Bilo kakav ulazak takvog čovjeka je pozitivna stvar za klub. Ne znam šta drugi zamišljaju ali meni je za početak dovoljno da se obezbijedi novac da imamo redovno da isplatimo ovo što imamo i redovno servisiramo dug za poreznu kako bi mogli nesmetano da se takmičimo.Bradao1 je napisao/la: ↑27 maj 2022, 12:37To je mislim svima jasno do sada, ne dobijas novog gazdu, nego strateskog partnera. Mislim da to najvise raju i zbunjuje. Na sta ce to liciti, to tek treba da se vidi. Ako naravno dodje to toga, a svakako je bolje od ovih impotentnih trenutnoTigerWoods je napisao/la: ↑27 maj 2022, 12:05Ulazi Eldin ali pod skroz drugacijim uslovima nego sto je trebalo, pomoci ce nam ovo mnogo ali nije bas kako zamisljamo
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Kažu da je postavio uslov da Haris Selmanović (Harki) i Srđan Srdić moraju ući sa njim i zaprijetio je još da Armin Cibra mora biti novi napadač iduće sezone inače ništa od dogovora.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Ma gdje ce biti 15000 maraka mjesecno, to smisla nema. To moze placati iole bolja firmaSemper je napisao/la: ↑27 maj 2022, 12:41Ja sam cuo da je rijec o sponzorskom ugovoru, 15 000 mjesecno... Ako budemo medju 3 na jesenjoj pauzi povecace na 30 000 KM.TigerWoods je napisao/la: ↑27 maj 2022, 12:05Ulazi Eldin ali pod skroz drugacijim uslovima nego sto je trebalo, pomoci ce nam ovo mnogo ali nije bas kako zamisljamo
E i ti ga vala pretjera, 50 mil moze ovdje neko samo u neke pogone-fabrike investirati, u fudbalski klub sigurno ne
Ako hoces nesto da napravis i treba ti 50 mio km na plan od 5 godina. Mislim ako hoces neki iskorak. A bilo ko da uplati neki sponzorski ugovor treba mu biti zahvalan.
Sadašnje strukture u klubu samo raspisuju konkurse po naredbi.
-
- Kontakt:
Hajde eto vidjet cemo 01.06. na potpisu 

a zasto ne. odbice mu to od poreza u Americi
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
-
- Kontakt:
Ne lupaj, amerika nam najrestriktivniju poresku politiku, jbt tina turner se odrekla drzavljanstva, uzela svicarsko, da ne bi morala placati porez
Ja mislim da je ovo nikad gora stranica. Niko pojma nema, lupaju se gluposti,nemaš šta pročitati. Bože sacuvaj na sta ovo liči...
Jedno je placati porez na dobit i imovinu. Iznos koji se investira u posao ili se da u nesto drustveno korisno se odbija od poreza.Znacajno se umanjuje iznos poreza koji moras platiti. Sta mislis zasto ovi milijarderi daju velike svote u dobrotvorne svrhe? jer ih grize savjest? jer zele nesto vratiti zajednici? Daju jer ce dobiti veliku poresku povlasticu. Na novac koji se investira ne placa se porez, a kako je sport i drustveno koristan imat ce i odredjenu poreznu olaksicu. Naravno ona bi bila veca da je investirao negdje u Americi, ali svakako ce imati odredjeni postotak.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
-
- Kontakt:
Jes' vala upravu si, nije ni čudo kad pišeš na njoj botino
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
@TMovac je upravu. Jednom smo već pričali o toj temi ulaganja i odbijanja od poreza.
Ima poreske olaksice da ulaze pare po americi i to najcesce su u pitanju investiranja u energetski sektor i slicno a ne da ulaze po inostranstvu. Ili kao donaciju sto spominjes. Pazi da mu nece amerika dati olaksice da ulaze u neku prciju. Gdje tu logika?TMovac je napisao/la: ↑27 maj 2022, 14:29Jedno je placati porez na dobit i imovinu. Iznos koji se investira u posao ili se da u nesto drustveno korisno se odbija od poreza.Znacajno se umanjuje iznos poreza koji moras platiti. Sta mislis zasto ovi milijarderi daju velike svote u dobrotvorne svrhe? jer ih grize savjest? jer zele nesto vratiti zajednici? Daju jer ce dobiti veliku poresku povlasticu. Na novac koji se investira ne placa se porez, a kako je sport i drustveno koristan imat ce i odredjenu poreznu olaksicu. Naravno ona bi bila veca da je investirao negdje u Americi, ali svakako ce imati odredjeni postotak.
Nadji mi to imas pivu od mene

Hvala na ukazanom povjerenju. Potrudit ću se da budem aktivniji,imam ja rodjaka igra u pjetlicima pa ćemo imati info iz prve ruke nista se ne brini. Što bi rekao nas jedan vrli kolega forumas, dadne nam infoelevenblues je napisao/la: ↑27 maj 2022, 14:30Da nema tebe giganta mogla bi se zakljucat tema, pisi cesce![]()
-
- Kontakt:
Možda on "ne zna" ali je po meni dijete za primjer, i nikada neču imati ništa protiv ovakvih igrača. Nadam se da će bar malo popraviti svoje dodavačke sposobnosti pa da opet uzmemo koji dinar za njega.
Čestitam Hare.
Željezničar za život cijeli!
Dobro bi bilo ga zadrzati u narednoj sezoni. Ovo nekoliko kola igra sa dosta vise rutine. Kad je tek poceo djelovao mi je dosta povucen na terenu, uvjek je on svoj zadatak obavljao prema nazad ali djelovao je povucen. Medjutim protiv Sirokog se vidio njegov razvoj, da on uzima odgovornost na sebe, komunicira sa ostalim igracima i daje upute itd. Nama treba ovakvih igraca koji ulaze u neke ozbiljnije godine, nisu vise juniori, a imaju prostora i motivacije za vise.SudoHusika je napisao/la: ↑27 maj 2022, 17:42Možda on "ne zna" ali je po meni dijete za primjer, i nikada neču imati ništa protiv ovakvih igrača. Nadam se da će bar malo popraviti svoje dodavačke sposobnosti pa da opet uzmemo koji dinar za njega.
Čestitam Hare.