U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Poskok
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Poskok » 19 maj 2015, 18:11

Tacno je da ima par dobrih iz nase lige ali mi se moramo vise koncentrisati na igrace iz inostranstva,ta su djeca odlicno fudbalski skolovana,posjeduju veliki patriotizam i veliko internacionalno iskustvo

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Poskok
Kontakt:

Post Postao/la Poskok » 19 maj 2015, 18:15

Nas je problem upravo taj nacionalni kljuc i jaki lobiji koje imaju pojedini klubovi iz premijer lige BiH u mladim reprezentacijama

Poskok
Kontakt:

Post Postao/la Poskok » 19 maj 2015, 18:16

Zato treba dovesti za selektore nase bivse igrace koji su finansijski situirani i neovisni od upravo tih lobija

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 maj 2015, 18:17

1-0

Anđušić !
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 maj 2015, 18:31

2-0

Kuzmanović !
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 maj 2015, 18:36

Bravo momci :clap:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 maj 2015, 18:40

Ispostavice se po ko zna koji put da su ovakve pobjede pirove ali sta je tu je, nek se djeca igraju. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

westherc
Kontakt:

Post Postao/la westherc » 19 maj 2015, 18:49

**** je napisao/la:U zapadnoj evropi ima masa nasih mladih igraca u prvim i drugim ligama ali oni nasima nisu dovoljno dobri,

Joj **** što ga sereš ima jedan iz gornji mrđelovaca **** 1metar...
Jel mi vjeruješ jer sam to izjavio?
Bolan idi u trenere i nađi te talente, gledao sam obe utakmice i mogu reć da su određeni igrači prenapuhani i neće bit ništa od njih... BiH ima prosječnu ekipu i uz malo sreće je mogla proć ali da je babi kita bila bi djed.
A BiH je dosad bila 17 puta prvak europe i 6 puta prvak svijeta, pa nas mala C.Gora pobjedi koja ima sad 3 igrača koja će bit top igrači ... A što se tiče ovih seratora koji sve znaju a 99% ih kopačke vidilo nije osim na tv, otiđite koji put na tekmu i vidite igrače, igrale su repke i u Sa i u Ze nisam baš vidio da se tražila karta više...
Toliko

I samo jako...
I have a dream

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 19 maj 2015, 19:02

Šteta za ovu generaciju :?
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 maj 2015, 19:03

Omerbavarac je napisao/la:Ispostavice se po ko zna koji put da su ovakve pobjede pirove ali sta je tu je, nek se djeca igraju. :mrgreen:
Meni se cini da skoro uvijek pobjedimo ove utakmice bez znacaja.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Poskok
Kontakt:

Post Postao/la Poskok » 19 maj 2015, 19:04

Kao prvo ne seri ti!samo proguglaj bundesligu,svedsku,holandsku,belgijsku ligu
Nasi ko fol organizuju neke tamo kampove po inostranstvu u koje ti nijedna ekipa koja malo drzi do sebe nece pustiti svog igraca umjesto da posalju oficijelne pozive igracima naseg porijekla koji igraju u prvim i drugim ligama evrope i onda mozemo vidjeti na cemu smo

Poskok
Kontakt:

Post Postao/la Poskok » 19 maj 2015, 19:10

I usput ja sam trener sa A lizencom u njemackoj i ne vjerujem ni 10 % tim clancima u kojima igrace reklamiraju vec samo pisem iz iskustva zato sto skoro svakog tjedna sretnem bar jednog naseg igraca iz prvih i drugih liga evrope

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 19 maj 2015, 19:20

Mlade selekcije u mnogomu ovise o domacoj ligi i koliko se ulaze u rad s mladima. Hrvati i Srbi koji su, u odnosu na broj stanovnika, medju najvecim "izvoznicima " igraca, puno ulazu i redovno imaju uspjeha u juniorskim selekcijama.
Ne trebam ni spominjati koliko je od nasih aktuelnih A reprezentativaca poteklo iz domace lige, malo, a malo ih je i uopste igralo u nasim mladim selekcijama.
Kod nas je rad s mladim ocajan, nasim igracima treba 2-3 godine u inostranstvu da dodju do profesionalnog nivoa igre...Sve to je razlog zasto nemamo uspjeha u juniorskim selekcijama, doduse nemamo puno ni u seniorskoj ali smo poskljednjih 5-6 godina, uglavnom blizu kreme.
Sto se tice tih mladih kojih ima po Europi ali se ne pozivaju, oni uglavnom ne zele da napustaju maticne mlade selekcije i dolazi u obzir samo poziv u seniore.
Nama je elitni krug plafon i to treba prihvatiti.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 19 maj 2015, 19:23, ukupno mijenjano 1 put.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Evander » 19 maj 2015, 19:22

**** je napisao/la:Kao prvo ne seri ti!samo proguglaj bundesligu,svedsku,holandsku,belgijsku ligu
Nasi ko fol organizuju neke tamo kampove po inostranstvu u koje ti nijedna ekipa koja malo drzi do sebe nece pustiti svog igraca umjesto da posalju oficijelne pozive igracima naseg porijekla koji igraju u prvim i drugim ligama evrope i onda mozemo vidjeti na cemu smo

Dosta vise dijaspore. Neka igraju djeca koja su ovdje odrasla i trenirala pa makar i svaku izgubili.
Pun mi je vise da nam igraci ne znaju maternji jezik i da ovdje na pripreme dolaze kao na godisnji odmor da posjete familiju.
Ako je neki bas talnet iz vana, onda ok. Ali vise volim da igraju djeca iz mrskih mi Zeljo i Sirokog nego iz nekih amaterskih klibova iz Svedske i Austrije.
Ako Hrvatska moze davati sve igrace iz svojih skola fudbala, moci cemo jednog dana i mi.
MAKSIMALNO FORSIRATI DOMACE IGRACE!!!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 19 maj 2015, 19:26

Kakva je infrastruktura, ishrana i kakvi su nam treneri treba bit zadovoljan i sa ovakvim momcima iz naše lige, talenat je tu, ali to je samo jedna karika u lancu stvaranja vrhunskog igrača :D :D

SjeverniVjetar

Re: RE: Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la SjeverniVjetar » 19 maj 2015, 19:27

Evander je napisao/la:
**** je napisao/la:Kao prvo ne seri ti!samo proguglaj bundesligu,svedsku,holandsku,belgijsku ligu

Dosta vise dijaspore. Neka igraju djeca koja su ovdje odrasla i trenirala pa makar i svaku izgubili.
Pun mi je vise da nam igraci ne znaju maternji jezik i da ovdje na pripreme dolaze kao na godisnji odmor da posjete familiju.
Ako je neki bas talnet iz vana, onda ok. Ali vise volim da igraju djeca iz mrskih mi Zeljo i Sirokog nego iz nekih amaterskih klibova iz Svedske i Austrije.
Ako Hrvatska moze davati sve igrace iz svojih skola fudbala, moci cemo jednog dana i mi.
Dijaspora cini 80% A selekcije, nisam siguran da je to dobra taktika!?
Veci je problem sto su mlade selekcije podlozne korupciji, mesetarenju i klupskomenadzerskuim talovima, a sto se tice nasih igraca,sa njima necemo stici ni do elitnog ranga, to je skoro pa sigurno.

Poskok
Kontakt:

Post Postao/la Poskok » 19 maj 2015, 19:29

Jedna njemacka ima 6 miliona prijavljenih nogometasa.mi tu ne mozemo govoriti da ako nije dovoljno dobar za njemacku nije ni za nas i cekati da neki igrac zaigra za njemacku mladu selekciju da nam bude interesantan.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 maj 2015, 19:31

Ma nema tu te price dosta igraca iz PL / dosta igraca iz dijaspore. Za sta skauti primaju plate, fino idi i prati igrace, a ne samo ako je lik clan drugog tima nekog kluba u Europi, da je odmah bolji od nekog igraca iz nase lige.

Samo najbolji treba da igraju, pa makar svi bili iz nase lige. U zadnje vrijeme se cini mnogo vise na jacanju skautinga, i uvjeren sam da ce ovo ici na bolje.

Poskok
Kontakt:

Post Postao/la Poskok » 19 maj 2015, 19:34

Evander je napisao/la:

Ta dijaspora koju toliko mrzis osigurava 50% posto budzeta drzave u kojoj zivis,

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 19 maj 2015, 19:35

**** je napisao/la:Jedna njemacka ima 6 miliona prijavljenih nogometasa.mi tu ne mozemo govoriti da ako nije dovoljno dobar za njemacku nije ni za nas i cekati da neki igrac zaigra za njemacku mladu selekciju da nam bude interesantan.

Tesko je ocekivati da mi mozemo registrovati kvalitetnog igraca, prije njemackih strucnjaka.
Dok se okrenes , on je u njemackim mladim selekcijama, a onda se igraci tesko odlucuju da mijenjaju sportsko drzavljanstvo, dok su u mladim selekcijama. Ko bi napustio njemacke juniore da igra u BH juniorima , a da su nasi korumpirani i lijeni, to stoji, tu nema opravdanja.
Sustina je u podizanju kvaliteta rada s mladima u Bih, to je jedini pravi lijek za pitanje mladih selekcija.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TylerBurey i 4 gosta.