Prvi put je otkazao zbog povrede koljena, čini mi se 2005. godine. Što se tiče 2007. godine, razlog je bio iscrpljenost? Ali Umag sigurno nije turnir na mjestu, čisto kalendarski, igraš finale Wimbledona i onda se vraćaš na zemlju?ManiacsThe je napisao/la:Virtu4l, a Umag?
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
ACES
Pos Player No. Matches
1 Raonic, Milos 445 32
2 Karlovic, Ivo 379 23
3 Anderson, Kevin 345 33
4 Lopez, Feliciano 342 32
5 Soderling, Robin 305 39
6 Isner, John 296 21
7 Almagro, Nicolas 295 41
8 Tsonga, Jo-Wilfried 284 28
1ST SERVE POINTS WON
Pos Player % Matches
1 Karlovic, Ivo 80 23
2 Federer, Roger 78 42
3 Raonic, Milos 78 32
4 Tipsarevic, Janko 78 30
5 Berdych, Tomas 77 36
6 Lopez, Feliciano 77 32
7 Tsonga, Jo-Wilfried 77 28
8 Ljubicic, Ivan 77 26
SERVICE GAMES WON
Pos Player % Matches
1 Karlovic, Ivo 91 23
2 Djokovic, Novak 89 42
3 Federer, Roger 88 42
4 Isner, John 88 21
5 Roddick, Andy 88 20
6 Del Potro, Martin 87 37
7 Raonic, Milos 87 32
8 Anderson, Kevin 86 33
Pos Player No. Matches
1 Raonic, Milos 445 32
2 Karlovic, Ivo 379 23
3 Anderson, Kevin 345 33
4 Lopez, Feliciano 342 32
5 Soderling, Robin 305 39
6 Isner, John 296 21
7 Almagro, Nicolas 295 41
8 Tsonga, Jo-Wilfried 284 28
1ST SERVE POINTS WON
Pos Player % Matches
1 Karlovic, Ivo 80 23
2 Federer, Roger 78 42
3 Raonic, Milos 78 32
4 Tipsarevic, Janko 78 30
5 Berdych, Tomas 77 36
6 Lopez, Feliciano 77 32
7 Tsonga, Jo-Wilfried 77 28
8 Ljubicic, Ivan 77 26
SERVICE GAMES WON
Pos Player % Matches
1 Karlovic, Ivo 91 23
2 Djokovic, Novak 89 42
3 Federer, Roger 88 42
4 Isner, John 88 21
5 Roddick, Andy 88 20
6 Del Potro, Martin 87 37
7 Raonic, Milos 87 32
8 Anderson, Kevin 86 33
Zadnja izmjena: ManiacsThe, dana/u 08 jun 2011, 22:48, ukupno mijenjano 1 put.
Iz istih razloga , iscrpljenost nakon osvojenog Wimbledona ,Rafa je otkazao i Stutgart 2008, ako me sjećanje dobro služi.
Ma samoubistvo je vraćati se na zemlju nakon trave.Mister No je napisao/la:Iz istih razloga , iscrpljenost nakon osvojenog Wimbledona ,Rafa je otkazao i Stutgart 2008, ako me sjećanje na vara.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Pa Umag ni Čilić ne igra zbog američke turneje.Virtu4l je napisao/la:Ma samoubistvo je vraćati se na zemlju nakon trave.Mister No je napisao/la:Iz istih razloga , iscrpljenost nakon osvojenog Wimbledona ,Rafa je otkazao i Stutgart 2008, ako me sjećanje na vara.
Kad smo već kod Umaga.

Ne vjerujem da će ovo proći bez VerdascaU SRIJEDU poslijepodne održan je casting za hostese ATP-a koji će se održati u Umagu od od 21. do 31. srpnja. Prijavilo se oko 600 djevojaka, a samo njih 140 biti će odabrano za odgovorna mjesta u organizacijskom timu. Zanimljivo je kako su osim Hrvatica svoje prijave poslale i brojne djevojke iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Nakon castinga u Zagrebu slijede oni u Osijeku i Pazinu.
Na audiciju gdje su u žiriju sjedili Antonija Šola, Rene Bitorajac i Jagoda Divić došla je i Indexova kraljica maturalne, Marina Rađenović. Moderator castinga bio je radijski voditelj Daniel Bilić, a samom događaju je prisustvovao i Gordan Kožulj, glasnogovornik humanitarne akcije "Korak u život" koju će ove godine podržati i umaški turnir.
Direktor turnira, Vanja Božičković izjavio je: "ATP je ove godine iskazao interes da kroz svoje medije upravo hostese iz Umaga budu jedna od priča koju plasiraju u svijet. Koliko je to važno najbolje govori činjenica kako je reportaža snimljena na prošlogodišnjem turniru prikazana je na TV stanicama u više od 100 zemalja svijeta koje prati više od 412 milijuna gledatelja".
Umaško natjecanje već dugo uživa ugled jednog od najzanimljivijih profesionalnih muških turnira u Europi u klasi ATP World Tour 250 turnir. Privlači više od 70 000 gostiju, kojima Umag u vrijeme održavanje turnira postaje nezaobilazni ljetni centar tenisa, ljepote, zabave, druženja te doživljaja okusa i mirisa Istre.

Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sta ga je banovanih, sto se ponovo registrovase.
@Virtu4l
Znas o kom "pregorevanju" govorim. O onom posle kog vise nema povratka.
Nadal svake godine bude u autu neki mesec, usled povreda i loseg planiranja sezone.
Inace, Rafa uopste ne bi imao ovaj problem toliko izrazen da se pametno lecio i slusao doktora, ali to je druga prica. Da Roger igra kao Rafa, verovatno bi odavno bio u penziji.
Najbolji moveri na Touru i generalno igraci cija se igra dosta zasniva na trcanju su Nadal, Djokovic, Monfils, Murray, Ferrer. Svi imaju istu povredu, jer svi mogu ono sto ostali ne mogu - da budu skoro na svakoj lopti. Takav skill kosta telo. A kad tako telo ispasta svake sezone i dosta dugo, postoji opasnost da pregori.
Federer i Djokovic mnogo bolje planiraju sezonu od Nadala.

@Virtu4l
Znas o kom "pregorevanju" govorim. O onom posle kog vise nema povratka.
Nadal svake godine bude u autu neki mesec, usled povreda i loseg planiranja sezone.
Inace, Rafa uopste ne bi imao ovaj problem toliko izrazen da se pametno lecio i slusao doktora, ali to je druga prica. Da Roger igra kao Rafa, verovatno bi odavno bio u penziji.
Najbolji moveri na Touru i generalno igraci cija se igra dosta zasniva na trcanju su Nadal, Djokovic, Monfils, Murray, Ferrer. Svi imaju istu povredu, jer svi mogu ono sto ostali ne mogu - da budu skoro na svakoj lopti. Takav skill kosta telo. A kad tako telo ispasta svake sezone i dosta dugo, postoji opasnost da pregori.
Federer i Djokovic mnogo bolje planiraju sezonu od Nadala.

Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 08 jun 2011, 23:11, ukupno mijenjano 1 put.
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Pobijedi mi Lleyton dns lagano onog LL 6-3 6-2 ja msm.Sljedeci na redu Seppi 

Znaš i sam da je to neuporedivo. Nadal je nešto sasvim drugo, već si naveo dosta toga, tako da je logično da se više troši. Ne vidim da se nešto može promijeniti u njegovom planiranju kako bi mu se fizički olakšalo.MaGiCa je napisao/la:Federer i Djokovic mnogo bolje planiraju sezonu od Nadala.
Nadal mora igrati zemlju, jasno je svakome, tri mastersa plus jedan turnir iz serije 500 ili 250. Na travi se pojavi na jednom turniru prije Wimbledona, ali bez ikakvog pritiska, na travi su kratki poeni, nema umora kao na zemlji, a bitno je osjetiti podlogu prije najbitnijeg Grand Slama. Dakle, ne vidim ništa loše u planiranju kada su u pitanju dvije posljednje sezone. Da je nastavio kao 2007. ili 2008. e onda bi bila druga priča.
Novak je prošle godine odigrao više turnira od Nadala. Čak je igrao i jedan meč više od Nadala.
Danas je situacija mnogo drugačija, nauka je napredovala, sve se zna, tako da su te priče o njegovom prekidu karijere, lošem stanju koljena, samo dizanje prašine. Za njegovo zdravlje se brinu vrhunski stručnjaci, ljudi koji znaju puno više od novinara, tebe ili mene, tako da sigurno znaju šta sve njegovo tijelo može podnijeti.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Virtu4l je napisao/la:Znaš i sam da je to neuporedivo. Nadal je nešto sasvim drugo, već si naveo dosta toga, tako da je logično da se više troši. Ne vidim da se nešto može promijeniti u njegovom planiranju kako bi mu se fizički olakšalo.MaGiCa je napisao/la:Federer i Djokovic mnogo bolje planiraju sezonu od Nadala.
Nadal mora igrati zemlju, jasno je svakome, tri mastersa plus jedan turnir iz serije 500 ili 250. Na travi se pojavi na jednom turniru prije Wimbledona, ali bez ikakvog pritiska, na travi su kratki poeni, nema umora kao na zemlji, a bitno je osjetiti podlogu prije najbitnijeg Grand Slama. Dakle, ne vidim ništa loše u planiranju kada su u pitanju dvije posljednje sezone. Da je nastavio kao 2007. ili 2008. e onda bi bila druga priča.
Novak je prošle godine odigrao više turnira od Nadala. Čak je igrao i jedan meč više od Nadala.
Danas je situacija mnogo drugačija, nauka je napredovala, sve se zna, tako da su te priče o njegovom prekidu karijere, lošem stanju koljena, samo dizanje prašine. Za njegovo zdravlje se brinu vrhunski stručnjaci, ljudi koji znaju puno više od novinara, tebe ili mene, tako da sigurno znaju šta sve njegovo tijelo može podnijeti.
Ajde, videcemo i to.
Ja smatram da Nadal isuvise forsira svoje telo, te da ce mu ono otkazati poslusnost. Covek je ove sezone odigrao najvise meceva, i verovatno ce sezonu zavrsiti sa najvecim brojem. Kad se zna koliko se trosi u tim mecevima vise od konkurencije, te koliko je godina na Touru - nije nemoguc scenario ovaj o kome govorim.
Ili ce da se izduva do kraja sezone ili ce pauzirati 1 deo sledece ili nije covek.

