Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

FabioMiretti
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la FabioMiretti » 11 jul 2022, 21:45

Ja tamo na temi se zajebavam i pecam, btw. ;)

Ovdje sam ozbiljan. Naravno da ce se zavrsiti i postici kompromis, ali sada sa ovom danasnjom podcjenjivackom ponudom se situacija malo, rekao bih bespotrebno, komplikuje. Imas dobre odnose godinama i dodjes kurcevito sa 60 za stol. Pa nije bas ok, bez obzira sto je u pitanju tek otvaranje. ;)
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 11 jul 2022, 21:47

Što se zamjene tiče samo je bitno da to bude stoper koji prirodno igra na lijevoj strani, bio ljevak ili ne. Čak i da MDL ostane rađe bi kombinaciju MDL/Bonucci-Kimpembe (kojeg ne bi štapom) nego Leo-De Ligt jer ni jedan nikad nije igrao lijevo kako treba.

KK, Pau Torres, Gabriel, ne znam kakav je Bremer lijevo jer igra u sredini sa tri stopera.

I daj više Zaniola, nestrpljiv sam :mrgreen:

Roma sutra ide na pripreme u Portugal, valjalo bi kad bi pukle kakve vijesti večeras do ponoći da se završava posao da ne ide s njima nikako.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 11 jul 2022, 21:47

Dosad apsolutno nijednim potezom Aribavenne i Cherubini nisu pokazali ili zavrijedili da idu kontra interesa kluba... ako traze cifru koja je blizu 100 miliona sa bonusima ili ce je dobiti ili transfera nece biti... ljudi su se skoro dva mjeseca cjenkali zbog locatellia ili sa di mariom zbog jednog miliona da ga obore jer nece da potpise ugovor na 2 godine koliko zeli Juventus... njih ne zanima sta zei de Ligt njih zanima Juventus i njegovi interesi.. da su na celu kluba paratici ili marotta popustilo bi se zahtjevima bayerna i igraca (kao sa vidalom ili comanom) ali ovi nece... pa ce tako bayern platiti sigurno ako bude zelio holandjanina sa bonusima blizu 100mil ili ga nece prodati po cijenu puno manje para naredne godine...

I opet ovdje ima nekih koji sumnjaju u njih i stavljaju ih u isti kos sa paraticiem i corkiem... ovi su nevidjene stipse i mqmojeb.i...

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 11 jul 2022, 21:48

It is #Roma who are in a hurry to sell #Zaniolo Juventus are very patient, they are also the only team in the race. They procede with caution and would like to include a player in the deal.

(@romeoagresti via @juventibus )

Znaci samo polako pristat ce ovi

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 jul 2022, 21:51

FabioMiretti je napisao/la:
11 jul 2022, 21:45
Ja tamo na temi se zajebavam i pecam, btw. ;)

Ovdje sam ozbiljan. Naravno da ce se zavrsiti i postici kompromis, ali sada sa ovom danasnjom podcjenjivackom ponudom se situacija malo, rekao bih bespotrebno, komplikuje. Imas dobre odnose godinama i dodjes kurcevito sa 60 za stol. Pa nije bas ok, bez obzira sto je u pitanju tek otvaranje. ;)
Znam da se zezas i to je sasvim ok. Uopste nisam ozbiljno shvatao nego bas kao zezanje. Nije podcjenjivacka vec je to tek pocetak pregovora, pa nece odmah ponuditi ono sto su spremni platiti. Za pocetak pregovora je to ok, a jasno je svima da nece ici za 60. Tako Bayern radi. Dogovorit ce se da svima valja i to je to.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

J10
Kontakt:

