NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

harden
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la harden » 29 jun 2024, 18:13

LloriS je napisao/la:
29 jun 2024, 18:11
Zeno sto drzi diadora kod vojnog, a Zele je stara kajla u skupstini koji kaze kako ljudi u skupstini ne treba da traze sponzore i donose pare u klub, vec jednostavno da sjedi i drka qrac, **** ga bradata.
Bravo, hvala na ispravci. :thumbup:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 29 jun 2024, 18:18

Istog sam misljenja da za nabinog nemamo nikakve dokaze. Pogledajte skupstinu i vidite javno sta se radi, zamislite sta su mozda radili naninom da mi nemamo pojma. Nije da mu vjerujem, ali mozda covjek nije kriv jer imamo mi gore hahare nego sto je Ismet. Vidjecemo sta ce biti od svega ovog

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 jun 2024, 18:21

nebeskasila je napisao/la:
29 jun 2024, 18:18
Istog sam misljenja da za nabinog nemamo nikakve dokaze. Pogledajte skupstinu i vidite javno sta se radi, zamislite sta su mozda radili naninom da mi nemamo pojma. Nije da mu vjerujem, ali mozda covjek nije kriv jer imamo mi gore hahare nego sto je Ismet. Vidjecemo sta ce biti od svega ovog
Svi misle da je lopov covjek zato sto nije transparentan bio. Trebao je ovako sazvati pressicu i reci kao Hasan, finansijski izvjestaj, pa reci za stolice smo dobili ovoliko i ovoliko. Ja napustam klub, stolica nema al pare sam ostavio, nisam ih uzeo. Odlazim jer nemam podrsku grada ili sta vec, nije Suhret htio prepisati stadion na Jedinstvo za cini mi se 20 ili 50 godina.

Da je to uradio imao bi puno bolji imidz trenutno. On je klub dosta zavalio sa profesionalnim ugovorima, a digao sidro i nije ih isplatio do kraja nego ostavio drugom. Imao je dobrih i losih stvari, ali smatram da nije kriminalac nikakav, al mislim isto da nema pare da ispostuje ugovor koji je predlozio.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 29 jun 2024, 18:28

Pa nisu samo kriminalci problem. Moze te posten covjek uvaliti vise od kronicnog kriminalca. Ako ne zna raditi svoj posao.

Ako se za stolice skupi desetine hiljada maraka, a ti ih potrosis u drugu namjenu koja eto ne mora biti licna, tu mozda nema elemenata krivicnog djela ali je odraz nesposobnosti i prevare navijaca.

Isto je i za preplacivanje ublehe Jagodica i raznih polovnjaka od igraca.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 29 jun 2024, 18:31

Pa pare za stolice su otisle na plate igraca. To valjda svi znaju. Nije ih on odnio sa sobom. Tacno kad bi sad birao covjeka koji bi to sve vodio ne bi ga znao naci. Komplet grad je za k.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 jun 2024, 18:49

29 jun 2024, 18:31
Pa pare za stolice su otisle na plate igraca. To valjda svi znaju. Nije ih on odnio sa sobom. Tacno kad bi sad birao covjeka koji bi to sve vodio ne bi ga znao naci. Komplet grad je za k.
Ne znaju se svi jer se nije reklo javno nego se provlaci kroz grad prica.

Bihac1299
Kontakt:

Post Postao/la Bihac1299 » 29 jun 2024, 19:46

Kako god ovo se sve mora rješiti što prije, sve ekipe su već dovele par igrača a mi stojimo u mjestu, šteta za Mizića ne podcjenjujem al nije on kapacitet za želje trenutno i možda nam se i vrati ko će znati više ovako kad sagledaš sve je ovo ravna crta…

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 29 jun 2024, 20:09

Bihac1299 je napisao/la:
29 jun 2024, 19:46
Kako god ovo se sve mora rješiti što prije, sve ekipe su već dovele par igrača a mi stojimo u mjestu, šteta za Mizića ne podcjenjujem al nije on kapacitet za želje trenutno i možda nam se i vrati ko će znati više ovako kad sagledaš sve je ovo ravna crta…
Najveci problem Mizica je sto je naucio igrati stopera a nema fizikalije za to. Mozda beka da proba :D

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 30 jun 2024, 17:05

Ima li kakvih novosti, da li se danas sastaje Skupština iza zatvorenih vrata?
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 30 jun 2024, 18:43

Posto je mlađi brat Kulenovic prije 37 dana objavio na svom fb profilu sliku radova na pomocnom terenu stadiona, uz natpis "ide stadion za one sto kazu da nece od toga biti nista, radovi u toku".

