FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Sto bi znacilo da je u principu svaki igrac osim protokolisanog ugovora u klubu imao i anex ugovora također ovjeren Slobodinim pecatom? Ovdje nije rijec o parama na ruke. Da li onda svaki takav anex koji se pojavi uvecava porezni dug? Da li sad npr taj Subicev ugovor dovodi novu inspekciju? Zasto savez uopste dozvoljava anexe? Ocigledno je to postao instrument utaje. Zasto sindikat koji toliko proziva Slobodu ne stane u zastitu i fudbalere i mjesta gdje oni zarađuju hljeb. Nije Sloboda uvela anexe. Zasto Sindikat ne zahtjeva od Saveza da svi ugovori moraju biti pohranjeni u savezu i da ono sto nije protokolisano u savezu ne vazi. Ovdje djeluje da bi oni malo menadjerske ugovore da imaju a malo radnicke. Zasto Sindikat ne napadne savez a ne klubove odnosno Slobodu sto je postao cest slucaj nakon sto je odletio Dzidic. Po kome osnovu Dzidic uopste ima moralno pravo da prica o takvim stvarima ukoliko je i sam sudjelovao u istim?Hitman22 je napisao/la:...
Eh sad Subic koji u anexu ima kes na ruke a tako nesto nema u klubu zavedeno a ima regularno ispecaceno tadasnjim vazecim pecatom. Naravno nije se sravnjenje trazilo sa klubom niti se Subic javljao ikada za zadnju platu u cujelosti i pola iz 4/2017 nego se njegovi pravni zastupnici obratili NS sa novim detaljima i basnoslovkij 74.000 KM. Mozda da napomenem da je advokatska kancelarija ista kao kod Kostica Fatica
Zasto se igraci ukoliko su clanovi sindikata ne postave drugacije i na napadnu onog ko donosi pravila. Pa nece, sute kao sto suti i pola drzave. Ma nije ni cudo sto nema ni ljudi na stadionima i sto nas dere ko stigne u sportu u kojem god hoce...
Zadnja izmjena: klma1, dana/u 17 maj 2018, 21:21, ukupno mijenjano 2 puta.
& $ ?
Cuj Faticu se nesto duguje, za sta **** mu zenu u prkno treba on da vrati svaki fening koje je uzeo do sad iz Slobode **** ga Husic koji ko ga dovede.
- zlatnakoka
- Kontakt:
Ne ide ovo u istu rečenicu.klma1 je napisao/la:Po kome osnovu Dzidic uopste ima moralno pravo da prica o takvim stvarima ukoliko je i sam sudjelovao u istim?
Prvi sam bio zadovoljan potpisima Karića i Džidića, ali su ispali lopovi kakvih je malo.
Mislim da je Fatic isto tuzio za cijelu sezonu iako je napustio treninge i nestao bez traga u februaru 2017g s drugim timom nakon sto je prvi tim otišao na pripreme. Mislim da je takodje njemu savez priznao tužbu na cijelu sezonu i s obzirom na veliki ugovor koji je imao dug je preko 70.000 bez kamataHElo je napisao/la:Cuj Faticu se nesto duguje, za sta **** mu zenu u prkno treba on da vrati svaki fening koje je uzeo do sad iz Slobode **** ga Husic koji ko ga dovede.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
...
Zadnja izmjena: klma1, dana/u 17 maj 2018, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.
& $ ?
Znaci, u principu mi imamo 10 igraca koji imaju "dobre" ugovore i po tim ugovorima se manje vise vrse isplate ali igraci imaju i anexe koji nisu prijavljeni nigdje i koji se naknadno pojavljuju i koje savez priznaje jer su ovjereni kod nekog advokata. Dakle sad, karikiram, Senad napravi profesionalni ugovor sa Jahicem, Mujkicem i dvojicom radnika Tom Cata na godinu dana 10 000 svaki. I onda napravi anex sa svakim od njih na još po recimo 40 000. I onda Senad ode, pojavi se neki Ramo koji isplacuje ove ugovore i onda skonta da ima dva građevinara a ne fudbalera i kaze im da eto dolaze ali ne igraju jer ni onako ne znaju. Njima dodije da dolaze i onda odu a onda se oni pojave sa anexima koje savez prizna i to punom trajanju ugovora iako su isti samovoljno napustili prije kraja ugovora ali eto direktor ih recimo nije tuzio jer preostali iznos ugovora nije bio veliki.Hitman22 je napisao/la: ...
