Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Azpi
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Azpi » 26 dec 2020, 15:52

Specter je napisao/la:
26 dec 2020, 10:28
Preporuka za neki xiaomi mobitel, ali negdje do 400km? Imao sam 9t pro, zvjerka od mobitela ali sam ga razbio kompletnog pa sam primoran za neki jeftiniji sad...
Steta, kod mene je isti, nema dalje mob :mrgreen:

Uzmi obični 9t? Ili note 8 pro ili 9 pro
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 26 dec 2020, 16:13

Zvjerka

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 26 dec 2020, 18:26

Samsung aka najcringe brend u mobilnom svijetu

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 27 dec 2020, 13:04

Azpi je napisao/la:
26 dec 2020, 15:52
Specter je napisao/la:
26 dec 2020, 10:28
Preporuka za neki xiaomi mobitel, ali negdje do 400km? Imao sam 9t pro, zvjerka od mobitela ali sam ga razbio kompletnog pa sam primoran za neki jeftiniji sad...
Steta, kod mene je isti, nema dalje mob :mrgreen:

Uzmi obični 9t? Ili note 8 pro ili 9 pro
Kod mene je trenutno Xaomi Redmi 9A 2/32 model, zasada bez greske fercera :opaopa:
Uzeo ga za 210 KM :kafa:

Klare

Post Postao/la Klare » 27 dec 2020, 22:42

Koliko košta da se promijeni USB-C port za primjer na LG G6.

I šta mislite o Huawei P40 pošto sam njega zapikirao.
Mislim da je danas best buy

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 27 dec 2020, 22:50

miki_92 je napisao/la:
26 dec 2020, 18:26
Samsung aka najcringe brend u mobilnom svijetu

Poredat ce zato jos jedno 7-8 kamera sa zadnje strane iako slikas samo jednom :rol:
27.10.2020

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 27 dec 2020, 23:19

Klare je napisao/la:
27 dec 2020, 22:42

Ja sam mijenjao na G6 prije par godina, slagat cu te, mozda 40-50KM da je bilo.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 27 dec 2020, 23:25

harden je napisao/la:
27 dec 2020, 23:19
Klare je napisao/la:
27 dec 2020, 22:42

Ja sam mijenjao na G6 prije par godina, slagat cu te, mozda 40-50KM da je bilo.
Ja sam mijenjao prije 3 mjeseca dao 80 KM za Huawei. Sve zavisi od radnje do radnje... Mozda i od modela telefona,ko ce ga znat..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 29 dec 2020, 10:03

Imal gdje kakvih snizenja sad pred novu.. I sta kupiti za 900, maks do hiljadu maraka, zelim mobitel koji ce me sluziti bar 2 godine.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 29 dec 2020, 10:16

enobarca je napisao/la:
29 dec 2020, 10:03
Imal gdje kakvih snizenja sad pred novu.. I sta kupiti za 900, maks do hiljadu maraka, zelim mobitel koji ce me sluziti bar 2 godine.
https://www.olx.ba/artikal/39878412/iph ... garancija/

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 29 dec 2020, 10:54

Hvala na preporuci ali to mi je staro, 3 godine ima kako je izasao vec, nesto bi ipak novijeg datuma :mrgreen: gledam xiaomije ove, ovaj novi f2 poco pro se ne cini los, ali osvjezavanje zaslona 60hz, to mnogi navode kao manu

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 29 dec 2020, 11:40

enobarca je napisao/la:
29 dec 2020, 10:54
Hvala na preporuci ali to mi je staro, 3 godine ima kako je izasao vec, nesto bi ipak novijeg datuma :mrgreen: gledam xiaomije ove, ovaj novi f2 poco pro se ne cini los, ali osvjezavanje zaslona 60hz, to mnogi navode kao manu
Jbg ne može biti mana što ima 95% trenutnih mobitela :mrgreen:
Ali ako ciljas na veću refresh rate vidi mi 10t ako ti ne smeta lcd
Pa onda mi 10, a pogledaj i oneplus 8 ili čak 7 pro stariji
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 29 dec 2020, 13:37

enobarca je napisao/la:
Oke, samo da znas da ces imati na njemu updejte jos minimum 2-3 godine, vjerovatno duze od bilo kojeg novijeg telefona kojeg uzmes od ovih pobrojanih.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 29 dec 2020, 14:14

Hvala jos jednom obojici, pogledacu sve te, mozda i taj iphone uzmem u obzir, kako god vrijeme je da se mijenja, ove zamjenske baterije ****.3, 4 puta na dan punim mobitel.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 dec 2020, 14:27

enobarca je napisao/la:
Taj iphone ce u najmanju ruku trajati i imati update ko neki Android koji uzmes.

