FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
47%
Prolazak u Play off
43
23%
Grupnu fazu
57
30%

Ukupno glasova: 187

Pitarsam

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitarsam » 16 feb 2024, 15:42

Da nešto stavimo na čistac.
Nije nama Mr.Tan kriv sto su ga sitne duše i “legende”
Izbunarile za par stotina hiljada$$$!
Mr.Tan je napravio grešku kad je vidio da ga bunare
poslao ovde nekog saradnika misleći ovo je Engleska.
F.K.Sarajevo da se to nije desilo sa tim prevarantima bi
Već sada imalo,sa sigurnošću tvrdim:
Par titula i kupova vise.
Moderno izgradjen Kamp
Vjerovatno uz rezultatske uspjehe bi se i Kosevo sredilo.
Zato ne vidim apsolutno nikakvog razloga da se Mr.Tan
ili bilo tko ulaze u F.K.Sarajevo naziva pogrdnim imenima!!
Mi smo Pitari,najaci smo najaci!

👉Ubica Mitomana i Botova😎

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 16 feb 2024, 15:43

stojko je napisao/la:
16 feb 2024, 15:25
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
16 feb 2024, 15:06
stojko je napisao/la:
16 feb 2024, 14:57

Pa idi medju elitu i citaj samo hvalospjeve. Kerojed je jedini problem i to sto je bilo prije njega nema nikakve veze sa ovim sada.
I tada kada nismo imali 11 istih stucni, 100 puta smo bili bolji nego sada sa americkim milionima, kada te sramote i ponizavaju razna sela. Kada kazem sada mislim na zadnjih 4-5 godina

nismo nista bolji bili nego uvijek ono isto Sarajevo. vremena su se promijenili pa i drugi skontali da mogu zaradjivati u bh fudbalu. Pa se raznorazne kladionice ukljuce i sponzorisu klubove npr itd. Jednostavnije, jaca konkurencija.
Ko je to tad bio takmac nama u nasoj ligi. Uzmi u obzir da mi nismo nista posebno poslije rata uradili. Za 30 godina 5 liga i 6-7 kupova Cak su i gurbeti imali bolja vremena, jer su bez konkurencije bili.
ja sam svjestan da bez sistema, para, investitora nema nista od ozbiljnog fudbala. Eventualno drkica na plej off i dvomec skora 1:10... ja za to nisam.
Siguran sam ako mi kao sredina budemo normalniji da cemo dosta toga napraviti, uostalom i kad smo bili ok i istrpili taj neki jbn proces dosli su rezultati..
Konkurencija jaca? Kako? Zrinjski je postao jaci u zadnje 2-3 godine. Ostali bukvalno prose a mi imamo vlasnika milijardera. I taj nas kerojed je nas najveci i jedini problem.

Sta mislis kada bi njemu sad neko ponudio da njegovo Sarajevo osvoji duplu krunu i igra grupnu fazu necega a da on zaradi milion ili da se Sarajevo bori za opstanak a on da zaradi milion i deset maraka, sta bi on prije uzeo?
Jarane ja se kladim da bi on za tog cenera prodao i duplu krunu i evropu.
Treba moliti Boga da ovi Ameri otkupe bar 50% upravljackih prava. TO NAM JE JEDINI SPAS
jaci su i ostali, napredovala je liga htjeli mi priznati ili ne. 2012/13/14 sa pristojnim ulaganjima ti nista niko nije mogao.
Ne mogu da potvrdim da li bi nas kerojed prodao za 10 milki ali mi je posteno to kada je on "odustao" od direktnog pracenja poslovanja, predao je klub drugim ljudima (Tan pa neki uspjeh, pa evropa pa pretplati igrace stepanov ikande i sl pa fijasko, Nam pa fijasko, razlog? Ehh tu smo mi navijaci mogli biti korektivni faktor a nismo, pa su razne garniture gulile koliko su mogle. Bez postenog rada, vec populistickog rada ala nasih pol lidera smo tu gdje smo.
I ovo je def posljednja sansa za sve nas, jer vidim da necemo da budemo realni prema svemu.. Kulminacija nezadovoljsta radi nedovoljnog uspjeha a nije do jednog covjeka, pogotovo nije do ovog posljednjeg, koji je hajmo reci i iskreno, srcem, posteno bez sitnih interesa krenuo u ponovno ulaganje.
To cupanje traje od sezone kad nismo imali platiti Mesanovica, Fanima, Milicevica.. razumijes, ljudi ti odu dzabe jer ih ne mozes po ugovoru izmirivati. Pa to je mizerno.

