Znaci ceka nas nova Finska?abraham je napisao/la:Ja zadovoljan pobjedom, uz konstataciju da će nas island vrlo vjerovatno uzeti tamo. Gleda se ono što je ne terenu a ne ono što je na papiru, a teren kaže da su oni ekipa čiji način igre nama ne odgovora i da nas vrlo lako mogu razbucati sa dalekometnim šutevima i brzom igrom.
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Sad su vam dobri,a poslije turnira su vam bili dno dna 
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
- sigurnoable
- Kontakt:
A znaš li ti za ono da sreća nije konstantna već je čas imaš čas nemaš. Nadam se da Island je neće imati i da suterski neće biti raspoloženi jer bez suta su KANTA EKIPA.abraham je napisao/la:Ja zadovoljan pobjedom, uz konstataciju da će nas island vrlo vjerovatno uzeti tamo. Gleda se ono što je ne terenu a ne ono što je na papiru, a teren kaže da su oni ekipa čiji način igre nama ne odgovora i da nas vrlo lako mogu razbucati sa dalekometnim šutevima i brzom igrom.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne ceka. Ceka nas nova Gruzija, jer su oni za nas osakaceni tim jednaki Gruziji. Moracemo dobro raspodijeliti minute i neko ce iz ovog uskog rostera morati uletiti kad se petorka umori u vidu Avdibegovica iz Gruzije da odrzi egal.Cartman je napisao/la:Znaci ceka nas nova Finska?abraham je napisao/la:Ja zadovoljan pobjedom, uz konstataciju da će nas island vrlo vjerovatno uzeti tamo. Gleda se ono što je ne terenu a ne ono što je na papiru, a teren kaže da su oni ekipa čiji način igre nama ne odgovora i da nas vrlo lako mogu razbucati sa dalekometnim šutevima i brzom igrom.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
isto tako može i nas stati šut, pa one trice što je dao mitrović i teletović ne uđu - dakle, sreća i dobar dan važe za sve. Poenta je da ih nikako ne smijemo podcijeniti posebice sa ovakvim rosterom i padom u igri i da su vrlo neugodni. Po meni uopšte nije iznenađenje što su dobili britaniju, a zasigurno neće na tome statisigurnoable je napisao/la:A znaš li ti za ono da sreća nije konstantna već je čas imaš čas nemaš. Nadam se da Island je neće imati i da suterski neće biti raspoloženi jer bez suta su KANTA EKIPA.abraham je napisao/la:Ja zadovoljan pobjedom, uz konstataciju da će nas island vrlo vjerovatno uzeti tamo. Gleda se ono što je ne terenu a ne ono što je na papiru, a teren kaže da su oni ekipa čiji način igre nama ne odgovora i da nas vrlo lako mogu razbucati sa dalekometnim šutevima i brzom igrom.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Joj jbt malo je falilo da opet imamo tu crnu rupu u igri, ovaj put u zadnjoj cetvrtini.
Nekad je to bio slucaj sa trecim periodom kada smo redovno ispustali vodstvo ili odlazili u duboki minus a evo kako vidim danas smo puno sigurnija i kvalitetnija ekipa.
Mirza je maestralan i nas se vidi rukopis NBA lige.
Stipanovic me takodjer odusevio. Ima sjajno kretanje a za ostavljanje srca na terenu necu ni da pricam jer je on sinoc poginuo za reprezentativni dres.
Za razliku od proslih kvalifikacija u ovim imamo potrebnu sirinu tako da se i najbolji igraci mogu odmarati.
Jos kad se vrate Djedovic i Nurkic, ma ima da to bude tip top.
Nekad je to bio slucaj sa trecim periodom kada smo redovno ispustali vodstvo ili odlazili u duboki minus a evo kako vidim danas smo puno sigurnija i kvalitetnija ekipa.
Mirza je maestralan i nas se vidi rukopis NBA lige.
Stipanovic me takodjer odusevio. Ima sjajno kretanje a za ostavljanje srca na terenu necu ni da pricam jer je on sinoc poginuo za reprezentativni dres.
Za razliku od proslih kvalifikacija u ovim imamo potrebnu sirinu tako da se i najbolji igraci mogu odmarati.
