Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

dino-92
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la dino-92 » 21 jul 2012, 21:25

pa eto, utakmicu koju smo izgubili sa 15 razlike, garic za 20 minuta ima +/- od +9, a lazic za 30 minuta samo -3

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 21 jul 2012, 21:27

nije bitna njegova individualna statistika, ocito je uspio da kontrolira igru dok je bio na terenu, vise nego da kvari igru, bez da je nesto posebno napravio za svoju statistiku

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 21 jul 2012, 21:32

gledamo naprijed:

mi dobivamo rumune, i crnogorci gruziju, i demo dalje!

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 21 jul 2012, 21:46

Mozete mislit da jos Crnogorci nisu lijeni sta bi nam uradili :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 21 jul 2012, 22:03

ja se nadam da ce makar 1-2 sa foruma pregledati utakmicu A-reprezentacije i juniora i prenjeti nam utiske :)
thx!

juan
Kontakt:

Post Postao/la juan » 21 jul 2012, 22:20

nisam bio, al evo iz prve ruke, jedva ih uzese stariji 10 razlike.
kaze bilo je dosta guravo, utisak igraca....

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 21 jul 2012, 22:38

juan je napisao/la:nisam bio, al evo iz prve ruke, jedva ih uzese stariji 10 razlike.
kaze bilo je dosta guravo, utisak igraca....
uuuuu super, vazniji su ovi mladji! Ako su se mladji tako dobro drzali, zlatna nam buducnost!

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 21 jul 2012, 22:44

Bez pravih centara ne moze se protiv crnogoraca. Onih imaju Zorana Nikolic koji 209 visok i Aleksandar Dozic koji je oko 205 visok. Bez Pirica i Polutka, BIH ne moze igrati protiv timova koji imaju visoke centre. Mnogo gresaka u izboru igraca, mnogo. Polovina tim cine akceleranti.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 21 jul 2012, 23:12

Previse smo poena primili. :o Gacic opet rano ulazi u probleme s licnim, treba mu sugerisati da malo popusti nakon prve ili druge licne, a u napadu mu dati loptu u ruke, i danas i jucer iznudio je dosta prekrsaja, ali malo vremena provodi u igri da bi nesto zancajnije napravio.

Mislim da cemo Rumuniju uzeti i ocekivati dvije pobjede od Crne Gore kako bi prosli dalje (iako Estoniju mogu dobiti i Rumuni, ali pitanje koliko ce biti motivisani ako ih mi sutra uzmemo).

kobe64
Kontakt:

Post Postao/la kobe64 » 21 jul 2012, 23:45

Seniorska i juniorska košarkaška reprezentacija BiH odigrale su svoju prvu test utakmicu i to jedna protiv druge. Uspješniji su bili izabranici Aleksandra Petrovića koji su slavili nad Markovićevom U-18 selekcijom rezultatom 66:56.
Najefikasniji u A-timu bio je Mirza Teletović sa 19 poena. Nemanja Mitrović i Elmedin Kikanović su postigli po 10 poena, dok su poen manje postigli Zack Wright i Nihad Đedović.

Kada je u pitanju "mala raja" istakli su se Adin Vrabac sa 15 poena, dok su Jusuf Nurkić i Nedim Buza ubacili po 14 poena.

Komentar samoga meča dao nam je Jusuf Nurkić, kojeg ovog ljeta očekuje nastup kako na Evropskom šampionatu za mlade u Sarajevu, tako i u sklopu kvalifikacija A-selekcije. Za SportSport.ba Nurkić je govorio o samoj utakmici protiv Teletovića i ostalih, kao i o planovima za naredni period.

"Sa A-timom je bila super provjera. Odlično je što smo svi igrali, a i mi smo pokazali da koliko toliko možemo parirati u duelima.
Čast je bila igrati protiv takvih igrača kao što su Teletović, Wright i ostalih", rekao je reprezentativac BiH i član Cedevite te dodao

"Svi smo na okupu i radi se stvarno kako treba. Pripreme nam za sada protiču u najboljem redu. Veoma jake pripreme što je bilo za očekivati, ali ekipa je iz dana u dan sve bolja što mi je veoma drago.
Idemo u Crnu Goru 27-og jula gdje ćemo igrati 3 utakmice sa U-18 Crnom Gorom. Nakon povratka, a prije početka prvenstva igramo sa Engleskom i Švicarskom.

