Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
- legenda reala
- Kontakt:
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
Ma ubi ih ovaj Popović, u nas niko da se probudi 
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
s obzirom da momcad vodi covijek koji nema nikakvog trenerskog iskusta, a s druge strane momcad vodi covijek koji je petu godinu zaredom selektor, trebali bi nas razvaliti 20 razlike ako su talentiraniji od nas!neno#4 je napisao/la:Po cemu to? Mislis da ova reprezentacija ima toliki potencijal, kad ni u Savezu niko nije ocekivao neki spektakularan rezutlat?
Prilicno cudno, da ne kazem naivno.Livnjak je napisao/la:s obzirom da momcad vodi covijek koji nema nikakvog trenerskog iskusta, a s druge strane momcad vodi covijek koji je petu godinu zaredom selektor, trebali bi nas razvaliti 20 razlike ako su talentiraniji od nas!neno#4 je napisao/la:Po cemu to? Mislis da ova reprezentacija ima toliki potencijal, kad ni u Savezu niko nije ocekivao neki spektakularan rezutlat?
Po toj logici, trener koji pocinje raditi posao negdje bi bio osudjen na neuspjeh samo zato sto nema iskustva???
Svjedoci smo stalno da treneri koji debituju, naprave prave rezultate ako je tim pravi.
Na kraju price su uvijek igraci. Trener je bitan, ali igraci sprovode ideje na terenu.
FKS❤️1946
varas se, trener je najvaznija karika u omladinskoj kosarci!djokica je napisao/la:Prilicno cudno, da ne kazem naivno.
Po toj logici, trener koji pocinje raditi posao negdje bi bio osudjen na neuspjeh samo zato sto nema iskustva???
Svjedoci smo stalno da treneri koji debituju, naprave prave rezultate ako je tim pravi.
Na kraju price su uvijek igraci. Trener je bitan, ali igraci sprovode ideje na terenu.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Mozda nisu talentiraniji al imaju kompletniju ekipu,imaju 2 centra mi eventualno jednog,imaju igrace zadatka(citaj skakace) koji omoguce ovom Popovicu da nas razbuca ko kantu...Talenta ova reprezentacija ima,al sve ti bude jasno kad nam je drugi skakac po poziciji suter eventualno nisko krilo,tako se do pobjede ne dolazi,osim ako nemas LBJ-a u ekipi a mi ga evidentno nemamo....9 razlike na kraju 3.cetvrtine,valjda sad udju najbolji i preokrenu ovo,ako ne to onda se nadat nekim kombinacijama da budemo drugi pa da se borimo za ulazak u A diviziju...
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
-
edinjo-bih
- Kontakt:
CG je jako talentirana momcad, imaju vise iskustva u stilu okupljanja i odigranih pripremnih utakmica, imaju iskusnog selektora, mi se drzimo sa njima ja sam zadovoljan!
Ne varam se. ZNAMLivnjak je napisao/la:varas se, trener je najvaznija karika u omladinskoj kosarci!djokica je napisao/la:Prilicno cudno, da ne kazem naivno.
Trener je najvaznija karika u omladiskoj kosarci, ali klupski trener, koji formira igace. A selektor nije bas sa njima svaki dan da ima toliki uticaj na njihov razvoj. Ako dobijes kvalitet u reprezentaciji, onda mozes ocekivati rezultat.
Ako neko misli da su Firic i Halimic imali vremena da se bave necim osim taktike, grdno se vara.
FKS❤️1946
ne radi se ovde o razvoju igraca, selektor nerazvija igrace, nego o vodjenju utakmice, o tome pricam, on nezna voditi utakmicu, i to je problem, tu mu treba iskustvo, a isto nema!djokica je napisao/la:Ne varam se. ZNAM
Trener je najvaznija karika u omladiskoj kosarci, ali klupski trener, koji formira igace. A selektor nije bas sa njima svaki dan da ima toliki uticaj na njihov razvoj. Ako dobijes kvalitet u reprezentaciji, onda mozes ocekivati rezultat.