Jos kad se vrate Djedovic i Nurkic, ma ima da to bude tip top.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Fina utakmica i pobjeda naših momaka, nema šta
Ono što nikako nije dobro je činjenica da loše zatvaramo reket i previše ofanzivnih skokova dopuštamo al to bi se trebalo popravit s Nurkićem. Također nam fali jedan sekundarni kreator u petorci jer bez njega bi imali problema protiv ekipa koje igraju agresivnije na perimetru tj atletičnijih ekipa. Dobro je što Britanci i Islanđani nisu ni blizu našim momcima po kvalitetu. Taj nedostatak sekundarnog kreatora bi trebao biti riješen povratkom Đedovića. Zapala mi je za oko odlična igra u odbrani malog Vrabca. Jest činjenica da momak ije neki šuter al mislim da bi ga se odlično moglo koristiti kao nekog cuttera i terijera da dužinom i atleticizmom ganja protivničkog playa po čitavom terenu. Mirza je jednostavno za 2 klase bolji od svih i tu nema priče. Stipanović me oduševljava pregledom igre i mislim da bi Duško mogao ubaciti koju akciju sa pick n rollom kao mamcem a da onda zavrtimo neku akciju preko Andrije s visokog posta. Gordić ipak nije pravi play, više neki combo bek s ne baš dobrim šutem al je vrlo kvalitetan i lijepo zna povuć bez obzira na nekad nerazumljive pasove i maloumne greške, s tim se moramo pomiriti
Nemanja Mitrović odličan šuter i odlična opcija za širiti teren. Uz to sve ima finu dužinu i moglo bi ga se fino iskoristiti u odbrani. I na kraju, čovjek koji me najviše nervira. Elmedin Kikanović. Lijepo je što on fino koristi finte i pupm fakeove al taj lik je tolko mekan da nekad imam osjećaj da ga bilo ko može izgurat. Iritantno izgleda kako ga bacaju po terenu u odbrani a ona blokada što je popio je bila vrhunac ... Sve u svemu vrlo dobra partija naših mada nam nije trebalo ono opuštanje 
dok su u igri bili stipanovic i kikanovic skok u reketu nije bio los, ali je odbrana skoka vanjskih igraca je bila malo losa, onda su usli prvo buza, a poslje vrabac pa je opet bio bolji i onda udze mirza koji je po meni na momente uopste nije igrao odbranu i dosta skokova je bilo radi te njegove non salatnostiEpidaurus je napisao/la:Fina utakmica i pobjeda naših momaka, nema štaOno što nikako nije dobro je činjenica da loše zatvaramo reket i previše ofanzivnih skokova dopuštamo al to bi se trebalo popravit s Nurkićem. Također nam fali jedan sekundarni kreator u petorci jer bez njega bi imali problema protiv ekipa koje igraju agresivnije na perimetru tj atletičnijih ekipa. Dobro je što Britanci i Islanđani nisu ni blizu našim momcima po kvalitetu. Taj nedostatak sekundarnog kreatora bi trebao biti riješen povratkom Đedovića. Zapala mi je za oko odlična igra u odbrani malog Vrabca. Jest činjenica da momak ije neki šuter al mislim da bi ga se odlično moglo koristiti kao nekog cuttera i terijera da dužinom i atleticizmom ganja protivničkog playa po čitavom terenu. Mirza je jednostavno za 2 klase bolji od svih i tu nema priče. Stipanović me oduševljava pregledom igre i mislim da bi Duško mogao ubaciti koju akciju sa pick n rollom kao mamcem a da onda zavrtimo neku akciju preko Andrije s visokog posta. Gordić ipak nije pravi play, više neki combo bek s ne baš dobrim šutem al je vrlo kvalitetan i lijepo zna povuć bez obzira na nekad nerazumljive pasove i maloumne greške, s tim se moramo pomiriti
Nemanja Mitrović odličan šuter i odlična opcija za širiti teren. Uz to sve ima finu dužinu i moglo bi ga se fino iskoristiti u odbrani. I na kraju, čovjek koji me najviše nervira. Elmedin Kikanović. Lijepo je što on fino koristi finte i pupm fakeove al taj lik je tolko mekan da nekad imam osjećaj da ga bilo ko može izgurat. Iritantno izgleda kako ga bacaju po terenu u odbrani a ona blokada što je popio je bila vrhunac ... Sve u svemu vrlo dobra partija naših mada nam nije trebalo ono opuštanje
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
bordobijeli
- Kontakt:
ma odlicna pobjeda ,samo je bitno da se plasiramo na EP a onda nadam se s nurkicem i djedovicem pa mislim da i zeku treba vratiti u reprezentaciju taav tip igraca nam treba jak na ulazu ,strasan u odbrani i u ofanzivnom i defanzivnom skoku .na posljednjem ep je bio loš u realziaciji al ostale stvari je radio extra .s ovim sad igracima i s njima trojicom mi mozemo svakog dobiti .
