NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Hare_BvB
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la Hare_BvB » 10 dec 2010, 03:14

Coltsi rutinski za sad.

14-0 na 10 minuta do poluvremena.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 dec 2010, 03:28

ma nema veze sto bjeze samo jdnu tekmu, ali kada izgubis 5 za redom, a evo izgubit ce i sestru to vala ne uljeva neko samopouzdanje
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 10 dec 2010, 13:30

I da zasp'o sam na kraju 3 četvrtine, pa to nema nigdje, a kako vidim 4 bila prejaka.. 6-14 :cry:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 dec 2010, 16:51

pa malo je falilo da ovi stignu ebiga :)..ko bi rekao da ce tako biti, poslije onakve dominacije Coltsa
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 10 dec 2010, 16:53

EdinTM87 je napisao/la:Veceras krece dominacija !

Vjerovatno ja jedini gledam, mozda jos Salty... Hoces gledat Salty? :)
Nema nijednog tvog komentara u vezi tekme sinoć. Haman si je prespavao ;)
"Float like a butterfly, sting like a bee"

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 dec 2010, 16:57

ljudi moji sutra snijeg, a u nedelju kazu veliki pad temperature i to haman -20 :)...uz to da ce kisa padati navecer to ce sve polediti... bice ebeno igrat a i nama gledat utkamicu izmedju Bearsa i Patriotsa...mi smom prejaki u tim uslovima kao sto sam i rekao uvjek u decembru mjesecu mi prolazimo pozitivno, tako da se nadam da mozemo do pobjede
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 dec 2010, 17:01

EVO STA KAZU ZA TEMPERATURU U NEDELJU I JEDNA OD NAJHLADNIH IKADA KOJA CE SE ODIGRATI :) TO JE CHICAGO :)...JOS DOLE VJETAR JER JE UZ OBALI MICHIGAN LAKE UUUU BICE ZEZNUTO PRAVO..OVO STO OBJASNJAVA TEMPERATURU OVO JE U FARADIMA NARAVNO,A NE U C

Kazu jos da ce vjetar biti oko 40 mph, a dore uz Lake se ocekuje i veca jacina vjetra :shock: ...bice ovo zanimljivo pratiti :)

Lovie's Bears are used to the cold
December 10, 2010 8:45 AM | No Comments
By Brad Biggs

As the Bears gear up to handle Old Man Winter and the New England Patriots on Sunday at Soldier Field, forecasts show it could be one of the coldest games the team has played at home, at least along the lakefront.

The Bears are acting like it's business as usual. In terms of just the temperature three of the eight coldest games at Soldier Field have been played during the Lovie Smith era.

"For us it's the typical Chicago game in December," Smith said. "Do we game plan for it? Yes. This is our home-field advantage. Or I shouldn't say advantage. It's at least our home field we play on. You prepare for all situations that come up each week. Again, it's not like we're going to start doing anything differently than we normally do at this time of the year."

The Patriots are naturally prepared to play in freezing temperatures as well, so it's not like they're hosting a team that plays in a dome on Sunday.

Here is a look at the coldest games the team has played at home dating back to 1963:

Date Opponent Temperature

Dec. 22, 2008 Green Bay 2
Dec. 18, 1983 Green Bay 3
Jan. 10, 1988 Washington* 4
Dec. 17, 1989 Green Bay 10
Dec. 11, 1977 Green Bay 10
Dec. 29, 1963 N.Y. Giants* 11
Dec. 23, 1990 Tampa Bay 11
Dec. 19, 2004 Houston 12
Dec. 18, 2005 Atlanta 12
Dec. 26, 1993 Detroit 13
Here is a look at the coldest games the team has played at home in terms of wind chill dating back to 1963:

Dec. 18, 1983 Green Bay -15
Dec. 22, 2008 Green Bay -13
Jan. 10, 1988 Washington* -12
Dec. 19, 2004 Houston -7
Dec. 17, 1989 Green Bay -5
Dec. 29, 1963 N.Y. Giants* -3
Dec. 11, 1977 Green Bay 10 -3
Jan. 8, 1988 San Francisco* -3
Dec. 23, 2007 Green Bay -2
Dec. 23, 1990 Tampa Bay -1
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

the_packer
Kontakt:

Post Postao/la the_packer » 10 dec 2010, 19:50

SaltCityAttack je napisao/la:EVO STA KAZU ZA TEMPERATURU U NEDELJU I JEDNA OD NAJHLADNIH IKADA KOJA CE SE ODIGRATI :) TO JE CHICAGO :)...JOS DOLE VJETAR JER JE UZ OBALI MICHIGAN LAKE UUUU BICE ZEZNUTO PRAVO..OVO STO OBJASNJAVA TEMPERATURU OVO JE U FARADIMA NARAVNO,A NE U C

Kazu jos da ce vjetar biti oko 40 mph, a dore uz Lake se ocekuje i veca jacina vjetra :shock: ...bice ovo zanimljivo pratiti :)

By Brad Biggs

As the Bears gear up to handle Old Man Winter and the New England Patriots on Sunday at Soldier Field, forecasts show it could be one of the coldest games the team has played at home, at least along the lakefront.

