U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: U-21, U-19, U-17
Tacno je da ima par dobrih iz nase lige ali mi se moramo vise koncentrisati na igrace iz inostranstva,ta su djeca odlicno fudbalski skolovana,posjeduju veliki patriotizam i veliko internacionalno iskustvo
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nas je problem upravo taj nacionalni kljuc i jaki lobiji koje imaju pojedini klubovi iz premijer lige BiH u mladim reprezentacijama
Zato treba dovesti za selektore nase bivse igrace koji su finansijski situirani i neovisni od upravo tih lobija
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Bravo momci 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ispostavice se po ko zna koji put da su ovakve pobjede pirove ali sta je tu je, nek se djeca igraju. 

ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Joj **** što ga sereš ima jedan iz gornji mrđelovaca **** 1metar...**** je napisao/la:U zapadnoj evropi ima masa nasih mladih igraca u prvim i drugim ligama ali oni nasima nisu dovoljno dobri,
Jel mi vjeruješ jer sam to izjavio?
Bolan idi u trenere i nađi te talente, gledao sam obe utakmice i mogu reć da su određeni igrači prenapuhani i neće bit ništa od njih... BiH ima prosječnu ekipu i uz malo sreće je mogla proć ali da je babi kita bila bi djed.
A BiH je dosad bila 17 puta prvak europe i 6 puta prvak svijeta, pa nas mala C.Gora pobjedi koja ima sad 3 igrača koja će bit top igrači ... A što se tiče ovih seratora koji sve znaju a 99% ih kopačke vidilo nije osim na tv, otiđite koji put na tekmu i vidite igrače, igrale su repke i u Sa i u Ze nisam baš vidio da se tražila karta više...
Toliko
I samo jako...
I have a dream
Šteta za ovu generaciju 

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Meni se cini da skoro uvijek pobjedimo ove utakmice bez znacaja.Omerbavarac je napisao/la:Ispostavice se po ko zna koji put da su ovakve pobjede pirove ali sta je tu je, nek se djeca igraju.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Kao prvo ne seri ti!samo proguglaj bundesligu,svedsku,holandsku,belgijsku ligu
Nasi ko fol organizuju neke tamo kampove po inostranstvu u koje ti nijedna ekipa koja malo drzi do sebe nece pustiti svog igraca umjesto da posalju oficijelne pozive igracima naseg porijekla koji igraju u prvim i drugim ligama evrope i onda mozemo vidjeti na cemu smo
Nasi ko fol organizuju neke tamo kampove po inostranstvu u koje ti nijedna ekipa koja malo drzi do sebe nece pustiti svog igraca umjesto da posalju oficijelne pozive igracima naseg porijekla koji igraju u prvim i drugim ligama evrope i onda mozemo vidjeti na cemu smo
I usput ja sam trener sa A lizencom u njemackoj i ne vjerujem ni 10 % tim clancima u kojima igrace reklamiraju vec samo pisem iz iskustva zato sto skoro svakog tjedna sretnem bar jednog naseg igraca iz prvih i drugih liga evrope
-
Mlade selekcije u mnogomu ovise o domacoj ligi i koliko se ulaze u rad s mladima. Hrvati i Srbi koji su, u odnosu na broj stanovnika, medju najvecim "izvoznicima " igraca, puno ulazu i redovno imaju uspjeha u juniorskim selekcijama.
Ne trebam ni spominjati koliko je od nasih aktuelnih A reprezentativaca poteklo iz domace lige, malo, a malo ih je i uopste igralo u nasim mladim selekcijama.
Kod nas je rad s mladim ocajan, nasim igracima treba 2-3 godine u inostranstvu da dodju do profesionalnog nivoa igre...Sve to je razlog zasto nemamo uspjeha u juniorskim selekcijama, doduse nemamo puno ni u seniorskoj ali smo poskljednjih 5-6 godina, uglavnom blizu kreme.
Sto se tice tih mladih kojih ima po Europi ali se ne pozivaju, oni uglavnom ne zele da napustaju maticne mlade selekcije i dolazi u obzir samo poziv u seniore.
Nama je elitni krug plafon i to treba prihvatiti.
Ne trebam ni spominjati koliko je od nasih aktuelnih A reprezentativaca poteklo iz domace lige, malo, a malo ih je i uopste igralo u nasim mladim selekcijama.
Kod nas je rad s mladim ocajan, nasim igracima treba 2-3 godine u inostranstvu da dodju do profesionalnog nivoa igre...Sve to je razlog zasto nemamo uspjeha u juniorskim selekcijama, doduse nemamo puno ni u seniorskoj ali smo poskljednjih 5-6 godina, uglavnom blizu kreme.
Sto se tice tih mladih kojih ima po Europi ali se ne pozivaju, oni uglavnom ne zele da napustaju maticne mlade selekcije i dolazi u obzir samo poziv u seniore.
Nama je elitni krug plafon i to treba prihvatiti.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 19 maj 2015, 19:23, ukupno mijenjano 1 put.
Re: RE: Re: U-21, U-19, U-17
Dosta vise dijaspore. Neka igraju djeca koja su ovdje odrasla i trenirala pa makar i svaku izgubili.**** je napisao/la:Kao prvo ne seri ti!samo proguglaj bundesligu,svedsku,holandsku,belgijsku ligu
Pun mi je vise da nam igraci ne znaju maternji jezik i da ovdje na pripreme dolaze kao na godisnji odmor da posjete familiju.
Ako je neki bas talnet iz vana, onda ok. Ali vise volim da igraju djeca iz mrskih mi Zeljo i Sirokog nego iz nekih amaterskih klibova iz Svedske i Austrije.
Ako Hrvatska moze davati sve igrace iz svojih skola fudbala, moci cemo jednog dana i mi.
MAKSIMALNO FORSIRATI DOMACE IGRACE!!!
Kakva je infrastruktura, ishrana i kakvi su nam treneri treba bit zadovoljan i sa ovakvim momcima iz naše lige, talenat je tu, ali to je samo jedna karika u lancu stvaranja vrhunskog igrača

-
Re: RE: Re: U-21, U-19, U-17
Dijaspora cini 80% A selekcije, nisam siguran da je to dobra taktika!?Evander je napisao/la:Dosta vise dijaspore. Neka igraju djeca koja su ovdje odrasla i trenirala pa makar i svaku izgubili.**** je napisao/la:Kao prvo ne seri ti!samo proguglaj bundesligu,svedsku,holandsku,belgijsku ligu
Pun mi je vise da nam igraci ne znaju maternji jezik i da ovdje na pripreme dolaze kao na godisnji odmor da posjete familiju.
Ako je neki bas talnet iz vana, onda ok. Ali vise volim da igraju djeca iz mrskih mi Zeljo i Sirokog nego iz nekih amaterskih klibova iz Svedske i Austrije.
Ako Hrvatska moze davati sve igrace iz svojih skola fudbala, moci cemo jednog dana i mi.
Veci je problem sto su mlade selekcije podlozne korupciji, mesetarenju i klupskomenadzerskuim talovima, a sto se tice nasih igraca,sa njima necemo stici ni do elitnog ranga, to je skoro pa sigurno.
Jedna njemacka ima 6 miliona prijavljenih nogometasa.mi tu ne mozemo govoriti da ako nije dovoljno dobar za njemacku nije ni za nas i cekati da neki igrac zaigra za njemacku mladu selekciju da nam bude interesantan.
- Goalgetter
- Kontakt:
Ma nema tu te price dosta igraca iz PL / dosta igraca iz dijaspore. Za sta skauti primaju plate, fino idi i prati igrace, a ne samo ako je lik clan drugog tima nekog kluba u Europi, da je odmah bolji od nekog igraca iz nase lige.
Samo najbolji treba da igraju, pa makar svi bili iz nase lige. U zadnje vrijeme se cini mnogo vise na jacanju skautinga, i uvjeren sam da ce ovo ici na bolje.
Samo najbolji treba da igraju, pa makar svi bili iz nase lige. U zadnje vrijeme se cini mnogo vise na jacanju skautinga, i uvjeren sam da ce ovo ici na bolje.
Evander je napisao/la:Dosta vise dijaspore. Neka igraju djeca koja su ovdje odrasla i trenirala pa makar i svaku izgubili.**** je napisao/la:Kao prvo ne seri ti!samo proguglaj bundesligu,svedsku,holandsku,belgijsku ligu
Ta dijaspora koju toliko mrzis osigurava 50% posto budzeta drzave u kojoj zivis,
-
Tesko je ocekivati da mi mozemo registrovati kvalitetnog igraca, prije njemackih strucnjaka.**** je napisao/la:Jedna njemacka ima 6 miliona prijavljenih nogometasa.mi tu ne mozemo govoriti da ako nije dovoljno dobar za njemacku nije ni za nas i cekati da neki igrac zaigra za njemacku mladu selekciju da nam bude interesantan.
Dok se okrenes , on je u njemackim mladim selekcijama, a onda se igraci tesko odlucuju da mijenjaju sportsko drzavljanstvo, dok su u mladim selekcijama. Ko bi napustio njemacke juniore da igra u BH juniorima , a da su nasi korumpirani i lijeni, to stoji, tu nema opravdanja.
Sustina je u podizanju kvaliteta rada s mladima u Bih, to je jedini pravi lijek za pitanje mladih selekcija.
Trenutno korisnika/ca: TylerBurey i 4 gosta.