FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zubanovic89
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zubanovic89 » 05 avg 2013, 08:59

Šta ste se uhvatili ramazana, to je neko provalio zajebanciju, lik je bio najbolji igrač na pripremama :D
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!

CARSON

Post Postao/la CARSON » 05 avg 2013, 09:13

zubanovic89 je napisao/la:Šta ste se uhvatili ramazana, to je neko provalio zajebanciju, lik je bio najbolji igrač na pripremama :D
pa on je zadnje dvije godine najbolji igrac na pripremama :lol:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 05 avg 2013, 10:25

djeco izvadite po veliku dvolisnicu i napišite na sredini prva školska pismena zadaća... 8-)

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 05 avg 2013, 10:58

imal sta novo uvezi prodaje adilovic ?
nemogu vise da gledam, kako mjesto bajicu uzima :roll:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 05 avg 2013, 11:06

Volvic je napisao/la:imal sta novo uvezi prodaje adilovic ?
nemogu vise da gledam, kako mjesto bajicu uzima :roll:
Ne uzima bajicu mjesto jer bajic uopste ne igra na njegovoj poziciji a sve i da igra ne uzima mu mjesto.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 05 avg 2013, 11:11

Koji su to jadovi, njima je u zivotu vrhunac doci na utakmicu protib Željezničara i zapjevat nekakvu pjesmicu Amaru :lol:

Jamak sinoc fenomenalan, kakve je pasove djelio samo ... 8-) Sve bih pohvalio osim Adilovica i Selimovica. Adilovic, cini mi se , sve vise razmislja o tom transferu ( u potpunosti ga razumijem), a Selimovic mi je uvijek neprimjetan na terenu. Uvijek je u sjenci ostalih, nikad se ne istice. Ja se ne mogu sjetit utakmice da je on neki potez dobar napravio ili nesto sl. ( osim derbija na kosevu 2:2) , ali postigao je dosta bitnih golova i hvala mu na tome.Ipak mislim da mi trebamo jedno bolje krilo.

Beksara je odigrao vrlo dobru utakmicu. Ja i dalje vjerujem da od njega moze biti nesto ali vidjecemo. Uz Jamaka najbolji sinoc Tomica i Urdinov. Svraka se malo probudio, dobro je odigrao.Kerla sigurniji nego inace.

Sve u svemu lijepa utakmica sinoc, nadam se da ce ih biti vise ovakvih ove sezone. ;)
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 05 avg 2013, 11:34

Odavno nisam gledao bolju igru Želje, svaka cast momcima.
FKŽ !

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 05 avg 2013, 12:31

kad se oporave:
------------------------Hadžić---------------------------
--B.Čolić--------Škaljić------Kerla------------Kvesić--
-----------------------Zolotić----------------------------
---------------Jamak---------Tomić--------------------
---Bučan--------------------------------------Hodžić---
---------------------Selimović--------------------------

i klupa:
Lončarić
Urdinov-njega mi je žao, al ne znam gdje ga stavit..
Zeljković
Svraka-znam da će on igrat, al ne znam umjesto koga.. najradije bih "kapitena" na klupu.
Bajić-možda i prije Hodžića, ali namjerno sam obrnuo pozicije Bučanu i Hodžiću gore jer se forsira to (suprotna noga) da bi se ono probijalo prema sredini na šut.
Hasanović
Brković
Sadiković
Hasanhodžić
Adilović-on će se valjda prodat..
E.Čolić
Stanić
REALNO, naše rezerve bi uzele ligu!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 05 avg 2013, 12:33

Oj problema, probudim se malo prije, pogledam u nebo i imam šta vidit; NEBO PLAVO 8-)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 05 avg 2013, 12:59

"Amar Osim, najsvjetlija tačka bosanskohercegovačkog fudbala

Neki će se možda začuditi što sam izabrao ovu temu, no prestao sam davno gledati površno na neke stvari, tako da su moje tačke interesovanja povezane sa idejom kako da napreduje Premijer liga BiH.

U svakom sivilo postoji i jedna tačka nade u bolje sutra. Ta tačka nade i spasa u bh sportu predstavlja trener fudbalskog kluba Željezničar, gospodin Amar Osim.

Amar Osim je rođen 18.jula 1967 godine u Sarajevo. Sin je legendarnog fudbalskog trenera Ivice Osima. U dosadašnjoj karijeri kao menadžer je vodio Željezničar , japanski JEF United, te po drugi put preuzima kormilo Željezničara 2009 godine. Već u prvom mandatu je bilježio velike uspjehe sa Željezničarom gdje osvaja dva prvenstva i to u sezoni 00\01, te 01\02, te dva kupa u sezonama 00\01 i 02\03. Od preuzimanja svoga drugog mandata Amar Osim osvaja još još tri titule i to u sezonama 09\10, 11\12, 12\13, te još dva kupa 10\11, 11\12. Ukupno devet trofeja u BiH, pet puta prvak BiH, te četiri titule pobijednika kupa BiH.

I pored svih osvojenih trofeja i postignuća sa svojim timom, Amar Osim je osporavan od mnogobrojnih ljudi. Došli smo u situaciju da se najtrofejniji trener omaložava od neobjektivnih navijača, simpatizera koji prate Premijer ligu BiH. Spominju se različite teorije zavjere, od toga da je Ivica Osim, gle čuda, namjestio sve moguće i nemoguće u ligi samo da ekipa njegovog sina osvoji titulu ili kup. Za mene je to lično čisti apsurd. Uspjeh donosni mnogobrojne prijatelje, no još više neprijatelja. Ti neprijatelji su primarno potaknuti neuspjehom svojih klubova. Taj bijes na nesposobnost svojih trenera, uprave, igrača iskaljuju na drugima. Mi smo po mnogočemu specifični, mentalitet kojeg ne možete nigdje drugo pronaći nego samo na balkanu. Upravo radi toga moje simpatije ima ovaj zaista veliki i sposobni stručnjak. Raditi u ovakvom sivilo gdje je kritiziran, popljuvan pa čak i u pojedinim trenucima od svojih navijača je čisti pokazatelj psihičke snage ovog stručnjaka. Čovjek koji naprosto dominira ovom ligu da može uzeti par sedmica odmora dok njegova ekipa gazi i dalje sve pred sobom. Čovjek koji je uspio sa jednim timom odbraniti titulu u BiH što ranije nikome nije uspjelo. Čovjek koji je čisti realista i koji nema dlake na jeziku. Čovjek koji je uprkos svim nedaćama koja nosi Premijer liga BiH sa sobom ipak ostao radi fudbala, zaslužuje respekt. Kako da se ne poštuje takva ličnost.

Mnogo puta se spominju rezultati Željezničara u Evropi i to naravno pod vodstvom Amara Osima. Baš se pitam kako bi se provele ekipe tih "stručnjaka" koji su završili sa minusem u prvenstvu iza Plavih sa Grbavice. Liga je mjerilo snage ekipa. Sve drugo su samo izgovori i frustracije nezadovoljne mase sa rezultatima svojih ekipa.

Ovih dana se spominjao eventualni odlazak ovog stručnjaka. Hvala Bogu da su te špekulacije iza nas, te da je potvrđen ostanak Amara Osima u Željezničaru. Sam odlazak ovakvog stručnjaka značio bi automatski i veliki gubitak za sami bosanskohercegovački fudbal. Osnovni temelj ekipe je dobar trener, a Željo se može pohvaliti s tim da imaju najjači temelj u BiH. Jedina su ekipa koja ima kontinuitet u BiH i to upravo zahvaljujući Amaru Osimu. Ono što je bio Sir Alex Ferguson u Engleskoj, to je Amar Osim u BiH, htjeli to priznati neki ili ne."
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 05 avg 2013, 13:07

TMovac je napisao/la:"Amar Osim, najsvjetlija tačka bosanskohercegovačkog fudbala

Neki će se možda začuditi što sam izabrao ovu temu, no prestao sam davno gledati površno na neke stvari, tako da su moje tačke interesovanja povezane sa idejom kako da napreduje Premijer liga BiH.

U svakom sivilo postoji i jedna tačka nade u bolje sutra. Ta tačka nade i spasa u bh sportu predstavlja trener fudbalskog kluba Željezničar, gospodin Amar Osim.

Amar Osim je rođen 18.jula 1967 godine u Sarajevo. Sin je legendarnog fudbalskog trenera Ivice Osima. U dosadašnjoj karijeri kao menadžer je vodio Željezničar , japanski JEF United, te po drugi put preuzima kormilo Željezničara 2009 godine. Već u prvom mandatu je bilježio velike uspjehe sa Željezničarom gdje osvaja dva prvenstva i to u sezoni 00\01, te 01\02, te dva kupa u sezonama 00\01 i 02\03. Od preuzimanja svoga drugog mandata Amar Osim osvaja još još tri titule i to u sezonama 09\10, 11\12, 12\13, te još dva kupa 10\11, 11\12. Ukupno devet trofeja u BiH, pet puta prvak BiH, te četiri titule pobijednika kupa BiH.

I pored svih osvojenih trofeja i postignuća sa svojim timom, Amar Osim je osporavan od mnogobrojnih ljudi. Došli smo u situaciju da se najtrofejniji trener omaložava od neobjektivnih navijača, simpatizera koji prate Premijer ligu BiH. Spominju se različite teorije zavjere, od toga da je Ivica Osim, gle čuda, namjestio sve moguće i nemoguće u ligi samo da ekipa njegovog sina osvoji titulu ili kup. Za mene je to lično čisti apsurd. Uspjeh donosni mnogobrojne prijatelje, no još više neprijatelja. Ti neprijatelji su primarno potaknuti neuspjehom svojih klubova. Taj bijes na nesposobnost svojih trenera, uprave, igrača iskaljuju na drugima. Mi smo po mnogočemu specifični, mentalitet kojeg ne možete nigdje drugo pronaći nego samo na balkanu. Upravo radi toga moje simpatije ima ovaj zaista veliki i sposobni stručnjak. Raditi u ovakvom sivilo gdje je kritiziran, popljuvan pa čak i u pojedinim trenucima od svojih navijača je čisti pokazatelj psihičke snage ovog stručnjaka. Čovjek koji naprosto dominira ovom ligu da može uzeti par sedmica odmora dok njegova ekipa gazi i dalje sve pred sobom. Čovjek koji je uspio sa jednim timom odbraniti titulu u BiH što ranije nikome nije uspjelo. Čovjek koji je čisti realista i koji nema dlake na jeziku. Čovjek koji je uprkos svim nedaćama koja nosi Premijer liga BiH sa sobom ipak ostao radi fudbala, zaslužuje respekt. Kako da se ne poštuje takva ličnost.

Mnogo puta se spominju rezultati Željezničara u Evropi i to naravno pod vodstvom Amara Osima. Baš se pitam kako bi se provele ekipe tih "stručnjaka" koji su završili sa minusem u prvenstvu iza Plavih sa Grbavice. Liga je mjerilo snage ekipa. Sve drugo su samo izgovori i frustracije nezadovoljne mase sa rezultatima svojih ekipa.

Ovih dana se spominjao eventualni odlazak ovog stručnjaka. Hvala Bogu da su te špekulacije iza nas, te da je potvrđen ostanak Amara Osima u Željezničaru. Sam odlazak ovakvog stručnjaka značio bi automatski i veliki gubitak za sami bosanskohercegovački fudbal. Osnovni temelj ekipe je dobar trener, a Željo se može pohvaliti s tim da imaju najjači temelj u BiH. Jedina su ekipa koja ima kontinuitet u BiH i to upravo zahvaljujući Amaru Osimu. Ono što je bio Sir Alex Ferguson u Engleskoj, to je Amar Osim u BiH, htjeli to priznati neki ili ne."
Odakle si iščupao ovaj tekst?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 05 avg 2013, 13:10

Kolumna našeg forumaša Neutrala.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 05 avg 2013, 13:24

inacefindecko je napisao/la:-Hadžić---------------------------
--B.Čolić--------Škaljić------Kerla------------Kvesić--
-----------------------Zolotić----------------------------
---------------Jamak---------Tomić--------------------
---Bučan--------------------------------------Hodžić---
---------------------Selimović--------------------------
Dobro si ovo skocko, samo je pitanje hocel Kvesic biti na nivou od prije povrede, al ovu sredinu tesko da moze pofatat, iskreno da smo imali Zolu na raspolaganju i nekog mjesto Adilovica vjerovatno bi Plzena prosli, al nema veze sinoc ono sto sam gledo je rapsodija, Kerla dodaje loptu zadnjeem veznom to ne pamtim kad sam vidio, Travnik nije mogo ucolit loptu, na 5 metara se nasi dodaju po 5 minuta 8-) , Jamak je prosle pripreme u Rijeci nagovijestio da je alfa i omega tima, ako ostane ozbiljan i ovako nastavi raditi na treninzzima prekucace Bekrica iz povratnicke amarove sezone. Jos Bucan nije igro sinoc, ako se ovako prikazemo na Kamberovicu Vitezu ne gine tri komada.

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 05 avg 2013, 13:52

Željezničar - Travnik 2:0 TM87

" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

EuroSport
Kontakt:

Post Postao/la EuroSport » 05 avg 2013, 13:52

@volvic
Ne uzima mjesto Bajicu, nego Selimovicu i Hodzicu.
Ovaj mali kad je usao preporodila se igra, kao i u Gradaccu :)
Misljenja sam da se ovaj nece moci prodati nikom za te pare, plafon nekih 50.000.

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 05 avg 2013, 13:59

Kakva je ovo posjeta na jugu :S

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 05 avg 2013, 14:45

Sadiković: Pobjeda sasvim zaslužena

http://fkzeljeznicar.ba/sadikovic-pobje ... zena/6260/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 05 avg 2013, 14:46

samozeljo1987 je napisao/la:Kakva je ovo posjeta na jugu :S
Bilo je opet oko 1800-2000 na jugu ljudi sto je 2/3, samo standardno je B sektor najmanje ispunjen koji se cesto vidi na klipu.

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 05 avg 2013, 14:46

Sto ti nisi bio i pridonio boljoj posjeti ?

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 05 avg 2013, 14:54

Komfor, rekao bi po mom ukusu, lagano , lijepo i svake sekunde se moglo uživati, predobro.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Hrasno15 i 53 gosta.