Post Postao/la J10 » 11 jul 2022, 21:51

Juventinisimo je napisao/la:
11 jul 2022, 18:15
Na zadnjem veznom treba imati defanzivno jakog igraca, ali za moj pojam a siguran sam i Allegrijev i opcenito talijanski, on mora imati i odlican pregled igre. Nema nekog novog Pirla, ali bar upola ofanzivno kao Pirlo.
Kamara mi je ofanzivno poprilicno tanak, mozda nadodje ali i u to sumnjam. Vecina ekipa danas igra s duplim pivotom u vezi ali ko ima zadnjeg veznog sve vise bježi od klasicnih razbijaca. Trenutno za registu nema nekih opcija, Paredes koji je povrijedjen svako malo, De Jong koji je preskup, Jorginho koji je u ozbiljnom padu, nastaviti s Locatellijem (koji je tu odlicno odigrao nedavno protiv Engleza) ili ga stvarati u svojoj basti dok Loca to pokriva.

Sto se tice štopera, ako ode De Ligt trebaju dva, Koulibaly je za mene daleko vise garancija od ostalih i uz njega bi trebalo dovesti nekog mladjeg, a ne znam da bi se dobro proveli s dva mladja. Nadam se i da ce pripaziti vise na sklapanje stoperskog tandema jer svaki stoper ima stranu koja mu vise odgovara, pa su npr Bonucci i De Ligt los par jer uvijek neko ide lijevo iako mu ne odgovara.

Malo mi se ne svidja sklapanje ekipe po pitanju strana. Chiesa, Di Maria, Cuadrado, Soule i jos Zaniolo ako dodje su svi primarno za desnu stranu, a lijevo niko. Govori se da je Kostic blizu produzenja s Frankfurtom tako da i nema nekih opcija za lijevu stranu. Slicno i s bekom gdje ce se rijesiti Pellegrinija, Cambiaso bi mogao na posudbi cim stigne, a oni bi Molinu iako je desna strana bolje pokrivena. Ali ako nema postenog lijevog beka bolje i Molinu dovesti pa lijevo mozda i Danila probati.

Sto se tice Zaniola, nisam siguran sto su navalili na njega. Iako mlad i Italijan, ne vrijedi 50 miliona, jos uvijek nije pokazao nista previse dobro osim u bljeskovima, nema dobar odnos s klubom, trenutno ga ne trazi niko osim Juvea a vjerovatno ni nece, on vjerovatno van Italije ne bi osim kakvog Reala, u Italiji samo Milan bi se mogao aktivirati nekad oko njega. Jedan transfer koji bi trebalo ostaviti za kasniju fazu mercata jer ima daleko prioritetnijih pozicija. Puno vise smisla bi imalo i dovesti ga iduce ljeto kad ode Di Maria, a Zaniolu ostane samo godina ugovora, pokaze i u narednoj sezoni svoj domet. Sve u svemu, moze biti dobar transfer, ali samo za pravi iznos i da se ne štedi na bitnijim pozicijama da bi se njega dovelo.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 11 jul 2022, 21:52

Aribavenne i Cherubini :kafa:
Aljegri, out!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 11 jul 2022, 22:01

J10 je napisao/la:
11 jul 2022, 21:51

Malo mi se ne svidja sklapanje ekipe po pitanju strana. Chiesa, Di Maria, Cuadrado, Soule i jos Zaniolo ako dodje su svi primarno za desnu stranu, a lijevo niko.
Upravo zbog ovog je bilo bitno da Morata ostane.

Godinama se zanemaruje lijeva strana, Mandzukic forsiran, pa u nekim lošim kombinacijama Rabiot ponekad.

Vjerovatno ako niko ne dodje Chiesa ce biti prebačen tamo..
Treba tu igrac ekspert ala Kostic, nikako neka prisilna rješenja.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 11 jul 2022, 22:12

Chiesa nije nikakvo prisilno rješenje, bolji je lijevo. Svako top krilo zadnjih 10 godina je igralo na suprotnoj strani od jače noge. Di Maria koji minute nije odigrao na desnoj strani prije Reala je odmah počeo igrati desno kod njih.