A Buze i Vrapca :D Giganti

freelancer
Kontakt:

Post Postao/la freelancer » 22 jul 2012, 01:15

nije bitna njegova individualna statistika, ocito je uspio da kontrolira igru dok je bio na terenu, vise nego da kvari igru, bez da je nesto posebno napravio za svoju statistiku

Potpuno se slažem, koš razlika za vrijeme dok je igrač na terenu je statistika koja najviše govori, posebno kad se radi o pleju, jer kod njega je lopta i od njega puno zavisi, hoće li usporiti ili ubrzati ritam, koju akciju ćemo odigrati, na kojeg igrača itd.

Garić je ovdje jedini pravi plej, gledao sam momka i stojim iza toga, sa svojih 192cm ima motoriku pleja, kontrolu lopte, pregled i razmišlja kao plej.

Baliću treba ograničiti vrijeme sa loptom jer nije plej - nema selekciju dodavanja, ne razmišlja o ekipi, potroši (šutne) najviše lopti što nikako nije osobina pleja, nema ulaz jer je limitiran visinom, brzinom nogu i odrazom, ima više izgubljenih lopti nego asistencija. Mali ustvari ima mentalitet beka šutera i treba mu dozvoliti da odigra minute na toj poziciji, jer može pogoditi otvorene šuteve, samo je pitanje koliko je jaka protivnička odbrana i koliko će mu takvih šuteva dozvolit. U krajnjoj liniji ni Kobe ne može nekažnjeno šutati kao Balić - 4/11 u ovoj ili 5/16 u prvoj utakmici ...

Kelečevića nisam vidio, ali njegova dosadašnja statistika govori da ima puno više minuta nego što zaslužuje.

freelancer
Kontakt:

Post Postao/la freelancer » 22 jul 2012, 01:29

Bez pravih centara ne moze se protiv crnogoraca. Onih imaju Zorana Nikolic koji 209 visok i Aleksandar Dozic koji je oko 205 visok. Bez Pirica i Polutka, BIH ne moze igrati protiv timova koji imaju visoke centre. Mnogo gresaka u izboru igraca, mnogo. Polovina tim cine akceleranti.
Treba samo pogledati statistiku, naši igrači na poziciji centra Beronja i Sesar slovom i brojem 0 (nula) skokova ... to se zove kuriozitet, jer centri su obično prvi skakači u ekipi. Ne treba uopšte kriviti momke koji su odigrali koliko su mogli, čak i solidno u napadu, ali oni sa 199cm visine jednostavno ne mogu parirati crnogorskim centrima ... Skok je držao Lazić (11) sa svojim fantastičnim odrazom i Smajlović (8) ali njih dvojica ne mogu kompenzirati sve slabosti na drugim pozicijama ...

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 22 jul 2012, 01:42

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 1242_n.jpg

Evo slika nova nasih igraca, nadam se da mozete otvorit :)
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

freelancer
Kontakt:

Post Postao/la freelancer » 22 jul 2012, 01:46

Ova pobjeda Gruzije protiv Estonije je nešto što nas vraća u život. Realno je očekivati našu pobjedu protiv Rumunije i pobjede Crne Gore protiv Estonije i Gruzije (sve drugo bilo bi ogromno iznenađenje), i to je sasvim dovoljno za prolaz u četvrtfinale, gdje nas čeka prvi iz grupe D - vjerovatno Portugal ako danas pobjede Švajcarce

freelancer
Kontakt:

Post Postao/la freelancer » 22 jul 2012, 01:50

Evo slika nova nasih igraca, nadam se da mozete otvorit
extra je slika

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 22 jul 2012, 01:55

freelancer je napisao/la:Ova pobjeda Gruzije protiv Estonije je nešto što nas vraća u život. Realno je očekivati našu pobjedu protiv Rumunije i pobjede Crne Gore protiv Estonije i Gruzije (sve drugo bilo bi ogromno iznenađenje), i to je sasvim dovoljno za prolaz u četvrtfinale, gdje nas čeka prvi iz grupe D - vjerovatno Portugal ako danas pobjede Švajcarce
poslije ovoga opet se prave grupe ;)

sastali bi se sa prvim i drugim iz d-grupe. morali bi vrlo vjerovatno obadvije utakmice pobjedit, i onda ide polufinale.

kobe64
Kontakt:

Post Postao/la kobe64 » 22 jul 2012, 01:57

samo ne znam kako su prosle godine ovaj kelecevic i garic upali medju 12 kadeta (95 i mladji)

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 jul 2012, 16:25

freelancer je napisao/la:

Potpuno se slažem, koš razlika za vrijeme dok je igrač na terenu je statistika koja najviše govori, posebno kad se radi o pleju, jer kod njega je lopta i od njega puno zavisi, hoće li usporiti ili ubrzati ritam, koju akciju ćemo odigrati, na kojeg igrača itd.