Hajd sad da vidim takav ili slican odlazak.. Ne kazem ni ja, nisam zadovoljan. Ali moramo uzeti sva ta desavanja i dogadjaje u obzir. Fino ih poredati, posloziti i biti svjestan sta mozes imati, sta si imao, i sta mozes sve izgubiti.
Na nama je
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 16 feb 2024, 15:45

Pitarsam je napisao/la:
16 feb 2024, 15:42
Moderno izgradjen Kamp
u pravu si.. Ne trebamo ga nazivati pogrdnim imenima, Kusturica je sve ispricao. Na koji nacin, zasto i kako je odlucio da svoj biznis rasprostrani i BiH.
Na tome mu hvala.
A nama je svim zajedno da konacno napravimo taj veliki, odlucujuci, KORAK!
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 16 feb 2024, 15:52

Treba malo ovu temu raščistiti..

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 16 feb 2024, 16:03

stojko je napisao/la:
16 feb 2024, 15:51
Pitarsam je napisao/la:
Moderno izgradjen Kamp
To je potpuno tacno, ali je problem sto se on sada sveti klubu a od tih samoprozvanih legendi i njihovih zagondzija ne trazi nista.
Njegove namjere su bile dobre i sigurno bi ispunio sve sto je obecao da ga domaci jalijasi nisu izradili. Ali to nama sada nista ne znaci jer on drzi klub kao taoca a ti isti lesinari i dalje kruze i cekaju svoju sansu da lape jos neki zalogaj. U svemu tome ispasta samo klub.
On je sada pronasao nove partnere koji su bolji i jaci od proslih (jedino je njihov uposlenik Nam bio puno bolji od sadasnjeg mirvaha) ali nisu ni oni levati. Ljudi zele vidjeti napredak i prije svega TROFEJE KOJI SU IM OBECANI.
Ovi su spremni na velika ulaganja ali zele vidjeti jasan plan i garancije a toga nemamo.
Tako je,ali trebaš znati da je sada Gospodin Mirvic tu sa
Svojom ekipom i kapitalom,da zastite svoje i interese
Mr.Tana.Kada je stigao nasao rasulo i dugove.Nikoga nije
znao u gradu.Hebiga,platio cijenu ali NEMA NAZAD!
Znaci sada Mr.Tan ima dostojne ulagače i saradnike i sto
je najvažnije nepresušni izvor financija.
Sto su neki bili nadasve bezobrazni i iskoristili Mr.Tan
Azijsku kulturu i poštovanje, to je nas problem.
Isto vazi i za Mr.Nama.Izuzetno prijatan čovjek,ali
dizgine povjerenje vodjenja kluba prepustio
Ćelavom ublehi i jaranici njegovoj.
Ovde moraš biti sto vise fizički prisutan i kandjijat samo.
Sto bi rekli Amerikanci ;
“My way or highway”!!