Mislim da je Fatic isto tuzio za cijelu sezonu iako je napustio treninge i nestao bez traga u februaru 2017g s drugim timom nakon sto je prvi tim otišao na pripreme. Mislim da je takodje njemu savez priznao tužbu na cijelu sezonu i s obzirom na veliki ugovor koji je imao dug je preko 70.000 bez kamata
Sad su sva 4 otisli i traze isplatu po 40 000 iz anexa i jos par hiljada npr 3000 ukupno iz preostalog dijela ugovora. Tzn da je ukupan dug Slobode 163 000 od cega se pola odnosi na zidare. Da je Sloboda eventualno i podnijela tuzbe za raskid ugovora odnosno nepostivanje ugovora mogla je ustediti npr. tih 3000 za preostali dio ugovora a tuzbu za ovih po 40000 iz anexa nije ni mogla jer anex nije evidentiran. (CIni mi se da je bilo rijeci i o tim tuzbama)
Ko je tu napravio dug Slobode? Neki imaginarni Senad koji je sve to potpisao i pripremio ili neki imaginarni Ramo koji je eto dobio sefovsku poziciju pa odlucio da glumi gazdu? U anexima nisu evidentirana prava i obaveze ili?
Ako je ovo zbilja tako Sloboda je pusiona kako god okrenes. A jos se nasli nesto da prigovaraju advokatu koji je dosao tek kad su uvalili Slobodu. I sad bi narvno sve to trebalo platiti iz gradskog budzeta jer FK Sloboda ko biva gradski klub?
& $ ?
Ne znam kako nije uvažena žalba za Kostica i Fatica posebno za Kostica koji je s drugim klubom na pripreme otišao. Malo sam pretražio po pravilnicima Uefa kad je suspenzija u pitanju. Očigledno je kod Džafića Kostica Fatica bio propust u proceduri. Anexi su druga stvar. Ugovor je temeljni i reguliraš obaveze ,anexom reguliraš dodatna primanja. Ne vjerujem da nisu znali za anex ali mi glupo da savez donosi presude pa da se žališ kad platiš.
Mada smo već sve te price prošli prije godinu.
Evo barem se sad to javno obznanjuje pa ćemo upamtiti Mujkica Slomica Zoletica Kostica Fatica Subica i razne potrazioce pa ako se pojave kod nove neke uprave da imamo barem dokaze. Mada ja ocekujem Zoletica za kamatu od kamate ubrzo. Haman mu advokat dobar našao telce da uzima po 30.000 svake godine
Mada smo već sve te price prošli prije godinu.
Evo barem se sad to javno obznanjuje pa ćemo upamtiti Mujkica Slomica Zoletica Kostica Fatica Subica i razne potrazioce pa ako se pojave kod nove neke uprave da imamo barem dokaze. Mada ja ocekujem Zoletica za kamatu od kamate ubrzo. Haman mu advokat dobar našao telce da uzima po 30.000 svake godine
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤
Sjecam se da je nesto se pisalo ali ni tad nisam bas skontao. Znaci igro ili ne, pobjego ili otpusten, pijan ili suspendovan nista ne mjenja njemu je prihod iz Aneksa garantovan?
Da li postoji nacin da Sloboda ospori anex?
Da li postoji nacin da se izmjeni sadrzaj buducih anexa pa da se barem te stvari vise ne ponavljaju?
Da li postoji nacin da se izmjeni sadrzaj buducih anexa pa da se barem te stvari vise ne ponavljaju?
& $ ?
