Damir_BvB je napisao/la:E jbg sta je ovo DOOOOOOOOORTMUNDOVCI gdje ste vi ba nema nikog danima ovdje sta je ovo, pa jesmol mi najbolji navijaci na svijetu ili nismo dajte ljudi sta ste se uspavali, ako igraci imaju pauzu mi nemamo ...
Julian Koch je bio strijelac u kupu i izbacio je KOLN

:D Bravo Koch !
Obaveze, obaveze.

I meni dobro dođe ova pauza, kao i našem BVB-u.
Koch je strašan ove sezone i biće nam jako bitan igrač u narednim sezonama. Odlično se
kali u
cvajti, i možda je riješenje za poziciju desnog beka i to na duži rok.
Glavni razlog poraza u Frankfurtu je činjenica da igrači nisu dovoljno
grizli, jer su dobili samo 42% duela, što je sramotno u odnosu na prethodne partije u sezoni. Čini mi se da je ekipa poprilično
mentalno istrošena, i ova pauza je u pravom trenutku, jer nam je potreban novi
recharging.
Lucas je 6 puta pogodio okvir gola (stativa/prečka) i po tom je
najbolji u ligi.

On definitivno nije na prošlogodišnjem nivou, jer apsolutno je nevjerovatno da je zapucao veliki broj zicera, dok je lani golove postizao iz mnogo neizglednijih situacija. Uvjeren sam, da je na lanjskom nivou, on bi već imao 15-ak golova na svom kontu, a mi bi imali
puno više bodova.

Inače, BVB je pogodio 9 puta okvir gola u ovoj sezoni.
Igramo odlično, i mislim da ne trebamo strahovati što se tiče nastavka sezone, samo da se efikasnost podigne na jedan veći nivo i LP je zagarantovana, a zašto ne i titula.

Leverkusen nije još za titule, a jedini pravi konkuret nam je i dalje Bayo, koji je taman ušao u formu, tako da nam ova pauza godi i zbog toga.
Pokazali smo interes za dovođenje švedskog reprezentativca Safarija (25) iz Basela, a pozicija mu je lijevi bek/krilo, tako da ne bi bilo loše da ga dovedemo kao alternativu za Schmelea i Grossonju na toj lijevoj strani. Mislim da bi ga Klopponja više koristio na krilu ako bi došao u BVB. Takođe, špekuliše se i o dolasku latvijskog napadača iz Lecha, Rudnejvsa (22) -
Juventusov dželat 
, mada ne vidim potrebu za još jednim napadačem u rosteru.
Generalna proba za nastavak sezone biće 8. januara protiv Basela kojeg predvodi naša legenda Frei, a možda je i ovaj meč u sklopu transfera Safarija.
Hummyev prvi autić po imenu
Bobbycar 
, je prodan za 11.111,00 € prilikom
javne aukcije na ARD-u.
I za kraj, gledajući rezultate u ovoj kalendarskoj godini u okviru BL, mi smo prvaci.

Der Mann für die entscheidenden Tore.