Nadam se da ce Sahin biti spreman bar za Arsenal...inace smo u velikim problemima. 3 igraca na istoj poziciji su van terena
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: BV Borussia Dortmund
Nikako da docekamo najbolji sastav...sto je najgore sve manje igraca je na raspologanju.
Nadam se da ce Sahin biti spreman bar za Arsenal...inace smo u velikim problemima. 3 igraca na istoj poziciji su van terena
- kraljttbvb
- Kontakt:
Bit ce to u redu, sta se sekirate, skontat ce Klopp nesto 
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
baš nas ove sezone prati neki opasan peh. nadam se da među klincima ima još netko dovoljno kvalitetan da iskoči.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
Rezultat transfer-politike sa pocetka sezone, sad nam preostaje samo da se nadamo. To lici na klub koji zeli biti TOP, oslanjanje na nadu. Bravo. Onaj ko je ocekivao da cemo sezonu proci bez povreda i kartona je vise nego naivan.Blaszczykowski je napisao/la:baš nas ove sezone prati neki opasan peh. nadam se da među klincima ima još netko dovoljno kvalitetan da iskoči.
No, sta je tu je ...
Ova pauza nam sad dolazi u pravo vrijeme.
Nadam se da ce se mozda Gündogan i Sokratis oporavit za ove dvije hefte.
Sto se tice utakmice.
Tri vazne pouke se mogu izvuci iz ovog poraza.
1. Kad se vec dominira protivnik onda istog netreba podcijenit pa kontat "hajd ba uc ce jedna". Nego sa punom ozbiljnosti ici na prvi i drugi pogodak a ne furat igru lijepih poteza. Izgleda da su sigurne pobjede protiv Freiburga i Marseilla malo uljuljale ekipu, vjerovatno im je prvo poluvrijeme izgledalo kao neki malo jaci trening.
2. Stoperi i ove godine nekonstantni. Hummels i Subotic igraju u stilu 3 dobre 1 zaseru. Prvi gol Matsov, kao neki balvan ulijece, po meni bezpotrebno. Drugi gol Subotic iztrcaje ko neki bikonja, ostavlja mladjariju samu pozadi i jos fula loptu za metar. Ocekivo sam od njih neki kiks protiv Marseilla, ali su me zeznuli za jednu utakmicu.
3. Auba je izgleda nas novi levat. Nevjerovatno koliko sansi mu treba da bi postigao gol. Uz to, trenutno, ima jos jako slab prijem lopte i pas igru (kratke pogotov). Treba mu Klopp propisat futbonaut 24h. Opasno ga hebe ritam bundeslige, gdje nema vremena za sigurno primanje lopte, razgledanje i onda odluku. Isto tako nema prostora da moze puknut loptu napred pa sprintat za njom.
I na kraju sta bi sa levatom? bombarderom? Nevidjo da on sam dobi utakmicu za nas ...

Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
dobro došla pauza iako sumnjam da će se itko oporaviti do sljedeće utakmice, no malo da se saberu glave i da Klopp vidi kako i šta dalje...
Što se poraza tiče šta je tu je, moramo biti zadovoljni, imamo odličnu sezonu za sada, što bi mi htjeli da prođemo kroz bundesligu bez poraza? opet finale lige prvaka? ljudi treba se malo spustiti na zemlju, gdje smo bili prije 5 godina kada bi sve dali za nešto ovako, a sad odjednom to nije dosta?
izgleda da je sa kagawom sve riješeno i da stiže na zimu, e sad drag mi je japanac ali po meni to znači da će nas reus napustiti ako ne na zimu onda sigurno na ljeto a to mi se nikako ne sviđa, Marco je naš najbolji igrač, standardno dobar i važan za ekipu i nikako ne bih želio da nas napusti
i samo na kraju da pohvalim Kevina, kakvo srce taj momak ima, svaka mu čast, odigrao je kao avion, sve bolji i bolji gdje god ga staviš on igra, to se cijeni i zato hvala Kevine
Što se poraza tiče šta je tu je, moramo biti zadovoljni, imamo odličnu sezonu za sada, što bi mi htjeli da prođemo kroz bundesligu bez poraza? opet finale lige prvaka? ljudi treba se malo spustiti na zemlju, gdje smo bili prije 5 godina kada bi sve dali za nešto ovako, a sad odjednom to nije dosta?