- tuzlak1987
- Kontakt:
Jel savez ono zabranio uskoro svakakve ugovore? Pa ovakvih stvari nece moci biti u buducnosti..
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Sloboda moze osporiti mnoga potrazivanja (osim porezne)ali treba angazovati pravni tim...klma1 je napisao/la:Sjecam se da je nesto se pisalo ali ni tad nisam bas skontao. Znaci igro ili ne, pobjego ili otpusten, pijan ili suspendovan nista ne mjenja njemu je prihod iz Aneksa garantovan?
Ne skolarca da se uci nego tri najmanje iskusna advokata.
Prije toga angazovati nezavisnu revizorsku kucu,ispitati poslovanje kluba najmanje 15 god unazad...
Dakle pripremiti i klub i advokatski tim,cinjenicnim stanjem.
Ali to je proces od najmanje 2-5 godina (vucaranja po sudovima ).plus skupo za igranja.
Druga stvar nikada necemo to dobiti momak danas objasnio ne znam ko je pisao toliko se para opralo toliko je malverzacija i ljudi upleteno da to nece nikada dozvoliti,radije ga ugase ko Sloboda Ditu.
Nazalost to je tako.Jer tim procesom (primjer)neko bi ispitao kako je klub poslovao sa minusom milion i 200 hiljada a imali transfer Saida od preko 1.5 miliona km. ...
Ogromnaaa razlika u novcu. ...
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
babuka proziva te onaj klosar HellerBrcanskamalta je napisao/la:
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ostaje Srpski vitez Ignjat 

-
- Kontakt:
- Brcanskamalta
- Kontakt:
Cuj srbski vitez. ...joj Allahu daj mi sabura...molim te.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Stjepan Tomasevic
Junije Palmotic
Hoćemo pljesak himnoj?tuzlak1987 je napisao/la:Ostaje Srpski vitez Ignjat
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
kratko i jasno NE.klma1 je napisao/la:Sjecam se da je nesto se pisalo ali ni tad nisam bas skontao. Znaci igro ili ne, pobjego ili otpusten, pijan ili suspendovan nista ne mjenja njemu je prihod iz Aneksa garantovan?
Ne, jer vidimo da ove komisije saveza djeluju kao sudovi sami za sebe, tumace sta hoce i kako hoce.
da si povlasten klub u savezu sve bi se uvazilo, malo suspenzije i kazne, malo zastrasivanja igraca i gotovo.
dokle god kriminalna organizacija u savezu radi kako hoce, ne moze se tu puno. Na sporazumima je sve bilo jasno i ko tu nije vidio, nema potrebe da mu se crta vise.
sad samo sto smo mi idioti pa se nasladjujemo svojom vlasitom bijedom pa nek su uvazili Kosticev i ostale sporazume, a nek nisu Zeca i Krpica da bi pokazali da je Azmir veci, ili bilo ko drugi, to samo savez koristi protiv nas
da su Krpic i Zec imali sporazum sa drugim klubovima kakav su imali sa Slobodom, morali bi da ga se pridrzavaju.
Savez se prema Slobodi odnosi na nacin da igrac sad u julu, augustu moze potpisati sa Slobodm i otici na odmor do decembra , ne pojaviti se ni jednom, i sve uredno naplatiti jer kazne i suspenzije FK Sloboda ne vaze u savezu, i nama je to OK.
mazohizam
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- tuzlak1987
- Kontakt:
Treba mu samo pustati Sini jarko sunce sa Kosova da se najezi i biti ce najbolji stoper lige.Penaltiky je napisao/la:Hoćemo pljesak himnoj?tuzlak1987 je napisao/la:Ostaje Srpski vitez Ignjat

-
- Interni moderator
- Kontakt:
Brate,ti da sjednes negdje u tisinu.... ponesi kafu i dobro se zamisli....dooooobrotuzlak1987 je napisao/la:Ostaje Srpski vitez Ignjat
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- tuzlak1987
- Kontakt:
Evo kaze sloboda72 da u Tuzli navijaci Slobode nisu vecina 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.