Ako neko misli da su Firic i Halimic imali vremena da se bave necim osim taktike, grdno se vara.
taman kad se malo priblizimo mi sa dva turnovera sve unistimo. a i ovaj popovic pogadja sve
Ja ne branim Firica i nemam razloga za to!Livnjak je napisao/la:ne radi se ovde o razvoju igraca, selektor nerazvija igrace, nego o vodjenju utakmice, o tome pricam, on nezna voditi utakmicu, i to je problem, tu mu treba iskustvo, a isto nema!djokica je napisao/la:Ne varam se. ZNAM
Trener sam vec 20 + godina i pretpostavljam da on, kao i svi mi, ima ideju sta zeli od ekipe.
Jesi li ti trenutno u dvorani, gledas utakmicu?
Sta je Firic uradio pogresno?
I ako mi mislimo da je pogresno, je li to zaista tako?
Mozda on zeli da iga sa 10- 11 igraca u jakom ritmu, pa zato mijenja. Mozda misli da ima dovoljan broj igraca u rotaciji, mozda kompenzuje neke druge stvari tako.... To su njegove ideje, ali on ne moze pogoditi otvoren sut, slobodno bacanje, zagraditi kos, odigrati odbranu, postaviti blok. To na kraju rade igraci, a oni nisu roboti, pa zato i grijese.
A onaj ko to moze i treba da ispravlja kod tih igraca je klupski trener koji sada sjedi negdje i prica kako je njegov igrac najbolji, a selektor eto nema pojma, pa je zbog selektora taj njegov igrac odigrao slabu utakmicu.
Ono nase: " da sam mu ja trener, mali bi sam razvalio crnogorce" i tako to....
FKS❤️1946
Ne valja nam ovaj, ne valja nam onaj. Ne znam koga postaviti za selektora da nama odgovara. Bili smo blizu u pojedinim trenucima, ali nazalost ne dovoljno blizu. Ja se nadam da ce rezultati da se poklope i da cemo ici u drugu fazu. A tamo sta nam Bog da, ipak bi bilo ruzno odmah ispasti u prvom dijelu, a prosle godine treci.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Na kraju poraz od -14. 90 koševa primljenih, ne treba biti stručnjak pa skontati da je odbrana loša. Protiv Estonije takođe preko 80 koševa. Napad i nije loš, ali bez jake odbrane ništa.
Balic 4/11 sta reci 
ovog kelecevica pod hitno otjerat !!!
a balicu utupit u glavu da ovo nije nba
a balicu utupit u glavu da ovo nije nba
Jedino sto se treba i moze prigovoriti trenerima ovdje je odbrana. Ne mogu biti 100% siguran o cemu je rijec, ali gledajuci statistiku, u ovovm uzrastu je neprihvatljivo da tim ima samo 6 ukradenih lopti za 40 minuta, sto ukazuje na manjak agresivnosti i pritiska na igrace sa loptom.
Oni sa 16 godina treba da grizu, ali to u nasem imu ocito nije slucaj
Oni sa 16 godina treba da grizu, ali to u nasem imu ocito nije slucaj
FKS❤️1946
garic i gacic u svakoj utakmici imaju probleme s licnima, samo sto ih gacic zna i iznuditi. to se mora promjeniti, dosad smo u svakoj utakmici usli brzo u probleme zbog tih licnih.
Gledam statistiku koja ne kaze sve ali slobodna su nam losa a i licne u napadu kad smo se priblizili djeluju kao mozda i losi nervi naseg tima - psihoza.
to nam je daleko najveci problem!dino-92 je napisao/la:garic i gacic u svakoj utakmici imaju probleme s licnima, samo sto ih gacic zna i iznuditi. to se mora promjeniti, dosad smo u svakoj utakmici usli brzo u probleme zbog tih licnih.
kada pogledamo +/- nasi playa veceras:
Garic +9
Balic -10
Kelecevic -10
Aleksic -18
utakmicu smo izgubili u onim trenucima kada su Lazic i Garic bili na klupi, a Sesar i ovi drugi playi unutra!
Ma ni Garic nista posebno nije odigrao. Nemoj da ga hvalis Livnjak.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.