Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

brile
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la brile » 17 avg 2015, 23:56

Tele33 je napisao/la:Treba čestitati i momcima na ovom forumu koji su gledali ove dječake, slali preporuke savezu. Mi naletimo, pročitamo, ispratimo prvenstva i to je to. Dok neko čitavu godinu prati utakmice, gleda momke iz sedmice u sedmicu. Ovo je i vaš uspjeh. :bih:
Treba cestitati i gospodinu zvanom Sabahudin, i zahvaliti mu se na divnim komentarima u finalu, polufinalu i veceras. Cekao je na ovo 22 godine. Inace je rodjen u Sarajevu :bih:
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

SPARTANS FC

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 avg 2015, 23:56

Ma Baho je uradio dosta za BH sport al nije razlog da bude seljak. Lijepo je sto je Njegos sa Pala, i sto igra za BiH, ajd nek se i kaze to al sta koji **** moras to ponavljat milijarsu puta. Na predstavljanju je rekao Njegos sa Pala Sikiras :facepalm:
Ne kontaju ljudi da djeca rodjena poslije rata ne obracaju na to paznju kao i ovi stariji, poput Bahe
Al ajd pustit budalu, momci su bitni. Svaka im cast, i Musa ima fantastican stav, rekao je da je ovo prvi korak i da cemo postati velesila, za SP je rekao da i to osvajamo. Mozda je malo euforicno i nerealno, al to treba da bude stav pravog pobjednika i sportiste.
Pandza je gromada od covjeka. :bow:
Nad tobom sunce najljepše sja

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 avg 2015, 23:58

eb'o vas Baho. Dobio je svojih 5 minuta i na ovom forumu. Piš'te malo o momcima ako imate šta!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 18 avg 2015, 00:01

#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 18 avg 2015, 00:05

Bassha je napisao/la:

AEK Athen?
Hmmm, kakvu oni ulogu igraju pored Olympiacos-a i Panatinaicosa?

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 18 avg 2015, 00:10

Volvic je napisao/la:
Bassha je napisao/la:

AEK Athen?
Hmmm, kakvu oni ulogu igraju pored Olympiacos-a i Panatinaicosa?
Znam da su doveli nekoliko ozbiljnih pojacanja ovog ljeta.

https://www.facebook.com/DubsmashBalkan ... 416884873/

:salut:
Don't believe the hype.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 avg 2015, 00:10

zizu1991 je napisao/la:Dokle god se budu potencirale različitosti između tih momaka koji su zajedno donijeli zlato u BiH, ili napravili bilo kakav uspjeh, nikada ovdje neće biti napretka. Koga boli qrac ko je, i šta je? Nek' igra ako hoće, ako osjeća zemlju svojom i vozdra. Nadrinacionalistička patetika, i nadripatriotizam samo još pali kod nas i nigdje više.

Zato i jesmo u banani.
Kao i obicno :salut:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 avg 2015, 00:13

FranckRibery je napisao/la:
brile je napisao/la:
Pa mislis da bi momci ostvarili ovaj uspjeh da nije bilo njegovih komentara. Uostalom on ovo ceka 22 godine, a oni tek iz prkna izasli.
de reci da se zajebavas molim te :lol:
Pa sarkazam ljudi, vidi se sa one gore internacionalne svemirske stanice :wave:

Desetine hiljada nasmijanih ljudi na ulicama, 12 momaka koji su dobili uspomenu koje ce se sjecati cijelog zivota... Lijepo je bilo sve ovo. :bih:
ALi sutra je novi dan.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 avg 2015, 00:28

Koliko je bilo ljudi zna li se? :bih:
DANTES je napisao/la:
pride_of_merseyside je napisao/la:Dušeeeeeee :ljepota:

Kako Sani ima divan osmijeh :D
eto ti sad... zarazila je ona krofnica
Djeca bona, djeca! Sebi ruke! :mrgreen:
Pa Pride sto najmanjeg izabra? :mrgreen:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 avg 2015, 00:31

Clutch je napisao/la:Sabahudin Topalbecirevic je covjek kojeg je pregazilo vrijeme, i ne samo njega nego i vecinu naseg drustva koji su rodjeni prije rata, prosli rat i koji su zivjeli u periodu nastanka ove drzave u kojem je isticanje pripadnosti i razlicitosti usljed nakaradnih odnosa bilo nezaobilazno. Medjutim, ovi momci predstavljaju nesto drugo, neku novu buducnost, ne samo kosarkasku nego i socijalnu. Buducnost suzivota i zajednicke snage koju su nam tako dobro prezentovali.