The Bears are acting like it's business as usual. In terms of just the temperature three of the eight coldest games at Soldier Field have been played during the Lovie Smith era.

"For us it's the typical Chicago game in December," Smith said. "Do we game plan for it? Yes. This is our home-field advantage. Or I shouldn't say advantage. It's at least our home field we play on. You prepare for all situations that come up each week. Again, it's not like we're going to start doing anything differently than we normally do at this time of the year."

The Patriots are naturally prepared to play in freezing temperatures as well, so it's not like they're hosting a team that plays in a dome on Sunday.

Here is a look at the coldest games the team has played at home dating back to 1963:

Dec. 19, 2004 Houston 12
Dec. 18, 2005 Atlanta 12
Dec. 26, 1993 Detroit 13
Here is a look at the coldest games the team has played at home in terms of wind chill dating back to 1963:

Dec. 19, 2004 Houston -7

na kladionici na manje poena :), nema tu puno pasova, koji screen i ostalo trcanje...

i ljudi evo link sa face grupe američki fudbal u bih, nema puno članova pa eto ko zeli nek se ubaci :)
nadam se da necu dobit ban na ovom forumu zbog ovoga :)

http://www.facebook.com/?ref=home#!/gro ... 3836385880

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 10 dec 2010, 20:24

SaltCityAttack je napisao/la:EVO STA KAZU ZA TEMPERATURU U NEDELJU I JEDNA OD NAJHLADNIH IKADA KOJA CE SE ODIGRATI :) TO JE CHICAGO :)...JOS DOLE VJETAR JER JE UZ OBALI MICHIGAN LAKE UUUU BICE ZEZNUTO PRAVO..OVO STO OBJASNJAVA TEMPERATURU OVO JE U FARADIMA NARAVNO,A NE U C

By Brad Biggs

Dec. 19, 2004 Houston 12
Dec. 18, 2005 Atlanta 12
Dec. 26, 1993 Detroit 13

Dec. 19, 2004 Houston -7
Znam da igračima nije zabavno igrati po snijegu i hladnoći, ali meni su upravo te tekme vizuelno najprivlačnije.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 10 dec 2010, 20:54

SaltCityAttack je napisao/la:ljudi moji sutra snijeg, a u nedelju kazu veliki pad temperature i to haman -20 :)...uz to da ce kisa padati navecer to ce sve polediti... bice ebeno igrat a i nama gledat utkamicu izmedju Bearsa i Patriotsa...mi smom prejaki u tim uslovima kao sto sam i rekao uvjek u decembru mjesecu mi prolazimo pozitivno, tako da se nadam da mozemo do pobjede
Patriotsi su 2009. igrali protiv Tenneseeja kuci, pao je snijeg i pretukli smo ih 59-0 uz rekord od 5 TD u jednoj cetvrtini od Bradya.
Poznati su i nama ti uvjeti. ;)
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 10 dec 2010, 21:03

EdinTM87 je napisao/la:Da bacim prognozu :mrgreen:

Tennessee - Indianapolis 2 Pa haj nek' izgube ! :twisted:
Buffalo - Cleveland 2 Rutinski.
Carolina - Atlanta 2 :lol:
Detroit - Green Bay 2 Poraz Lionsa u nedostatku srece ! :roll:
Jacksonville - Oakland 1 HAJMO RAIDERSI, HAJMO RAIDERSI :cry: :cry: :cry: :cry:
Minnesota - New York Giants 1 Favre u elementu.. ;)
Pittsburgh - Cinncinati 1 Ma laganica...
Washington - Tampa Bay 2 NFC South dominira !
New Orleans - St Louis 1 :?
San Francisko - Seattle 1 49ersi do POa ! ;)
Arizona - Denver 1 Ko njima dade da igraju :lol:
Chicago - New England 1 Za Saltya brata !!!!
New York Jets - Miami 1 Ionako su Dolphinsi bez prvih 7 QB, opet NFL kvazipoluekipa Jetsi jedva dobijaju..
:roll:
San Diego - Kansas City 1 Nasi rutinski 8-)
Dallas - Philadelphia 2 Kitna kinez.
Houston - Baltimore 2 Schaub japanac.

