Na zadnjem veznom treba imati defanzivno jakog igraca, ali za moj pojam a siguran sam i Allegrijev i opcenito talijanski, on mora imati i odlican pregled igre. Nema nekog novog Pirla, ali bar upola ofanzivno kao Pirlo.
Kamara mi je ofanzivno poprilicno tanak, mozda nadodje ali i u to sumnjam. Vecina ekipa danas igra s duplim pivotom u vezi ali ko ima zadnjeg veznog sve vise bježi od klasicnih razbijaca. Trenutno za registu nema nekih opcija, Paredes koji je povrijedjen svako malo, De Jong koji je preskup, Jorginho koji je u ozbiljnom padu, nastaviti s Locatellijem (koji je tu odlicno odigrao nedavno protiv Engleza) ili ga stvarati u svojoj basti dok Loca to pokriva.
Sto se tice štopera, ako ode De Ligt trebaju dva, Koulibaly je za mene daleko vise garancija od ostalih i uz njega bi trebalo dovesti nekog mladjeg, a ne znam da bi se dobro proveli s dva mladja. Nadam se i da ce pripaziti vise na sklapanje stoperskog tandema jer svaki stoper ima stranu koja mu vise odgovara, pa su npr Bonucci i De Ligt los par jer uvijek neko ide lijevo iako mu ne odgovara.
Malo mi se ne svidja sklapanje ekipe po pitanju strana. Chiesa, Di Maria, Cuadrado, Soule i jos Zaniolo ako dodje su svi primarno za desnu stranu, a lijevo niko. Govori se da je Kostic blizu produzenja s Frankfurtom tako da i nema nekih opcija za lijevu stranu. Slicno i s bekom gdje ce se rijesiti Pellegrinija, Cambiaso bi mogao na posudbi cim stigne, a oni bi Molinu iako je desna strana bolje pokrivena. Ali ako nema postenog lijevog beka bolje i Molinu dovesti pa lijevo mozda i Danila probati.
Sto se tice Zaniola, nisam siguran sto su navalili na njega. Iako mlad i Italijan, ne vrijedi 50 miliona, jos uvijek nije pokazao nista previse dobro osim u bljeskovima, nema dobar odnos s klubom, trenutno ga ne trazi niko osim Juvea a vjerovatno ni nece, on vjerovatno van Italije ne bi osim kakvog Reala, u Italiji samo Milan bi se mogao aktivirati nekad oko njega. Jedan transfer koji bi trebalo ostaviti za kasniju fazu mercata jer ima daleko prioritetnijih pozicija. Puno vise smisla bi imalo i dovesti ga iduce ljeto kad ode Di Maria, a Zaniolu ostane samo godina ugovora, pokaze i u narednoj sezoni svoj domet. Sve u svemu, moze biti dobar transfer, ali samo za pravi iznos i da se ne štedi na bitnijim pozicijama da bi se njega dovelo.