Ovim momcima, sto je tako ocigledno, nije nimalo bitno da li je neko s Pala, iz Bihaca ili Viteza. I zbog toga je ovaj dogadjaj toliko umrljan, jer je neke nove momke, neke nove Bosance i Hercegovce, u ime cijele nacije nocas prezentovao covjek koji je zestoko opterecen podjelama i koji je susta suprotnost onoga sto ovi momci predstavljaju.
Nema veze sto si kosarkaska neznalica, ovo si lijepo napisao. :bih:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 18 avg 2015, 00:38

SGD53 je napisao/la:Emocije su se slegle i mogu da hladne glave napišem svoje viđenje ovog EP.
Ovaj tim sam počeo pratiti nekako pred EYOF, za Musu, Sikiraša i Lazića sam znao od prije, za ove ostale sam čuo tek na EYOF-u. Nisam očekivao neki veliki i pretjeran uspjeh, da će dogurati daleko to sam vjerovao, da će osvojiti medalje nisam, nadao se jesam ali sam mislio da kao što sve bude tako i ovo bude prenapuhano.
Na EYOF-u sam utakmice pratio onako sa strane, ne sa nekim velikim zanimanjem ali kako su gurali dalje i kako su mediji počeli pisati sve više sam počeo pratiti ove momke. Na kraju je palo zlato, ali i to sam zlato uzeo sa velikom rezervom, velika većina ekipa tamo nije imala udarne igrače ili nisu igrali onako kvalitetno, tako da sam sa nekim pretjeranim očekivanjima zakočio, no onda se pojaviše Atić i kompanija koji uđoše u polufinale pa mi opet vratiše pažnju na ove momke. Očekivao sam četvrtfinale, eventualno polufinale, ali i to u nekim ludim snovima, medalju nisam jer sam mislio da ćemo sagoriti, a onda bum.

Počinje EuroBasket, da jeste to "samo 16 godina" i jeste to na margini sportskih dešavanja, ali u zemlji kao što je naša gdje ništa nije normalno nije normalna ni ljubav prema sportu, gladni i željni uspjeha, sportskog i svakog drugog, zemlja i ljudi velikog srca i još veće želje, zemlju koji mnogi guraju pod tepih i zemlju koja je uvijek zemlja slučaj, zemlja gdje trebaš tri put nešto osvojiti da bi ti se priznao uspjeh prvog, u zemlji na brdovitom Balkanu. Prvu utakmicu sam gledao, hajde reko da i to gledam, nikad prije uživo nisam gledao momke od 16 godina (na nekom reprezentativnom nivou) pa mi je prva utakmica skratila život za neke 2 godine, ljutim se na coast to coast, na neke nepromišljene napade, rezultat ide za nas ali igra katastrofalna, nema uigranih napada, nerezonski šutevi koji ulaze ali me živciraju, ali onda skontam pa to su momci od 16 godina. Potom dolaze druga, treća, četvrta... redale se tako utakmice jedna za drugom rasli su i apetiti, drugi krug, četvrtfinale, svjetsko, medalja, pa na kraju zlato. Ako je istina da je moguće odvojiti duhovno od materijalnog onda sam ja te noći doživio nirvanu, nakon par minuta plakanja u wc-u sjeo sam pred TV, sjedio u šutio, gledao one momke kako skaču, nisam bio ni sretan ni tužan jednostavno u meni su se svi osjećaji koji su se skupljali ovih 20 i kusur godina pomješali u jedan, od patnji i gladi plača malog dječaka, do nepravde i podjeljenosti jednog tinejdžera preko tuge i sreće jednog momka koji je rođen i odrasta u ovoj zemlji, osjećaj koji možda više nikad neću doživjeti, osjećaj nebeskog mira, višeg stanja, bilo mi je svejedno i ko sam i šta sam, i gdje sam i šta se dešava jednostavno bio sam tu i svjedočio momentu o kojem će se pričati, koji će uistinu ostati upisan zlatnim slovima i koji je početak nečeg novog.

