suhakrpa je napisao/la:Nikad boljem Ferreru je uzeo set
BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Još momak ulaže sam u sebe, niko mu ne pomaže, i opet se sam uspije izborit za nešto, šta bi da ima uslove barem kao Srpski ili Hrvatski teniseri...Šteta, bio je u naletu, da ne bi povrede, morao bi se Ferrer malo više namučiti da dobije ovo.
Zadnja izmjena: wobly92, dana/u 27 avg 2014, 00:16, ukupno mijenjano 1 put.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Dalo bi se raspravljati, ali je veceras stvarno izgledao impresivno. Trcao je kao navijen i stizao sve zivo, jos uz to imao i veliku dozu srece.Virtu4l je napisao/la:suhakrpa je napisao/la:Nikad boljem Ferreru je uzeo set
Da nije Qurate Bosanske srece ovo se moglo i proci veceras.
Steta vise srece na narednim turnirima, nadam se da ce opet u Australiji napraviti neki podvig
Steta vise srece na narednim turnirima, nadam se da ce opet u Australiji napraviti neki podvig
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
2012 godine Ferer je uzeo 7 titula,2013 godine je igrao 7 finala i uzeo čini mi se tri,ove godine je poslije povrede imao veliki pad,tek sadfa pred kraj lagano diže formu..tako da je Feru ove godine bio prilično ranjiv..Damir treba još da poradi na psihološkom planu i naravno fizičkoj spremi,ima brzinu,dobru visinu..samo malo te sirove snage..
Damire
Odličan meč, pokazao je šta može, još da iskoristi dodatni prostor za napredak, velike stvari su pred njim
@sajo10
Damir ce igrati Banja Luku samo u slučaju da dobije WC, nema ga na ulaznim listama
Sljedeće sedmice Challenger u Genovi, 4. nositelj najvjerovatnije.
Onda odmara sedmicu u kojoj je Banja Luka, pa onda Challenger u Meknesu
Odličan meč, pokazao je šta može, još da iskoristi dodatni prostor za napredak, velike stvari su pred njim
@sajo10
Damir ce igrati Banja Luku samo u slučaju da dobije WC, nema ga na ulaznim listama
Sljedeće sedmice Challenger u Genovi, 4. nositelj najvjerovatnije.
Onda odmara sedmicu u kojoj je Banja Luka, pa onda Challenger u Meknesu
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi
Hoce li sad dobiti poene za ovaj mec, jer ovaj komentator rece da ce biti u top 100 
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
#CarloOut
Cestitke Damiru na velikoj borbi i jakom otporu 5 igracu svijeta..
Ove godine smo konacno imali priliku gledati svog predstavnika na Grand Slam-u pa makar i jedno kolo
Buducnost je tvoja Damire 
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Rekao je da bi trebao uci uskoro u TOP 100, ne da ulazi sa ovim rezultatomphily je napisao/la:Hoce li sad dobiti poene za ovaj mec, jer ovaj komentator rece da ce biti u top 100
10 poena je dobio za ovaj nastup
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi
Ne može igrati BL, jer je u istoj sedmici DC
Objasnio je BHom danas, strašan udarac
Reternirao odlično, BH paralelu spuštao smiješno lako, birao odlične trenutke za izlazak naprijed
Ovakav tenis je u stanju igrati kad je maksimalno fokusiran na meč...uz dodatnu fizičku spremu će biti strašan
Objasnio je BHom danas, strašan udarac
Reternirao odlično, BH paralelu spuštao smiješno lako, birao odlične trenutke za izlazak naprijed
Ovakav tenis je u stanju igrati kad je maksimalno fokusiran na meč...uz dodatnu fizičku spremu će biti strašan
onda ga nisam dobro razumio, al nema veze i to ce ubrzoForster je napisao/la:Rekao je da bi trebao uci uskoro u TOP 100, ne da ulazi sa ovim rezultatomphily je napisao/la:Hoce li sad dobiti poene za ovaj mec, jer ovaj komentator rece da ce biti u top 100![]()
10 poena je dobio za ovaj nastup
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
#CarloOut
FC Bayern Munchen
#CarloOut
-
bordobijeli
- Kontakt:
SERVIS samo SERVIS da popravi i bice top 50 igracshminka je napisao/la:Ne može igrati BL, jer je u istoj sedmici DC
Objasnio je BHom danas, strašan udarac![]()
![]()
![]()
Odmori se fino Damire i sretan ti put nazad u Evropu. Fantastican rezultat. Fantastican mec. Ali jednostavno igrao si protiv jednog od najboljeg na svijetu.
Iduce sedmice ga ceka vrlo jak Challenger turnir u Genovi.
SRETNO!!!
Iduce sedmice ga ceka vrlo jak Challenger turnir u Genovi.
SRETNO!!!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
i sa ovakvim servisom će u top 50...ima taj kvalitet...dogodine
bitno je samo nabiti kondiciju...i biti prisutan na svim mečevima...
- EmirSioux89
- Kontakt:
Cestitke Dzumi odlican meč, David je ovo rutinski uzeo ali si u trecem setu pokazao o kakvom se talentu radi.Sve je ulazilo svaki poen si perfektno odigrao, mozda je i onaj Medical malo zeznuo oko nastavka 4. seta al nema veze.Sve je to odlicno 
Manchester United!
- masteRofPoker
- Kontakt:
I ja sam to primjetio, a neko je vec i pisao. Kondicija i sirova snaga, da jace udara lopticu i da ima snage iz defanzive napasti.shminka je napisao/la:i sa ovakvim servisom će u top 50...ima taj kvalitet...dogodine![]()
Odlican je bio veceras.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Dobra igra, rezultat nije pokazatelj igre, ovako izgleda da je bilo lagano za Ferrera osim 3. seta a što u suštini nije tako. Sinoć je izgubio zbog neiskustva, fali mu ovakvih mečeva još da bi uspio da pobjeđuje.
Mora popravit igru na mreži, kao što ste već rekli još dobit te sirove snage. Sinoć da je bio bilo koj idrugi igrač osim igrača iz TOP 10 Damir bi ga pobjedio.
Mora popravit igru na mreži, kao što ste već rekli još dobit te sirove snage. Sinoć da je bio bilo koj idrugi igrač osim igrača iz TOP 10 Damir bi ga pobjedio.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Eh, prvo da kažem kako sam pozitivno iznenađen Damirovim nastupom protiv Ferrera. Daleko je nadmašio očekivanja većine, pogotovo skeptika koji su mu predviđali skupljanje gameova. Nakon prva dva seta jeste izgledalo da će ga David počistiti s terena, ali onda je Džumhur pokazao od čega je napravljen.
Pošto sam gledao meč otkako se Eurosport uključio, dakle od drugog seta, tako ću i komentarisati njegovu igru.
Dakle, u drugom setu je krenulo postepeno buđenje i povećavanje nivoa igre, kao i otklanjanje početne treme. Postao je ravnopravan, čak i više od toga, u razmjenama sa Špancem i napao ga, što je bio najbolji način da mu razbije ritam. Ovaj je naravno sve moguće udarce vraćao, ali to kao da je ojačalo Damira i dalo mu snagu u nastavku. Bio je stabilan u razmjenama s osnovne, kretanje je bilo odlično i gledali smo sjajan tenis. Ferrer je pokušavao s jačim udarcima, a Džumi ih je uspješno vraćao. Fascinantno je to kako je za kratko vrijeme konačno počeo udarati lopticu prilično snažnije. Do drugog seta nije mogao, ali treći je bio sasvim druga priča...
Izbacio je Davida iz ritma, Ferrer je griješio kao nikad do sada protiv rookieja, što je rezultiralo osvajanjem seta uz dvostruki break. BH je divno radio, posebno sam oduševljen DTL-om. Kada god bi se namjestio na vrijeme i opalio, protivnik obično nije imao šanse. Ipak, kada bi zakasnio na udarac, to bi obično završilo s teškim promašajem. Ali nema veze, ovo je veliko iskustvo za njega. Što se tiče FH-a, paralela je također funkcionisala vrlo dobro, IO forehand također je slušao, tako da je s tim poluwinnerima uništavao Davida. Igra na mreži nije zadovoljavajuća, mora dosta poraditi na tome da bi bio sigurniji, vidi se da napadanje nije njegov stil (ali se ne može izbjeći). Servis je takav kakav je. Nažalost, teško da on tu može nešto uraditi. Nikada on neće moći lupati asove zbog konstitucije, ali može poraditi na plasiranju servisa (kickovi, slice servisi itd.) i koristiti ga kao prilazni udarac kojim će protivnika izbaciti s terena. Ako je sada mogao nešto slično raditi Ferreru, onda očigledno može skoro svakom teniseru.
U četvrtom setu je već imao problema s povredom mišića lijeve noge, stoga više nije mogao biti ravnopravan. Pokušavao je, borio se, na čemu mu skidam kapu, ali protiv Ferrera je nemoguće igrati ako nisi 100% spreman za meč. Oduševio me onaj poen kada je stigao fantastičan drop shot i backhandom "zaobišao" ukopanog protivnika na mreži.
Evidentno je da je mnogo napredovao u odnosu na meč s Berdychom. Prostora za rad ima još mnogo, znao on to i bez da mu ja kažem, pa bi bilo idealno kada bi početkom iduće sezone angažovao trenera koji bi mu pomogao da se popravi u određenim segmentima kao što su net-play, serviranje i footwork, jer je on igrač koji zavisi od kretanja. Finansijska situacija će mu pomoći da napreduje, ovaj momentum mora iskoristiti i probiti se u Top 100, jer tamo objektivno i pripada. Samo naprijed, Damire, nisi nas razočarao i ponosni smo na tebe.
I za kraj da pohvalim komentatore na ES, posebno Banjca, svaka im čast s kakvim su entuzijazmom ispratili meč i otvoreno navijali za bh. tenisera.
Pošto sam gledao meč otkako se Eurosport uključio, dakle od drugog seta, tako ću i komentarisati njegovu igru.
Dakle, u drugom setu je krenulo postepeno buđenje i povećavanje nivoa igre, kao i otklanjanje početne treme. Postao je ravnopravan, čak i više od toga, u razmjenama sa Špancem i napao ga, što je bio najbolji način da mu razbije ritam. Ovaj je naravno sve moguće udarce vraćao, ali to kao da je ojačalo Damira i dalo mu snagu u nastavku. Bio je stabilan u razmjenama s osnovne, kretanje je bilo odlično i gledali smo sjajan tenis. Ferrer je pokušavao s jačim udarcima, a Džumi ih je uspješno vraćao. Fascinantno je to kako je za kratko vrijeme konačno počeo udarati lopticu prilično snažnije. Do drugog seta nije mogao, ali treći je bio sasvim druga priča...
Izbacio je Davida iz ritma, Ferrer je griješio kao nikad do sada protiv rookieja, što je rezultiralo osvajanjem seta uz dvostruki break. BH je divno radio, posebno sam oduševljen DTL-om. Kada god bi se namjestio na vrijeme i opalio, protivnik obično nije imao šanse. Ipak, kada bi zakasnio na udarac, to bi obično završilo s teškim promašajem. Ali nema veze, ovo je veliko iskustvo za njega. Što se tiče FH-a, paralela je također funkcionisala vrlo dobro, IO forehand također je slušao, tako da je s tim poluwinnerima uništavao Davida. Igra na mreži nije zadovoljavajuća, mora dosta poraditi na tome da bi bio sigurniji, vidi se da napadanje nije njegov stil (ali se ne može izbjeći). Servis je takav kakav je. Nažalost, teško da on tu može nešto uraditi. Nikada on neće moći lupati asove zbog konstitucije, ali može poraditi na plasiranju servisa (kickovi, slice servisi itd.) i koristiti ga kao prilazni udarac kojim će protivnika izbaciti s terena. Ako je sada mogao nešto slično raditi Ferreru, onda očigledno može skoro svakom teniseru.
U četvrtom setu je već imao problema s povredom mišića lijeve noge, stoga više nije mogao biti ravnopravan. Pokušavao je, borio se, na čemu mu skidam kapu, ali protiv Ferrera je nemoguće igrati ako nisi 100% spreman za meč. Oduševio me onaj poen kada je stigao fantastičan drop shot i backhandom "zaobišao" ukopanog protivnika na mreži.
Evidentno je da je mnogo napredovao u odnosu na meč s Berdychom. Prostora za rad ima još mnogo, znao on to i bez da mu ja kažem, pa bi bilo idealno kada bi početkom iduće sezone angažovao trenera koji bi mu pomogao da se popravi u određenim segmentima kao što su net-play, serviranje i footwork, jer je on igrač koji zavisi od kretanja. Finansijska situacija će mu pomoći da napreduje, ovaj momentum mora iskoristiti i probiti se u Top 100, jer tamo objektivno i pripada. Samo naprijed, Damire, nisi nas razočarao i ponosni smo na tebe.
I za kraj da pohvalim komentatore na ES, posebno Banjca, svaka im čast s kakvim su entuzijazmom ispratili meč i otvoreno navijali za bh. tenisera.
@Claus
Bravo. Vrlo dobra analiza meca. Sta je tu je jedostavno, Damir je ostavio srce na terenu i zasluzuje sve cestitke.
Neznam samo jeli smijem reci da ocekujem dobar rezultat u Genovi iduce sedmice posto kontinuitet nije bas na strani nasih tenisera/teniserki, ali dobro.
Damire sretno iduce sedmice. Vrlo jak Challenger u Italiji.
Btw, neznam jeli neko gledo slike sa Damirovih treninga prije meca. Drago mi je vidjeti da je tu i Amer Delic koji konstantno mu pomaze i dijeli savjete. Lijepo od naseg selektora.
Bravo. Vrlo dobra analiza meca. Sta je tu je jedostavno, Damir je ostavio srce na terenu i zasluzuje sve cestitke.
Neznam samo jeli smijem reci da ocekujem dobar rezultat u Genovi iduce sedmice posto kontinuitet nije bas na strani nasih tenisera/teniserki, ali dobro.
Btw, neznam jeli neko gledo slike sa Damirovih treninga prije meca. Drago mi je vidjeti da je tu i Amer Delic koji konstantno mu pomaze i dijeli savjete. Lijepo od naseg selektora.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.