- legenda reala
- Kontakt:
Obje priče mogu proći ,al se ovaj put nekako više slažem sa Magicom ,i ja sumnjam da on može igrati još dugo na ovom nivou ,volio bi da može bar jedno pet godina još igrati ,ali nevjerujem
No vidjećemo ko je bio u pravu ,ne možemo mi to znati.
PS Magica skloni taj avatar bogati
No vidjećemo ko je bio u pravu ,ne možemo mi to znati.
PS Magica skloni taj avatar bogati

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Jao Roddicka.
Nisam ga dugo gled'o, a ovo današnje sam također mog'o preskočiti. Sreća njegova što je nasuprot sebe im'o teniskog neandertalca K. Andersona koji ne zna vratiti backhand slice.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ma obrij'o noge gaycina i onda ne ideMonolog je napisao/la:Jao Roddicka.Nisam ga dugo gled'o, a ovo današnje sam također mog'o preskočiti. Sreća njegova što je nasuprot sebe im'o teniskog neandertalca K. Andersona koji ne zna vratiti backhand slice.

Jao Nadala šta radi sebi ,dobijen meč imao 5-3 ,servis i 40 -15 ,i Stepanek mu pravi 2 brejka i evo servira na 6-5 za set .Juče je okrenuo protiv ljube mec ,mozda i danas cudo napravi 

Rafa imao 2 meč lopte , no Stepanek pravi 2 brejka i servira za treći set
.Igrao sam više od 19 gemova i Lepi me nije iznevjerio.
.Igrao sam više od 19 gemova i Lepi me nije iznevjerio.
Rafa rutinski odrađuje treći set.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Rafu bi Tsonga mogao sa 70% prvog servisa rutinski počistiti sa terena sutra.Virtu4l je napisao/la:Rafa rutinski odrađuje treći set.
Kakav meč Raonića i Petzchnera
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Zanimljivo je poceo dan ,Ward izbaci Querija i igrat ce danas najvjerovatnije 1/4 protiv Manarina .Verdasco je očajan trenutno protiv Roddicka ,iskreno puno sam vise ocekivao od njega nakon 2 lagane pobjede ,ali sad mi je jasno zasto ima 9-3 protiv Roddicka ,kisa je pala ,mozda se razigra kad se vrate ali sumnjam .Sto se tice drugog turnira Petzschner je dobio Raonica ,a upravo sad Kolšajber je ipak lagano dobio Hewita ,nije mu cak dao ni jednu brejk loptu i sa 7-6 6-3 otisao u polufinale gdje ga ceka pobjednik Monflis-Mayer .Sad ce poceti po meni najzanimljivji mecevi ,Berdih-Troicki ,do sada pokazanim na turniru ,Troicki bi trebao pobjediti ali sa njim se nikad ne zna ,i u queensu Nadal -Tsonga ,tezak test za Rafu ali vjerujem da ce ga proci i otici do kraja 

Šta ovo Tsonga 'počini' Nadalu?
Sve je fino izgledalo za Rafu do kraja drugog seta, tačnije do 4:4. A onda bum.. J-W osvaja drugi set 6:4, te treći 6:1...
Sve je fino izgledalo za Rafu do kraja drugog seta, tačnije do 4:4. A onda bum.. J-W osvaja drugi set 6:4, te treći 6:1...
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Unsung and lost, invisible to history
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.