izgleda da je sa kagawom sve riješeno i da stiže na zimu, e sad drag mi je japanac ali po meni to znači da će nas reus napustiti ako ne na zimu onda sigurno na ljeto a to mi se nikako ne sviđa, Marco je naš najbolji igrač, standardno dobar i važan za ekipu i nikako ne bih želio da nas napusti
i samo na kraju da pohvalim Kevina, kakvo srce taj momak ima, svaka mu čast, odigrao je kao avion, sve bolji i bolji gdje god ga staviš on igra, to se cijeni i zato hvala Kevine
Daj Miki nemoj me opet lozit kao sa Dzekomzgmiky je napisao/la:izgleda da je sa kagawom sve riješeno i da stiže na zimu
što se Džeke tiče tu je stvar zajebo Gotze koji je mućki otišao u Bayern, tako je otpala mogućnost da pustimo Lewu a da je on otišao 99% bi došao Džeko, plus Mancini je otišao iz kluba a novi trener je želio ostaviti Džeku, tako da eto propalo je...Lokos19 je napisao/la:Daj Miki nemoj me opet lozit kao sa Dzekomzgmiky je napisao/la:izgleda da je sa kagawom sve riješeno i da stiže na zimu![]()
Kagawu bi prihvatio objerucke ...
Kagawa je druga priča, on je već bio tu i zna što je imao a kako mu je tamo, pitanje vremena samo da li na zimu ili na ljeto ali eto piše se da će to biti na zimu, evo jedan od mnogih tekstova o tome
http://www.caughtoffside.com/2013/10/06 ... n-january/" onclick="window.open(this.href);return false;
i ovo je vrlo moguće jer Moyes je čoban od trenera i pustiti će Shinjija bez da mu da pravu šansu, po meni je to ziherica ali ne sviđa mi se velim jer sigurno će Reus otići (na ljeto vjerojatno) pogotovo zato jer naši tvrdi kako će on ostati a znaš kako to ide kad naši pričaju nešto...
Kagawa bi sve promjenio svojim dolaskom,ako mozete da se sjetite kako smo "ubijali" ekipe koje su igrale bunker kada je Kagawa bio tu,jer on je znao napraviti taj zadnji pas podvaliti loptu i zbuniti protivnicku odbranu.
Sto se tice Reus-a sumnjam da ce nas on napustiti,nekako na njemu na njegovoj igri se vidi da je vise nego zadovoljan,a i domaci je decko i uprava ce sigurno odrijesiti kesu sto se tice njegove plate,ja mislim da ce on biti predvodnik super generacije Borussije,ali opet nikad ne reci nikad,Gece nas je sve naucio "pameti" da ne treba nikom da se vjeruje.
Sto se tice Reus-a sumnjam da ce nas on napustiti,nekako na njemu na njegovoj igri se vidi da je vise nego zadovoljan,a i domaci je decko i uprava ce sigurno odrijesiti kesu sto se tice njegove plate,ja mislim da ce on biti predvodnik super generacije Borussije,ali opet nikad ne reci nikad,Gece nas je sve naucio "pameti" da ne treba nikom da se vjeruje.
Kagawa nema srece, iz razloga sto Rooney igra povucenije ispod spica, a Wayne je za United nezamjenjiv. Na krilu ne ide, mozda bi i islo, ali trenutno Unitedu to ne treba, plus tu je nadolazeca nada Januzaj, Nani koji je cisti krilni igrac, te moze na obe strane, i Welbeck koji je trkacki i fizicki klasu iznad. Kagawa je majstor, ali mozda bi mu najbolje bilo da se vrati, mada bih volio da ostane i pokaze sta zna..
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
@Miki
I ja sam bio ubijedjen da je Dzeko nas, nekako su se on i Klopponja preko medija previse mazili i pazilli, ali eto onaj paksu je sve zasro. Kamo srece da se pepsicocacola odluci za levata umjesto geca.
Reus neide nikud 2014, nego 15ete i to direkt u buyern kao zamjena riberiju koji jos moze godinu dvije i alahimanet.
Ja Kagawu dugorocno vise vidim kao zamjenu Gündoganu, koji nece produzit bez klauzule, stim da bi Miki (uz Kloppovo slajfanje) mogao zauzet tu osmicu a Shinji 10tku.
Zao mi je sto se Shinji nije pokazao u unitedu. On je jedini od ovih sto su nas napustili za kojeg sam mislio da ima dovoljno kvaliteta za prvu postavu. Ali heba ga rvp i odlazak fergusona.
