DamirT je napisao/la: ↑02 jan 2026, 17:45
Amirutah1988 je napisao/la: ↑02 jan 2026, 17:27
DamirT je napisao/la: ↑02 jan 2026, 17:02
Za pocetak oni trebaju napraviti kalendar za kup, tacnije kada je zrijeb, ko ucestvuje. Kao i live zrijebanje parova. Pa za to ne treba neka posebna oprema. Uzmi jedan mobitel i neka snima u najgorem slucaju. Moras gatati da vidis ko ce igrati u kupu...
Sto se tice samog kupa, staviti ih kao u fudbalu. Prvo najniza takmicenja, pa tipa od sesnaestine finala se ukljucuju prvoligasi, kao i Aba ligasi, sto iz druge, sto iz prve. Pa eto Igokea i Bosna mogu ako nista u tim prvim mecevima sa rezervnim igracima igrati, opet bi dobili ove iz nizih liga. Stavis da su nizeligasi domacini u prvim mecevima. A bilo bi zanimljivo i zbog ponekog iznenadjenja.
Niko me ne moze razuvjeriti da Gradina Tesanj,Igman Burch,Drina Zvornik(koja je vec pobjedila Jahorinu i to ne oslabljenu),Spartak Prijedor,Radnik BNB,KK Ljubuski,Posusje ne bi iznenadili neki od 13 klubova u PL.
Pa bi sigurno. Nisu to neke ogromne razlike izmedju tih klubova i ovih najlosijih iz prve lige. A sad zamisli da nekome od klubova iz A2 lige dodje Bosna, pa i Igokea. Tribine bi dosta bile popunjene.
Mi ogroman potencijal imamo u dvoranskim sportovima, samo sto nam se sve svelo na fudbal. Pogotovo sto ti sportovi nisu uopste skupi, prvenstveno kosarka, rukomet i futsal. Sa onim parama sto se vrte u fudbalu kod nas, ovdje bi se cuda mogla napraviti.
Drina je dobila Jahorinu,vjerujem da bi Spartak Prijedor ili Radnik BNB sigurno pobjedili Mladost,sa Slavijom i Leotarom vjerovatno bi bilo uzbudljivo.
Radnicki kakav jeste danas sigurno bi ga pobjedio Kakanj,Vogosca a da ne govorim za Gradinu/Igman.
Treba nam vise klubova u A1 ligi iz vise gradova Federacije vise da se ulaze finansijski.
Gradina ako uspije uci u PL bit ce sigurno dobar projekt,ali me uspavanost Kaknja svake godine u fudbalu i kosarci racocara,jer znam da mogu dosta bolje.
Imaju dvoranu dobru,publiku ,ali to ne prate rezultati.
KK Ljubuski je nesto novo u Herceg Bosni,cinjenica da su nakon prvog dijela bolji od KK Mostar,Posusja (klubova koji su igrali PL),Gruda ,govori da se mozda i tamo stvara klub za PL mozda.
Vjerujem da bi KK Ljubuski,KK Mostar,Posusje dobili Zrinjski,Orlovik.
Širokog sigurno ne