Također Di Maria igra sasvim normalno i lijevo i desno.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 11 jul 2022, 22:15

Slazem se, Chiesa je prirodno za lijevu stranu. Nigdje veze da je on desno krilo.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

FabioMiretti
Kontakt:

Post Postao/la FabioMiretti » 11 jul 2022, 22:25

VelaHavle je napisao/la:
11 jul 2022, 21:37
Sta ova Sarma ovdje hoce. Dobro je odbranio doktorat.

:kafa:
slika

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 11 jul 2022, 22:47

Pisao sam neki dan, ispod 90 miliona ne smijes danas prodati de ligta (godine, iskustvo....) ili si glup.
I jako mi se svidja taj stav da se odbije ponuda bezobrazna kao sto je 60 miliona.
Bio bih spreman ga na tribine poslati ako pocne forsirati odlazak a da to nije za iznos koji Juventus odredi.
Dosta je vise tog stava, zelja igraca....

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 11 jul 2022, 23:24

Tvrdim od sinoc da je nemoguće da se mi sa Byernom dogovorimo, jednostavno mi se u 40miliona razilazimo, ne postoji sansa da se to prelomi, dzaba sva zelja De ligta, mislim da ce morat sazvakat ostanak, kojeg ja iskreno ne zelim.
Bayern staviti na cekanje i zavrsit sa Romom transfer Zainola.
Zadnja izmjena: Mig_Mig, dana/u 11 jul 2022, 23:27, ukupno mijenjano 1 put.
Max Allegri

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 jul 2022, 23:26

Vise se isplati ostaviti ga da igra do isteka ugovora jer mu je u interesu da igra nego prodati ga za 60 miliona. I ako ga prodas na ovom trzistu moras dati 50 miliona za nekog levata sto nema 3 jake utakmice u nogama.

Ali kako ne znaju prodati :rol:
Pa oni Zidana ne bi mogli prodati u Real za 60 miliona.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 11 jul 2022, 23:26

Di Marzio: In caso di partenza di De Ligt i nomi monitorati per sostituirlo restano gli stessi: Koulibaly – nonostante la volontà del Napoli di trattenerlo – Gabriel dell’ARSENAL, Bremer (su cui resta forte soprattutto l’Inter). L’ultimo ad essere entrato nel casting è Badishile del MONACO e interessa anche Pau Torres del VILLARREAL
Dobra imena.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 11 jul 2022, 23:39

Dobra imena se spominju ali ko ce doci je mnogo vaznije... koulibaly je sigurno najbolja opcija jer je sila od igraca ali rekao bi i najmanje sanse je tu za transfer... pau torres odlicna opcija ali 60mil nije malo a tolika mu je klauzula... za bremerom mene ne vuče hype kao većinu ali konkretno nemam nista ni protiv njega da dodje (citaj pod ogbonna), badiashile i gabriel su mladje i dobre opcije ali objektivno losiji igraci od Mathijsa... nek dovesu 2 stopera sa ove liste i mirna Bosna, a i Juventus...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 jul 2022, 23:46

Mig_Mig je napisao/la:
11 jul 2022, 23:24
mislim da ce morat sazvakat ostanak
Kakav ba ostanak, taj ce se za manje od sedmicu slikati na Marienplatzu :kafa:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 12 jul 2022, 07:14

Najace je kad se simpatizeri prepucavaju oko cijena trensfera ko da oni licno vode pregovore :rol:

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 12 jul 2022, 07:55

Kalidou Koulibaly the first on the list in case of departure for De Ligt

•| Gianluca Di Marzio |•

I ovaj poceo ponavljati vazda istu stvar

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 12 jul 2022, 08:08

FabioMiretti je napisao/la:
11 jul 2022, 22:25
VelaHavle je napisao/la:
11 jul 2022, 21:37
Sta ova Sarma ovdje hoce. Dobro je odbranio doktorat.

:kafa:
slika
Nezgodan k‘o Aston Villa u gostima.
Aljegri, out!

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.