@samir je upravu. Jedan od rijetkih igraca koji sami mogu razbit bunker, fintom, duplim pasom i neocekivanim potezom/pokretom izbacit dvojcu trojcu. FREE SHINJI
I ja sam bio ubijedjen da je Dzeko nas, nekako su se on i Klopponja preko medija previse mazili i pazilli, ali eto onaj paksu je sve zasro. Kamo srece da se pepsicocacola odluci za levata umjesto geca.
Reus neide nikud 2014, nego 15ete i to direkt u buyern kao zamjena riberiju koji jos moze godinu dvije i alahimanet.
Ja Kagawu dugorocno vise vidim kao zamjenu Gündoganu, koji nece produzit bez klauzule, stim da bi Miki (uz Kloppovo slajfanje) mogao zauzet tu osmicu a Shinji 10tku.
Zao mi je sto se Shinji nije pokazao u unitedu. On je jedini od ovih sto su nas napustili za kojeg sam mislio da ima dovoljno kvaliteta za prvu postavu. Ali heba ga rvp i odlazak fergusona.
@samir je upravu. Jedan od rijetkih igraca koji sami mogu razbit bunker, fintom, duplim pasom i neocekivanim potezom/pokretom izbacit dvojcu trojcu. FREE SHINJI
Nema tog kluba koji moze bez problema "pokriti" 3 povrijedjena igraca na istoj poziciji...i jedan Real M. koji trosi 100 miliona godisnje bi imao problema da pokrije tu poziciju zadnjeg veznog u slucaju izostanka Alonsa,Modrica,Kedire.Lokos19 je napisao/la: Rezultat transfer-politike sa pocetka sezone, sad nam preostaje samo da se nadamo. To lici na klub koji zeli biti TOP, oslanjanje na nadu. Bravo. Onaj ko je ocekivao da cemo sezonu proci bez povreda i kartona je vise nego naivan.
Inace,nove vijesti su da Bender i Hoffman pauziraju desetak dana a Reus do 2 sedmice.
Sokratis takodje van terena...ako sam dobro skontao nece igrati za Grcku protiv Slovacke.
Jesil siguran da nemoze? Pepe, Illarramendi, Iscoadnan24 je napisao/la: Nema tog kluba koji moze bez problema "pokriti" 3 povrijedjena igraca na istoj poziciji...i jedan Real M. koji trosi 100 miliona godisnje bi imao problema da pokrije tu poziciju zadnjeg veznog u slucaju izostanka Alonsa,Modrica,Kedire.
Mi se i netrebamo "mjerkat" sa realom... ali mi nismo u stanju ni dvojcu da zamijenimo, adekvatno.
Bem ti ... ko da smo gdje naograjsali u pm...adnan24 je napisao/la:Inace,nove vijesti su da Bender i Hoffman pauziraju desetak dana a Reus do 2 sedmice.
Sokratis, Schmelzer, Pisczek, Gündogan, Kehl, Sarr, Sahin, Bender, Reus, Hofmann
i plus hummels suspenzijaLokos19 je napisao/la:Bem ti ... ko da smo gdje naograjsali u pm...adnan24 je napisao/la:Jesil siguran da nemoze? Pepe, Illarramendi, IscoLokos19 je napisao/la: Nema tog kluba koji moze bez problema "pokriti" 3 povrijedjena igraca na istoj poziciji...i jedan Real M. koji trosi 100 miliona godisnje bi imao problema da pokrije tu poziciju zadnjeg veznog u slucaju izostanka Alonsa,Modrica,Kedire.
Mi se i netrebamo "mjerkat" sa realom... ali mi nismo u stanju ni dvojcu da zamijenimo, adekvatno.
adnan24 je napisao/la:Inace,nove vijesti su da Bender i Hoffman pauziraju desetak dana a Reus do 2 sedmice.![]()
Sokratis, Schmelzer, Pisczek, Gündogan, Kehl, Sarr, Sahin, Bender, Reus, Hofmann
Pa vidis da je i to "krpanje" sa igracima koji ne igraju tu poziciju.Moze i Klopp nesto izmisliti sa Hummelsom,Kubom ili Mikijem.Lokos19 je napisao/la: Jesil siguran da nemoze? Pepe, Illarramendi, Isco
- Blaszczykowski
- Kontakt:
@Lokos mi bi po tebi trebali imati 30 vrlo dobrih i odličnih igrača u kadru. Mi ih imamo 20, što je po meni optimalno, ali džabe sve kad ih skoro 10 otpane. Nije to do kratke klupe, već više do baš velika peha.