i kada se najvise zakuha i kada se bude lomilo, on odbije da udze na parketbordobijeli je napisao/la:ma odlicna pobjeda ,samo je bitno da se plasiramo na EP a onda nadam se s nurkicem i djedovicem pa mislim da i zeku treba vratiti u reprezentaciju taav tip igraca nam treba jak na ulazu ,strasan u odbrani i u ofanzivnom i defanzivnom skoku .na posljednjem ep je bio loš u realziaciji al ostale stvari je radio extra .s ovim sad igracima i s njima trojicom mi mozemo svakog dobiti .
stara poslovica kaze junaci se na muci prepoznaju, a tu je wright zestoko podbacio, on je po meni (sem gruzije tamo) bio najbolji u malim utakmicama, u svim ostalim velikim je podbacio
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- AlfredBorden
- Kontakt:
sto se mene tice a vidim i vecine slobodno neka se zeko vrati, dobar je on bio nama a po svemu sudeci tesko da cemo nac boljeg igraca koji je spreman da zaigra za nas na kraju krajeva 
Editovao, razlog je nebitan.
UMRI SAFETE SUSICU!
UMRI SAFETE SUSICU!
-
bordobijeli
- Kontakt:
to ne znam da je odbio da udje u igru ,ima puno bolji igraca od njeg al on je tip igraca koji je nama odgovarao fizicki dominantan pogledaj malo utakmice s makedonijom ,crnom gorom na ep imao je preko 10 skokova sto u defanzivi sto u ofanzivi a to nama najvise treba fizike i agresivnosti a poene ce trpati teletovic,juka,djedovic,mitrovic ,gordic i drugi .nerminh74 je napisao/la:i kada se najvise zakuha i kada se bude lomilo, on odbije da udze na parketbordobijeli je napisao/la:ma odlicna pobjeda ,samo je bitno da se plasiramo na EP a onda nadam se s nurkicem i djedovicem pa mislim da i zeku treba vratiti u reprezentaciju taav tip igraca nam treba jak na ulazu ,strasan u odbrani i u ofanzivnom i defanzivnom skoku .na posljednjem ep je bio loš u realziaciji al ostale stvari je radio extra .s ovim sad igracima i s njima trojicom mi mozemo svakog dobiti .
stara poslovica kaze junaci se na muci prepoznaju, a tu je wright zestoko podbacio, on je po meni (sem gruzije tamo) bio najbolji u malim utakmicama, u svim ostalim velikim je podbacio
ja cu uvijek favorizovati nemanju godrica ispred razno raznih wright-ova (na stranu castle i donekle domercant) koji je sem jedne sezone uvije igrao za BiH od 17 godinebordobijeli je napisao/la:to ne znam da je odbio da udje u igru ,ima puno bolji igraca od njeg al on je tip igraca koji je nama odgovarao fizicki dominantan pogledaj malo utakmice s makedonijom ,crnom gorom na ep imao je preko 10 skokova sto u defanzivi sto u ofanzivi a to nama najvise treba fizike i agresivnosti a poene ce trpati teletovic,juka,djedovic,mitrovic ,gordic i drugi .nerminh74 je napisao/la:i kada se najvise zakuha i kada se bude lomilo, on odbije da udze na parketbordobijeli je napisao/la:ma odlicna pobjeda ,samo je bitno da se plasiramo na EP a onda nadam se s nurkicem i djedovicem pa mislim da i zeku treba vratiti u reprezentaciju taav tip igraca nam treba jak na ulazu ,strasan u odbrani i u ofanzivnom i defanzivnom skoku .na posljednjem ep je bio loš u realziaciji al ostale stvari je radio extra .s ovim sad igracima i s njima trojicom mi mozemo svakog dobiti .
-
jasko_juve
- Kontakt:
gdje jos ima karti u Tz da se uzme?? u mercatoru i kod Seje i Vilija nemaaa il ne daju
nemoguce da je rasprodano..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
-
bordobijeli
- Kontakt:
ma ok je gordic al mislim da nam treba fizicki jak igrac na poziciji pleja a to je zeko po meni .meni se svidja njegov stil igre nije neki suter kao ni stipanovic al borbom ,skokovima ,igrom u odbrani sve je to znao nadomjestiti .
Nama treba play koji ce imati ucinak i kada ga suterska ruka ne sluzi, mislim ne samo da nama treba...treba svakoj reprezentaciji. Za Gordica sam ja rekao prije 7 dana da je dobar igrac, medjutim da nema potrebe da smo euforicni po pitanju njega. Rekao sam i to da je u svojim najboljim godinama potpisao za Cedevitu, a ne za CSKA ili Real. Dakle treba biti u zivotu realan, kako kad igra dobro, tako i kad igra lose. Wright i pored slabog EP i dalje nije nista losiji igrac od Nemanje, i kao takav bi nam bio od ogromne koristi.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".