Evo da vidite kako idu radovi !!

Al bitno je lajati i biti uvijek kontra sviju, jbg covjek se hrani sa tim jednostavno.

slika

slika
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 30 jun 2024, 18:48

Prvi put je A.K napisao neki post da se malo slazem sa njim hahah.

Za skupstinu se nista ne zna. Mi vec dobro kasnimo. Sutra bi trebala prozivka biti a nece biti ni za 15 dana. Ljudi vec traze igrace, dovode trenere. Kao da ce nasi igraci cekati hoce li izvisiti ili ne

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 30 jun 2024, 18:52

Ma covjek napisao ovo 24.05 od tada do danas nista se nije promjenilo, osim 10 kamiona sljunka istovarenog.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 30 jun 2024, 19:01

Kad svi budu za Jedinstvo onda će biti i boljih dana. Ljudi moraju shvatiti da KRITIKA nije ništa lično kritika te može samo usavršiti, a kod nas se to smatra uvredom ili mržnjom, nažalost. Gledao sam malo Skupštinu, sve je, ali nije Skupština. Na Skupštinu se ne dolazi u hlačicama, trenerkama , majci. To je najveći organ gdje je najmanji kodeks oblačenja kosulja, ali se preporučuje odjelo ipak je Jedinstvo institucija. Jedinstvo mora biti interes cijelog kantona, a ne samo grada. Jedinstvu je u ovoj ligi potrebno najmanje 700 hiljada da preživi, jer sve ispod je pravljenje duga. Nogomet je danas biznis. Jedinstvo od rata pa do danas samo troši, a ne pravi novac, a sto je jako loša firma. Možda će doći bolji dani uvijek vjerujem, ali pristup se mora promjeniti, a ja cu uvijek kritikovati…
Mislim na ovaj post

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 30 jun 2024, 21:54

30 jun 2024, 18:48
Za skupstinu se nista ne zna. Mi vec dobro kasnimo. Sutra bi trebala prozivka biti a nece biti ni za 15 dana. Ljudi vec traze igrace, dovode trenere. Kao da ce nasi igraci cekati hoce li izvisiti ili ne

Ma slabo je stanje u vecini klubova, pola je ostalo duzno plate, kad Stupčanica reze troskove sta ocekivati od ostalih.
Sumnjam da ce iko krenuti prije 10.07
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 30 jun 2024, 22:42

Liga pocinje 17.08, nikad kasnije nije pocinjala, uvijek je bilo prva sedmica u osmom mjesecu do 5-6 augusta.

Kad bi krenuli i 10.07 ne bi bilo nista strasno, al pitanje je hocemo li i do tad.

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 01 jul 2024, 08:50

Ništa se ne desi preko vikenda, pa u ovakvoj letargiji i kurcobolji Ismet Nanin i da je dokazani kriminalac je za ovaj klub premija.

FUJ gadi mi se sve ovo.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 01 jul 2024, 19:34

Hasan, danasnja objava na njegovom fb profilu

Poštovani,

obzirom na broj Vaših javljanja, poruka podrške i upita u vezi mog statusa u Zvanična stranica NK "Jedinstvo" Bihać, smatram za obavezu da Vas obavijestim, makar na ovaj način.

Imali ste priliku, u više navrata, vidjeti izuzetno mali dio poteškoća sa kojima se susreće NK Jedinstvo.

Suprotno mom načinu rada, dozvolio sam sebi da uđem u polovično (ne)organiziran sistem, ako možemo tako kazati.

Uprkos svim negativnostima koje prate klub, decenijama, uspjeli smo, Vi koji ste dali podršku i mi u klubu, ostvariti neke od zacrtanih ciljeva, dok neke, moramo priznati, nismo ostvarili.

Primarni cilj kluba bio je izboriti opstanak u 1. Ligi FBiH, što smo zajedno i ostvarili.

Uz to, cilj nam je bio organizirati, unaprijediti rad mlađih uzrasnih kategorija što nismo uspjeli uraditi. Kao i svako, uvijek, opravdanje za ono što ne uradimo naći ćemo, ovaj put, u zauzetosti sa popravljanjem stanja u seniorskom pogonu.

Ono što smo, zajedno, uspjeli jeste da ste se Vi vratili na stadion. Imali smo veliku podršku navijača, ne samo organizirane skupine navijača "SN 96" nego i sviju Vas koji ste dolazili na utakmice, na čemu smo posebno zahvalni.

