sa istoimenim klubom. Stari je pripao kampusu, mada jos uvjek stoji prateci objekat i golovi koji su skoro trosni :)

koliko sam vidio dosad je uradjeno samo ravnjanje terena koje je trenutno pokriveno snijegom, za tribine neznam, al mislim da bi trebale bit neke minimalne, kao recimo sto ima Butmir.
Wir sind Borussia!

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 29 dec 2011, 19:35

loptica je napisao/la:Joj šta ovdje nečeš pročiata.Coca - cola jao sponzora ;)

Maksimir da znate 40 milijuna kuna se iz proračuna grada daje Dinamu provjereno !
Dinamo za stadion dobija 17 ili 19 mil. kuna...al dobija ih za stadion, odnosno odrzavanje stadiona jer je stadion gradsko vlasnistvo, a ne vlasnistvo kluba i grad je duzan odrzavat ga...i sve te pare koje dobiju idu u stadion, a buduci da Maksimir godinama propada i sam klub mora svake godine dat i koji milijun iz svog proracuna kako bi platili racune i odrzavanje...
al mislim da Dinamo od grada dobije dodatni novac koji ide u proracun kluba, to se dobija od Sportskog saveza grada Zagreba...te se pare podijele svim sportskim klubovima, a Dinamo je najveci klub u gradu tako da dobije najveci dio kolaca, a koliko je to ja ne znam, cak mislim i da nije svake godine isto ;)...i da Dinamo ne prodaje igrace za velike pare nebi imao dobro financijsko stanje, prevelike su plate igracima da bi se moglou nakoj ligi prezivit sa sponzorima, ulaznicama i parama od grada...

sad me zanima jel klubovi kod nas dobijaju tako nesto, pogotovo jel FKS dobija za Kosevo koje je najveci stadion u drzavi, znam da Zeljo nebi trebao, jer koliko sam upucen, Grbavica nije u vlasnistvu grada...

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 29 dec 2011, 20:00

@Seljaković

Sve do prošlog tjedna baratalo se iznosima između 35 i 40 milijuna kuna koji dolazi iz gradskog proračuna da bi nam čelni gradski ljudi, nakon objavljenog novinskog oglasa pozivaju na davanje izbornog glasa HDZ-u, pristali objasniti način financiranja Dinama. Iz toga se vidi da je Grad Zagreb ove godine dao Dinamu približno 40 milijuna kuna. Prema onome što su nam rekli Ivo Jelušić i Slobodan Ljubičić, predsjednik Zagrebačkog holdinga, grad će preispitati financiranje Dinama, “naročito ako se utvrdi da je novac išao na objavljivanje oglasa jer je takav potez nečuven u demokratskom svijetu”, rekao nam je Jelušić.
Fi hajati.
GO Bosno.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.