Da, živimo u nenormalnoj i podjeljenoj državi gdje se ta podjela osjeti na svakom ćošku po svim mogućim aspektima, i znam ja zašto Baho govori to Njegoš s Pala i znam ja zašto ostali guraju to neko jedinstvo u prvi plan, jer svi želimo vjerovati u to neko jedinstvo. Nije to put koji se postiže preko noći, nije to put koji se postiže na ovaj način ali to nije ni bitno. Ovi momci imaju po 15 godina, rođeni su 5 godina nakon što je rat završio, ono što kod njih vidim jeste da oni ni ne mare za tim što neko potura u prvi plan to Bosanstvo i Hercegovstvo oni žive jedni za druge, igraju zajedno i ovo su momci koji će graditi ovu zemlju naprijed, ovi Džanani, Njegoši, Lazari, Saniji žive u većini dječaka i djevojčica u BiH ali ne dolaze do izražaja, ponosan sam što sam svjedočio ovom trenutku, ovom dočeku to je pokazalo koliko mi srce imamo, koliko smo gladni sportskog uspjeha koliko smo svjesni svojih mogućnosti ali još jednom na napomenem ovo nije kraj jer onda sam rekao prije ovih utakmica da ovi momci imaju pobjednički mentalitet i jednostavno to vjerujem i dalje, njihova zrelost u izjavama, njihovo držanje i stav, ja bih njihovih godina da me doćeka 100 000 ljudi ispred vječne vatre upišao se od sreće gore, ali oni čvrsto stoje na zemlji.
HVALA MOMCI, HVALA JOZO HVALA SVIM LJUDIMA U KSBiH A PRIJE SVEGA HVALA MOJIM ZEMLJACIMA KOJI SU JOŠ JEDNOM POKAZALI KAKO SMO MI VELIKA NACIJA, VELIKOG I OTVORENOG SRCA.
:thumbup: :thumbup: :bih:
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 18 avg 2015, 00:51

Bahu i slične njemu klovnove držati što dalje od reprezentacija, ako ništa onda makar što dalje od košarkaških reprezentacija.

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 18 avg 2015, 00:54

zizu1991 je napisao/la:Dokle god se budu potencirale različitosti između tih momaka koji su zajedno donijeli zlato u BiH, ili napravili bilo kakav uspjeh, nikada ovdje neće biti napretka. Koga boli qrac ko je, i šta je? Nek' igra ako hoće, ako osjeća zemlju svojom i vozdra. Nadrinacionalistička patetika, i nadripatriotizam samo još pali kod nas i nigdje više.

Zato i jesmo u banani.
Hvala Bogu ima ljudi koji vide!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 18 avg 2015, 01:00

Ovo je strahovito dobra stvar što su momci dočekani na jedan ovakav način i dodatni motiv svima ostalima koji predstavljaju ovu državu na pravi način. :bih: Još jednom, svaka čast :bih: :bih: :bih:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 18 avg 2015, 01:01

jesmo mi pogan i nezahvalan narod,da su veceras svima nama koji smo bili na doceku dodjelili jos po 200 KM,onako eto sto sm odosli opet bi se neko nasao da prigovara za ovo ili ono,u svemu se nadje mana,jos samo cekam komenatare ovih sto nisu iz Sarajeva koji inace pricaju o posjeti u negativnom kontkestu,da kazu kako smo i veceras mi Sarajlije zakazali sa posjetim itd itd...mora li se uvijek srati i prigovarati i traziti mane ?
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 18 avg 2015, 01:06

Heller je napisao/la:
Champion1 je napisao/la:Drzite Bahu prenijet ce ga i skocit ce s balkona
Drzi karnu moju, ako skoci nek se samo razmaknu :mrgreen:

Imal ko listu odakle je koji igrač, imal koji Tuzlak interesuje me

Evo ga i Halid, jos samo sator i janje i prava korida :facepalm:
Ako gdje ima tema najludi postovi na forumu, ovo tamo direkt!!! Placem 5 minuta na ovo :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 18 avg 2015, 01:08

Ako je istina za Atica Aek tamo bi isao kod Milosevica

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 18 avg 2015, 01:14

Baho ukrao šou, kakav lik, zauzima stav kao da je on radio 20 godina na razvoju sporta...a ne samo komentarisao isti, strašno

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 18 avg 2015, 01:19

hocete li prestati vise pisati o Sabahudinu :pray: :pray: momci osvojili E.P vi i dalje o njemu :roll: :crazy:

Gavijalov
Kontakt:

Post Postao/la Gavijalov » 18 avg 2015, 01:24

semir01 je napisao/la:hocete li prestati vise pisati o Sabahudinu :pray: :pray: momci osvojili E.P vi i dalje o njemu :roll: :crazy:
Treba djelovati preventivno. Vidisi sta su prethodne generacije šutnjom omogucile,ovo svo zlo oko nas.

Sve je sa ovim rezultatom i generacijom savrseno, osim sto bahinu filozofiju treba otjerati što dalje od svetosti košarkaške reprezentacije.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Semper i 6 gostiju.