Uz Vas, naravno, javnost prate i mediji, pa smo imali podršku medija, posebno u periodu odigravanja domaće utakmice 1/4 finala Kupa BiH, što je dodatno doprinijelo afirmaciji kluba.

Takođe, pojavio se određeni broj sponzora koji su bili udaljeni od kluba, što je dobra pretpostavka za dalju suradnju.

Smatramo da smo ostvarili dobre pretpostavke za dalju stabilizaciju i razvoj kluba.

U toku proteklih devet mjeseci, uradili smo potpunu rekonstrukciju, nabavku i instalaciju kuhinje koja je korištena za ishranu igrača, a kojom smo uštedili značajna finansijska sredstva, te dobili na energiji i team-buildingu unutar ekipe, što se moglo vidjeti i na terenu.

Uz pomoć prijatelja kluba uspjeli smo uraditi zamjenu semafora koji pokazuje rezultat.
Nekadašnji semafor smo saglasno na zahtjev/molbu poklonili NK "Omladinac '75" Pokoj.
Novi LED display semafor je uređaj koji se pored pokazivanja rezultata može koristiti i za izvršavanje ugovornih obaveza prema sponzorima, promociju sponzora, te se može koristiti za ozvučenje stadiona i emitiranje raznih sadržaja.

Osvježili smo izgled upravne zgrade na način da smo dio vanjske fasade ofarbali i postavili grb kluba na te dvije strane.
Organizirali smo čišćenje i pranje jednog dijela ulaznih stepenica tribina, glavni ulaz, čime je isti pripremljen za farbanje, što bi dalo na ukupnom ambijentu u kojemu se odigravaju utakmice. Uz to, ofarbali smo čelni dio tribina što je vidljivo sa istočne tribine i na fotografijama koje prikazuju zapadnu tribinu.
Više od toga, na žalost, bez većih ulaganja, nije bilo moguće u datim okolnostima.

Pošto smo više puta obavijestili javnost o stanju u klubu, u nastavku možete pročitati preporuke koje dostavljamo javnosti na uvid a klubu na razmatranje za djelovanje

PRIJEDLOG
ZA TAKMIČARSKU SEZONU 2024/25

Nakon protekle sezone, jasno je da NKJ ima problema sa odabirom kadra u upravljačkim strukturama i odatle nastaju i nastavljaju gomilati se problemi.

Evidentno je da je da je NK Jedinstvo Bihać zatečen u stanju u kojem je klub radio bez unaprijed pripremljenog plana rada i plana prihoda/rashoda što je, smatram, dovelo do „prolapsa“ finansijskih sredstava.
Primijetno je da se radi “ad-hoc", problemi se rješavaju u hodu, često su vezani rokovima tako da se plaćanje kazni nadležnog saveza i sudskih presuda mora izvršavati u zadanom roku.
Analogno tome, nema plana za funkcioniranje mlađih uzrasnih kategorija, što iziskuje troškove od cca. 40 000-50 000 KM i to su sredstva koja se koriste iz ranije „planiranih“ sredstava za rad seniorskog pogona, a kasnije se pojavljuje nedostatak istih.

Potrebno je kompletirati članstvo, odnosno, izabrati kompletnu Skupštinu, imenovati UO i predsjednike tih tijela.

Za napredak Kluba neophodno je da se oba tijela sastoje od ljudi koji poštuju jedni druge i žele zajedno raditi za dobrobit Kluba.

Svi raspoloživi članovi upravljačkih struktura trebaju biti prisutni na utakmici, po mogućnosti „uniformisani“ i učestvovati u realizaciji zadataka.

Nakon toga, od izuzetne važnosti je hitno potvrditi izbor Šefa stručnog štaba i zakazati datum prozivke igrača.

U međuvremenu, izvršiti sve potrebne radnje za prozivku i intenzivirati razgovore sa potencijalnim pojačanjima, igračkim kadrom, a u suradnji sa Šefom stručnog štaba.

U isto vrijeme, raspisati javni poziv za popunjavanje pozicija u radnoj zajednici (direktor, sportski direktor, generalni sekretar, PR menadžer, kuhar, domar, čistačica, treneri mlađih uzrasta, itd.).

Također, potrebno je formirati komisije koje su predviđene Statutom.

Obzirom da je NKJ, u predstojećoj takmičarskoj sezoni 2024/25, član 1. Lige Federacije BiH, prijedlog je da se izradi karta BiH koja će sadržavati sve gradove i Općine u kojima su registrovani ostali klubovi koji se takmiče u navedenom takmičenju.