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 16 feb 2024, 16:25

Pitarsam je napisao/la:
16 feb 2024, 16:03
stojko je napisao/la:
16 feb 2024, 15:51
Pitarsam je napisao/la:
Moderno izgradjen Kamp
To je potpuno tacno, ali je problem sto se on sada sveti klubu a od tih samoprozvanih legendi i njihovih zagondzija ne trazi nista.
Njegove namjere su bile dobre i sigurno bi ispunio sve sto je obecao da ga domaci jalijasi nisu izradili. Ali to nama sada nista ne znaci jer on drzi klub kao taoca a ti isti lesinari i dalje kruze i cekaju svoju sansu da lape jos neki zalogaj. U svemu tome ispasta samo klub.
On je sada pronasao nove partnere koji su bolji i jaci od proslih (jedino je njihov uposlenik Nam bio puno bolji od sadasnjeg mirvaha) ali nisu ni oni levati. Ljudi zele vidjeti napredak i prije svega TROFEJE KOJI SU IM OBECANI.
Ovi su spremni na velika ulaganja ali zele vidjeti jasan plan i garancije a toga nemamo.
Tako je,ali trebaš znati da je sada Gospodin Mirvic tu sa
Svojom ekipom i kapitalom,da zastite svoje i interese
Mr.Tana.Kada je stigao nasao rasulo i dugove.Nikoga nije
znao u gradu.Hebiga,platio cijenu ali NEMA NAZAD!
Znaci sada Mr.Tan ima dostojne ulagače i saradnike i sto
je najvažnije nepresušni izvor financija.
Sto su neki bili nadasve bezobrazni i iskoristili Mr.Tan
Azijsku kulturu i poštovanje, to je nas problem.
Isto vazi i za Mr.Nama.Izuzetno prijatan čovjek,ali
dizgine povjerenje vodjenja kluba prepustio
Ćelavom ublehi i jaranici njegovoj.
Ovde moraš biti sto vise fizički prisutan i kandjijat samo.
Sto bi rekli Amerikanci ;
“My way or highway”!!
E baš ih Mirva štiti.Autobuska stanica od igrača,trenera,lordova,bordova...svi su promjenjivi samo Sfk dame ne :think:

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 16 feb 2024, 16:36

Može svašta biti?!
Ti si vjerovatno dobro upućen pa pišeš da G.Mirvic
Pokrada samog sebe?!?
Ja licno ne znam Gospodina Mirvica,ali nadasve vjerujem
u njegov način poslovanja.Ides uzbrdo,
Polako melji kamen po kamen,malo veći,negdje malo manji.
Ali na duge staze popet ćeš se na vrh brda.E onda je sve
Lahko.Puko pogled na Evropu,na dobre transfer na titule!

Američki sistem
Bosnian sistem
Razlika drastična !

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 16 feb 2024, 16:39

Dodaš ljude na gnjavator listu i opet vidiš kad im neko odgovori :facepalm:
Ima li ikakva opcija da se ovo popravi?
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 16 feb 2024, 16:48

Slabo gdje ima glupe raje ko ovdje
ISTINA ZA VEDRANA!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 feb 2024, 16:50

Pitarsam je napisao/la:
16 feb 2024, 14:49
Mislim da se previše forsira ta priča oko članski?!
Ima članova kolko ima,ako dobijemo Slijedeće 4 tekme
Docemo na 7 milja.
Šta sad treba da kao neki učlanjujemo mrtve ljude,
Kuće,mace,marke auto,kamione i sl.
Uvijek i vazda bolje 6-7 milja pravih nego 8 -9milja
Imaginarnih.
Dodje tekma i imaginarnih uz sva moždana napregnuca
Jedva 10 milja,a na Kosevu 21 000-19 637 prodanih karata.
Ja sam član F.K.Sarajevo od 1974 pa šta?Uclanio sebe sa
11 godina od djeparca.Meni volja bila.Nisam htio a mogao
Sam “na zastavu “ uci djaba!

Slazem se da Tana netreba zvat pogrdnim imenom. Hvala mu na svemu sto je uradio. Kao i Mirvicu a i Namu.

Ali teze neko Tana prevario za par stotina hiljada dolara, mogu ljudi pisat koji nikad nisu vodil biznis van bh..