Sto se tice baterije, tu Xiaomi no1.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Klare

Post Postao/la Klare » 30 dec 2020, 22:51

Huawei P40.

Mob je fantazija, Huawei je lider tehnologije danas.
EMUI me najprijatnije iznenadio svojom jednostavnošću i lijepim interfejsom, a čitav mob radi tako da je ovo prvi Android koji radi kao IOS. Nekako je to sada najuglađenije. Vjerovatno su i ostali blizu tu sada, ali ovo sve glatko ide, a ima i vibracijom odziv kao na iphoneu haptik.
Oled odličan, u zatvorenom pod svijetlom na 40% i odlično svijetal i oštar, odmara oči. Ovi današnji LCD paneli ne znam kakvi su, ali u odnosu na prethodni G6 sa lcdom ovo je ogromna razlika. Ovaj Amoled je uživanje i odmaranje, a video na youtubeu ima oštrinu i dubinu, perfekcija.

Biometrija, otisak prsta i face unlock, kako to radi i kako fina animacija prilikom otiska prsta. Radi na fazonu kada uzmeš mob u ruku pojavi se otisak na ekranu i onda fina naimacija otključavanja u dijelu sekunde. Face unlock brz dovoljno je samo malo nagnuti prema licu, bez greške. A ovo nije običan face unlock kao na ostalim androidima, ovdje ima složeniju tehnologiju i ovako brzo radi.
Zaključavanje mob se dešava bez animacije, prebrzo sve ovdje ide.

Baterija.
Od punjenja je 21h, 6h uključenosti zaslona, sada je na 51% :D haha koja moć.

Kameru morate sami isprobati. Dakle scena sa jakim kontrastom, najzahtjevnija situacija, a on to hladno uradi kao da je najnormalnije, ekspozicija sačuvana u tamnom i na svijetlom, a detalji ostaju kao isti, šuma nigdje. A detalja ima da čovjek ne povjeruje. Ovdje ne postoji ružna slika, i tek sada sam vidio koliko mi nismo ružno ispadali na slikama, koliko su nas poružnjavali ovi mob sa nedostatkom detalja i umjetnim peglanjem svega.
Također ovdje ne treba j.ebeni umjetni bokeh, nego ako se slikaš u portretu krupnom kadru kamera sama od sebe prirodno zamuti pozadinu onoliko koliko treba, jer normalno je da ne može biti sve u fokusu. a fokus je toliko dobar da u dijelu sekunde radi i zaključa tako da ni kretanje ne predstavlja problem. Glavna kamera noću ne treba noćni režim jer i u osnovnom radi perfektno.
Ultrawide iznad svih očekivanja u noćnom, upotrebljive slike. ima detalja, jedino ima vidljivog šuma. i telefoto do 5x je dobro oštar. a vještačko svijetlo u mraku ostaje bez imalo flarea. ono vidiš svijetlo i čitav okvir te rasvjete oko svijetla. a fenomen procesuiranja slike gdje on to odradi ono okinem shot nema čekanja a ovakve rezultate dobiva e to je stvar.

Zvuk je najbolji zvuk ikad. Nedavni stereo zvučnici nisu bili ovako dobro. Kako da opišem ovu čistinu zvučnika. Do sada isto kao da sam bio u gradu i od buke ne čujem ništa, pa onda odem u prirodu negdje gdje je samo voda i čujem samo vodu kako žubori, čujem samo tu vodi kristalno jasno. Eto toliko je jasan ovaj zvučnik, dobro sam opisao jelde. :D

Što se tiče Googlea ja nemam problema. Nisam kupovao ništa sa Googlea od ranije.
Ono što sam koristio, Google maps, ovdje imam Maps.me koji radi offline ali nije problem skinuti mape, Gmail, ovdje imam predinstaliran Huawei mail na koji se ulogujem sa Gmail tako da imam aplikaciju koja daje notifikacije o pristizanju itd. Youtube, imam vanced, čak sam i svoje pretplate sa youtubea prebacio, ali se ne mogu prijaviti i ne mogu imati svoje playliste, lajkovane video, ne mogu lajkovati, komentarisati, i na ovoj aplikaciji ne postoji da se video razvuče u ovaj format ekrana, ali postoji više vanced verzija tako da ću isprobati. Inače ima sve normalno trending, subscription, i opcije kvalitete do 1080p koliko i jeste ovaj ekran.
Google drive nemam, na njega moram ići direktno na web, a Huawei ima svoj cloud sa 5GB besplatno, i Huawei za novi mob daje 50GB na dvije godine besplatno.
Chrome također nemam, ali ima Huawei svoj browser koji je ultra brz i kvalitetan. Meni lično prijava u Chrome nikad nije trebala, histroiju i ovako brišem redovno. :mrgreen:

Dakle Google aplikacije ja ne osjetim da fale. Od ostalih aplikacija, ovako imao sam ih na prošlom mob oko 60, u AppGallery ih je bilo nekih 40 već, uključujući Viber, Whatsapp, Instagram, Snapseed, Olx, RAR, DWG viewer(Autocad još nema ali ovo sam i prije koristio ispred), njuškalo, imdb, EON, BSPlayer, i dvije bankarske aplikacije posebno meni važne. Erste banka ima, Addiko još nema, ali rade na tome, a vidio sam da dosta i drugih naših banaka ima. Ima čitava podrška AppGallery za naše područje gdje se sa administratorima može komunicirati i tražiti ubacivanje novih aplikacija.
Dakle ove gore pobrojane aplikacije rade redovno na ažuriranjima i tu brige nema. Ostale aplikacije pristižu svakog dana i AppGallery je sve bogatiji. Od ovih 20 aplikacija koih nema još, su uglavnom knjige, ne pravi alati koji služe da se nešto uradi. Za većinu alata ako ga nema još, naći ćete zamjenu u nečem drugom, a imate i svoju listu želja gdje pošaljete zahtjev koju aplikaciju da ubace, pa oni valjda rade redom po broju glasova.

Dakle ovo sam sve uspio koristeći samo svoj račun na AppGallery, što je skroz sigurno i legalno, a ako ubacite još APKPure i Aptoid što još nisam pokušao onda možete imati i ovo što fali, samo se ne može nikad imati google aplikacija i direktno se u nju prijaviti.

I još kao jedan problem se nameće pitanje, oni koji imaju Google račun i tu su kupovali nekakvih aplikacija pa hoće da to imaju na Huawei telefonu ne znam mogu li imati, ili recimo ako kupite u AppGallery nešto, pa budući mob bude nešto drugo na androidu da li se može ta kupovina prebaciti na google račun, ali za to je možda rješenje da na telefonu koji nije Huawei imate AppGallery i Google play pa ono što ste kupili u AppGallery i dalje koristite sa AppGallery, ovo je lakše zamisliti i mislim da može biti ostvarivo, nego li sa Google prebaciti na AppGallery u Huawei telefonu.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 30 dec 2020, 23:11

Dobro ti ide taj honeymoon period :mrgreen: , napisi isto za par mjeseci da vidimo i nakon takvog koristenja imas li kakve mane. Kamera je vrh vrhova, nocne fotke opali bez imalo gubitka. Softverski su vrhunski ispeglane.

marcelo05
Kontakt:

Post Postao/la marcelo05 » 06 jan 2021, 17:53

Trebam u ovoj sedmici da uzimam mobitel, dok nisam platu potrošio. Gledao sam samsung A51 i Huawei P30 lite ( samsung je skuplji oko 100 KM). Ili ipak preporuka za neki xiaomi do 400-500 KM?

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 06 jan 2021, 19:04

marcelo05 je napisao/la:
06 jan 2021, 17:53
Trebam u ovoj sedmici da uzimam mobitel, dok nisam platu potrošio. Gledao sam samsung A51 i Huawei P30 lite ( samsung je skuplji oko 100 KM). Ili ipak preporuka za neki xiaomi do 400-500 KM?
Note 8 pro ili 9 pro, a51 jedino radi amoled ekrana ako je to ti baš odlučujuća stvar
!!!GOAT!!!

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 06 jan 2021, 19:20

A51 i radi boljeg softvera, baterija na stranu Xiaomia. 9 Pro je po meni preglomazan telefon,a nije znacajan upgrade sa 8 Pro koji je nesto kompaktniji, ako imas priliku testiraj ih kako leze u ruci. Mada i taj P30 Lite je top telefon za te pare. Mnogi ga imaju, svi su zadovoljni sto ja znam. Imas za sve ove telefone vrlo dobre recenzije na youtube, te ces moci steci siri dojam i izabrati ono sto ti treba.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.