-
slobodas14
- Kontakt:
Mislim da je najveća Harunova greška što nije tražio selektora na ovom forumu
Sve pršti od stručnih analiza i komentara.
Naša repka ne može bez Todića(ovo samo navodim kao primjer)
Gdje je taj Todić bio dosad.Koliko je ljeta i godina odradio za neku našu selekciju.
Za razliku od Vrapca,Buze,Glogovca i td.
Kad ta djeca trebaju igrati ako ne sad kad će na pripremama provesti skoro 90 dana i tako rade zadnjih 4-5 godina.
Zašto Glogovac ili Miky ne mogu Mirzu zamijeniti tih 5-6 minuta.
Sve dok ne budemo forsirali našu djecu koja od 15-16 godine ljeta provode za naše repke nećemo mi imati reprezentaciju.
Zar za to nisu dokaz Đedović, Kikanović,Gordić.....
Gdje je taj Todić bio dosad.Koliko je ljeta i godina odradio za neku našu selekciju.
Kad ta djeca trebaju igrati ako ne sad kad će na pripremama provesti skoro 90 dana i tako rade zadnjih 4-5 godina.
Sve dok ne budemo forsirali našu djecu koja od 15-16 godine ljeta provode za naše repke nećemo mi imati reprezentaciju.
i koliko ti je BiH reprezentativaca potpisalo za takve klubove?Celikovac je napisao/la:Nama treba play koji ce imati ucinak i kada ga suterska ruka ne sluzi, mislim ne samo da nama treba...treba svakoj reprezentaciji. Za Gordica sam ja rekao prije 7 dana da je dobar igrac, medjutim da nema potrebe da smo euforicni po pitanju njega. Rekao sam i to da je u svojim najboljim godinama potpisao za Cedevitu, a ne za CSKA ili Real. Dakle treba biti u zivotu realan, kako kad igra dobro, tako i kad igra lose. Wright i pored slabog EP i dalje nije nista losiji igrac od Nemanje, i kao takav bi nam bio od ogromne koristi.
mozes li van mirze i jusufa nabrojati i jednog takvog (samo nemoj pominjati nihadovu epizodu u barci)?!
nasoj reprezentaciji za bilo sta vece potrebna je pored mirze jedna polivaletna 4, ranije se ta cetvorka zvala kenan bajramovic i u manjoj mjeri edin bavcic, a sada jedini igrac koji to moze igrati na nekom ozbiljnijem nivou neke 2-3 godine jeste upravo todicslobodas14 je napisao/la:Mislim da je najveća Harunova greška što nije tražio selektora na ovom forumu![]()
ovdije ocigledno ne shvataju da nije u pitanju ime nego dobar igrac na poziciji koja nam je i bice neki sljedeci period deficitarna
npr. ja bi volio da je ta 4 halil kanacevic, ali on je igrao za crnu goru tako da nije vise slobodan, a definitivno sada vise preferiram todica nego savovica i to su jedine ozbiljne opcije koje TRENUTNO imamo na poziciji 4 (miralem to definitivno nije, a glogovcu ne dostaje iskustvo za ista vise od 2-3 minute) i radi toga dusko igra po 15 minuta sa 2 petice u paru
a sta je bilo sa Todicem, bio je pozvan koliko se sjecam ali sada ga nema. Povreda ili ?nerminh74 je napisao/la:nasoj reprezentaciji za bilo sta vece potrebna je pored mirze jedna polivaletna 4, ranije se ta cetvorka zvala kenan bajramovic i u manjoj mjeri edin bavcic, a sada jedini igrac koji to moze igrati na nekom ozbiljnijem nivou neke 2-3 godine jeste upravo todicslobodas14 je napisao/la:Mislim da je najveća Harunova greška što nije tražio selektora na ovom forumu![]()
ovdije ocigledno ne shvataju da nije u pitanju ime nego dobar igrac na poziciji koja nam je i bice neki sljedeci period deficitarna
npr. ja bi volio da je ta 4 halil kanacevic, ali on je igrao za crnu goru tako da nije vise slobodan, a definitivno sada vise preferiram todica nego savovica i to su jedine ozbiljne opcije koje TRENUTNO imamo na poziciji 4 (miralem to definitivno nije, a glogovcu ne dostaje iskustvo za ista vise od 2-3 minute) i radi toga dusko igra po 15 minuta sa 2 petice u paru
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Trenutno korisnika/ca: KockarVicin007 i 10 gostiju.