Salty, budi na forumu da skupa slavimo TD pasove Velikog Vodje Manning i dominaciju Coltsa !
Nemoj molim te u Paju da se pretvaras. :lol:
San Francisco - Seattle, izgleda da se Alex Smith vraca na poziciju startnog qb, a uostalom ovo je utakmica koju gledaju samo navijaci jedne i druge ekipe. Derbi NFC Westa. Ko ce ovo prognozirati,....?
Arizona - Denver, Arizona je ocajna, a ni Denver nije poletan u passing gameu kao prije. Gore od Arizone uglavnom ne moze biti, tako da dajem Denveru prednost.
San Diego - Kansas. Kansas ce izgleda biti bez Cassella koji je operisao slijepo crijevo, volio bi da Kansas uzme, ali bez Cassella pogotovo tesko.
New York - Miami. Forza Miami, oderite the most overrated team on the World, not only the NFL! :evil:

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 dec 2010, 23:16

randy_moss je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:ljudi moji sutra snijeg, a u nedelju kazu veliki pad temperature i to haman -20 :)...uz to da ce kisa padati navecer to ce sve polediti... bice ebeno igrat a i nama gledat utkamicu izmedju Bearsa i Patriotsa...mi smom prejaki u tim uslovima kao sto sam i rekao uvjek u decembru mjesecu mi prolazimo pozitivno, tako da se nadam da mozemo do pobjede
Patriotsi su 2009. igrali protiv Tenneseeja kuci, pao je snijeg i pretukli smo ih 59-0 uz rekord od 5 TD u jednoj cetvrtini od Bradya.
Poznati su i nama ti uvjeti. ;)

ma znam ja da i vama godi hladnoca jer ii gore je hladno, ali nije ovakav vjetar vjeruj mi :)

Ko se sjeti utkamice Bearsa i San Francisca neznam tanco koja godina ali pokusavo sam na youtube naci ali nigdje ne mogu ebiga :(.... jedino sto sam naso je ovaj FG kojeg je San Francisco pokusoa izvesti i pogledajte putnaju lopte i koliko je samo mogla otici zbog vjetra :)...Vasher je tada ugvatio i otrcu najduzi return u historiji NFL.... ako pogledas ovo, onda cu ti ja jos reci da je bilo jos ovakvih situacija u utakmici, a da QB nije mogo baciti loptu jer njuu je vjetar noosio cim je ona isla duze od 2-3 yarda

.........................................................................................................................................
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 10 dec 2010, 23:45

Taktičar je napisao/la:
EdinTM87 je napisao/la:Veceras krece dominacija !

Vjerovatno ja jedini gledam, mozda jos Salty... Hoces gledat Salty? :)
Nema nijednog tvog komentara u vezi tekme sinoć. Haman si je prespavao ;)
Nisam :mrgreen: Nego sam gledao na ESPNu, a ne na netu, pa tako da nisam ulazio na forum :D Al' zato sam prespavo skolu, spavo danas do 4 :lol: :lol: :lol: :lol:

Odlicno, Manning se vraca, 319 yd 2 TD i sto je najbitnije 0 INT, i sada ima 4 meca sa preko 300 yd i bez INT u sezoni, Brady ima 3 :mrgreen:

Pohvalio bi Garcona, sjajna partija 6 hvatanja za 93 yd i 2 TD i masinu Wayna 4 recieve za 103 yd 8-)
Kao i obicno, katastrofa smo na run, Brown ne moze meda, jos se ne zna kad se Addai vraca....

Titansi nisu lose odigrali, samo prvu cetvrtinu, al pobjednik je bio poznat u svakom trenutku iako to rezultat ne govori 30:28 (Titansi postigli TD u zadnjoj sekundi) Johnson masina, kako je trco, zadavo nam velike probleme, Collins bio isto dobar 3 TD, bez INT... Moss se nije vidio :D

Sada najvaznija tekma u sezoni, igramo kuci sa Jaguarsima i pobjednik osvaja diviziju... Imamo samo prednost sto igramo kuci, mada nije ovo PL BiH da je to neka prednost, jos smo jednom pokazali kako smo losi u odbrani pogotovo na trcanje, a u Jaguarsima trce svi i Garrard i Jones-Drew njega se najvise bojim... Zaboravio sam pohvaliti offense line na celu sa Subotom :D koji daje puno vremena Manningu, a njemu i Waynu malo treba, sto su dokazali sinoc sa nekoliko akcija....
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 11 dec 2010, 05:11

Savim sigurno Urlacher je najveci idol svih navijaca Bersa, ali tik uz njega je svakako covjek koji se zove LANCE BRIGGS...meni je najdrazi igrac i jednostavno lik kojeg jos vise cijene , kad aje prije dvije godine odbijao vece ponude drugih ekipa i Bearsima samo zahtjevao da ga potpisu na duzi period...nije dobio novac koji on zaista zasluzuje, jer je zelio ovdje ostati...