Ovoliki peh s ozljedama ne pamtim tamo od 90-ih kad nas je Hitzfeld trenirao, sjećam se da su se u 2 tjedna ozljedili prva tri napadača, pa je Hitzfeld iz juniora u prvi sastav ubacio Lars Rickena. Nastavak znate
NUR DER BVB!

NUR DER BVB!
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
- Blaszczykowski
- Kontakt:
bajner i destroff čekaju ko zapete puške. 
Hajd nabroj tih 20 po tvom. Da nisu mozda Schieber i Kirch odlicni igraci?Blaszczykowski je napisao/la:@Lokos mi bi po tebi trebali imati 30 vrlo dobrih i odličnih igrača u kadru. Mi ih imamo 20, što je po meni optimalno, ali džabe sve kad ih skoro 10 otpane. Nije to do kratke klupe, već više do baš velika peha.
Nije tacno, niko netrazi 30 igraca. Zasto mi uvjek podmecete te gluposti?
Kad bi bilo tih 20 ODLICNIH igraca ja bi bio sretan, no nije tako, imamo u vrh glave 15,16 i par nedokazanih talenata.
@Adnane
Illarramendi ili Casemiro nije krpljenje nego igraci koji su ekstra kupljeni za poziciju veznog (pored Alonsa, Khedire, Modrica), jedan placen 7 ili 8 drugi oko 30tak miliona.
Moze i Klopp eksperimentisat sa Kubom ili Hummelsom ali stime otvara rupu na drugoj strani, dok to kod top-ekipa nije slucaj. Da ostanemo kod primjera sa Pepe, bez njega u odbrani imas jos Varane, Ramosa, Nacho i Arbeloa, svi pribliznog kvaliteta. Dok kod nas bez Hummelsa imas Subotica i Sokratisa kao ozbiljnu opciju, sve posle je eksperiment i slabljenje ekipe. Vidjelo se u Gladbachu kako to izgleda kada za dvije pozicije imas samo jednu adekvatnu zamjenu.
I opet ponavljam, nismo mi za poredjenja sa Realom, ManU i ostalim top8, ali se mogao dovesti jos po jedan solidan dokazan igrac za svaku liniju. I to sve bez zaduzivanja i rizika jer na racunu samo od dobiti zadnje tri godine stoje minimum 100 miliona zastekanih. Da i to odma razcistimo.
Napr. da su dovedeni jos Dragovic (stoper i bek), Eriksen (veza) i Boateng/Szalai (kao spic) i kutarisani Schieber i Kirch, te Kehl sveden na ulogu motivatora i back-back-upa. To bi kostalo nekih 30-35 miliona odstete plus ca. 5 miliona vise na plate (po godini), a za uzvrat imali bi bas tih knap 20 igraca pribliznog kvaliteta.
Ko god misli da ce se kroz sezonu provuc bez povreda, kartona i pehova je NAIVAN do bola
Naravno da sa ovakvim rosterom nastaje belaj ako se desi cudo i niko se ne povrijedi (zato sto svi imaju manju minutazu, manje povrede se odmah saniraju, itd...) ali onda nek igra onaj koji je trenutno u boljoj formi. Brutalna konkurencija, nema mazenja. BvB nemoze napraviti dalji napredak bez te jake interne konkurencije. Sa ovom politikom 15,16 igraca plus talenti smo mogli samo kratko zeznut buyern, al nece vise moci, sad nas smatraju ozbiljnim a i nece uvjek biti "osmjeha odozgo" u vidu Kagawe i Götze.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
@Lokos evo: weidi, langerak, subotik, hummy, sokratis, durm, schmelle, gross, piszczek, nuri, gundo, kehl, manni, kuba, reus, miki, auba, jonas h, lewat i schibi kao navučeni 20. tu su još i talenti gunter, duksch i sarr, te iskusni kirch. znači 17 igrača za 10 pozicija u polju, plus po potrebi schibi, kirch i par ovih klinja.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
da nadodam još da je shity ovo ljeto opet utukao više od 100m na pojačanja, te da ima više od 20 jakih imena u kadru, pa su opet protiv buyerna djelovali presmješno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.