Na osnovu te karte, izraditi popis svih gostovanja, uputiti javni poziv za iskazivanje interesa za pružanje usluga prijevoza po pojedinačnim i grupnim (regija) vožnjama, kao i ponuda koja će uključivati sve vožnje, sa maksimalnim popustom, a nakon toga i umanjenjem cijene u vidu sponzoriranja Kluba.

Intenzivno obilaziti potencijalne sponzore i donatore koji mogu finansijski, ali i uslugama, pomoći rad kluba (restorani koji mogu obezbijediti obroke za doček gostiju, trgovinske centre i markete koji mogu donirati dio potrepština za kuhinju i održavanje higijene prostorija Kluba).

U sklopu toga, na bazi kalendara takmičenja dogovoriti sa JP „Vodovod“ Bihać, dopremanje i korištenje pokretnih wc-kabina koje bi bile korištene na domaćim utakmicama.

Raditi na ostvarivanju suradnje sa svim klubovima učesnicima Lige da uzajamno jedni drugima pomognemo oko gostovanja, u smislu da NKJ uz sponzoriranje tih pravnih lica pokrije troškove noćenja u Bihaću dok bi ti klubovi za NKJ obezbjedili noćenje u tim gradovima što bi dovelo do cca. 50% uštede na tom polju.

Svakako, treba intenzivirati suradnju sa svim nogometnim klubovima i školama na području USK-a.

Uraditi re-evidenciju članstva i intenzivirati prodaju članskih kartica i rekvizita Kluba.
Uraditi re-evidenciju sponzorskih ugovora, obaviti razgovore u pravcu obnavljanja i/ili uspostavljanja suradnje sa tim i novim sponzorima.
Urediti reklamni prostor u kompleksu stadiona i postaviti reklame aktivnih sponzora, što podrazumijeva uklanjanje onih čiji ugovori nisu aktivni.
Izraditi reklamni pano (pokretni banner zid) sa svim sponzorima, koji će biti korišten kod najava utakmica, press-konferencija i sl.

Obzirom da je stadion otvorenog tipa isti staviti pod tehničku zaštitu, video-nadzor, a što bi otvorilo mogućnost, zatvaranja (ustakljenja) VIP lože, na bazi sponzorskog ugovora, u pravcu čega su već vođeni inicijalni razgovori.

Organizirati radni sastanak sa drugim zainteresiranim sportskim kolektivima na temu organiziranja jednog kioska u centru Grada, a koji će služiti prodaji rekvizita i ulaznica za utakmice tih kolektiva, u suradnji sa: GSS, Grad Bihać , RVI Bihać.

Organizirati mlađe uzraste na način da svaka kategorija ima po dva trenera od kojih je jedan glavni i jedan pomoćni trener. Treneri će se dogovoriti koji od njih će obavljati administrativne poslove, poslove sekretara te kategorije što će u mnogome pomoći generalnom sekretaru u objedinjavanju poslova za potrebe funkcionalnosti Kluba. Također, imenovati po jednog trenera golmana za dvije mlađe uzrasne kategorije.

To su smjernice koje treba detaljno razraditi i nakon diskusije uvrstiti u konačan plan rada.

Bihać, 01.07.2024.g.

#sretnonamasanama

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 01 jul 2024, 19:58

Pa dajte vise tu skupstinu da se oformi, UO... Ne kontam da li Hasan ostaje? Vjerovatno zeli ali ne zeli raditi sa ovim ljudima koji ga sabotiraju.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 01 jul 2024, 20:15

Ovog covjeka ne smijemo izgubiti. Klub ce rasti na svakom mogućem nivou, vratice ugled kluba kroz dvije godine. Popravice sve moguce stvari, samo mu treba vrijeme.
Zamislite skupstinu kluba koja je izabrana od sposobnih ljudi koji gledaju samo interes kluba. A ne licne interese. Za 2 godine bi bili u prvih 5 u PL. Ovaj grad to moze, samo da nemamo 5-6 ljudi koji gledaju svoje interese kako da udju u savez, kako da sebe obogate preko kluba

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 01 jul 2024, 20:38

Hasan je covjek kojeg Zanima uspjeh a ne samo korist!
Al ocigledno je da su stetocine jos uvijek u klubu Koje samo sjede, kafe ispijaju i pametuju.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Bihac1299, Iceplayer i 10 gostiju.