Bakir dodik i covic sa naj jacim svoim suradnicima nemogu tana i ljude poput njega prejebat za 5 $ a da ga prejebe mahala..

Covjek je usao u FK SARAJEVO da pomogne na neki nacin i iz svoje volje a za vid premijera Malezije ( neznam jel sadasnji ili bivsi) koji je sigurno tamu u Malezi pomago (sto bi se rekli pod nasji nastelio) neke poslove itd..

Takodje 7-8 m€ za tana nije nista ali njegovo vrijeme koje on nije zelio ulagat u mjeri u kojoj je mora (mnogo vise (skuplje)nego tih 7-8 m€ ) kad mu se ukazala sansa da naplati svoje vrijeme prodao je Namu 65% kluba za 12 m€ i ostavio je sebi 35% kluba u slucaju da Nam digne klub u visine, jer znao je da Nam ima pare znanje i da se moze vise posvetit nego on (ponovo kazem povrat na vrijeme)

Nam je ulagao mislio je da ce on napravit ono sto je Tan napravio da ce sa par titula u nizu vratit njegovu investiciju i da ce sa par prodaja igraca vratit bar ulozeno i gdje bi mogao prodat neki 20% kluba sto bi bilo cist profit.

Drugi problem je Tek korona koju je on naveo, sto je dodatno izvrsila pritisak da se troskovi rezu.

Mirvicev biznis je u tom trenutku procvjetao (prodaja maski) i samo je iskoristio Namovu slabu procjenu.

Kupio je (51%) klub za 0$ (nam je za 14% kluba vise platio 12m€)

Mirvic je imao tu da namiri taj dug vjerovatno ne sve (jer tan je dobio nekih 15% kluba i sigurno je nesto love i on pokrio)

Tako da je Mirvic krenuo sa velkim plusem i prednost i o Tana i on Nama, tacno je da on topi tu prednost (sa losim procjenama sa igracima i trenerima) al takodje u doba Mirvic a prodaja igraca je procvjetala i akademija je pocela da daje prve plodove i vraca ono sto je Tan i zamislio..

Igracki kadar je prejak strucni stab istog ili boljeg nego zrinjskijebv i borcev (glavni konkurenti)

Jedino gdje stekamo jeste sto nemamo nikog u savezu prem da ove godine se radi na tom da se poklopi i taj dio (nazalost al takva drzava) prem da se polahko i sa te strane vidi neki pomaci koliko toliko smo zasticeni (ponovo nazalost da nam se sudi na gostima 50/50)

Tan nije dosao da napravi profit u bh nogomet

Dok je Nam htio na na brzinu uz par dobri rezova uzme lovu

Mirvic je tu cisto radi ljubavi prema nasem gradu drzavi i zbog profita kroz neku vrstu ulaganja u svoju drzavu i vrendiranje svog imena i otvaranje novih poslova. Po meni on je covjek kojeg moramo istrpit i njegove pogreske istrpit jer covjeku je ovo tek pocetak u biznisu zvanom nogomet..

Cuj mahala da prevati covjeka koji je 60 godina u biznisu i napravio milijardu dolara..

Samo mi bosanci smatramo da smo neke face i da mi mozemo izlevatit druge i sa drugi narodi iz drugi zemalja neznaju i da se nikad nisu sreli sa sitnim kriminalom zvani u bih mahala

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 16 feb 2024, 16:54

Ja bih ova pisanja i uvrede na rasnoj osnovi, na racun Tana, sankcionirao banom.

Ili se civilizujte, ili mrs u tri pm.
- FKS -

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 16 feb 2024, 17:04

Ozbiljno razmišljam slikat člansku da idem na drugu temu, bolje čitat kako riki poziva na učlanjenje, nego ovu fekaliju
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

endeende
Kontakt:

Post Postao/la endeende » 16 feb 2024, 17:06

Siroki je selo malo Listica se uvijek zvalo!
Svi na Kosevo, svi na SJEVER!