Evo sta Briggs kaze :)

http://www.nfl.com/videos/nfl-network-a ... s-a-stance
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 11 dec 2010, 14:47

Mozda je malo kasno, ali, ako se slazete, hocu da organizujem jedan kviz.... Evo i pravila..

Pocinjemo od week 15, a zavrsavamo sa SuperBowlom.. Prognoziramo sve utakmice u npr week 15, onaj koji pogodi sve dobija 15 bodova, ko promasi jednu, dobija 10, a ko promasi dvije dobije 5 bodova, tako sve do zadnje sedmice, u POu ce sistem biti drugaciji i bit cete obavijesteni naknadno, broj mjesta je ogranicen (max 10 min 5), a prednost imaju sljedeci forumasi:
@randy_moss, @SaltCityAttack, @Taktičar, @sandiegochargers, @the_packer, @Hare_BvB, @Slatinash_7, @Ted Mosby, @marseille_unique, @arapinho1....

Ako zelite ucestvovati u igri potvrdite, a ukoliko ne zelite javite da umjesto onog sto ne zeli upadne neko ko zeli :D
Zadnji rok za javljanje je cetvrtak prije pocetka prve utakmice iz weeka 15...

Naravno, tu su i nagrade :D
1. osvaja da bira poziciju koju zeli igrati u napadu i odbrani na proljece kad budemo igrali aBd
2. osvaja da drugi bira poziciju u napadu i odbrani na proljece kad budemo igrali aBd
3. osvaja da treci bira poziciju u napadu i odbrani na proljece kad budemo igrali aBd :mrgreen:
(ako nekim slucajem Salty ili Marseille osvojem jedno od prva tri mjesta, oni ce dobiti drugu nagradu jer nece igrati sa nama u proljece, znaci njihova nagrada je moj potpis "Salty ili Marseille je aktuelni prvak foruma u prognoziranju NFL utakmica" :mrgreen:

Znaci do cetvrtka... :D i sretno svima :D

arapinho1
Kontakt:

Post Postao/la arapinho1 » 11 dec 2010, 14:50

mogli bi vala :D
"Nikad neću, majko, bez Bosne živjeti,Bosnu ću služiti, za Bosnu umr'jeti.Neću nikad k'o vazal nikom služiti,Ja sam bosanski sin i njen ću ostati!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 11 dec 2010, 14:55

poziv prihvacen!!! Mogli bi se malo kriterijumi smanjiti npr 20 za sve pogodjene 15 za 1 profulanu itd....
Evo i od mene prognoza

Tennessee - Indianapolis 1
Buffalo - Cleveland 2 .
Carolina - Atlanta 2
Detroit - Green Bay 2
Jacksonville - Oakland 1
Minnesota - New York Giants 2
Pittsburgh - Cinncinati 1
Washington - Tampa Bay 2
New Orleans - St Louis 1
San Francisko - Seattle 1
Arizona - Denver 1
Chicago - New England 2 KLASIKA!!!!!!!
New York Jets - Miami 1
San Diego - Kansas City 1
Dallas - Philadelphia 2
Houston - Baltimore 1
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 11 dec 2010, 15:05

Prijavljujem se. Prva utakmica koja ce se prognozirati je San Francisco @ San Diego. Cetvrtak iduci kao otvarajuca utakmica Week 15.

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 11 dec 2010, 15:15

Proba:

Buffalo - Cleveland 2 .
Carolina - Atlanta 2
Detroit - Green Bay 2
Jacksonville - Oakland 1
Minnesota - New York Giants 2
Pittsburgh - Cinncinati 1
Washington - Tampa Bay 2
New Orleans - St Louis 1
San Francisko - Seattle 1
Arizona - Denver 2
Chicago - New England 2
New York Jets - Miami 1
San Diego - Kansas City 1
Dallas - Philadelphia 2
Houston - Baltimore 1

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 11 dec 2010, 15:21

Eto, vec imamo 4 igraca, @Slatinash krecemo od cetvrtka, zato sto je bila vec jedna tekma (Colts-Titans) i zato sto ima neredovnih forumasa kojima treba vremena da se odluce za igru, a moze proba, eto Slatinash je vec postavio, i ja sam na prethodnoj stranici, nagrada k'o pogodi probu su cestitke :mrgreen:

Kriterij se ne moze smanjiti, ipak smo mi vrsni poznavaoci NFL-a :D

EDIT: Ako neko zeli moze ostavit komentar uz prognozu, tabele ce te dobiti poslije svake sedmice....

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []