Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

lumani
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la lumani » 02 apr 2013, 16:36

Gledaj da izbacis Glucide iz hrane ;) Znaci sto manje,Hljeba,Paste,Krompira, :arrow: Riza je bolja alternativa :!: Piletina,Riba,Salate,Povrce,Voce :arrow: Tecnost,Tecnost.Ovo sve uz dobar trening i vidjeti ces napredak.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 02 apr 2013, 16:38

nemoj unosit proste secere i samo trci :P
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 02 apr 2013, 16:40

Ma trčo sam konstantno godinu dana, al mi doktor zabranio da trčim dok ne zatopli, da mi pluća još ne stradaju, a ovo sve, al ne znam kako ću bez krompira :D
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 02 apr 2013, 16:44

Dex je napisao/la:Ma trčo sam konstantno godinu dana, al mi doktor zabranio da trčim dok ne zatopli, da mi pluća još ne stradaju, a ovo sve, al ne znam kako ću bez krompira :D
[youtube][/youtube]

teretana i trci na traci :P
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 02 apr 2013, 16:46

Dex je napisao/la:Aj da i ja pitam, treba mi sad nekakav plan prehrane da se riješim ovog sala što je ostalo, pogotovo na stomaku, pa ako ko ima da mi pošalje na pp il odgovori tu, meni svejedno :D
vidio sam da si stavio negdje da si iz Zavidovica, I ja sam.

@Selvin Kelevra i Dex sto se tice gubljenja sala. Jednostavan recept je sto manje carbohidrata i secera. Ako se bavite sportom ili teretanom onda vise proteina. Ja nikad nebi preporucio neku extremnu dietu jer se covjek pati dietama sto znaci da ce kad tad prestat i vratit se na staru ishranu.

Smanji porcije. Prestani jest kruh (posebno bijeli). Umjesto slatkisa jedi bademe (ako su preskubi moze i orahe).

Najlaksi nacin smanjenja nepotrebnih kalorija a da covjek jedva primjeti je prestati pit sokove i gazirana pica. Ja vec godinama samo pijem vodu. Jedna cola ima 30-40 grama secera i 200 kalorija.

Neki mali fazoni koji pomazu su naprimjer kad legnes popiji dvije case ledene vode. Tijelo grijajuci vodu potrosi izmedju 120-200 kalorija.

Ako vas zanima plan ishrane javi na pp da ne smaramo ovdje (tema prezvakana) poslat cu vam.

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 03 apr 2013, 23:03

slika

Desava li se vama da imate bolove u ovom predjelu prsa kao na slici gdje obiljezeno ?

Znaci bol je kao grc, stezanje, kada legnem u krevet i okrenem se na tu stranu boli ...itd.

Ima li slicnih iskustava ?

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 03 apr 2013, 23:14

Rikardo je napisao/la:slika

Desava li se vama da imate bolove u ovom predjelu prsa kao na slici gdje obiljezeno ?

Znaci bol je kao grc, stezanje, kada legnem u krevet i okrenem se na tu stranu boli ...itd.

Ma ništa to lave,samo ak te uhvati grč/stezanje malo masiraj daj dio i proci ce.Tako bar ja radim i prođe :)
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 03 apr 2013, 23:16

Joj suti strah me da nije neki belaj ne daj mi Boze, ajde masirat cu valjda je samo privremena bol.

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 03 apr 2013, 23:22

Za topljenje sala i skidanja kilograma najbolje su ove vježbe izdržljivosti i kondicije koje radim ja na treningu u klubu:
Prvo zagrijavanje, standardno, malo trčanja, rastezanja i tako..
E onda prelaziš na sprint jedno 50-tak metara otprilike intenzitetom 50-60%, pa se vratiš hodajući tih 50 metara nazad, onda povećaš intenzitet na 60-70%, pa opet isto, i onda 70-80%, pa 80-90%, i nakon toga najbrže, znači 100%.
Osjetićeš umor k'o i svako...
Nakon toga dva puta prešetaj tih 50 metara, tj. ukupno 100 metara, nakon toga radi opušteno "skakutanje" s noge na nogu, uzduž sale/prostora gdje radiš..(opusti ruke i poskakuj prema naprijed, al rotiraj se stalno, čas lijevo, čas desno)
nakon toga ide "žablje" hodanje, na prstima i dlanovima, povlačeći koljena paralelno s tijelom naprijed.
Onda čučnjevi, trbušnjaci..
ma razne varijacije...meni majica bude mokra k'o čep, budem i ja :mrgreen: a eto treniram mjesec i po', ne mogu vjerovat' al tijelo već poprima neke oblike, doduše nema sad tu mišića k'o u bildera, al' se definišem fala Bogu, nema sala višee, a i postao sam izdržljiviji...
Nekad mi je bio pojam pretrčati 2 km, sad to radim k'o od šale....Tjeram sebe da odradim Kuperov test trčanja..
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 04 apr 2013, 15:10

sagitarius je napisao/la:

Ma ništa to lave,samo ak te uhvati grč/stezanje malo masiraj daj dio i proci ce.Tako bar ja radim i prođe :)
Cuj nista lave. Covjek pokazuje na region oko srca i ti govoric nista lave. Najvjerovatnije je povrsinska ozljeda ali kad god je u pitanju oko srca idi doktoru pod hitno. Bolje da si pogrijesio i nije nista bilo nego obratno.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 apr 2013, 15:54

Rikardo, nije to ništa strašno ;)

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 04 apr 2013, 16:22

Neutral je napisao/la:Rikardo, nije to ništa strašno ;)
Najvjerovatnije da nije ali bol u prsima moze da bude milion razlicitih stvari. Jednostavno kako vas nije strah rec covjeku da nije nista kad je vrlo moguce da jest. Jer ja ti garantujem da bol u prsima kod povrede grudi je skoro identicna kao bol kod srcanog udara. I covjek koji nije imo oboje nebi nikad znao razliku. Na bol u prsima mu samo moze doktor dat odgovor a bilo ko drugi samo sere jer veze nema.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 apr 2013, 16:28

Poslatu ću mu privatnu poruku i garantujem ti da mu nije ništa. Jedino ako je neko u njegovoj porodici imao prije problema sa tim dijelom tijela no čisto sumnjam.

Neka ide u doktora, čekati će 3-4 mjeseca na kardiologa (za svaki slučaj da bude siguran).

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 04 apr 2013, 17:00

Neutral je napisao/la:Poslatu ću mu privatnu poruku i garantujem ti da mu nije ništa. Jedino ako je neko u njegovoj porodici imao prije problema sa tim dijelom tijela no čisto sumnjam.

Neka ide u doktora, čekati će 3-4 mjeseca na kardiologa (za svaki slučaj da bude siguran).
smaramo al me bas zanima kakva je to garancija koju ti imas. Necu da te napadam nemoj se ljutit al ovaj mentalitet je specifican kod Bosanaca. Mi smo svi doktori. Ja se nakasljem stara odma govori da imam tuberkulozu il bronhitis. Covjek umre u pedesetoj godini zivota zene na selu govore sjedio pod orahom. Samo u nas ljudi umiru od starosti u sezdesetim godinama. Najteza profesija na svijetu je kod nas najlaksa. Opet kazem vjerovatno mu nije nista ali na osnovu cega neko moze rec da mu nje nista. Tip samo rece da ka boli oko grudi a vi odma skacete kao znate sta je jer znate nekog ko je imo nesto slicno kao to jedino moze bit.

Eto ja znam covjeka koji je imo bolove u prsima dva mjeseca. Zabolilo ga jednom dok se vozio otiso pravo u bolnicu. Rekli mu da upravo dozivljava srcani udar. I nekoliko dana poslje uspostavili da mu je ovo treci u mjesec dana. I ja sad trebam svima govorit kad te prsa bole to je srcani jer ja znam.

I opet kazem ti si vjerovatno upravu al da mu mozes garantovat nema sanse. Izvini al mrzim kad se igramo doktora. To isto ono kad mi kaze neko ne koristim proteine jer su hemija i poslje te recenice zapali cigaru popije koka kolu i pojede pastetu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 apr 2013, 17:07

Valjda garanciju što se isto kod mene desilo i dešaje i dan danas. Obavio sam sve moguće preglede i to ispalo je nešto zanimljivo.

Poslao sam mu pp, ništa ti ne brini ;)

Jedino ako je kod njega nešto genetički kroz porodicu u šta čisto sumnjam.

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 04 apr 2013, 17:08

Prestalo je da me boli, nadam se da nije nista opasno ako se ponovi odoh ja doktoru.

Pored svih belaja samo mi jos to treba.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 04 apr 2013, 17:36

mambabalkan je napisao/la:

Cuj nista lave. Covjek pokazuje na region oko srca i ti govoric nista lave. Najvjerovatnije je povrsinska ozljeda ali kad god je u pitanju oko srca idi doktoru pod hitno. Bolje da si pogrijesio i nije nista bilo nego obratno.
Pa fkt da nije ništa, naravno bol/stezanje par sekundi je neugodno,al to se dešava kod svakog i najveći sportisti imaju iste te probleme.Nije to nikakva ozlijeda,jednostavno grc koji se pojavlju isto se npr i u nozi pojavljuje,ovde dolazi naravno do izrazaj sto se oko predjela srca i cini se da je opasnije al nije. :)

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 04 apr 2013, 18:15

Pa fkt da nije ništa, naravno bol/stezanje par sekundi je neugodno,al to se dešava kod svakog i najveći sportisti imaju iste te probleme.Nije to nikakva ozlijeda,jednostavno grc koji se pojavlju isto se npr i u nozi pojavljuje,ovde dolazi naravno do izrazaj sto se oko predjela srca i cini se da je opasnije al nije. :)
vama je dzaba pricat. Upravo sto je do srca je moguc problem. Cuj cini se da je opasnije ali nije.

Znam ako ponavljam jednu te istu stvar da ja ispadam budala. Ali ako te steze u nozi onda je normalno da nije srce. Ako te steze kod srca onda je vrlo moguce da jedna od mnogih stvari moze da bude srce.

Ja nisam nikad reko da je srce al da vi doktore mozete da garantujete da nije srce je cista glupost. Jednostavno vi niste u situaciji da dajete nikakve medicinske savjete.

A sad sljedi odgovor tipa i meni se to desilo. Ti da si imo srcani udar sad bi njemu govorio to je srcani udar i meni se to desilo. Shvatam da tupim previse al jednostavno mi je nevjerovatan nas mentalitet

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 04 apr 2013, 18:25

mambabalkan je napisao/la:
vama je dzaba pricat. Upravo sto je do srca je moguc problem. Cuj cini se da je opasnije ali nije.

Znam ako ponavljam jednu te istu stvar da ja ispadam budala. Ali ako te steze u nozi onda je normalno da nije srce. Ako te steze kod srca onda je vrlo moguce da jedna od mnogih stvari moze da bude srce.

Ja nisam nikad reko da je srce al da vi doktore mozete da garantujete da nije srce je cista glupost. Jednostavno vi niste u situaciji da dajete nikakve medicinske savjete.

A sad sljedi odgovor tipa i meni se to desilo. Ti da si imo srcani udar sad bi njemu govorio to je srcani udar i meni se to desilo. Shvatam da tupim previse al jednostavno mi je nevjerovatan nas mentalitet
Ma ajde dobor,mrsko mi se rasparavljat s tobom.Većini se ljudi to pojavljuje i nista im ne bude,tako da neka ode doktoru i cao :)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 04 apr 2013, 18:30

Nazalost, mambalkan je potpuno upravu, ako je stezanje neko i teze disanje, umor, i kad se okrenes na tu stranu da malo stisce, onda je srce 99% :(

Ne znam da li si imao pri rodjenu nekih problema, npr blok desne grane ili sportsko srce kako ga zovu, ja govorim iz licnog iskustva dakle, doktori mi nikad nisu nista nasli, osim tad pri rodjenju, ni EKG ni kardiolozi ni niko, sve normalno funkcionise, nikad ne radim trening skroz do maximuma, nego uvijek ostavim nesto snage, to mi dobro funkcionira al' kako podizem standarde i napredujem moram pratit i to kako ce se kretati, nadam se da sam pomogao.

I normalno, to se javi nekad, ne uvijek, npr kad odma' iz grada idem u teretanu ili iz skole isl, pa onda opet negdje, a kad dodjem kuci odmorim se onda uzivam svaki trening... Odmaraj sto mozes vise.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.