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 16 feb 2024, 17:08

@stojko zagađuje temu, zasluženo sam dobio upozorenje zbog psovanja članova na temi i isprike ako sam nekog uvrijedio, ali ako ovaj nije zaslužio zabranu pisanja onda ne znam, doslovno po drugim temama ponižava naš klub, nenormalan broj uvreda našim igračima, sada vrijeđa i vlasnike.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Pitarsam

Post Postao/la Pitarsam » 16 feb 2024, 17:12

Evo ga još jedan pametnjaković sto sve zna!
Kako se vodi posao u Bih.
Kako u Americi. Ko je gdje pare napravio.
Ko je koga poslao,zajebao,****.
Kakvi su procenti u pitanju.
Ma sve se zna🤣

slika
Mahanje iz mahale👋

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 16 feb 2024, 17:21

skoJaa je napisao/la:
15 feb 2024, 20:28
miky_hz je napisao/la:
15 feb 2024, 20:17
Kako saznaju Vijesti.ba, Merlinov koncert na Koševu biće održan u julu ove godine. Tačan datum koncerta trebao bi biti objavljen u narednih 20-ak dana.
Steta finog terena.
Spominjali su da su ili da će uzeti onu zaštitnu podlogu za teren tako da ne bi trebalo biti većih problema.
Evo na kli.xu njegovi menadzeri potvrdili da je vijest lazna i da nema koncerta u Sarajevu ove godine.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 16 feb 2024, 17:37

napoleon72 je napisao/la:
16 feb 2024, 17:21
skoJaa je napisao/la:
15 feb 2024, 20:28
miky_hz je napisao/la:
15 feb 2024, 20:17

Steta finog terena.
Spominjali su da su ili da će uzeti onu zaštitnu podlogu za teren tako da ne bi trebalo biti većih problema.
Evo na kli.xu njegovi menadzeri potvrdili da je vijest lazna i da nema koncerta u Sarajevu ove godine.
Odlicno!
- FKS -

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 feb 2024, 17:38

Surreal je napisao/la:
16 feb 2024, 17:08
@stojko zagađuje temu, zasluženo sam dobio upozorenje zbog psovanja članova na temi i isprike ako sam nekog uvrijedio, ali ako ovaj nije zaslužio zabranu pisanja onda ne znam, doslovno po drugim temama ponižava naš klub, nenormalan broj uvreda našim igračima, sada vrijeđa i vlasnike.
Zabrana jer pise ono sto se pojedinim ne svidja? Ajmo slikanje clanske, pa pisite sta zelite. Ovo je javna tema, lobotomija nije uvijet za pisanje.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 16 feb 2024, 17:46

Baš. Kao nekima se ne sviđa što se piše po temi, ako se nekome ne sviđa, i nema isto mišljenje a hoće da ga nameće drugima, ugasi acc. i mrš odavde, pisalo se ovdje o Sarajevu i svako iznosio svoje mišljenje i ranije prije neki što su ovdje došli pa i mene. Nek piše svako šta misli, negdje drugo pa pravite zatvorene forume.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 16 feb 2024, 18:38

Stroj1946 je napisao/la:
16 feb 2024, 17:46
Baš. Kao nekima se ne sviđa što se piše po temi, ako se nekome ne sviđa, i nema isto mišljenje a hoće da ga nameće drugima, ugasi acc. i mrš odavde, pisalo se ovdje o Sarajevu i svako iznosio svoje mišljenje i ranije prije neki što su ovdje došli pa i mene. Nek piše svako šta misli, negdje drugo pa pravite zatvorene forume.
Niste tako pisali prije godinu dana, kada su neki iznosili svoje mišljenje. Evo npr. ja, sve mi je psovano i nazivali me raznim pogrdnim imenima jer se nisam slagao sa njihovim mišljenjem. Normalno da treba svako da iznese svoje mišljenje bez vrijeđanja a ne odma da budeš glup, debil, stara mrcina itd.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], galia95 i 12 gostiju.