Garić je ovdje jedini pravi plej, gledao sam momka i stojim iza toga, sa svojih 192cm ima motoriku pleja, kontrolu lopte, pregled i razmišlja kao plej.

Baliću treba ograničiti vrijeme sa loptom jer nije plej - nema selekciju dodavanja, ne razmišlja o ekipi, potroši (šutne) najviše lopti što nikako nije osobina pleja, nema ulaz jer je limitiran visinom, brzinom nogu i odrazom, ima više izgubljenih lopti nego asistencija. Mali ustvari ima mentalitet beka šutera i treba mu dozvoliti da odigra minute na toj poziciji, jer može pogoditi otvorene šuteve, samo je pitanje koliko je jaka protivnička odbrana i koliko će mu takvih šuteva dozvolit. U krajnjoj liniji ni Kobe ne može nekažnjeno šutati kao Balić - 4/11 u ovoj ili 5/16 u prvoj utakmici ...

Kelečevića nisam vidio, ali njegova dosadašnja statistika govori da ima puno više minuta nego što zaslužuje.
Ako se nije očekivalo ništa od ove generacije rezultatski kao što kaže @neno e onda Balić nije ni trebao ići na prvenstvo jer dečko ne može biti igrač jer je limitirann. Za dvije godine ako on bude u juniorskoj repki ja prestajem gledati košarku. Jednostavno nije perspektivan. Garić je nešto drugo i potpuno se slažem sa tobom . Ja ovdje trubim o dečku danima ali očigledno na ovom formu ima par momaka čija se mišljenja uvažavaju a u suštini su samo ljubitelji košarke. I da se razumijemo nije mi Garić niko , znači ne znam mu nikoga iz bliže i dalje familija samo sam objektivan. Mali Balić je tu mislim da bi bio neko iz Realway-a. Ali kad se uzme u obzir kako su se naši pripremali (neko reče Crnogorci zajedno tri četiri mjeseca) mi smo super jer umjesto da je kao kod juniora pomoćni trener neko ko prati omladniske selekcije godinama ovdje Hala pravio pedest okupljanja sa 150 igrača, a ovi što vrijede bili zajedno dvadeset dana a i tu imamo djece koja ne vrijede. Kod juniora se odmah znalo 15-tak sigurnih a ostali su se punili sa tipom Sulejmanovića, Jurkovića itd. Znači djece koja su naša ali za koje se tek naknadno stvorila prilika da igraju. Znalo se i u kadetima na kojih 20 se može računati. Da su samo pitali nekoliko trenera koji vode kadete došli bi do tih momaka, a onda Hala u auto sjedi jarane i obilazi ove ostale što su se prijavili putem otvorenog konkursa (svaki klubić i škola košarke prijavio nekog reprezentativca), pa možda izvučeš još nekog. Hala veliki stručnjak, odradio dva treninga ukupno u životu sa djecom ali on nakon dan vidi ko vrijedi a ko ne. Jest kapacitet, aferim. Vjerujte mi biti trener i biti igrač su dva totalno različita posla.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 jul 2012, 16:34

kobe64 je napisao/la:samo ne znam kako su prosle godine ovaj kelecevic i garic upali medju 12 kadeta (95 i mladji)
Evo i tebi ću reći, Garić treba da upadne i sljedeće godine jer vrijedi najviše od svih playmejkera, pa čak i od ovih iz juniorske. VUković kojeg se ja sjećam mu može parirati, ostali ni blizu. Rikalo može biti tip pit bull pleja, a po meni je i Salčin prije Damjanovića. Salčin razmišlja dok igra i može smirit igru. Garić je pravi školski plej. Jurkovića (od 95-tih i mislim da ih nemamo više) nisam vidio ali od 96-ih godišta samo Garić. Što znači za sljedeću godinu Garić i Jurković (ako vrijedi kao što pričaju) i to je to.Sandro GAčić naravno ali njega ne računam kao pleja. E ako ima još neko a da nisam čuo za njega a pojavi se niodkud kao Jurković onda otom potom.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []